Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Amadeus Lundberg yllätti Puoli 7:n juontajan – laita videon äänet päälle!

Amadeus Lundberg yllätti juontaja Ella Kannisen improvisoimalla italialaisen serenadin suorassa lähetyksessä

Tangokuninkaana tunnetuksi tullut Amadeus Lundberg kertoi luovasta tavastaan tehdä "hetken lauluja" myös konserteissa.

Vuoden 2009 Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangokilpailun osallistujien ryhmäkuva.

Tanssimalla tangoa tuppisuinen suomalainen ilmaisee syvimmät tunteensa

Tango on laulua, tanssia, parinhakua ja kuntourheilua.

Iiro Rantala radiohahmo Liveracena.

Pianovirtuoosi Iiro Rantala muistelee Kajaanissa vietettyjä nuoruusvuosia – "Jännä kohdata monen vuoden jälkeen"

Iiro Rantalan muistot Kajaanista liittyvät Kainuun Jazzkevät - tapahtumaan ja sitä ympäröineeseen villiin menoon.

Kuinka Remu Aaltosen kultasormus päätyi Amadeus Lundbergille? Hyvän tarinan lisäksi Lundberg myös imitoi Remua uskottavasti.

Amadeus Lundberg häpesi lapsena nimeään, mutta oppi arvostamaan sekä nimeä että tarinaa sen takana

Tangokuninkaaksi vuonna 2009 valittu Amadeus Lundberg kantoi omaa nimeään lapsena häpeillen.

Tangon kruunaamattoman kuninkaan tunnetuimmat laulut huippusolistien esittäminä. Tangokuningatar 2015 Susanna Heikki.

Tangomarkkinat 2015: Olavi Virta 100 v

Tangon kuninkaan lauluja huippusolistien esittämänä.

Teemu Roivainen, Maria Tyyster, Saija Tuupanen ja Amadeus Lundberg Tartu Mikkiin -ohjelmassa 5.12.2014

5.12. Kuninkaallista tangomaustetta soppaan!

Perjantain 5.12. kattauksessa maustetaan tangoa kuninkaallisella loistolla. Vuoden 2014 tuoreet tangokuninkaalliset Maria Tyyster ja tangokuningas Teemu Roivainen saapuvat kisaamaan. Vastaansa he saavat kuninkaallista konkarisäihkettä Saija Tuupasen ja Amadeus Lundbergin joukkueesta. Sami Hintsanen johtaa loisteliasta iltaa. Jatkot starttaavat kello 22.05.

hannu lehtonen

Laulajalegenda Olavi Virta teki myös hyviä lihapullia

Laulaja Olavi Virran 100-vuotissyntymäpäivää juhlitaan jo etukäteen. Vantaan Pavilla saa ensi-iltansa elokuun ensimmäisenä lauantaina musiikillinen näytelmä Laulaja. Hannu Lehtonen ja Amadeus Lundberg heittäytyvät yhdessä Virran vietäväksi.

Yle Areena logo.

Iskelmä-Suomi on myös tangon satumaa

Tangontäyteinen bonus Iskelmä-Suomi-sarjan osaan 3.

Fintelligens tarjosi huikean spektaakkelin 25-henkisen orkesterin voimin - keikkakuvat

YleX vei Jannika B:n Riku Niemi Orchestran ja Fintelligensin erikoiskeikalle Finlandia-taloon 22. maaliskuuta.

Römppä tuo valoa kaamokseen

Römppä Kulttuuriviikko tarjoaa jälleen 11 tapahtumaa, jotka koostuvat konserttien lisäksi tanssi-, taide-, ja viihde-esityksistä. Kulttuurin avulla kaamosta on kaadettu Römppäviikolla jo liki 40 vuotta.

Tino Ahlgren.

Tino Ahlgren harjoittelee myös eleitä tangofinaalia varten

Lähestyvä tangomarkkinoiden finaali saa supliikkimiehenä tunnetun Tino Ahlgrenin vaitonaiseksi. Tiukkoja harjoituksia on takana vuoden päivät, ja nyt on aika esittää mitä osaa. Isä on ollut hyvä valmentaja omalla tangokuningaskokemuksellaan.

Ex-tangokuningas Amadeus Lundberg: Lööpit pistivät vihaksi

Amadeus Lundberg valittiin tangokuninkaaksi kaksi vuotta sitten, vain 20-vuotiaana. Tuon vuoden aikana hän oli julkisuudessa esillä hyvässä ja pahassa. Sittemmin laulajanalku katosi median kirkkaimmasta valokeilasta. Musiikkia hän tekee edelleen ja keikkailee siskojensa Gildan ja Miritzan kanssa.

Marko Maunuksela, Juha Hautaluoma, Tapani Kangas, Suvi Karjula, Maria Tyyster ja Mia Leivo Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2010.

Tangomarkkinoiden voittaja valitaan lauantaina

Seinäjoen Tangomarkkinat huipentuvat lauantaina finaaliin, jossa valitaan Suomelle uusi tangokuninkaallinen. Mukana kruunua tavoittelemassa on vielä kolme naista ja kolme miestä.

Eeva Mustonen ihastelee Lemmenlavan kukkaistutuksia.

Lemmenlavalla tanssitaan kuninkaallisissa tunnelmissa

Joensuun Hammaslahdessa tanssitaan sunnuntaina kuninkaallisissa tunnelmissa, kun tangokuningas Amadeus Lundberg esiintyy Kuutamo-yhtyeensä kanssa Lemmenlavalla. Pyhäselän Urheilijoiden ylläpitämä tanssilava on ollut toiminnassa jo lähes 50 vuotta.

Hansakorttelin tangotunnelmaa.

Tangomarkkinoiden semifinalistit selvillä

Tangomarkkinoiden semifinaaliin on selviytynyt kolme varsinaissuomalaista. He ovat raisiolainen Janiina Lehtonen, uusikaupunkilainen Sanna Arell ja turkulainen Tino Ahlgren.

Salon iltatori.

Salon iltatori käyntiin

Salon iltatori käynnistetään tänään torstaina kuninkaallisin voimin. Tangokuningas Amadeus on tilattu varmistamaan täysi tori ensihetkistä saakka.

Amadeus rakentaa omaa bändiä

Tangokuninkuusvuoden jälkeen Amadeus Lundberg aikoo perustaa orkesterin, jossa soittaa, niin kuin kuninkaallinen muotoilee, häntä "vähän vanhempia jätkiä". Levy tulee keväällä 2011 ja sitä ennen syntyy kenties omakustanne perustangoista.

Kommentoi tangomarkkinoita

Tangomarkkinoiden esikarsinkiertue on käynnistynyt. Tämän vuoden uusi tangokuninkaallinen valitaan Seinäjoen tangomarkkinoilla heinäkuussa. YLE on tangomarkkinoiden järjestelyissä mukana toista vuotta ja samalla myös tapahtuman säännöt uudistuivat. Tangokuninkaallisia valitaan yksi vuosittain, viime vuonna kruunattiin Amadeus Lundberg.

Tangokuningas Lundbergille kaahailusta ehdollista

Viime vuoden tangokuningas Amadeus Lundberg on tuomittu Jämsän käräjäoikeudessa 45 päivän ehdolliseen vankeuteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisärangaistuksena hän sai 880 euron sakot ja ajokiellon.

Joukko nuoria imatralaismiehiä  esittää valtaväestölle tuntemattomia mustalaislauluja ja  kertoo mitä musiikki heille merkitsee.

Laulava heimo

Tosi tarinan Laulava -heimo dokumentti 2008 romanimusiikista

Amadeuksen viikkokuulumiset vain YLE Satumaassa

Mitä kuuluu Amadeukselle? Seuraa tangokuninkaan keikkasyksyä ja valmistautumista Euroviisuihin.

Euroviisujen karsintaan saapui yli 260 demonauhaa

Euroviisujen Suomen karsinnan avoimeen kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 267 demoa. YLEn raati kokoontuu piakkoin karsimaan kilpailuun lähetettyjen demojen joukosta kappaleet lokakuussa järjestettävään esikarsintaan.

Salossa kesän viimeinen iltatori

Suvisalon kesän viimeinen iltatori vietetään torstaina. Viimeisenä kesätorstaina torin lavalla esiintyy tämän kesän Tangomarkkinoissa toiselle sijalle yltänyt Kaija Lustila. Alun perin tangokuningas Amadeuksen piti esiintyä iltatorilla, mutta Lustila korvaa sairastuneen tangokuninkaan.

Tangokuningas Amadeus Lundberg.

Amadeus perui Salon keikkansa

Hallitseva tangokuningas Amadeus Lundberg on joutunut peruuttamaan torstaisen Salon esiintymisensä. Lundbergillä on kurkunpään tulehdus, jonka vuoksi hän joutuu pitämään kaksi viikkoa keikkataukoa.

Tangokuningas Amadeus Lundberg.

Tangokuningas: "Haluan tuoda hyvyyttä maailmaan"

Tuore tangokuningas Amadeus Lundberg on joutunut voittonsa jälkeen melkoiseen mediamyllerrykseen. Myös keikkakalenteri on täyttynyt kiitettävästi, ja keikkoja on merkitty jo ensi vuodellekin.

Yle Areena logo.

Tangokuningas Amadeus Lundberg

Amadeus Lundbergin kilpailuesityksiä Tangomarkkinoilla 2009.

Tangotuomarit Sinikka Svärd ja Martti Haapamäki

Tangotuomari Sinikka Svärd palautuu pikkuhiljaa

Sanoittaja Sinikka Svärd oli Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitsemassa uutta tangokuningasta. Ennen kuin Amadeus Lundberg kruunattiin lauantai-iltana oli tuomaristo kuullut satoja erilaisia tangotulkintoja. Sinikka sanoo urakan olleen melkoinen niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Vuoden 2009 tangokuninkaallinen Amadeus Lundberg.

Amadeus Lundberg Is The New King Of Finnish Tango

20 year-old Amadeus Lundberg has won this year's competition to be crowned "King" of the popular Finnish style of tango.

Tangomarkkinoiden katsojamäärä nousi

Uudistuneet Seinäjoen Tangomarkkinat kiinnosti televisioyleisöä selvästi viimevuotista enemmän. Katsojamäärä kasvoi yli 270 000:lla, ja oli parhaimmillaan lähes miljoona.

Marko Maunuksela ja Kaija Lustila

Tangokuninkuus karkasi pohjalaisartisteilta

Superfinaalissa Kaija Lustila hävisi Amadeus Lundbergille täpärästi tuomariäänin 56-58. Toinen pohjalainen, Marko Maunuksela, tuli kisassa kolmanneksi.

Uusi tangokuninkaallinen on Amadeus Lundberg

20-vuotias helsinkiläinen Amadeus Lundberg on valittu vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi. Kisan kuopus peittosi lopullisessa kaksintaistelussa Kurikasta kotoisin olevan Kaija Lustilan. Lauantaisessa finaalissa paremmuudesta taisteli kaikkiaan kolme miestä sekä naista.

Vuoden 2009 tangokuninkaallinen Amadeus Lundberg.

Amadeus Lundberg on uusi tangokuninkaallinen

20-vuotias Amadeus Lundberg on valittu vuoden 2009 tangokuninkaalliseksi. Kisan kuopus peittosi lopullisessa kaksintaistelussa kurikkalaisen Kaija Lustilan. Lauantaisessa finaalissa paremmuudesta taisteli kolme miestä ja kolme naista.

Finalistit valmistautuvat kisan huipennukseen

Aivan pian on kuuden tangofinalistin aika astua Areenan lavalle Seinäjoella. Jokainen vuorollaan pyrkii vakuuttamaan tuomariston omasta ylivertaisuudestaan ja saamaan päähänsä tangokuninkaallisen kruunun. Finalistit kertoivat viime hetken tunnelmiaan Pohjanmaan Radiolle.

Tangolaulaja Virpi Piippo.

Virpi Piippo Tangofinaaliin

Tangomarkkinoiden finaaliin on valittu kuusi laulajaa. Mukana on myös pyhäntäläinen Virpi Piippo.

Tangofinaaliin edustus Keski-Suomesta

Jyväskyläläinen Eerika Grönlund on päässyt lauantain tangofinaaliin. Grönlund tulkitsi eilisessä karsinnassa tuomariston vakuuttaen kappaleet Mustatango ja ikivihreän bluesklassikon Cry Me a River.

Tangofinalistien tunnelma karsinnan jälkeen oli helpottunut

Yleisö äänesti kuusi laulajaa tangolaulukilpailun finaaliin. Tangomarkkinat huipentuvat lauantaina 11. heinäkuuta Seinäjoki Areenassa uuden tangokuninkaallisen kruunaukseen. Finaalissa voittajan valitsee tuomaristo.

Tuomas Myllylä ja Mervi Koponen

Tangofinaalin karsintakilpailussa kuullaan muutakin kuin perinteistä tangoa

Tangomarkkinoiden h-hetki lähestyy. Karsinnassa suuri valta on yleisöllä, joka päättää finaaliin menijät. Yleisradio välittää tunnelmat suorana television ja radion kautta.

Tangomarkkinoiden finalistit valittu

25-vuotisjuhliaan viettävä Seinäjoen Tangomarkkinat on uudistunut voimakkaasti. Tänä vuonna esimerkiksi valitaan vain yksi tangokuninkaallinen.

Eerika Grönlund kilpailee tangokruunusta Seinäjoella

Tänä vuonna Tangomarkkinoiden voitosta käydään kova kilpailu Seinäjoella. Aiemmista vuosista poiketen kruunun saa vain yksi laulaja. Tangomarkkinoiden finalistien joukossa on myös lahtelaislähtöinen Eerika Grönlund, joka on valmistautunut kilpailuun huolella.

Tangokuninkaallinen mukaan Euroviisukarsintaan

Tangokuninkaallinen on niin halutessaan yksi karsintojen kahdestatoista kutsuartistista. Yhteistyö tukee molempien tapahtumien brändiä.

Tangokuninkaallinen mukaan Euroviisukarsintaan

Seinäjoen Tangomarkkinoilla ensi viikonloppuna valittava tangokuninkaallinen kutsutaan myös Suomen euroviisukarsintoihin. Tangokuninkaallinen on niin halutessaan yksi karsintojen 12 kutsuartistista.

Maria Tyysterin tie Seinäjoelle katkesi

Tuomaristo valitsi 16 semifinalistista 10, jotka kilpailevat tangokuninkaallisen tittelistä Seinäjoella heinäkuussa.

Semifinalistit potretissa Tangomaratonin jälkeen

Ilon ja surun kyyneleitä tangokarsinnassa

Tangomaratonin seuraaminen vaatii innostusta tangoon, sillä samat laulut toistuvat tunnista toiseen. Tangomarkkinoilla on oma innokas ja uskollinen yleisönsä, mutta vain muutama henkilö on tavannut kaikki laulajat jo ennen Turun semifinaalikarsintaa.