Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa on haalarimerkki, jonka opiskelijat saavat verenluovutustapahtumasta.

Kuopion yliopisto-opiskelijoilla verenluovutushaaste: Veripalvelun mukaan uusien luovuttajien määrä on yli tuplaantunut marraskuussa

Verenluovutushaaste järjestetään kolmannen kerran. Opiskelijoilta on tullut positiivista palautetta leikkimielisestä ainejärjestöjen välisestä haasteesta.

Ruokapankin työntekijä Henri Härmälä antamassa ruokakasseja pakettiauto sivuovesta asiakkaalle.

Tärkeä ruoka-apu loppui, kun uusia järjestelmiä ei saatu ajoissa valmiiksi – järjestäjä: ”Mistä ihmeestä saadaan ruoka ihmisille?”

Vähävaraisille suunnattu EU:n ruoka-apu muuttuu kuivamuonapusseista ruokakauppojen maksukorteiksi. Valmistelu on venynyt, ja korttien jako alkaa näillä näkymin vasta ensi kesänä.

Tee- ja kahvikuppi pöydällä.

Yksinäisyys kasvussa Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa: SPR:n vapaaehtoistyöntekijöistä eli ystävistä pulaa Kuopiossa

Ystäviä tarvitaan monenikäisille yksinäisyyden tunteiden kanssa painiville ihmisille Itä-Suomessa. Avuntarvitsijoissa on paljon ikäihmisiä.

Iisalmen seurakunnan johtava diakoniaviranhaltija Tanja Reinikainen ja iisalmelainen Leena Juntunen täyttävät ruoka-apulaatikkoa. Juntusella on kädessään hernekeittopurkki.

Iisalmelaiset innostuivat ostamaan elintarvikkeita vähävaraisille – vapaaehtoiset jakoivat kaupan ovella ostoslistoja sopivista tuotteista

Iisalmen seurakunta ja SPR:n Iisalmen osasto keräsivät keskiviikkona ruokaa vähävaraisille tavallisesta poikkeavalla tavalla. SPR:lle kyse oli valtakunnallisestikin poikkeuksellisesta keräystavasta.

Suomen punaisen ristin auto

Finnish Red Cross to deploy 10 mobile healthcare units in Western Ukraine

The facilities will offer regular healthcare services in western parts of the country where local clinics are overburdened.

SPR:n lipaskerääjiä kadulla.

"Люди навчилися жертвувати": жителі Фінляндії продовжують активно надсилати пожертви на допомогу українцям

Бажання фінів надавати підтримку Україні не зменшується попри погіршення економічної ситуації в країні.

SPR:n lipaskerääjiä kadulla.

Auttamishalu pitää pintansa hurjan lahjoitusvyöryn jälkeenkin – moni suomalainen haluaa yhä antaa raha-apunsa ukrainalaisille

Suomalaiset lahjoittivat avustusjärjestöille viime keväänä poikkeuksellisen runsaasti rahaa, ja auttamishalu jatkuu vahvana. Moni lahjoittaja haluaa edelleen suunnata apunsa nimenomaan Ukrainaan.

Insamlingsbössor inför hungerdagen står på ett bord.

Nälkäpäivän lipaskeräyksen tuotto Satakunnassa yli 75 000 euroa

Satakunnassa oli liikkeellä noin 850 lipaskerääjää.

Kuvassa kaksi naista seisoo avustustarvikkeilla kuormatun pakettiauton vieressä.

Oululainen Irma Pietilä on toimittanut 12 tavarakuormaa sotaa paenneille ukrainalaisille – "Täytyy myöntää, että tähän jää vähän koukkuun"

Suurin auttamisen into on Suomessa jo laantunut, sosiaalipsykologian lehtori Eemeli Hakoköngäs sanoo sen olevan inhimillistä. Apua kuitenkin tarvitaan vielä, mutta sen pääpaino on muuttunut.

14.09.2022 sattunut tulipalo Nilsiän keskustaalueella, jossa paloi kokonaan 11 asuntoinen rivitaloyhtiö. Pelastuslaitos paikalla sammutamassa.

Nilsiässä palaneen rivitalon vahingot miljoonaluokkaa – myös läheisessä päiväkodissa mittavat savuvahingot, ei avaa oviaan ainakaan tällä viikolla

Tulipalo tuhosi rivitalon asuinkelvottomaksi keskiviikkoyönä Kuopion Nilsiässä. Asunnoissa olleet viisi asukasta saatiin pelastettua.

