Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaissa on mukana suosikkihahmoja ja jo aiemmin voittaneita

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kisaa kuusi teosta. Palkintosumma on 30 000 euroa.

Juhli Hella Wuolijoen syntymäpäivää Niskavuoressa

Areenassa 11 Hella Wuolijoen kuunnelmaa

Kirjailija Laura Ruohoselle Alfred Kordelin -palkinto

Näytelmäkirjailija Laura Ruohonen on yksi neljästä Alfred Kordelinin palkinnon saajasta. 30 000 euron palkinnon saavat myös farmasian professori Jari Yli-Kauhaluoma, Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys ja Nuorisotutkimusseura.

Suosittu lastenlorukirja Yökyöpelit muuttuu tv-sarjaksi

Yökyöpelit-sarja pohjautuu Laura Ruohosen lastennäytelmään.

Luolasto

Laura Ruohosen näytelmässä kaivetaan hautaa ydinjätteelle.

Ihminen ikuisuusperspektiivissä

Luolasto vie katsojan ikiaikaisiin luoliin.

Kansallisteatterissa mennään maan uumeniin

Suomen tunnetuimpiin näytelmäkirjailijoihin kuuluva Laura Ruohonen on tarttunut uudessa näytelmässään ajankohtaiseen aiheeseen: ydinjätteen loppusijoitukseen. Kansallisteatterin suurelle näyttämölle tuotu Luolasto-näytelmä kattaa pitkän aikajanan esihistoriasta tulevaisuuteen.

Näytelmäkirjailija Juha Hurmeelle viisivuotinen apuraha

Valtion näyttämötaidetoimikunnan mukaan Hurme toimii aktiivisesti sekä ammatti- että harrastajakentällä ja uudistaa kotimaista teatterikirjallisuutta.

Kuningatar K haastaa yleisön

Lappeenrannan kaupunginteatterin näytelmä Kuningatar K on omimmassa ympäristössään, perustihan 1600-luvulla elänyt ruotsalaiskuningatar kaupungin vuonna 1649. Näytelmä haastaa yleisön pohtimaan minuutta, sukupuolirooleja sekä vallankäyttöä.

Teatterin tekemisestä teatterista tuli muoti-ilmiö

Nykyteatterin muoti-ilmiöksi on noussut teatterin tekeminen teatterista. Usein näyttelijät kertovat olevansa näyttelijöitä tai esityksen tekemisestä kerrotaan osana näytelmää. Tehokeinolla halutaan korostaa esityksen rehellisyyttä.

Minna Sirnöstä näytelmäkirjailijaliiton toiminnanjohtaja

Suomen näytelmäkirjailijaliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu tamperelainen Minna Sirnö. Sirnö on aikaisemmin toiminut muun muassa kansanedustajana ja Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry:n puheenjohtajana. Heini Junkkaalasta tuli liiton uusi puheenjohtaja.

Nonsense-klassikko: Liisa Ihmemaassa

Laura Ruohonen ja Tuomas Nevanlinna kertovat kirjasta.

Kulttuuripalkinto Salon Quo Vadikselle

Salolainen Quo Vadis -teatteri on saanut Suomen kulttuurirahaston palkinnon. Toinen Olavi Veistäjä-palkinto myönnettiin näyttelijä Heikki Kinnuselle.

10 kirjaa lapsuudesta

Tunnetut suomalaiset kertovat lapsuutensa tärkeästä kirjasta

Minna Canth näkee nykynaisten elämään

Suomen ensimmäisen naiskirjailijan Minna Canthin teoksista löytyy yhä uusia puolia. Canthin elämästä näytelmän kirjoittanut Laura Ruohonen pitää Canthin käsittelemiä nuorten naisten ongelmia yhä ajankohtaisina.

Esko Roine ja Laura Ruohonen saivat teatteripalkinnon

Teatterinjohtaja, näyttelijä Esko Roineelle ja näytelmäkirjailija Laura Ruohoselle on myönnetty Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinto. Palkinnon summa on molemmille 8 000 euroa.