Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valoisa hetki synkässä tarinassa – Soiva joulukalenteri

Rakkaimpia esityksiä Ylen musiikkiarkistosta.

Itse asiassa kuultuna: Matti Salminen

Matti Salmisen ura on kestänyt jo puolivuosisataa.

Saara Aallon "sinnikäs yrittäminen ja uupumaton harjoittelu" toivat Suomi-palkinnon

Opetus- ja kulttuuriministerin antaman tunnustuksen sai Aallon lisäksi seitsemän muuta taiteilijaa tai ryhmää.

Karita Mattila Wagnerin Parsifal-oopperaan Turkuun elokuussa

Matti Salminen, Waltteri Torikka ja Klaus Florien Vogt myös mukana Turun musiikkijuhlien kahdessa esityksessä.

Riikan vlogi: Nuorena on vitsa väännettävä

Riikka keskusteli Ville Matvejeffin kanssa.

Riikan vlogi: Ennakkojuttua tekemässä finaalilähetykseen

Riikka tapasi finalistit ja istahti sen jälkeen teelle.

Matti Salminen huutaa kunnon bassojen perään – baritonit rynnistivät Lappeenrannan finaaliin

Lappeenrannan laulukilpailun finaalissa kilpailee huomenna loppiaisena neljä naista ja viisi miestä. Kaikki miehet ovat baritoneja.

Riikan vlogi: Mikä on kilpailupianistille kauheinta kilpailuissa?

Riikka Holopainen tapasi kilpailupianisti Tuula Hällströmin.

Varo hyeenoja, älä kiirehdi – Mustakallio-voittaja Markus Suihkonen sai kuningasbasson ohjeet

Timo Mustakallio laulukilpailun voittaja basso Markus Suihkonen on onnellinen nuori mies. Mutta hän myös tietää, että suuret oopperaroolit ovat vuosien päässä.

Savonlinnan Oopperajuhlien suurteos yltää historiasta tulevaisuuteen, Boris Godunov ensi-iltaan

Tänä kesänä Modest Musorgskin ooppera Boris Godunov palaa Savonlinnan Oopperajuhlille kauan kaivattuna suurteoksena. Ensi kertaa juhlat tuotti teoksen vuonna 1974 ja se oli ohjelmassa myös vuosina -75, -76 ja -78. Teos nähtiin myös Moskovan Bolshoi -teatterin vierailunäytöksenä kesällä 2007.

Savonlinnan Boris Godunovissa kohtaavat musiikkielämämme titaanit Salminen ja Segerstam

Seitsenkymppiset maestrot, kuningasbasso Matti Salminen ja säveltäjä-kapellimestari Leif Segerstam ovat päärooleissa Savonlinnan Oopperajuhlien tämän kesän uutuustuotannossa, oopperassa Boris Godunov. Toinen laulaa ja toinen johtaa.

Matti Salmisen seurassa Mynämäen paviljongilta Metropolitaniin

Bassojätti Matti Salminen täyttää 70 vuotta

”Tämä ei ole minulle mikään kakkosduuni”

Oopperalaulaja Minna Kesäläinen kertoo pitkästä urastaan.

7.7. Teeman Elävä arkisto: Matti Salminen

Mestaribasson merkkipäivän kunniaksi muistoja ja musiikkia.

Piano soi jälleen Hiidenvuoren päällä Iitissä

Keskiviikkona käynnistyvillä Iitin musiikkijuhlilla jatketaan sata vuotta sitten alkunsa saanutta perinnettä. Laulua ja pianonsoittoa kuullaan Hiidenvuoren huipulla tänäkin kesänä.

Kaija Saariaho ja Matti Salminen Iitin musiikkijuhlien tähtivieraat

Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Laura Mikkola toteaa, että sekä Saariahon että Salmisen tulo tapahtumaan on hänelle unelmien täyttymys. Kesäkuussa pidettävässä tapahtumassa kuullaan myös viimekesäiseen tapaan Beatles-musiikkia.  

Olavinlinnassa oopperatähdetkään eivät diivaile

Savonlinnan oopperajuhlilla backstagella varotaan lyömästä päätä matalaan kivikattoon, pukeudutaan pikkuruisessa kopperossa ja virvokkeeksi nautitaan vettä. Olavinlinnan olosuhteet pakottavat hienoimmankin oopperadiivan nöyrtymään.

Klassikoiden suosio kantaa oopperajuhlia

Savonlinnan Oopperajuhlien satavuotiskesä on innostanut yleisöä. Pelkästään Olavinlinnan oopperaesityksissä on jo käynyt yli viisikymmentätuhatta katsojaa. Konsertit, kansainvälinen laulukilpailu ja muut oheistapahtumat nostavat yleisömäärää reilusti. Ensi viikolla Norjan kansallisoopperan esityksiin odotetaan vielä ainakin kymmentätuhatta vierasta.

Kolme Leijonaa - Matti Salminen!

Ihmeellinen ottelu tunnelmaltaan tämä Suomi-Belarussia. Kaikki karvat pystyssä kun Matti Salminen bassollaan vetää Maammelaulun Sauli Niinistön avaussanojen jälkeen. Mr.President sai illan toiseksi raikuvimmat aplodit. Salmisen Maamme kun veti raikuvimmat suosionosoitukset.

Kansallisoopperan laulajat esittävät MM-kisojen avauspelien kansallislaulut

Suomen avauspelissaä Maamme-laulun kajauttaa Matti Salminen. Jääkiekon MM-kisat järjestetään toukokuussa Helsingissä ja Tukholmassa.

Oopperalaulaja Matti Salminen Dalandiksi

Kesän 2012 Savonlinnan Oopperajuhlien 100-vuotisjuhlakauden ohjelmistoon on tehty muutos. Richard Wagnerin Lohengrin -oopperan tilalle ohjelmistoon tulee Oopperajuhlien suosituin Wagner-produktio Lentävä hollantilainen maailmankuulun bassolaulaja Matti Salmisen tähdittämänä.

Matti Salminen laulaa iskelmää ja murehtii musiikkitalon kohtaloa

"Soitin juuri Karita Mattilalle, eikä hän ollut vielä päättänyt, mitä haluaa laulaa." Näin kertoo Matti Salminen, kun häneltä kysyy, mitä kulttuuripääkaupunkivuoden Viva la Diva -konsertissa lauletaan elokuussa Turun linnan puistossa. Varmempaa on, mitä Salminen laulaa kaksi viikkoa aikaisemmin Uittamon lavalla, tuttua tanssimusiikkia vuosikymmenten takaa ja tuttujen soittajien kanssa.

Karita Mattilalle lisäkonsertti Turkuun

Oopperatähdet Karita Mattila ja Matti Salminen esiintyvät elokuussa kolmena iltana Turussa. Liput kahteen ensimmäiseen iltaan loppuivat kesken ja paineet lisäkonserttiin ovat nyt muuttuneet kolmanneksi esiintymiseksi Turun Linnan puistossa.

Verkatehtaan keväästä lupa odottaa monipuolista ja yllättävää

Hämeenlinnan Verkatehtaan konserttikevään ohjelmisto koostuu perinteisestä klassisesta, jazzista ja viihteestä. Verkatehdas kuvaakin tarjontaansa monipuoliseksi. Konserttikevään helmi tulee Englannista. Arvostettua English Chamber Orchestraa johtaa tuttu pianisti ja kapellimestari Ralf Gothóni.

Karita Mattilakin rentoutui karaoken parissa

Suomen valovoimaisin ja tunnetuin naislaulaja, oopperalaulaja Karita Mattila, palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen konsertoimaan kotikaupunkiinsa. Hän esiintyy ensi elokuussa Turun linnan puistossa yhdessä Turun oman basson Matti Salmisen sekä tenori Jorma Silvastin kanssa.

Karita Mattilan karaokeneitsyys meni turkulaisravintolassa

Suomen valovoimaisin ja tunnetuin naislaulaja, oopperalaulaja Karita Mattila, palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen konsertoimaan kotikaupunkiinsa. Hän esiintyy ensi elokuussa Turun linnan puistossa yhdessä Turun oman basson Matti Salmisen sekä tenori Jorma Silvastin kanssa.

Karita Mattilan karaokeneitsyys meni turkulaisravintolassa

Suomen valovoimaisin ja tunnetuin naislaulaja, oopperalaulaja Karita Mattila, palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen konsertoimaan kotikaupunkiinsa. Hän esiintyy ensi elokuussa Turun linnan puistossa yhdessä Turun oman basson Matti Salmisen sekä tenori Jorma Silvastin kanssa.

Kuningasbasso ei lepää laakereillaan

Oululaisilla on oiva mahdollisuus tulevana torstaina kuulla ja myös nähdä suomalaista kuningasbassoa. Matti Salminen esiintyy Madetojan salissa Oulun Sinfonian kanssa. Sinfoniaa johtaa kapellimestari Pertti Pekkanen.

100-vuotias ooppera juhlii kahdella kantaesityksellä

Kansallisooppera juhlii ensi vuonna satavuotisjuhlaansa kahden kotimaisen oopperan kantaesityksillä. Kantaesityksen saavat Jukka Linkolan säveltämä seikkailuooppera Robin Hood ja Ilkka Kuusiston Aino Acté -ooppera.

Karita Mattila ja Matti Salminen mukana Turun kulttuurikaupunkivuodessa

Sopraano Karita Mattilan esiintyminen Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmistossa on varmistunut. Hän tähdittää kahta konserttia elokuussa yhdessä basso Matti Salmisen kanssa. Viime vuonna nousi kohu, kun paljastui ettei Mattilaan ja Salmiseen ollut lainkaan oltu yhteydessä kulttuurivuoden tiimoilta.

Oopperalaulajan vapaaviikot kuluvat Kuopiossa

Oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano viettää kesälomaa entisessä kotikaupungissaan. Kaupungista on tullut nyt erityisen tärkeä siksi, että Kuopiossa ovat pienen Aleksanteri-pojan isovanhemmat. Seesteisten kesäpäivien edessä siintää jo työntäyteinen syksy - seuraavaksi on vuorossa oopperalevytys.

Annami Hylkilä finaaliin asti

Sopraano Annami Hylkilä ei edennyt Lappeenrannan laulukilpailuissa finaalia pidemmälle. Toholampilaissyntyinen Hylkilä sai kuitenkin kahden muun finalistin tavoin 1000 euron erikoispalkinnon.

Yhteinen sävel -bonuksia: Elämää juoksuhaudoissa

Samat sävelet soivat rintaman molemmin puolin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle