Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

10 vuotta sitten Marja-Sisko Aalto ajettiin pois kotikaupungistaan – nyt ihmiset tulevat pyytämään sukupuolensa korjanneelta kirkkoherralta anteeksi

Marja-Sisko Aalto joutui vuonna 2010 eroamaan Imatran kirkkoherran virasta, että elämä edes jollain tavalla jatkuisi.

Syksyn halutuimpien kirjojen listalle nousi yllätys

Uutuuskirjat, elämäkerrat ja harrastekirjat hallitsevat kirjastojen varauslistoja syksyisin. Kirjaston ihmiset tietävät monet syksyn hitit ennalta, mutta joka vuosi nousee halutuimpien listalle myös teoksia ennakko-arvailuiden ulkopuolelta.

Marja-Sisko Aallon esikoisdekkarissa ratkotaan rikoksia puhumalla

Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaarin Marja-Sisko Aallon esikoisdekkari julkaistiin perjantaina. Murha tuomiokapitulissa kertoo murhasta ja kansainvälisestä aarrejahdista. Kuopioon sijoittuvassa romaanissa ratkotaan murhamysteeriä kirjailijalle tutussa ympäristössä puhumisen avulla.

Papeista alle puolet on naisia Itä-Suomessa

Ongelmat naispappeja vastustavien kirkkoherrojen kanssa alkavat olla jo historiaa, vaikka naispapit jäävätkin vielä vähemmistöksi.

Marja-Sisko Aallosta dekkaristi

Rikospaikkana Kuopioon sijoittuvassa murhamysteerissä toimii tuomiokapituli, Aallon nykyinen työpaikka.

Marja-Sisko Aalto: "Muutos tekee kipeää mutta kannattaa"

Kuopion hiippakunnan notaarina työskentelevä Marja-Sisko Aalto muistetaan hyvin muutaman vuoden takaisesta sukupuolenkorjausleikkauksestaan. Nykyisin hän kiertää ympäri Suomen puhumassa suvaitsevaisuudesta ja siitä, kuinka tärkeää on saada olla oma itsensä.

Brändi kasvaa juoruilla

Brändi- ja designasiantuntija Lisa Sounio kertoo, että kaupungin tai yrityksen brändi kasvaa positiivisilla ja mehukkailla juoruilla sekä tarinoilla. Vahvaan brändiin kuuluu Sounion mukaan myös kiistanalaisuus.

Piispanvaalit monimutkainen prosessi

Kuopion hiippakunta saa uuden piispan tulevan vuoden toukokuussa, kun vuodesta 1996 piispana toiminut Wille Riekkinen jää eläkkeelle. Sitä ennen tapahtuu kuitenkin paljon, sillä uuden piispan valinta ei ole aivan yksinkertaista.

Kuopion piispanvaalien ehdokasasettelu pian vauhtiin

Kuopion hiippakunnan piispanvaalin ehdokasasettelu on alkamassa. Tuomiokapituli päätti torstaina, että asettelu alkaa syyskuun 21. päivä ja jatkuu siitä kaksi kuukautta eteenpäin.

Arto Marttisesta Imatran kirkkoherra

Marttinen voitti sunnuntain vaaleissa vastaehdokkaansa Ritva Tammisen äänin 667 - 525. Kirkkoherranvaalissa äänesti 6,5 prosenttia Imatran seurakunnan äänioikeutetuista seurakuntalaisista.

Luonto näytti voimansa vuonna 2010

Etelä-Karjalan vuotta värittivät ennätyshelteet, myrskyt, kuutostien kasvojen kohotus sekä lumikuormat. Uutisotsikoissa esiintyivät myös kirkkoherran viran Imatralla jättänyt Marja-Sisko Aalto, Lappeenrannassa vieraillut Venäjän pääministeri Vladimir Putin sekä uuden omistajan saanut Konnunsuon vankila. Palaa vuoden 2010 tapahtumiin ja otsikoihin.

Kolme haki Imatran kirkkoherraksi

Imatran kirkkoherran virkaa on hakenut kolme ihmistä. Joukossa nykyinen virkaa tekevä kirkkoherra.

Piispa Riekkinen hämmästelee Marja-Sisko Aallon kohtelua

Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaariksi valitun Marja-Sisko Aallon kohtelu hänen työnhaussaan ihmetyttää piispa Wille Riekkistä. Riekkinen sanoo Savon Sanomien haastattelussa, ettei kirkolla tai millään muullakaan instanssilla pitäisi olla varaa jättää Aallon kaltaista osaamista käyttämättä.

Kommentoi

Imatran entinen kirkkoherra, pastori Marja-Sisko Aalto on valittu Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaariksi. Tuomiokapituli valitsi Aallon äänin 4-2. Tuomiokapitulin notaari on hallinnollisten asioiden esittelijä ja tuomiokapitulin sihteeri. Tehtiinkö Kuopiossa hyvä ratkaisu?

Marja-Sisko Aalto tuomiokapitulin notaariksi

Imatran entinen kirkkoherra, pastori Marja-Sisko Aalto on valittu Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaariksi. Tuomiokapituli valitsi Aallon äänin 4-2.

Kirkko vaikenee erilaisuuden edessä

Pappina työskennellyt Marja-Sisko Aalto on etsinyt töitä jo pitkään. Kirkon ovi ei aukene, vaikka Aalto olisi valmis monenlaiseen työnkuvaan. Mieluiten hän työskentelisi seurakunnan pappina.

Ombudsman: Equality Law to Protect Transsexuals

Equality Ombudsman Pirkko Mäkinen says Finland’s equality law is in need of modernisation, especially in regard to the rights of transsexuals. The issue has been raised following the case of Lutheran minister Marja-Sisko Aalto, who felt forced to leave her job after undergoing gender reassignment surgery.

Marja-Sisko Aalto sai eron virastaan

Aalto haki eroa Imatran kirkkoherran virastaan viime viikolla. Huhtikuun alusta virkaatekevänä kirkkoherrana jatkaa pastori Arto Marttinen.

Imatran seurakunta toivoo työrauhaa

Imatran kirkkoneuvoston jäsenistä osa on sitä mieltä, että Marja-Sisko Aalto teki virheen palatessaan Imatralle töihin. Osa ei halua ottaa asiaan kantaa.

Marja-Siskolle kannustusta

Tiistaina erostaan ilmoittanut Imatran kirkkoherra Marja-Sisko Aalto toivoo, että kirkosta ei erottaisi solidaarisuuden osoituksena. Hänen mukaansa kirkon muutostarpeisiin pitää vastata sisältä päin eikä ulkoa arvostellen.

Trans-Gender Minister Resigns in Imatra

A Lutheran minister who underwent sexual re-assignment surgery has resigned from her post. Marja-Sisko Aalto serves as a church rector in Imatra, but says that she can no longer continue to minister to the congregation.

Marja-Sisko Aalto eroaa virastaan

Imatran kirkkoherra Marja-Sisko Aalto on tiistaina jättänyt eronpyynnön Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulille. Aalto aikoo jättää virkansa huhtikuun alusta alkaen.

Marja-Sisko Aalto harkitsee eroa kirkkoherran virasta

Imatran seurakunnan kirkkoherra Marja-Sisko Aalto harkitsee Imatran seurakunnan jättämistä. Hän tiedottaa lähiviikkoina ratkaisustaan.

Marja-Sisko Aalto ehdolla pappisasessoriksi

Maaliskuussa järjestettävässä vaalissa on ehdolla kaikkiaan kuusi kelpoisuusehdot täyttävää kirkkoherraa tai kappalaista.

Imatralla erottiin kirkosta tavallista enemmän lokakuussa

Tavallista useampi imatralainen erosi kirkosta lokakuussa, kertoo eroakirkosta.fi-verkkopalvelu. Sivusto epäilee kirkon konservatiivien pakenevan seurakunnasta, kun sukupuolensa korjannut kirkkoherra Marja-Sisko Aalto on palannut työhönsä.

Sukupuoltaan korjannut pappi veti väkeä kirkkoon Imatralla

Sukupuoltaan korjannut kirkkoherra palasi sunnuntaina työhönsä Imatran seurakunnassa. Marja-Sisko Aalto veti Tainionkosken kirkkoon tavallista enemmän väkeä.

Piispalta täysi tuki Marja-Sisko Aallon paluulle

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen antaa täyden tuen kirkkoherra Marja-Sisko Aallon töihin paluulle. Kirkkoherra Marja-Sisko Aalto oli itse hyvin vaitonainen tavattuaan seurakunnan työntekijöitä ja luottamushenkilöitä. Tapaamisessa sovittiin yhteisesti, että julkisuuteen ei anneta tietoja.

Marja-Sisko Aalto palaa töihin

Kirkkoherra Marja-Sisko Aalto on palaamassa töihin Imatralle. Aalto tapaa keskiviikkona seurakunnan henkilökuntaa sekä kirkkoneuvoston ja -valtuuston.

Kirkkoherra Aalto hämmästelee luottamuskeskustelua Imatralla

Imatran seurakunnan luottamusmiesten tulisi Aallon mukaan rauhoittua, sillä hän ei ole tehnyt mitään laitonta tai moraalitonta.

Vantaan seurakunnille uusi johtaja

Vantaan seurakuntayhtymälle valitaan tänään uusi johtaja. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että virkaan valitaan Juha Tuohimäki.

Marja-Sisko Aallosta Vuoden Lyyti

Imatran transsukupuolinen kirkkoherra Marja-Sisko Aalto on nimitetty Vuoden Lyytiksi. Naisasialiitto Unioni ry myöntää tunnustuksen vuosittain ansiokkaasta tasa-arvotyöstä.

Imatran kiistelty kirkkoherra haki Vantaalle

Imatran seurakunnan kirkkoherra Marja-Sisko Aalto on hakenut Vantaan seurakuntayhtymän johtajaksi.

Marja-Sisko Aalto hakee Vantaan srk-yhtymän johtoon

Kirkkoherra sai myös pyytämänsä virkavapauden sukupuolenvaihdokseen liittyvien hoitojen ollessa kesken.

Marja-Sisko Aalto siirtää paluutaan Imatran kirkkoherraksi

Virkavapaalla oleva kirkkoherra viivästyttää töihin paluuta ainakin puolella vuodella.

Marja-Sisko Aalto pohtii töihin paluutaan

Imatran kirkkoherra Olli Aalto, nykyinen Marja-Sisko Aalto, valmistautuu palaamaan töihin. Virkavapaa on päättymässä piakkoin, ja muodolliset perusteet sairauslomalle puuttuvat. Aalto ei vielä tiedä, mihin tehtäviin hän seurakunnassa ryhtyy.

Onnellinen Marja-Sisko Aalto

Pappi Marja-Sisko Aalto korjasi sukupuolensa.