Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tuftaaaja Joonas Salo toimittaja Hanna Salon kanssa vanhassa koulumiljöössä.

Joonas Salo opiskeli pikavauhdilla käsityöammatin Youtuben avulla – katso, mitä kaikkea muuta suomalaiset opiskelevat netistä

Moni suomalainen näyttää suorastaan hurmioituneen nettiopiskelusta ja hakee etenkin Youtubesta erilaisia käytännön vinkkejä hapanjuurileivonnasta hitsaukseen. Tai jopa uuden ammatin.

Henkilökuva

Influensserit ovat 53 miljoonan euron arvoinen bisnes – viime vuonna lähes 30 000 suomalaista sai ansiotuloa somesisällöstä

Somevaikuttajien rinnalle on noussut yhä enemmän myös heidän managerointiinsa keskittyviä yrityksiä.

Youtuben logo älypuhelimessa. Takana näkyy Venäjän lippu.

Venäläiset pelkäävät nyt Youtuben sulkemista – tutkijan mukaan Kreml saattaa olla pattitilanteessa

Televisio on edelleen tehokkain tapa saavuttaa yleisöjä Venäjällä. Television lisäksi Kreml kuitenkin tarvitsee länsimaisia somepalveluja monista syistä, eikä niiden viihdearvo ole vähäisin.

Joonas Salo katsoo kameraan tuftaustyön ääreltä.

Uusi ammatti parissa viikossa? Joonas Salo hankki koulutuksensa Youtubesta ja töitä on jonoksi asti

Tämä on jo toinen ammatti, jonka Salo on opiskellut itsenäisesti. Miksi perinteiset koulutusväylät eivät ole toimineet?

Natalia Vassiljeva katsoo kameraan Myllypuron kampuksen pihalla.

Tiktokia käyttävistä nuorista lähes kolmannes äänestäisi perussuomalaisia – kokoomusta vain joka kymmenes

Perussuomalaisten yksinkertainen ja selkeä viestintä toimii Tiktokissa.

Joonas Konstig, Helsinki, 05.06.2020

Joonas Konstigin kolumni: Internetin varaisät opettavat nuorille miehille sen, mitä heidän isänsä eivät

Youtuben miesasiatubettajat kauppaavat ajatuksiaan vapailla markkinoilla, ja joku aina haksahtaa käärmeöljyyn, kirjoittaa Konstig.

Tubettaja Ville Kauppinen katsoo kameraan.

Yksinäisyys ja yötyöt uuvuttivat tubettajan – “Ei ole mielenterveydelle hyväksi, jos suurin osa ihmisistä vihaa mua”

Yhden tubevideon takana voi olla viikkojen työ ja pitkiä, yksinäisiä iltoja. Mikään ei takaa menestystä ja vihakommenteista tulee osa arkea. Ville “villeveli” Kauppinen teki alan vaietuista puolista dokumenttisarjan.

Konsta Lattu katsoo kameraan hymyillen.

Konsta Lattu, 23, kokeili olla ilman somea puoli vuotta ja teki kolme isoa oivallusta itsestään

Sosiaalinen media oli koukuttanut huomaamatta pidemmän ajanjakson aikana.

Jenna Ahonen näyttää puhelimestaan kuvaa itsestään ja heidän pienestä pojastaan. Taustalla leikkii lapsi isänsä kanssa.

Moni vanhempi tekee somessa virheen, joka voi ajaa oikeuteen asti – näin Jenna Ahonen, 31, välttää ansan

Monet vanhemmat julkaisevat avoimesti kuvia tai jopa arkaluontoisia tietoja lapsestaan. Professorin mukaan vanhemmat eivät aina toimi lapsen edun mukaisesti. Siksi asiasta pitäisi säätää myös laissa.

Neljä Portion Boys -yhtyeen jäsentä pinkkiä taustaa vasten.

Analyysi: Spotifyn ja Youtuben kuunnelluimpien listoissa on yksi suuri ero – kenen maku edustaa suomalaisten musiikkimieltymyksiä?

Kertooko puhe “Suomen kuuntelemista artisteista” todellisuudessa enemmän keskiluokkaiseen makuun sopivasta musiikista, kysyy YleX:n musiikkitoimittaja Pinja Porvari.

Kuvassa Sara Sieppi, Lauri Puttonen ja Anssi Huovinen.

Yle selvitti: Paketteja aukova tubettaja tienasi neljännesmiljoonan, pelistriimaaja kiri kannoille – suositut vaikuttajat jäivät kauas taakse

Yle selvitti suosittujen somevaikuttajien tulot. Vaikuttajia seuraavat sadattuhannet ihmiset eri sosiaalisen median alustoilla.