Lyhythiuksinen nainen valkoisessa hupparissa seisoo marjaämpäri kädessä. Vierellä lyhytkarvainen collie, ympärillä vehreää metsää.

Maija-Liisa Kaurasen marjaretki päättyi tuntien harhailuun, eikä edes ohikulkevilta saanut heti apua – tuttuunkin metsään voi eksyä

Loppukesän ja syksyn marja- ja sienimetsien antimet houkuttelevat ihmisiä lähtemään luontoon, ja tämä näkyy myös eksymistapausten määrissä. Jos metsäretkellä huomaakin hairahtaneensa tutulta polulta, on tärkeintä pitää mieli rauhallisena.

Lasten leluja, mopoja ja pelejä SPR.n vastaanottokeskuksen lattialla.

Satakuntalaisilla riittää auttamishalua – lahjoituksia ukrainalaisille tulee edelleen runsaasti

SPR on Satakunnassa kerännyt lähes 200 000 euroa ukrainalaisten auttamiseksi.

Suomussalmen kesäteatterin näyttelijöitä teatteri Retikan lavalla.

Suomussalmen teatteri Retikka lahjoittaa lipputuloja hyväntekeväisyyteen

Teatteri Retikka lahjoittaa Kunnon ihminen -näytelmän ensi-illan lipputulot SPR:n kautta Ukrainan sodasta kärsiville ihmisille.

Yrjölän mansikkapellon poimijoita.

У Сатакунті непокояться щодо розміщення українських біженців після сезону літніх робіт

У Сатакунті живе майже тисяча українців. Коли восени роботи на фермах закінчаться, сезонним працівникам, можливо, прийдеться знов шукати нове житло.

Ilmakuva Imatralta. Edessä tyyni joki ja rannalla puistoa ja kerrostaloja.

В Іматрі відкривається центр прийому українських біженців

Очікується, що новий центр зможе прийняти 250 мешканців. Наразі житло для українців в районах Каукопяя та Сієнімякі облаштовують меблями. 

Juuan kunnanjohtaja Henri Tanskanen viittoilee vuokra-asunnon olohuoneessa ikkunaan päin.

Kunnanjohtajan entistä asuntoa tarjotaan remontoituna Ukrainasta paenneille – Maahanmuuttovirasto etsii nyt majoitusapua ja maksaa kulut

Suomen kunnat eivät ole tavallisesti järjestäneet asuntoja kansainvälistä suojelua hakeville. Tälläkin kertaa se on vapaaehtoista.

Asunnon seinissä ja lattiassa on huomattavaa kulumaa. Lattian pinnoite on irronnut oven edestä ja seinän pinnoite kulunut.

Ukrainalaisnaiselle annettiin huonokuntoinen asunto – SPR: "Valvonta pettänyt, kyseessä yksittäistapaus"

Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskusten käyttämien asuntojen kunto on tilanteeseen nähden hyvä. Majoituskapasiteettia on kasvatettu nopeasti Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

SPR:n Turun vastaanottokeskus.

Varsinais-Suomessa jo viisi vastaanottokeskusta – Ukrainasta tullut maakuntaan myös sata alaikäistä ilman huoltajaansa

Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan takia Suomeen on tullut kymmeniätuhansia sotaa paenneita ukrainalaisia. Maahanmuuttovirasto on perustanut uusia vastaanottokeskuksia eri puolille Suomea ja viisi sijaitsee jo Varsinais-Suomessa.

Tim Sparv intervjuas.

Suomen Punaiselta Ristiltä Inhimillinen kädenojennus -tunnustus Tim Sparville

Tunnustuksella SPR kiittää jalkapalloilija Tim Sparvia siitä, että hän on aktiivisesti hyödyntänyt urheilun tuomaa julkisuutta yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseen.

Ränsistynyt kylpyhuone.

Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja ukrainalaisnaiselle välitetystä asunnosta: "Väliaikaisena majoituksena se on ihan kelvollinen"

Kristiinankaupungin vastaanottokeskus pyrkii löytämään majoituksen kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Asunnon kuntoa tärkeämpää on asunto ylipäätään.

Nainen pitää sylissään iso vihreää liskolelua ukrainalaisetn Turun avutsuskeskuksessa.

Anneli Salava jäi auttamaan, kun toi ukrainalaisille lahjoitustavaraa – vapaaehtoistyöhön tarvitaan yhä lisää käsipareja

Nähtyään tavarakaaoksen ukrainalaisten avustuspisteessä turkulainen Salava tarjoutui vapaaehtoiseksi, ja tuntee nyt tekevänsä hyvää myös itselleen. Auttaa voi monin tavoin, vaikka olemalla kantoapuna.

Sängyt odottavat Ukrainan pakolaisia

Imatralle suunnitellaan asuntopohjaista vastaanottokeskusta – kaupunkiin voisi majoittua 250 ukrainalaista

Imatran kaupungilla on tarjolla 90 perheasuntoa. Mikäli asuntopohjainen vastaanottokeskus perustetaan, voivat ensimmäiset asiakkaat saapua Imatralle noin kuukauden sisällä.

Forssan Ankkalammin puisto suihkulähteineen sateisessa keväaamussa.

SPR:n vastaanottokeskus Hämeenlinnassa ja sivutoimipiste Forssassa kaipaavat vapaaehtoisia

Hämeenlinnassa vastaanottokeskuksen tiloissa suurin osa asiakkaista on Ukrainasta. Forssaan on tarkoitus majoittaa noin sata sotaa pakoon lähtenyttä ihmistä. Myös vapaaehtoisia tarvitaan.

Suomen Punainen Risti kerää turvapaikanhakijoille apua.

Ukrainalaisia pakolaisia majoitetaan Forssaan – SPR avaa kaupunkiin vastaanottokeskuksen sivutoimipisteen

Ukrainasta Venäjän hyökkäystä pakenevat majoitetaan kerrostaloasuntoihin Forssan keskustaan yhteistyössä Forssan kaupungin vuokrataloyhtiön kanssa. 

Huone jossa kerrosänkyjä ja pöytä tuoleineen.

SPR ja Kokkolan kaupunki sopivat: vastaanottokeskus saadaan perustettua nopealla aikataululla, jos tarve tulee

Kokkolan kaupunki ja SPR ovat selvittäneet valmiutta keskuksen perustamiseen. Mallissa turvapaikkaa hakevat asuisivat kaupungin vuokra-asunnoissa.

Kuvassa on kerrostalolähiömaisema Helsingistä.

Ukrainan pakolaisille etsitään satoja vuokra-asuntoja Itä-Suomessa – vastaanottokeskuksista tulossa asuntopohjaiset Kuopiossa ja Joensuussa

Joensuuhun ja Kuopioon avataan pikaisesti vastaanottokeskukset Ukrainan pakolaisille. Keskukset perustuvat yksityishuoneistoihin ja niitä varten etsitään parhaillaan satoja vuokra-asuntoja.

Vaatelaatikoita hyllyillä.

SPR:n puoti Hämeenlinnan keskustassa jakaa tavara-apua turvapaikanhakijoille

SPR:n jakelupisteestä hakijat saavat noutaa tarvitsemiansa tavaroita, vaatteita ja tarvikkeita ilman korvausta. Puoti on tarkoitettu ukrainalaisten lisäksi myös muille turvapaikanhakijoille.

Joukko ihmisiä saapui Ukrainasta Helsingin Länsisatamaan.

Pula ukrainan kielen tulkeista ja kääntäjistä saattaa pian räjähtää käsiin Suomessa, jos pakolaisten määrä jatkaa kasvuaan

Tulkkien toimeksiannot ovat lisääntyneet ukrainalaispakolaisten kasvavan määrän myötä myös Suomessa. Viralliseen asiointiin on käytettävä amatöörien sijaan ammattilaistulkkeja. Jos tulkki ei ole koulutettu, on riskinä, että tulkkaus ei ole puolueetonta.

Ukrainasta pakenevia Moldovassa.

Ukrainalaispakolaisten määrä kasvaa Satakunnassa nopeasti – SPR kartoittaa jo uusia majoitustiloja

Ukrainasta saapuvien pakolaisten määrä on kasvanut alkuviikon aikana myös Satakunnassa. Liinaharjan vastaanottokeskus alkaa olla jo täynnä. Uusia tiloja etsitään.

Pakolaisia nousemassa junaan Puolan Chelmissä.

SPR valmistautuu Lapissa ukrainalaisten pakolaisten vastaanottoon: kuntien kanssa käydään läpi mahdollisia tiloja

Kajaaniin tulee perjantaina bussilastillinen pakolaisia Ukrainasta. Maahanmuuttovirastolla ei ole tarkkaa tietoa Ukrainasta Suomeen tulleista, sillä moni heistä ei ole hakenut turvapaikkaa.

Punaisen ristin lipaskerääjän rinnassa Ukraina-keräys -kortti ja kerääjällä Punaisen ristin liivit.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut ihmiset lahjoittamaan avokätisesti, SPR:n kokenut lipaskerääjä kertoo monen antavan seteleitä

Lipaskerääjät kertovat lahjoittajien olleen osittain erittäin järkyttyneitä sodasta Euroopassa. SPR:n Ukraina-keräyksen rahat kulkevat katastrofirahaston kautta.

SPR:n väkeä jakamassa suklaasuukkoja Turun ylioppilaskylässä

SPR:n yksinäisyysbarometri: Joka neljäs tuntee kuukausittain yksinäisyyttä – Punainen Risti kohtasi nuoria ja jakoi suklaasuukkoja ystävänpäivänä

Suomen Punainen Risti panostaa lasten ja nuorten yksinäisyyden ennaltaehkäisyyn. Järjestön teettämä barometri kertoo, että varsinkin korona on lisännyt nuorten ja opiskelijoiden yksinäisyyttä.

Galaxin juontaja Ada pohtii. Puhekuplassa lukee "Mistä apua läksyihin?".

Läksyhelpistä apua läksyjen tekoon!

Suomen Punaisen Ristin Läksyhelpistä apua kotitehtäviin.

Räjähdys aiheutti mittavat vauriot Varkauden Kauppakadulla sijaitsevaan kerrostaloon

SPR järjestää tukea Varkauden kerrostaloräjähdyksestä kärsineille

Tarjolla on keskusteluapua ja tukea asukkaille, joiden kodit kärsivät tuhoja räjähdyksessä.

Kaksi lutikkaa runkopatjalla

Carmen Paz osti SPR:n kirpputorilta sängyn, ja pian se lensi kerrostalon ikkunasta ulos – kuka on vastuussa, kun käytetty patja kuhisee luteita?

Kokkolassa SPR:n kirppis veti runkopatjat ja patjat pois myynnistä terveystarkastajan suosituksesta. Sitä edelsi kuitenkin pitkä ja kiivas keskustelu somessa. Yle kysyi Kuluttajavirastolta, kuka vastaa käytetyn tavaran terveysturvallisuudesta.

Suomen punaisen ristin auto

SPR:n kadonneista varoista käynnistetty rikostutkinta – entinen työntekijä epäiltynä törkeästä kavalluksesta

Väärinkäytösepäily selvisi järjestön sisäisessä tarkastuksessa. Kavalluksen kohteeksi joutui vastaanottotoiminnan varoja. Suomen Punainen Risti palauttaa varat Migrille.

Ruoanjakopisteen kyltti

Osa ihmisistä heittää saamaansa ruoka-apua pois – mistä ruoan hylkääminen jakelupaikkojen lähistölle johtuu?

Isoissa kaupungeissa on huomattu, että ruoka-avun tuotteita heitetään pois. Tutustuimme ruoka-apukassin sisältöön Nauha ry:n ruokajakelussa Tampereella ja kysyimme, miten ruoan hävikkiin menoa voi ehkäistä.

SRP:n Nälkäpäiväkerääjän lipas.

Nälkäpäivä-lippaisiin 65 000 euroa SPR:n Kaakkois-Suomen piirissä

Etelä-Savossa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa kerättiin katastrofirahastoon yhteensä 65 000 euroa.

Hämeenlinnalainen Karhuntie 18:a julkisivu ja etupihaa.

Hämeenlinnan poliisiampumisessa oli paikalla myös Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijöitä – epäiltyä esitetään vangittavaksi

Hämeenlinnan Kettumäen alueella poliisi antoi virka-apua viime viikon perjantaina, kun tilanne eskaloitui ampuma-aseiden käyttöön. Vaaratilanteessa olleille työntekijöille annetaan kriisiapua. Keskusrikospoliisi esittää epäiltyä ampujaa vangittavaksi.

SPR Nälkäpäiväkeräyksen lippaita

Nälkäpäiväkeräyksellä kerätään rahaa myös Etelä-Savossa kotinsa menettäneille

Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla autetaan muun muassa tulipalossa asuntonsa menettäneitä. Etelä-Savossa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut useita tulipaloja, joissa ihmiset ovat menettäneet kotinsa.

SRP:n Nälkäpäiväkerääjän lipas.

Nälkäpäivä-keräys tavoittelee Satakunnassa 90 000 euron lahjoituspottia

Nälkäpäivän lipaskeräys alkaa tänään. Keräykseen Satakunnassa annetuista lahjoitusrahoista palautuu noin 30 prosenttia satakuntalaisille avuntarvitsijoille.

Suomen punaisen ristin avustustyöntekijä Lotta Poijula.

Lotta Purola lähti kirurgiksi Haitiin, mutta päätyikin aivan muihin töihin – kuuntele, mitä on arki kaaoksen keskellä

Suuri maanjäristys jätti Haitissa jälkeensä lähes 2 000 kuolonuhria. Paikalla on yhä kolmekymmentä SPR:n avustustyöntekijää. Oululaisella Lotta Purolalla on aina ollut halu auttaa.

Nainen kirjoittaa laatikkoon SPR:n logistiikkakeskuksen varastossa

Suomalaiset auttavat pian haitilaisia maanjäristysalueella – SPR: avun tarve valtava, potilaita hoidetaan ulkona

Haitissa tapahtui kaksi viikkoa sitten tuhoisa maanjäristys, jossa on kuollut yli 2 000 ihmistä ja loukkaantunut yli 10 000. SPR osallistuu kansainväliseen avustusoperaatioon lähettämällä alueelle kenttäsairaalan ja sen henkilökuntaa.

En nyckelknippe hänger i låset på en öppen dörr.

Jyväskylän vastaanottokeskuksen toiminta muuttuu – turvapaikanhakijat asuvat jatkossa omissa asunnoissa

Salmirannan vastaanottokeskuksen toiminta muuttuu vuodenvaihteessa laitosmallisesta hajasijoitusmalliseksi. Vastaanottokeskuksen asukkaille etsitään asuntoja tulevien toimitilojen lähettyviltä tai julkisten kulkuyhteyksien päästä.

Erik Finskas

SPR lähettää avustustiimin maanjäristyksen runtelemaan Haitiin – espoolaisen Erik Finskasin mukana lähtee radiopuhelimia ja työkaluja

Espoolaisen Erik Finskasin ja hänen työparinsa mukaan on pakattu muun muassa radiopuhelimia, reitittimiä ja työkaluja.  Tehtävänä on olla mukana huolehtimassa avustustyössä tarvittavista viestiyhteyksistä kuukauden ajan.

Maan pohjoisista osista Talibania paenneita perheitä leiriytyneenä puistoon Kabulissa, Afganistanissa 14. elokuuta 2021

"Tilanne on kehittynyt dramaattisesti" – avustusjärjestöjen mukaan Afganistan tarvitsee humanitaarista apua välittömästi, pulaa on jopa ruoasta ja vedestä

Taistelut ovat vahingoittaneet sähköverkkoa, vedenjakelujärjestelmää, terveyskeskuksia ja sairaaloita Afganistanissa, sanoo SPR:n katastrofipäällikkö Niklas Saxén. Amnestyn mukaan humanitaarisen avun perille saaminen voi aiheuttaa ongelmia.

koronarokotuspiste Kouvolan Hansassa

Koronarokotuspisteisiin tarvitaan edelleen uusia vapaaehtoisia – vuoroja tarjolla Kotkassa ja Kouvolassa

Vapaaehtoiset avustustyöntekijät neuvovat koronarokotukseen saapuvia oikeaan paikkaan ja valvovat käsidesin ja maskin käyttöä rokotuspisteissä. SPR hakee edelleen vapaaehtoisia näihin tehtäviin Kymenlaaksossa. Apua tarvitaan Kotkan ja Kouvolan rokotuspisteissä.

SPR:n valmiussuunnittelija Jukka-Pekka Kaasinen tarkastelee suuren majoitustilan valmiutta

MOT selvitti: SPR:n piirit takoivat turvapaikanhaun ruuhkavuosina 24 miljoonan voitot

SPR on sijoittanut ison osan turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnalla saamistaan miljoonavoitoista, mutta niillä myös paikataan koronan aiheuttamia aukkoja taloudessa. Punainen Risti on viime vuosina ollut ylivoimaisesti suurin turvapaikanhakijoiden vastaanottopalvelujen tarjoaja.

Vapepan etsintäharjoitus metsässä. Kadonnutta esittänyt löytyi Taivalkosken etsintäharjoituksessa Marika Tiermaksen ja Moona-koiran yhteistyöllä.

Kymmeniä suomalaisia katoaa läheisiltään joka päivä – etsintä mullistui, kun poliisi alkoi profiloida kadonneita

Suomessa tehdään joka päivä noin 50 ilmoitusta kadoksissa olevista henkilöistä. 10 vuotta käytössä olleen MSO-menetelmän ansiosta yhä useampi löytyy melko nopeasti. Mutta varsinkin muistisairaiden katoamismäärät ovat huolestuttavan korkeita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle