Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kulkuri ja joutsen kertoo Tapio Rautavaaran ja Reino Helismaan tarinaa

Suomalaisen rillumarein ja reissumiesromantiikan isät.

Lokakuussa Elävässä arkistossa ihaillaan Taivaan tulia

Lokakuista sisältöä Elävän arkiston artikkeleissa.

Pori Jazzin isä, suuruudenhullu visionääri ja basistien maratoonari – Yle striimaa Jyrki Kankaan muistojamit Porista, katso suorana

Ylen striimi Pori Jazzin perustajajäsen Jyrki Kankaan muistojameista alkaa perjantaina kello 18.55.

Dokumentti Mr. Jazzista esitetään tänään Yle Teemalla

Henkilökuvan Jyrki Kankaasta on ohjannut Timo Koivusalo.

Toimittajalta: Haluatko elämäkertaelokuvan tähdeksi? Perusta bändi, juo viinaa ja petä puolisoasi

Jokainen ihminen on laulun arvoinen, lauloi Veikko Lavi aikanaan. Elämäkertaelokuvaa eivät kuitenkaan kaikki ansaitse. Kelvatakseen aiheeksi on täytettävä tiettyjä ehtoja, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Sanna Vilkman.

Pelle Miljoona Oy on edelleen yhtä kuuma kuin moottoritie muinoin

Jukka Takalo ja Timo Koivusalo Levylautakunnan vieraina

Olavi Virta lähti keikoilta vieras nainen ja viinapullo kainalossa – Timo Koivusalon elokuvassa hurmurirenttu saa kaiken anteeksi

Timo Koivusalon elokuva Olavi Virrasta telmii naisseikkailussa ja viinakemuissa, mutta laulajan lava-aika jää vähiin. Virtaa näyttee Lauri Tilkanen, joka uskoo menestyksen nousseen laulajan päähän.

Ohjaaja Timo Koivusalo: Yritän aina säilyttää pikkupoikamaisen asenteen elämään

Olavi Virrasta kertovan elokuvan juuri valmiiksi saanut ohjaaja ihailee 1950-luvun tulevaisuususkoa ja postiivista asennetta elämään. Kaikki tuntui sodan jälkeen olevan mahdollista.

Olavi Virran Ruotsiin päätynyt tytär: “Kaipasin isää todella paljon – minulla oli koko ajan ikävä Suomeen”

Laulaja Olavi Virran tytär Ilse Hammar repäistiin juuriltaan, kun Virran puoliso pakeni lasten kanssa Ruotsiin pakoon suosikkilaulajan skandaaleja ja tämän ilkeää äitiä.

Puoli seitsemän viikon 40 vieraat

Puoli seitsemän on mukana Ylen Mennään metsään -kampanjassa ja viikko huipentuu perjantaina suoraan lähetykseen Evon retkeilyalueelta. Leirinuotiolle istahtaa Mikko Kekäläisen ja Susanna Laineen kanssa rockmuusikko Michael Monroe.

Kotikatsomo: Täällä Pohjantähden alla

Timo Koivusalon kaksiosainen tv-elokuva.

Yle Uutiset selvitti: Ohjaaja Saara Cantell sai eniten julkista rahaa elokuvilleen – katso miten muut pärjäsivät

Suomen elokuvasäätiön tuotantotuki ja Yleisradion elokuvaostot ovat suosineet kymmenen viime vuoden aikana elokuvaohjaaja Saara Cantellia. Tuottajista parhaiten pärjäsivät Solar Filmsin Markus Selin ja Jukka Helle.

Lauri Tilkanen hyppää Olavi Virrasta kertovan elokuvan päärooliin: "On yllättävää, että elokuva tehdään vasta nyt"

Elokuvaa kuvataan ulkomaiden lisäksi eri puolilla Suomea. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa syksyllä 2018.

Kotikatsomo: Täällä Pohjantähden alla

Draamasarja perustuu Väinö Linnan romaanitrilogiaan.

Kaksipäisen kotkan varjossa

Elokuva toivosta, joka on yhtä väkevää kuin rakkaus.

Pori myymässä osuutensa Villilän studioista – Nakkilasta enemmistöomistaja

Porin kaupunki on omistanut lähes 29 prosenttia Villilän elokuvastudioista.

Koivusalo tekee dokumentin Mr. Pori Jazzista: "Ainutlaatuinen persoona"

Timo Koivusalon uuden dokumentin pääosassa on mies, joka on henkilökohtaisesti hakenut Benny Goodmanin kotoaan New Yorkista Poriin esiintymään. Hän on myös perustanut Pori Jazz -festivaalin ja soittanut itse jazzia Venäjän presidentin kotona.

Painonhallinta on näyttelijälle työtä: "Vankileirillä oleva ei voi näyttää buffetista tulleelta"

Painon pitäminen kurissa on monelle vaikeaa. Näyttelijälle lihominen ja laihduttaminen ovat arkipäivää. Elokuvassa pitää mahtua roolihahmon nahkoihin.

Suomen menestynein nykyohjaaja Timo Koivusalo: Hienointa tehdä erilaisia juttuja

Elokuvauutiset.fi laski yhteen suomalaisten nykyohjaajien tekemien elokuvien katsojamäärät. Timo Koivusalo nousi listan kärkeen yli 2,5 miljoonalla katsojalla. Hän arvelee menestyksensä perustuvan monipuolisuuteen.

Risto Räppääjä räppää valkokankaalla viimeistä kertaa – ainakin toistaiseksi

Risto Räppääjä ja yöhaukka on kuudes Risto Räppääjä -elokuva. Kirja, johon elokuva pohjautuu, on sarjan toistaiseksi viimeinen kirja. Räppääjä-elokuvista kolme viimeisintä on tehty saman porukan voimin ja pääosien näyttelijät ovat kasvaneet yhdessä hahmojensa kanssa.

Sibelius-elokuvan ohjaaja: "Sibelius tiesi tehtävänsä ja osasi tuotteistaa itseään"

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Koivusalo sanoo Sibelius-elokuvallaan halunneensa näyttää, että maailmankuulu säveltäjä oli samanlainen innokas ja intohimoinen nuori mies kuin moni muukin. Elokuvaa tehdessään Koivusalolle syntyi käsitys Sibeliuksesta taitavana imgaon rakentajana.

Maanantai 27.7.2015

Suomalaiset eivät usko talouden paranevan. Somaliassa on tehty paha terroristi-isku hotelliin. Timo Koivusalo on vuoden unikeko. Maailman suurin heinäseiväs on Suomessa. Sää jatkuu vaihtelevana.

Naantalin Unikeko polskahti – Yle Turun video näyttää tunnelmia

Valtakunnan viralliseksi Unikeoksi valittiin elokuvaohjaaja-tuottaja Timo Koivusalo. Hänet viskattiin mereen Naantalin vanhan kaupungin satamassa aamuseitsemältä. Yle Turun toimittaja Minna Rosvall ja kuvaaja Paula Koskinen seurasivat meininkiä aamulla Naantalissa.

Unikeko ja ohjaaja Koivusalo: Naantali on kuin valmis lavaste

Elokuvaohjaaja Timo Koivusalo ihmettelee, miksei Naantalia ole käytetty enemmän kuvauspaikkana.

Valtakunnan unikeko on tuonut Naantalin valkokankaalle

Naantalissa veteen heitettiin ohjaaja Timo Koivusalo. Koivusalo on tullut tunnetuksi suomalaisena elokuvaohjaajana ja -tuottajana. Koivusalo on tuonut Naantalia esiin ohjauksissaan, kuten Risto Räppääjä -elokuvissa.

Koivusalon Räppääjä-kuvauksissa syntyy perusbudjetilla yleisömenestyksiä

Timo Koivusalo on aloittanut uusimman Risto Räppääjä -elokuvansa kuvaukset. Arkeologisten kaivausten syövereihin pääsevät jälleen sukeltamaan ohjaajan luottonäyttelijät Samuel Shipway ja Sanni Paasto.

Risto räppää jälleen kesällä Naantalissa ja Nakkilassa

Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan kuvaukset alkavat toukokuun viimeisellä viikolla ja jatkuvat kesäkuun loppuun saakka. Elokuvaa kuvataan Villilän studioilla Nakkilassa ja Naantalin vanhassa kaupungissa.

Risto Räppääjä riimittelee rahasta ja ahneudesta

Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa viihdyttää uudella elokuvallaan sekä lapsia että aikuisia. Risto Räppääjä ja Sevillan Saituri -elokuva käsittelee muun muassa rahan ja omaisuuden vaikutusta ihmisen onnellisuuteen.

Onnellinen Koivusalo suitsuttaa Räppääjän nuorta tähteä

Ohjaaja Timo Koivusalo iloitsee siitä, että Risto Räppääjä on saanut ihmiset nauramaan ympäri maailmaa. Hänen mukaansa tunteiden välittyminen yli kieli- ja kulttuurirajojen saa uskomaan, että elokuva on oikeasti onnistunut.

Risto Räppääjä ja Liukas Lennart paras eurooppalainen lastenelokuva

Timo Koivusalon ohjaama Risto Räppääjä ja Liukas Lennart on voittanut Schlingelin kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin parhaan eurooppalaisen lastenelokuvan palkinnon.

Risto Räppääjä saa jatkoa Koivusalon ohjauksessa

Timo Koivusalo aloittaa uuden Risto Räppääjä -elokuvan kuvaukset kesäkuussa Nakkilan Villilässä sekä Naantalissa. Mukana ovat myös edellisestä osasta tutut näyttelijät.

Risto räppää lipputuloja nyt Koivusalon yhtiölle

Sinikka ja Tiina Nopolan suosikkikirjojen Risto Räppääjä -hahmon elokuvaoikeudet siirtyivät, ainakin yhden elokuvan verran, uuden tuotantoyhtiön käsiin, vaikka edellinenkin olisi halunnut vielä jatkaa.

Suomen Venetsiassa etsitään räppäävää isähahmoa

Ohjaaja Timo Koivusalo haluaa Risto Räppääjä ja Liukas Lennart -elokuvalla näyttää maailman lapsen silmin. Perheleffan tekemisessä haastavinta on saada tarina tempaamaan mukaansa sekä lapset, vanhemmat että isovanhemmat. Neljännessä osassa pääosaa näyttelevät perhesuhteet.

Risto Räppääjä seikkailee kesällä Nakkilassa ja Naantalissa

Uusinta Risto Räppääjä -elokuvaa aletaan kuvata heinäkuussa. Ensimmäistä kertaa elokuva-sarjan ohjaajan puikkoihin tarttuu Timo Koivusalo. Kuuntele Timo Koivusalon suunnitelmat uuden Risto Räppääjä ja liukas Lennart -elokuvan varalle.

Voiko lounaisessa Suomessa olla huumoria?

Savolainen on hauska ja karjalaistakin naurattaa. Voisiko länsisuomalainen olla hauska muuten kuin tahattomasti?

Risto Räppääjä ja liukas Lennart valkokankaalle - Koivusalo ohjaa

Uudessa elokuvassa Risto ja Nelli sukeltavat uusiin seikkailuihin. Elokuvan käsikirjoittavat Sinikka ja Tiina Nopola. Elokuvaa kuvataan jo tulevana kesänä.

Vuonna 85 -elokuva: 100 000 rikki

Timo Koivusalon ja Riku Suokkaan ohjaama Vuonna 85 -elokuva on ylittänyt sadan tuhannen katsojan rajan.  Koivusalo sanoo olevansa iloinen siitä,  että kotimainen elokuva kinnnostaa ja että elokuvavuosi on saanut vauhdikkaan alun.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Lincoln, Zero Dark Thirty ja Vuonna 85

Tätä elokuvaviikkoa leimaavat Oscarit. Esittelyssä ovat Yhdysvaltain sotaisaa niin lähi kuin kauempaa menneisyyttä kuvaavat, yhteensä 17 Oscar-ehdokkuutta napanneet elokuvat Lincoln ja Zero Dark Thirty. Viikon kevennyksenä on Timo Koivusalon ja Tähtihetken tämän aamuisen vieraan Riku Suokkaan ohjaama musikaali vuonna 85.

Koivusalo: Vuonna 85 on ylistys iloiselle Tampereelle

Timo Koivusalo kuvailee Vuonna 85 -elokuvaa iloiseksi viihdepaketiksi, jota kannattelevat karismaattiset näyttelijäsuoritukset ja osaksi suomalaista mielenmaisemaa vuosien saatossa muuttunut musiikki.

Vuonna 85 -elokuvan voivat katsoa muutkin suomalaiset – siinä ei puhuta mansea

Mansen murre ei kuulu Timo Koivusalon ohjaamassa elokuvassa Vuonna 85. Murre poistettiin, jotta turkulaisetkin ymmärtäisivät mistä elokuvassa on kyse.

Auer-dokumentti loppusuoralla Villilän elokuvastudioilla

Ulvilan surmaa käsittelevä dokumentti Hätäpuhelu pitää Villilä studiot kiireisenä. Hätäpuhelu on toinen Villilä studioiden isoista, viimeistelyssä olevista dokumenttielokuvatapauksista.

Vuonna -85 tuo takatukat elokuviin

Vuonna -85 -elokuva on nyt purkissa. Elokuvan ensi-iltagaalaa juhlitaan tammikuussa Tampere-talossa. Gaalaa voi seurata myös elokuvateattereissa 15 eri paikkakunnalla.

"Hauskan tekeminen on totista puuhaa"

80-luku valloittaa muodissa ja kiehtoo myös teatterikävijöitä. Pian teema levittäytyy valkokankaallekin, kun rock-komedia Vuonna 85-elokuva valmistuu.

Timo Koivusalo valmistelee elokuvaa partisaaneista

Savukoskella olevan Seitajärven kylän traaginen kesä vuonna 1944 on antanut aiheen kokoillan elokuvalle. Ohjaaja Timo Koivusalo valmistelee elokuvaa, jonka nimi on "Viimeinen aamu".

Villilään nousee 80-luvun yökerho opiskelijavoimin

Timo Koivusalon Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat pian Tampereella ja Nakkilassa. Villilään on noussut, osin opiskelijavoimin, 80-luvun yökerho, ja tarpeistonvalmistuksen ja sisustusompelun opiskelijoilla on riittänyt kiirettä. Pitkää päivää puurtaneet opiskelijat ovat saaneet projektista korvaamatonta työkokemusta ja ammattitaitoa, eikä talvilomakaan keskeytä työntohinaa Villilän studiolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle