Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hoitaja auttaa vanhaa ihmistä menemään sänkyyn.

Säästöjen määrää ei vielä kukaan tiedä, mutta paljon se on – Pohjanmaan hyvinvointialueella rahaakin suurempi haaste on silti henkilöstöpula

Hyvinvointialueen johtajan mukaan muutokset ovat väistämättömiä, siksi ennaltaehkäisevään hoitoon on panostettava. Eläkeläisyhdistyksessä ollaan huolissaan säästötoimenpiteden vaikutuksista ikäihmisiin.

Ulla-Maj Wideroos seurasi silmä ja korva tarkkanahallituksen tiedotustilaisuutta.

Kaksikieliset palvelut uhattuina? – sote-ratkaisu huolettaa Pohjanmaalla

Pohjanmaalla on erityistä huolta herättänyt se, minkälaisia vaikutuksia sote-ratkaisulla on ruotsinkielisiin palveluihin. Suunnitelmissa on nähty perustuslaillisia ongelmia. RKP:n entinen kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos pitää tärkeänä, että sote-esityksen epäkohdat kaivetaan esiin.

Rkp:n ehdokkaat Mikko Ollikainen ja Rurik Ahlberg vaalityössä Vaasan Rewell centerissä.

Vaaliennakko: Vaasan vaalipiirissä suomenkielisillä ratkaiseva asema RKP:n vaalimenestyksessä

Rkp on Vaasan vaalipiirissä se toinen mahtipuolue. Keskustan kanssa ne kisaavat välillä tasaväkisestikin suurimman puolueen asemasta. Suomenkielisillä on aina ollut oma roolinsa myös rkp:n vaalimenestyksessä, mutta varsinkin nyt puolueen ulkopuolelta kerätyt äänet ovat arvokkaita.

Kahdeksan puolueen tunnukset

"Kahta kauheampi kisa" - Ylen kysely sähköisti vaalit Vaasan vaalipiirissä

Kun aikaa eduskuntavaaleihin on vajaa kuukausi, puolueet piiskaavat ehdokkaitaan jalkatyöhön. Ylen kysely ennakoi, että Vaasan vaalipiirissä taistelu viimeisistä paikoista tulee olemaan ehkä ennennäkemättömän kova. Vaalien tulos ratkaistaan viimeisten kampanjaviikkojen aikana.

RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

Ulla-Maj Wideroos siirtyy seuraamaan politiikkaa kotisohvalta

20 vuotta kansanedustajana toiminut Ulla-Maj Wideroos (r.) on väsynyt mutta onnellinen. 63-vuotias Wideroos ei lähde enää vaalikentille, vaan jää eläkkeelle. Hän toivoo, että kaoottinen viimeinen viikko eduskunnassa unohtuu pian, ja tilalle tulevat hienot muistot kansanedustajaurasta.

RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

Wideroos ei usko ruotsidemokraattien menestyksen nostavan perussuomalaisten kannatusta

RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos ei usko, että Suomessa perussuomalaiset pääsisivät samanlaiseen asemaan kuin naapurimaan ruotsidemokraatit. Hänen mielestään suomalaisten puoluekenttä, eri puolueiden tapa puhua keskenään ja esimerkiksi Keskustan asema poikkeavat selvästi Ruotsin poliittisesta nykytilanteesta.

Ulla-Maj Wideroos

Wideroos sotesta: "Hiukan monimutkainen, mutta ei mahdoton"

Tiistaina saavutettu sopu sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä tuo kuntayhtymät palveluiden järjestäjiksi. Sote-uudistuksen parlamentaarisessa ohjausryhmässä istuneen kansanedustaja Ulla-Maj Wideroosin (r) mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistukseen kannattaa ryhtyä valmistautumaan kunnissa välittömästi.

Yle Areena logo.

Wallin pyyhki Dragsvikin pois varuskuntien lakkautuslistalta

Kun puolustusvoimien säästöleikkauksista säädettiin vuonna 2012, kuusi varuskuntaa päätettiin lakkauttaa. Ruotsinkielinen Dragsvikin varuskunta sai pitää paikkansa, mikä herätti laajan keskustelun. Uudistussuunnitelmaa ohjaillut entinen puolustusministeri Stefan Wallin joutui vakuuttelemaan pätevyytensä puolesta.

Nylander jatkaa RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Porvoolaiskansanedustaja on toiminut reilut kaksi vuotta ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Ulla-Maj Wideroos

Wideroos toivoo Närpiön, Kristiinankaupungin ja Kaskisten liitosta

RKP:n närpiöläinen kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos toivoo, että kuntaliitosselvitykset tehdään perinpohjaisesti. Kunnanvaltuustoilla pitää olla riittävästi tietoa eri vaihtoehdoista päätösten tueksi. Närpiö, Kristiinankaupunki ja Kaskinen sopisivat Wideroosin mielestä hyvin yhteen.

Wasaline laiva Vaasan satamassa.

Merenkurkun liikenteen jatkohankkeelle EU-tukea

Eu-komissio tukee Merenkurkun liikenteen kehittämishankkeen ensimmäistä vaihetta 6,129 miljoonalla eurolla. Pohjalaiskansanedustajat Miapetra Kumpula-Natri sekä Ulla-Maj Wideroos ovat tyytyväisiä päätökseen.

Mustasaaren kunnantalo

"Jäitä hattuun, neuvojat!",sanoo Mustasaaren kuntapäättäjä

Mustasaaren kunnanhallituksen puheenjohtaja Michael Luther (rkp) suhtautuu tyynesti sote-uudituksen väliraportin aiheuttamiin tulkintoihin. Närpiöläinen RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos totesi perjantain Vasabladetissa, ettei Mustasaari voisi enää uuden lain jälkeen hoitaa sosiaali- ja terveyspalvelujaan vaan sen olisi etsittävä kumppaneita tai jopa kuntaliitosta.

Ulla-Maj Wideroos.

Kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos - kevään tuore ylioppilas

Uusia ylioppilaita valmistuu tänä keväänä vajaat 30 000. Joukossa on kaikenikäisiä ylioppilastutkinnon suorittajia. Kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos valmistuu ylioppilaaksi Närpiön lukiosta. Hän innostui tutkinnon suorittamisesta yli kuusikymppisenä.

Sote tilaisuus

Valtaosa alueen kansanedustajista ratkaisisi sote- ja kuntauudistukset yhdessä

Moni pohjalainen kansanedustaja pitää vireillä olevia sote- ja kuntauudistuksia erottamattomina. Tähän asti hallitus on vienyt isoja uudistuksia eteenpäin toisistaan erillään, mutta muun muassa kokoomuksen Petteri Orpo on todennut, että jatkossa niitä tehdään rinnakkain. Demareiden riveistä todetaan, että uudistuksia ei saa viivyttää enää millään, tekosyilläkään.

Ulla-Maj Wideroos

RKP:n puoluevaltuusto kokoontuu keskustelemaan kuntauudistuksesta

Kuntauudistus ja taloustilanne puhuttavat Mustasaaressa tänään kokoontuvaa RKP:n puoluevaltuustoa. Kokouksessa vierailee myös hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen.

Kuntavaalit netissä

Lähes kaikki vaalipiirin kansanedustajat mukaan kuntavaaleihin

Vaasan vaalipiirin kansanedustajat pyrkivät yhtä lukuun ottamatta mukaan kotikuntansa päätöksen tekoon. Vaalipiirin 17:sta kansanedustajasta ainoastaan RKP:n Ulla-Maj Wideroos on ilmoittanut ettei tavoittele paikkaa Närpiön valtuustossa.