Tubettavat konemiehet-sarjassa on kolme itäsuomalaista tubettajaa. Sarjan päähenkilönä nähdään Pohjois-Savon Tuusniemeltä videoita tekevä "Metsa Man" eli Timo Juvonen.

Timo Juvonen, 54, teki korpien keskeltä tubettamisesta itselleen ammatin – pian koneita rassaava “Metsa Man” nähdään kavereineen myös tv:ssä

Kolmen itäsuomalaisen aikuistubettajan koneiden täyttämästä arjesta julkaistaan dokumentaarinen tv-sarja. Ensi viikolla Yle Areenaan tulevan sarjan päähenkilö on Youtuben Metsa Man eli Timo Juvonen.

Henkilökuva Andrew Tatesta.

Naisvihamielinen Andrew Tate nousi megajulkkikseksi huijaamalla Tiktokin algoritmeja, mutta lopulta someyhtiöt saivat hänestä tarpeekseen

Tiktok-videot, joilla fantasioidaan väkivallasta naisia kohtaan, ovat saaneet miljardeja katseluita.

Tubecon

Tubecon oy hakeutuu konkurssiin: kansainvälinen toiminta päättyy, kotimaan tapahtumat jatkuvat edelleen

Tubecon järjestettiin viimeksi vuonna 2019. Tälle elokuulle suunniteltu tapahtuma siirtyy ensi vuoteen.

Armi Aavikko nojaa leukaansa hymyillen, kuvassa teksti Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa

Yle Areena täyttää 15 vuotta ja kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta: Armi-sarjalla on viisi miljoonaa käynnistystä

Sarjoja ja podcasteja tarjoava Yleisradion oma suoratoistopalvelu perustettiin vuonna 2007 vastaamaan kysyntää netin puolella.

Kaksi nuorta katsoo puistossa kameralla ottamiaan kuvia.

Somevaikuttaja Joona Hellman, 26, rekrysi itselleen jo toisen harjoittelijan – moni kollega pohtii nyt tekisikö samoin

Videontekijöiden etua ajavan Videovaikuttajat ry:n puheenjohtaja uskoo, että trendi harjoittelijoiden rekryämiseen on kasvamassa.

Mustahattuinen mies seisoo Youtube-kuvankaappausten edessä. Kuvankaappauksissa ihmetellään Nightwish-yhtyeen kappaleita.

Nightwish on reaktiovideoiden maailmassa yksi suosituimmista bändeistä – Tuomas Holopaista ilmiö hämmentää

Suomalainen Nightwish on yksi maailman eniten reaktiovideoita keränneistä yhtyeistä. Bändin veturia Tuomas Holopaista ilmiö hämmentää. Asiantuntijan mukaan reaktiovideoiden etsikkoaika alkaa olla ohi.

Biisonimafian Janne Kaperi, Kai Rinkinen ja Tuomas Rinkinen tasapainoilevat apupyörillä varustetun mopon päällä.

Biisonimafia punnersi Youtubesta valkokankaalle – "Miksi eivät Youtube-katsojat tulisi leffateatteriin?" kysyy ryhmän monitoimimies Kaitsu Rinkinen

Punkaharjulaisen stunt- ja sketsiryhmä Biisonimafian Youtube-kanavalla on satojatuhansia tilaajia. Nyt nähdään, miten ryhmä vetää elokuvateatterissa.

Miro Meronen ja Sakari Partanen Rakki-Sakke ja Lahjomaton-Miro- yhtyeen harjoituksissa.

Punkyhtyeen kappale päätyi sattumalta uuden Biisonimafia-elokuvan traileriksi – ohjaaja oli lentää peffalleen kuullessaan biisin

Tänään ensi-iltansa saava MC Helper bekings -leffa kertoo mopoilusta ja musiikki on sen mukaista. Kuopiolainen bändi Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro teki elokuvaan mittatilaustyönä Kahvaa!-nimisen kappaleen.

Joonas Pesonen istuu portailla mietteliäänä.

Joonas Pesonen teki päätöksen, ettei puhu Ukrainasta – seuraajat vaativat somevaikuttajilta kuitenkin kannanottoja

Osa somevaikuttajista vaikenee Venäjän hyökkäyksestä tai viittaa siihen vain lyhyesti. Mutta milloin seuraajamäärä on niin suuri, että vaikuttajalta odotetaan myös yhteiskunnallista vastuuta?

Skeittiramppi päällä makaavat tubettajat Niko ja Santtu. Heidän takanaan vaahtomonttuun hyppäämässä tubettajat Veetu, Katjanen, Mr. Zeus, Nino Ärling, Ella ja Helmi

Meemitalo 2.0 on Nikon ja Santun sekä kahdeksan muun tubettajan työpaikka, jossa voi kesken päivän hypätä vaahtomonttuun

Tubettajien uusi työtila on auttanut Nikoa ja Santtua erottamaan työn ja vapaa-ajan toisistaan. Kaksikko on haastattelussa itsenäisyyspäivänä Kohti Linnan juhlia -lähetyksessä.

En man med keps i skägg i svart siluett sitter vid en dator med ljusa gardiner fördragna. På fönsterbrädet sitter leksaksapor med randiga byxor.

Salaperäinen tubettaja, joka ei paljasta kasvojaan, tienasi viime vuonna 250 000 euroa – katso tästä somevaikuttajien tulokärki

Viime vuonna videobloggaajat tekivät isot tilit. Yhä useampi somevaikuttaja pyörittää liiketoimintaansa osakeyhtiön kautta.

Jakke Holvas ja lemmikkikoira

Jakke Holvas: Turtumus on digitaalisen ajan tunne

Kun elää ruudun ehdoilla, persoona haurastuu.

Markus Hyytinen istuu mönkijässään.

Ennen Markus Hyytistä, 23, kiusattiin, nyt rivosuinen tubettaja jakaa nimmareita fanien pakaroihin – myös moni "pieni" sometähti voisi tienata, kunhan hoksaa sen itse

Miljoonia seuraajia keräävien kanavien lisäksi myös pienemmät kanavat voivat olla potentiaalisia vaikuttajia. Kaupallisessa mielessä somekanavan ja -persoonan kiinnostavuus riippuu siitä, miten aktiivisesti seuraajat klikkaavat ja fanittavat kanavan vetäjää.

Presidentti Vladimir Putin näkyy häilyvänä kameran taustalla, RT-kanavan kuvaukset käynnissä.

Kreml suuttui propagandakanavansa sulkemisesta – Youtube-kiista uhkaa laajentua Venäjän ja Saksan tiedotussodaksi

Youtube sulki Venäjän television saksankieliset kanavat korona-valetiedon levittämisen vuoksi. Moskova varoittaa seurauksista saksalaiselle medialle Venäjällä.

Slim Mill

Perussuomalaiset erotti suositun podcastin juontajat puolueesta – Milad "Slim Mill" Dehghan: "Meidät halutaan pois hinnalla millä hyvänsä"

Kaksi perussuomalaista paikallispoliitikkoa on pitänyt LEVELI-podcastia, jossa on käsitelty puoluejohtoa hyvin kriittisesti ja myös alatyylisesti. Toinen erotetuista tubettajista Milad Dehghan ihmettelee erottamisensa perusteita.

Biisonimafian Kai Rinkinen ja Janne Kaperi ajavat mopoilla.

Biisonimafia kokeilee siipiään kuninkuuslajissa – sketsiryhmä hyppää YouTube-tuotannosta elokuvateatterilevitykseen

Stunt- ja sketsiryhmä Biisonimafian uusi toimintakomedia saa ensi-iltansa elokuvateattereissa ensi vuonna. Elokuvaa kuvataan pääasiassa ryhmän perustajakaksikon kotimaisemissa Punkaharjulla.

Weekend Festivalin yleisöä ja ilotulitukset.

Ensin peruttiin Weekend, sitten Tubecon – festaripuuhamiestä mietityttää asia, jonka hän on jo oppinut kantapään kautta: brändi voi unohtua

Weekend-järjestäjä Hardi Loogin mukaan korona-aikaan järjestetty festari tekisi brändille haittaa. Hän ei halua asiakkaiden joutuvan puntaroimaan, uskaltaako tapahtumaan mennä vai ei.

grafiikka Youtubesta

YouTube offered conspiracy theories and religious content to Finns searching for Covid vaccine info – Yle’s study exposes the social media giant’s blindspot

YouTube delivers conspiracies and sermons to Finns looking for Covid vaccine info. Yle’s investigation exposes the social media giant’s blunder.

Kuvakaappaus rokotevastaiselta videolta. Youtube on poistanut videon palvelustaan Ylen selvityksen jälkeen.

Finnish YouTube search results flooded with anti-vax content

The video platform's owner Google admitted issues with the algorithm has led to wider dissemination of conspiracy theories.

Kuvakaappaus rokotevastaiselta videolta. Youtube on poistanut videon palvelustaan Ylen selvityksen jälkeen.

Youtube tarjosi salaliittoja ja Raamattua koronarokotteista tietoja hakeville suomalaisille – Ylen selvitys paljastaa somejätin virheen

Ylen selvitys paljastaa, että videopalvelu Youtuben järjestelmä ei ole tunnistanut suomenkielistä koronarokote-sanaa. Tämän seurauksena suomalaiset Youtuben käyttäjät ovat saattaneet päätyä virheellisen tiedon pariin etsiessään rokotteisiin liittyviä videoita.

Twitch.tv

Yhä useampi tienaa striimaamalla pelaamistaan tai arkielämäänsä

Pauli "PaulinPelivideot" Matalamäki livestriimasi pelaamistaan kuukauden ja tienasi 1 200 euroa. Striimauspalvelu Twitch kasvaa hurjaa vauhtia.

Tornion kaupungintalolla on menossa korjaustyöt

Tornio juhlii tänään 400-vuotissyntymäpäiväänsä

Juhlapäivän kunniaksi kaupungissa järjestetään monenlaista ohjelmaa.

Mitä Google tietää sinusta?

Kiehtovatko salaliittoteoriat? Olet siis sinkku! Näin Google tekee sinusta päätelmiä – testaa ja tarkista, pitävätkö digijätin arviot sinusta paikkansa

Yle selvitti: Google tekee sinusta jatkuvasti yksityiskohtaisia päätelmiä, ja niihin vaikuttavat katsomasi Youtube-videot. Tutkimusten mukaan digijätin arviot ihmisistä voivat johtaa syrjintään esimerkiksi työnhaussa.

Dan "Uniikki" Tolppanen Ylen Mediapoliksen studiossa, Anne Flinkkilän haastattelussa kuvattuna.

Räp-artisti Uniikki poisti saamelaisia halventaneen musiikkivideon Youtubesta: "Se oli aikansa elänyt"

Uniikki poisti Nunnuka-lai-laa-kappaleen musiikkivideon Youtubesta sen jälkeen, kun se oli noussut esiin Ylen Kulttuuricocktail Live -ohjelmassa. Vuonna 2015 julkaistu kappale on ollut monen saamelaisen mielestä heitä halventava. Kevään aikana on puhuttu paljon suomalaisen räpin rasismista ja kulttuurisesta omimisesta.

Tuomioistuimet.

Court rejects constable's appeal over YouTube video dismissal

The police officer had demanded compensation from a teenager's parents over the posting of a video to YouTube.

KIIALLA on PUHEVIKA?! – Onks se oikeesti VIKA? ft. Uniikki

Katso uusin Yle Mix: Puhevika on osa persoonallisuutta

Miksi puhevikaa tarvitsisi hävetä?

JASMIN ja DIY – Farkkutakin tuunaus ja vaarallinen voiveitsi

Katso uusin Yle Mix: DIY – inspiraatiota omaksi iloksi

Jasmin pääsee kokeilemaan, miten vuoleminen onnistuu puutyöharrastajan opeilla ja kuinka tuunataan farkkutakki.

Kuvakaappauksessa Mercedes Bentso ase kädessä.

Rap-artisti Mercedes Bentso joutui napit vastakkain koulukiusaamista vastaan toimivan yhdistyksen kanssa

Mercedes Bentso teki muutama vuosi sitten videon koulukiusaamista vastaan. Nyt videon tilaaja haluaa sen pois Youtubesta.

KIIAN kouluajan TRENDIT – PALUU MENNEISYYTEEN! ft. Seksikäs-Suklaa

Katso uusin Yle Mix: Capreja ja Wesc-huppareita – Aikamatka entiseen koulumuotiin

Pissiksiä ja fruittareita muistelemassa Seksikäs-Suklaa.

Moskovalaiset Anton Nabok ja Aljona Gorodetskaja selaavat puhelimesta Youtube-videoita.

Venäläiset tubettajat epäilevät, että YouTube painaa alas Putinin kriitikkojen suosiota – videosivusto kiistää väitteet

Meillä on selkeät sisältöohjeet, joita noudatamme poliittisista näkemyksistä riippumatta, YouTubesta kommentoidaan.

Kuvakaappaus Molybrosin Youtube-videolta.

Keski-ikäinen mies sopi somessa treffit 13-vuotiaan tytön kanssa – mies astui tubettajien ansaan, ja nyt videota on katsottu 382 000 kertaa

Vain pieni osa lapsiin kohdistuvasta häirinnästä ja seksuaalirikoksista tulee viranomaisten tietoon.

YouTube Wellerman -tili. Kolme muusikkoa.

Tiktok osoitti mahtinsa yllättävien viraalihittien alustana – nyt nettikansa hullaantui vanhasta merimieslaulusta

Suomalaisprofessori pitää ShantyTok-ilmiötä lohdullisena todisteena siitä, että historialla on merkitystä.

Poliisimies Petrus Schroderus pitää kaluksistaan kiinni Oulun Merikosken voimalan alakanavan rannalla.

Youtube-hitiksi noussut oululaispoliisi teki uuden kappaleen ja toivoo, ettei jouluna tapeltaisi – "Olen joutunut todistamaan todella ikäviä juttuja"

Schroderuksen aiempi tulkinta Rakastan sinua, elämä -kappaleesta on ollut vuoden toistaiseksi suosituin Youtube-video Suomessa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle