Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Esko-Pekka Tiitinen.

Esko-Pekka Tiitinen on nyt Ukrin kunniajäsen

Esko-Pekka Tiitisen tuotanto käsittää kymmeniä romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia, sanoituksia ja sävellyksiä.

Ihmisiä Vekara-Varkaus-tapahtumassa

Lasten LukuVarkaus -finalistit julki: Huumori ja fantasia värittävät ehdokaskirjoja

Voittajakirja julkistetaan Vekara-Varkaus-festivaaliviikolla kesäkuussa.

Kirjailija Esko-Pekka Tiitinen.

Kirjailija kokosi 100 maahanmuuttajalasten unelmaa: "Meillä on vastuu, että ne toteutuvat"

Esko-Pekka Tiitinen herättelee suomalaisia kuulemaan sotaa paenneiden maahanmuuttajalasten unelmia. Kirjan tuotot ohjataan lasten ja nuorten työpajatoimintaan.

Kuvassa Anjan lähes erinomainen elämä-elokuvan tuottaja-ohjaaja Heikki Takkinen ja Anjaa esittävä Marketta Airo.

Naisen tarina naiselle – Anjan lähes erinomainen elämä taipuu elokuvaksi

Arvostetun kirjailijan Esko-Pekka Tiitisen romaanista Anjan lähes erinomainen elämä tehdään elokuva. Elokuvan kuvaukset aloitettiin viikonloppuna Keminmaassa.

Näyttelijä Esko Kovero.

Hämmästyttävän moni kulttuurijulkkis tulee piskuisesta Outokummusta – "Eri puolilta Suomea muuttaneet sijoittuivat omiin kaupunginosiinsa"

Pohjoiskarjalaisesta Outokummun kaupungista ovat tuttuja muun muassa Anna Puu, Esko Kovero, Matti Rönkä, Taneli Mustonen ja Esko-Pekka Tiitinen. Vain muutamana mainintana.

Taulussa maalattu kuva koivunrungosta ja taustalla järvi saarineen.

Kuvamuisto matkakaveriksi – Joensuulainen vuoropäiväkoti kasvattaa kuvien avulla

Niinivaaran uusi vuoropäiväkoti Joensuussa uskoo visuaaliseen pedagogiikkaan. Kuvien voimalla houkutellaan luovuutta liikkeelle niin lapsissa, kuin aikuisissa. Nykyisessä liikkuvan kuvan ja loputtoman muutoksen maailmassa pysähtynyt kuva voi toimia arvokkaana ankkurina. Joulukuussa avatun päiväkodin seiniltä löytyy lähes 200 satuihin pohjautuvaa taideteosta.

Outokummun Teatteri tekee vauvateatteriesityksen.

Vauvateatterin tekijät: Esitys epäonnistuu, jos yleisö mönkii pois

Vauvateatterin tekijöiden mielestä heidän yleisönsä on haastava. Voi käydä niinkin, että katsojat eivät pidä näkemästään ja ryömivät pois muualle. Vauvateatteria ei kuitenkaan tehdä vain huivia heiluttamalla.

Näyttelijä Marketta Airo ja ohjaaja Kimmo Hirvenmäki

Kemin kaupunginteatteri nousi tuhkasta - kantaesitys avaa kevätkauden

Kulttuurikeskuksen joulukuisen tulipalon jälkeen Kemin kaupunginteatterin ensimmäinen ensi-ilta nähdään Sipi-näyttämöllä. Esko-Pekka Tiitisen kolme vuotta sitten ilmestynyt romaani on ohjaaja Kimmo Hirvenmäen käsittelyssä taipunut Marketta Airon esittämäksi monologiksi.

Esko-Pekka Tiitinen

Esko-Pekka Tiitinen on viisi vuotta taiteilijaprofessori

Outokumpulainen kirjailija Esko-Pekka Tiitinen on saanut valtion viiden vuoden mittaisen taiteilijaprofessoriapurahan. Tuen myöntämisen ajan Tiitinen voi myös käyttää  taiteilijaprofessori-titteliä.

Olli-Kalle Heimo

60-vuotias Olli-Kalle Heimo tuntee olonsa parikymppiseksi

Joensuun kaupunginteatterin vakikasvo Olli-Kalle Heimo viettää sunnuntaina 60-vuotispäiviään. Näyttelijä harmittelee edelleen kulttuuriravintola Wanhan Jokelan kuoppaamista, sillä nyt syntymäpäiväolueen pitää tyytyä paikassa, johon ystävät eivät enää löydä.

Näyttelijät Katriina Hassinen ja Jonna Kuittinen sekä käsikirjoittaja Esko-Pekka Tiitinen.

Karsinassa nousee kapina tehotuotantoa vastaan

Sika, kana, lammas ja isäntä viettävät maatilalla leppoisaa elämää. Kaikki muuttuu, kun rotta tulee taloon ja ryhtyy kouluttamaan eläimistä idoleita ja muotimaailman mestareita. Teatteri-Traktorin uusi näytelmä viihdyttää ja ottaa kantaa Joensuussa.

Tiitisen Hengenvartijat Helsingissä

Outokumpulaisen kirjailijan ja kuvataiteilijan Esko-Pekka Tiitisen Hengenvartijat komistavat Akateemista Kirjakauppaa Helsingissä. Ajatuksia herättävä teos koostuu useista tuhansista kirjoista ja muun muassa pehmoleluista.

Kirjailija Esko-Pekka Tiitinen Outokummun vanhalla kaivosalueella.

Savonia-palkinto Esko-Pekka Tiitiselle

Kuopion kaupungin vuoden 2011 Savonia-kirjallisuupalkinto on myönnetty outokumpulaiselle Esko-Pekka Tiitiselle. Suonenjoella syntynyt Tiitinen kuvaa romaanissaan Kiven sylissä Outokummun kaivoskaupungin satavuotista historiaa malmin löytymisestä tähän päivään kuvitteellisen suvun kautta.

Jukka Itkonen sai Savonia-palkinnon vuonna 2009 teoksestaan Laululinnun saarella.

Kuusi teosta Savonia-palkintoehdokkaaksi

Tämän vuoden Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat on julkistettu. Savonia-palkintoraati on valinnut ehdokkaiksi kuusi teosta.

Jaana Kahra ja Matti Mäkelä.

Kasvutarina pisaroi lämpöä ja toivoa

Kuusitoistavuotias nuori kantaa taskussaan äitinsä ompelulaatikosta löytämäänsä asetta. Mihin se johtaa? Oulun kaupunginteatterin tuore näytelmä Hymypoika ja lumienkeli käsittelee rankkoja aiheita, mutta pisaroi myös lämpöä ja toivoa.

Teemu Laasonen näyttelee Otto Trüstedtiä ja Esa-Matti Smolander värväriä.

Kiven syli kertaa Outokummun kaivoshistoriaa

Outokummussa saa perjantaina ensi-iltansa kaivosmusikaali Kiven syli, joka on osa malmin löytymisen satavuotisjuhlaa. Esko-Pekka Tiitisen näytelmä kertoo kertoo erään suvun kautta kuparimalmin etsimisestä ja löytymisestä 1900-luvun alun kaivoskylässä.

Teatteriväki kokoontuu Outokummussa

Pohjois-Karjalan nuoret teatterin harrastajat kokoontuvat lauantaina Outokummussa. Maakunnalliseen Nuori Kulttuuri -katselmukseen osallistuu yhteensä 135 nuorta teatterintekijää ja heidän tukijaansa.

Savonia-palkinto jaetaan tänään

Savonia-palkinto jaetaan nyt 20:nnen kerran. Tällä kertaa palkintoraadilla oli kaikkiaan luettavanaan peräti 72 teosta, mikä on ennätys palkinnon historiassa.

Esko-Pekka Tiitinen

Finladia Junior -palkinto Esko-Pekka Tiitiselle

Outokumpulainen kirjailija sai palkinnon teoksestaan Villapäät, joka kertoo pienelle itäsuomalaiselle paikkakunnalle muuttavasta murrosikäisestä pojasta. Vuosittain jaettava lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinto on 30 000 euroa.

Esko-Pekka Tiitinen

Finlandia Junior Esko-Pekka Tiitiselle teoksesta Villapäät

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Junior -palkinto on myönnetty kirjailija Esko-Pekka Tiitiselle teoksesta Villapäät. Palkinto on 30 000 euron suuruinen.

Savonia-ehdokkaat. (kuvasta puuttuu Anna Krogeruksen teos, Kuin ensimmäistä päivää.)

Savonia-ehdokkaat julki

Palkintohdokkaita on kuusi ja palkinto jaetaan tammikuun alussa.

Kuusi teosta kilpailee Finlandia Junior -palkinnosta

Tämänvuotisesta Finlandia Junior -palkinnosta kilpailee kuusi teosta, kolme lapsille suunnattua kuvitettua teosta ja kolme nuortenromaania.

Suomalaisnäytelmä kouluissa eri puolilla maailmaa

Suomalaista lastennäytelmää on tiistaina esitetty kahdessa sadassa koulussa ympäri maailmaa. Näytelmä Elämän Pisarat juhlistaa kesäkuussa vietettävää Maailman ympäristöpäivää. Näytelmä kertoo eläinsadun keinoin ympäristönsuojelusta.

Vanhoille lastenkirjoille uusi kilpailu

Kirjakauppa-alan uusi lastenkirjojen tunnustuspalkinto Kirjapöllö palkitsee yli kymmenen vuotta sitten julkaistun mutta vetovoimansa säilyttäneen lasten- tai nuortenkirjan.