Ulla-Maj Wideroos

Wideroos: Puolueella ei ollut kriisivalmiutta

RKP:llä ei ollut kriisivalmiutta käsitellä Puolustusvoimien uudistuksesta aiheutunutta kohua. Näin sanoo RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

Kuntauudistus pohdituttaa Maalahdessa

Maalahdessa joudutaan muiden kuntien ohella pohtimaan hallituksen kuntauudistusta. Kuudetta vuotta peräkkäin positiivisen tuloksen tehnyt kunta ei ole vielä lähtenyt liitosten tielle. Maalahdessa kuitenkin tiedetään, että kuntaremontti tietää muutoksia.

Ulla-Maj Wideroos, RKP.

Wideroos: Kuntien lukumäärä vähenee Pohjanmaalla

Kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos uskoo, että kuntien lukumäärä Pohjanmaan rannikolla on tulevaisuudessa pienempi. Wideroos katsoo, että muutama kuntaliitos tulee toteutumaan rannikolla lähitulevaisuudessa.

RKP epäilee hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa

Ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos toivoo, että Jyrki Katainen jatkaa hallitustunnustelijana. Wideroosin mielestä hallitusneuvottelut olisi saatava nyt nopeasti päätökseen.

Uusi eduskunta äänestää puhemiehestään keskiviikkona.

Eduskunta jakoi valiokuntapaikat

Uuden eduskunnan järjestäytyminen jatkui tiistaina kansliatoimikunnan ja valiokuntien jäsenten valinnoilla. Uusillekin pohjalaisedustajille siunaantui alustavasti merkittäviä valiokuntapaikkoja.

Ruotsalainen kansanpuolue, rkp

RKP päätti valiokuntapaikoistaan

Pohjalaisten kansanedustajien edustus valiokunnissa on vahva, sillä valiokuntapaikoille nimettiin kaikki neljä kansanedustajaa Vaasan vaalipiirista.

RKP:n Anna-Maja Henriksson

RKP:lle neljä kansanedustajaa Vaasan vaalipiiristä

Ruotsalaisen kansanpuolueen kannatus laski hieman edellisvaaleista, kannatus oli 19,4 prosenttia ja laskua oli 1,4 prosenttia. Äänimäärä oli 48 268, ja laskua oli 1571 ääntä.

Ulla-Maj Wideroos, RKP.

Wideroos: Hyvinvointivaltion tilasta keskusteltava

Puolueiden tulisi ilmaista kantansa hyvinvointivaltion säilyttämiseen, patistaa RKP:n Ulla-Maj Wideroos. Wideroos vaatii kaikilta puolueilta jo ennen vaaleja selkeää linjausta siihen, miten he haluavat rakentaa tulevaisuuden Suomen.

Ulla-Maija Wideroos ja Pekka Ravi

Pankkiverolla kannatusta eduskunnassa

Enemmistö eduskuntaryhmien puheenjohtajista kannattaa pankkiveron käyttöönottamista. Uusi vero kohdistettaisiin pankkien taseisiin.

Nils Torvalds ja Ulla-Maj Wideroos

Pakkoruotsi repii jo RKP:täkin

Pakollinen ruotsinkielen opetus jakaa jo ruotsalaista kansanpuoluettakin. Puolueen varapuheenjohtaja Nils Torvalds olisi valmis luopumaan pakkoruotsista. RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos tyrmävät Torvaldsin ajatukset. Wideroos on myös hämmästynyt Ylen tilaaman mielipidemittauksen tuloksista.

Ulla-Maj Wideroos, RKP.

Wideroos: Poliitikkoihin kohdistuvat uhkailut otettava vakavasti

RKP:n kansanedustaja Ulla-Maj Wideroosin mukaan poliittinen ilmapiiri on koventunut huomattavasti ihan jo kuluvankin vuoden aikana.

Matti Vanhanen

Wideroos luonnehtii Vanhasen jääviysjupakkaa erittäin herkäksi

Keskustan piirijärjestöt ottavat etäisyyttä puolueen edelliseen puheenjohtajaan ja ex-pääministeriin Matti Vanhaseen. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan pohjalaisjäsen Ulla-Maj Wideroos luonnehtii tilannetta erittäin herkäksi.

Kansanedustajat Tuomo Puumala ja Ulla-Maj Wideroos keskustelevat eduskunnan käytävällä.

Viikon väite 15.9.

Keskustan varapuheenjohtaja Tuomo Puumala ja RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos ovat eri mieltä siitä, mitä kakkoskieltä itäsuomalaisten koululaisten olisi syytä opiskella.

RKP kiirehtii öljyntorjuntakeskusta Porvooseen

Porvoon öljyntorjuntakeskuksen perustamista kiirehditään eduskunnassa. RKP:n eduskuntaryhmä on huolissaan rahoituksen viipymisestä.

Wideroos: Pohjanmaan alueratkaisussa ei syytä kieliriitaan

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ulla-Maj Wideroosin mukaan Kokkolan suuntautuminen etelään ei ole pelkkä kielikysymys. Keskustaministerit ovat tuohtuneita siitä, että ruotsin kielen asema ratkaisee minkä aluehallinnon alaisuuteen Keski-Pohjanmaa ja Kokkola kuuluvat.

Ulla-Maj Wideroos

Keski-Pohjanmaa suuntaa etelään

Keski-Pohjanmaan maakunta saa valtion aluehallintopalvelut jatkossa eteläisen vaihtoehdon mukaan. Sanomalehti Keskipohjanmaan haastattelema ministeri Mauri Pekkarinen aikoo tehdä asiassa päätöksen pikavauhtia. RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos on tyytyväinen ratkaisuun.

Kaksi miestä vasaroi.

Puolueilla vähän vaalilupauksia harmaasta taloudesta

Puolueilla ei juuri ole konkreettisia vaalilupauksia harmaan talouden torjunnasta. Erityisesti rakennusalalla rehottavat väärinkäytökset ovat puhuttaneet kevään ja kesän aika tiiviisti. Selkein linja on vasemmistopuolueilla, jotka ajavat lisää valvontaresursseja työsuojeluviranomaisille.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin, puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos sekä maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors kesäkokouksessa Pietarsaaressa.

RKP ajaa lisärahaa radalle

RKP pitää Seinäjoki-Oulu-radan peruskorjausta yhtenä valtion budjettiriihen kärkihankkeista. Puolueen eduskuntaryhmän mielestä hankkeen rahoitusta ei voi siirtää, vaan lisämäärärahan on löydyttävä. Puolue satsaisikin maakuntien lentoliikenteen sijaan rataverkkoon.

grafiikka

Pohjalaisedustajat ydinvoiman takana

Pohjalaiskansanedustajat tukevat laajasti hallituksen ydinvoimalinjaa. Vain kaksi aikoo äänestää ydinvoimaloita vastaan. Tämä selviää sanomalehti Pohjalaisen tekemässä kyselyssä.

Ulla-Maj Wideroos, RKP.

Wideroos: Keski-Pohjanmaan suunta loppuun käsitelty

Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos pitää Keski-Pohjanmaan suuntaa loppuunkäsiteltynä. Rkp ei yhtynyt tänään kansanedustaja Bjarne Kalliksen esitykseen ottaa suuntautuminen mukaan Kiviniemen hallituksen ohjelmaan.

Ulla-Maj Wideroos, RKP.

Wideroos liputtaa etelän puolesta

RKP:n kansanedustajan Ulla-Maj Wideroosin mielestä valtapolitiikka on sotkenut Keski-Pohjanmaan suuntautumiskiistaa. Harvoin yhtä asiaa on käsitelty niin kauan kuin Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan suuntausta aluehallintouudistuksessa, arvioi Wideroos.

Suuntautumiskiista eduskuntaan

Eduskunta äänestää Keski-Pohjanmaan suuntautumiskiistasta torstaina. Kristillisdemokraattien Bjarne Kallis esittää hallituksen ohjelmaan vakuutusta siitä, että päätöstä maakunnan suuntautumisesta etelään ei muuteta. RKP uskoo siihen, että asiaa ei tuoda uudelleen hallituksen käsiteltäväksi.

Yleisradion linkkitorni ja antenneja etualalla. Taustalla sininen taivas.

Vistbacka ja Wideroos ihmettelevät mediamaksun hautaamista

Mediamaksun hylkäämistä kummastellaan, sillä vielä vuosi sitten oltiin mediamaksun kannalla yksimielisinä. Muutoksen syyksi arvellaan sekä tulevia vaaleja että lobbareiden onnistunutta työtä. Vaasalaiskansanedustajat jättivät asiasta yhteisen kannanoton.

Näkötorni tarjoaa hulppeat näkymät maailmanperintöalueelle

Lauantaina avattavan Svedjehamnin näkötornin vihkii kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos. Mustasaaren Björköbyssä sijaitseva näkötorni tarjoaa näkymän Merenkurkun maailmanperintöalueelle.

Merenkurkun saaristo avautuu nyt näkötornista

Svedjehamnin uuden näkötornin avajaisia vietetään lauantaina Mustasaaren Björköbyssä. Näkötorni tarjoaa näkymän Merenkurkun maailmanperintöalueelle.

Biaudet vetäytyy RKP:n puoluesihteerikisasta

RKP:n entinen kansanedustaja Eva Biaudet vetäytyy RKP:n puoluesihteerikisasta. RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla-Maj Wideroos on pettynyt Biaudetin päätöksen vetää hakemuksensa pois.

Ulla-Maj Wideroos.

Wideroos asetetaan ehdolle tänään

RKP:n Närpiön paikallisjärjestö asettaa Wideroosin ehdokkaaksi vuoden 2011 eduskuntavaaleihin kokouksessaan maanantai-iltana. Viime vaaleissa Wideroos oli RKP:n Pohjanmaan ääniharava.

Suupohjaa kannustetaan liitosselvitykseen

Pohjanmaan liitto kannustaa Suupohjassa kuntaliitosselvityksen tekoon. Suupohjan kolmen kaupungin välinen kuntaliitos olisi Pohjanmaan maakuntahallituksen puheenjohtajan Ulla-Maj Wideroosin mielestä kannattavaa.

Niinistö vierailee Vietnamissa

Puhemies Sauli Niinistön (kok.) johtama valtuuskunta vierailee Vietnamissa sunnuntaista keskiviikkoon. Kyseessä on kautta aikojen ensimmäinen puhemiesvierailu Suomesta Vietnamiin.

Ulla-Maj Wideroos.

Wideroos: Eduskunta satsaa nuorten työllisyyteen

Eduskunta panostaa nuorten työllisyyteen ja ympäristöön ensi vuoden talousarviossa. Eduskunta haluaa omalta osaltaan kantaa vastuuta tulevaisuudesta, sanoo kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

Ulla-Maj Wideroos.

Wideroos: Eduskunta satsaa nuorten työllisyyteen

Eduskunta panostaa nuorten työllisyyteen ja ympäristöön ensi vuoden talousarviossa. Eduskunta haluaa omalta osaltaan kantaa vastuuta tulevaisuudesta, sanoo kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi Pohjanmaan uutisten haastattelussa.

Näkemys Keski-Pohjanmaan suunnasta vaihtelee

Valtion hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä on päässyt sopuun Keski-Pohjanmaan suuntaratkaisusta. Sovun sisältöä sen sijaan tulkitaan eri tavoin eri puolueissa.

Keski-Pohjanmaa siirtyy pohjoiseen

Valtion hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä on päässyt sopuun kiistaa herättäneestä Keski-Pohjanmaan suuntaratkaisusta. Hallinto - ja kuntaministeri Mari Kiviniemen mukaan maakunta siirtyy pohjoisen yhteistyöhön vuonna 2011. RKP ei hyväksy linjausta, sanoo puolestaan maahanmuuttoministeri Astrid Thors.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle