Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valaistuja hyönteis- hämähäkki- ja kasviveistoksia.

Video: Jättimäiset valaistut hyönteiset valtasivat Pariisin kasvitieteellisen puutarhan

Ranskan luonnontieteellisen museon näyttely muistuttaa luonnon monimuotoisuudesta. Ledeillä valaistut valaistut veistokset ovat nähtävillä tammikuun puoliväliin.

Sähköpotkulauta makaa Pariisin kadulla.

Pariisi on kieltämässä sähköpotkulautojen vuokraamisen kokonaan

Pariisissa kirjattiin viime vuona yli 20 sähköpotkulautakuolemaa. Kaupunki on rajoittanut sähköpotkulautoja vuokraavien yritysten toimintaa, mutta pian vuokraaminen saattaa loppua kokonaan.

Lauri Markkanen Kroatia-ottelussa 11.9.2022.

Lauri Markkasen johdolla olympialaisiin? Tältä Suomen joukkue Pariisin vuoden 2024 kisoihin näyttää juuri nyt

Pariisiin kesäolympialaisiin on reilu puolitoista vuotta aikaa. Kisoihin tähtää myös vasta 11-vuotias suomalaislahjakkuus.

Matkustajia Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalla.

Pariisin lentoasemalla 18 vuotta asunut iranilaismies on kuollut

Mies asui lentoasemalla vuosina 1988–2006. Hieman ennen kuolemaansa hän oli jälleen palannut asumaan lentoaseman tiloihin.

Jakkupukuinen nainen katselee huolestuneen näköisenä, kun saksalaisiin asepukuihin pukeutuneet miehet touhuavat ympärillä, taustalla sotilas kirjoittaa muistilehtiöön. Kuva elokuvasta Juna.

Museonhoitaja kävi salaista sotaa natsi-Saksan miehittämässä Pariisissa – Kino Klassikon elokuva perustuu tositapahtumiin, jotka olivat elokuvaa ihmeellisempiä

Klassinen sotaelokuva kertoo Ranskan vastarintaliikkeen taistelusta suuren taideryöstön pysäyttämiseksi. Tarinan taustalla on vastarintaliikkeen sankari, joka unohtui vuosikymmeniksi.

Michel Strasberg Ruutsalon elokuvassa Viheltäjät.

Viheltäjät – suomalaiselokuva Ranskan uuden aallon mainigeissa

Eino Ruutsalon elokuva pariisilaisista näyttelijöistä.

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden mallistot olivat esillä Suomen Ranskan-instituutissa. Xiao Li esittelee mallistoaan

Suomalaisopiskelijat esittelivät Pariisin muotiviikoilla vaatteita, joita ei määritä käyttäjän sukupuoli – "Mulle ei ole relevanttia, kuka vaatteen päälleen laittaa"

Aalto-yliopiston muodin opiskelijat ovat esitelleet töitään Pariisissa. Moni nuori suunnittelija tähtää töihin ulkomaille, ja muotiviikot ovat siihen tärkeä ponnahduslauta.

Finnairin lentokone  kentällä.

IL: Finnair passenger's "bad behaviour" prompts mid-flight stop in Paris

A Finnair representative says such incidents are quite rare.

Nainen Notre Damen edessä.

Tulipalon runteleman Notre Damen korjaus pääsi vihdoin vauhtiin vaikeuksien jälkeen – "Anteliaisuuden aalto on ollut uskomaton"

Kunnostustöiden johtaja kertoo Ylelle uskovansa, että kirkko pystytään avaamaan yleisölle parin vuoden kuluttua. Hän myöntää urakan olevan poikkeuksellisen vaikea.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron heilutti autonsa ikkunasta käytyään äänestämässä sunnuntaina.

Analyysi: Ranskan parlamenttivaalien tulos lupaa politiikkaan myrskyisiä aikoja ja Macronille suuria vaikeuksia

Macronin keskustaoikeistolainen ryhmittymä joutuu etsimään tukea etenkin perinteisestä oikeistosta, ja sillä tulee olemaan hintansa, kirjoittaa Ylen Pariisin-toimittaja Annastiina Heikkilä.

Parituhatta lammasta ruuhkautti Pariisin Champs-Élysées -kadun

Tuhannet lampaat valtasivat Pariisin kuuluisan Champs-Élyseen – lammasfarmarit halusivat tuoda piristystä synkän maailmantilanteen keskellä

Pariisin kansainvälinen maaseutunäyttely toi maatilaeläimet Ranskan pääkaupungin keskustaan.

Rekkamielenosoitus lähestyy Pariisia

Mielenosoittajien kulkue lähestyy Pariisia – tuhannet poliisit estämässä ajoneuvoletkan pääsyä kaupungin keskustaan

Kanadasta alkunsa saaneita Freedom convoy -mielenosoituksia on suunniteltu myös Wieniin ja Brysseliin.

Ihmiset marssivat koronarajoitusvastaisissa mielenosoituksissa eri puolilla Eurooppaa

Tukholma, Pariisi, Lontoo, Helsinki – tuhansia marssi kaduilla eri puolilla Eurooppaa koronarajoitusvastaisissa mielenosoituksissa

Eri puolilla Eurooppaa järjestetyt protestit ovat osa World Wide Demonstration -tempausta. Mielenilmauksissa vastustettiin muiden muassa rajoituksia ja pakollisia rokotuksia.

Olaf Scholz.

Ranskan Macron kertoo hänen ja Saksan uuden liittokanslerin jakavan vankan uskon Eurooppaan

Scholz tapasi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin Pariisissa. Brysselissä Scholz puolestaan tapasi EU-johtajia ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin.

Tanssija ja laulaja Josephine Baker sai hautapaikan Pariisin Pantheonista

Legendaarinen esiintyjä Josephine Baker sai hautapaikan Pariisin Pantheonista

Jazzlaulajana ja tanssijana tunnettu Josephine Baker on kuudes nainen, joka sai hautapaikan Pantheonista.

Oulun taidemuseon amanuenssi Tarja Kekäläinen esittelee Vilho Lampi -näyttelyn työtä.

Väkevän lakeuden kuvaajan suurnäyttelyssä Oulun taidemuseossa levittäytyvät Limingan lakeudet, Pariisin maisemat ja vahvat henkilökuvat

Oulun taidemuseossa on avautunut amanuenssi Tarja Kekäläisen kuratoima Vilho Lammen töiden laaja näyttely. Video: Risto Degerman / Yle

PSG:n naisten joukkueen pelaaja Aminata Diallo.

Joukkuekaverin vahingoittamisesta epäilty PSG:n naispelaaja vapautui – poliisi kuulusteli kaksi päivää

Pahoinpitelyn mahdolliseksi motiiviksi on esitetty kilpailua peliajasta.

Annika Schleu tävlar i modern femkamp.

Viisiottelun suomalaisurheilijoilta avoin kirje lajiliitolle – vetoavat ratsastuksen puolesta

Nykyaikaisen 5-ottelun suomalaiset kärkiurheilijat eivät hyväksy ratsastuksen poistamista lajista. Urheilijat vetoavat kotimaista lajiliittoa toimimaan asiassa.

Laura Salminen ute i naturen, december 2020

Tokion kohulajin suomalaishuippu ja olympiamitalisti antavat täyslaidallisen radikaalista muutoksesta – "Lajin surma", "täysi katastrofi"

Laura Salminen ja hänen valmentajaisänsä Veikko ovat tyrmistyneitä kansainvälisen lajiliiton suunnitelmista poistaa ratsastus nykyaikaisesta viisiottelusta.

Saksan Annika Schleu olympialaisten viisiottelussa hevosen selässä.

Ratsastus poistuu 5-ottelusta Pariisin olympialaisten jälkeen – lajiliiton mukaan syy muutokseen on muu kuin Tokion kohutapahtumat

Kansainvälinen 5-otteluliitto UIPM on tänään tiedottanut muutoksista nykyaikaiseen 5-otteluun. Ratsastuksen korvaavasta lajista ei ole vielä olemassa päätöstä, ehdotuksia on useita.

Rovaniemen lentoaseman nimikyltti

Rovaniemen lentoliikenne elpyy – suorat lennot Italian Milanoon sydäntalvella

Uusilla reittiyhteyksillä suuri merkitys Lapin matkailun elpymiselle.

Emil Soravuo näyttää mm pronssimitalliaan Espoon harjoutushallissa

Telinevoimistelun uusi suomalaissankari Emil Soravuo on myös omasta mielestään kylmäpäinen – "Olen nyt näyttänyt, kuka olen"

Emil Soravuo osoitti kylmäpäisyytensä, kun hän saavutti Suomelle MM-mitalin telinevoimistelussa 24 vuoden tauon jälkeen. Saavutus on vaatinut äärettömän kovaa työmäärää, mutta Soravuo ei koe, että hän olisi joutunut luopumaan mistään huippu-urheilun takia.

Emil Soravuo pronssimitali kaulassaan MM-kisoissa 2021.

Jani Tanskanen innostui Emil Soravuon mitalista ja suuntasi katseet jo Pariisin olympialaisiin – "Tätä ei ihan joka päivä tapahdu"

Edellinen telinevoimistelun MM-mitalisti Jani Tanskanen pitää telinevoimistelun MM-mitalia harvinaisena, mutta odottaa tulevaisuudessa niitä lisää. Koko voimisteluporukka on muuttanut valmennuskeskus Urheaan.

Maisa Kuusikko.

Telinevoimistelun suomalainen superlupaus kärsii joskus samankaltaisista ongelmista kuin Simone Biles – näin Maisa Kuusikko, 16, selviää siitä

Telinevoimistelija Maisa Kuusikko debytoi aikuisten MM-tasolla maanantaina alkavissa kisoissa. Valmentaja Igor Cherepovin mielestä henkisesti vahva Kuusikko on lahjakkain hänen alaisuudessaan harjoitellut voimistelija.

Puumalainen on valmis raastavaan arkityöhön matkalla kohti maailman huippua

Suomen "ärsyttävin" maajoukkuevalmentaja piiskaa Martti Puumalaista kohti judon urotekoja – "Joku kaunis päivä voin olla maailman paras"

Judomaajoukkueen armoton päävalmentaja Rok Draksic hinaa terrierimäisellä arkityöllään suomalaishuippuja kohti maailman kärkeä. Suomen kruununjalokivi Martti Puumalainen näyttää osaamistaan sunnuntaina tulevassa olympiakaupungissa, jossa käydään hohdokas judon Grand Slam -turnaus.

Pariisin Montmartrella korjataan "maailman kalleinta halpaa viiniä"

Pariisin keskustassa on viinitarha, josta saadaan “maailman kalleinta halpaa viiniä” – sadonkorjuun aika on juuri nyt

Montmartren rinteillä Pariisissa on viinitarha, joka tuottaa vuosittain jopa tuhat pulloa viiniä. Viinin myynnistä saatavat eurot käytetään kaupunginosan kohentamiseen ja asukkaiden hyväksi.

Pyöräilyn klassikkoajo Pariisi-Roubaix poljettiin tällä kertaa mutaisissa olosuhteissa

"Pohjoisen helvetti" -pyöräilyklassikosta muodostui eeppinen mutakilpailu, joka vaati supervoimia

Pariisi–Roubaix on yksi maailman vanhimmista pyöräkilpailuista. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1896. Kilpailusta tuli tänä vuonna eeppinen voimainkoitos.

Lionel Messi tulee pois kentältä pettyneenä

Vaihtoon otetun Lionel Messin reaktio puhuttaa – PSG-valmentaja selitti ratkaisuaan: "Vain 11 voi pelata kerrallaan"

Lionel Messi otettiin vaihtoon PSG:n ottelussa Lyonia vastaan. Messi on pelannut pariisilaisseurassa kolme ottelua, mutta maalitili on vielä avaamatta.

Poliiseja Pariisin oikeustalossa. Oikeudenkäynti Pariisin 2015 terrori-iskuista alkaa vankkojen turvatoimien säestämänä.

Ranskan suurin rikosoikeudenkäynti alkaa vuoden 2015 terroristi-iskuista: 20 syytettyä, 1 800 asianomistajaa, 330 lakimiestä

Seuraavien yhdeksän kuukauden aikana tuomioistuin selvittää marraskuun 13. päivänä 2015 tapahtuneiden terrori-iskujen tapahtumat. Syytteessä on 20 ihmistä. Pariisissa tehdyissä iskuissa kuoli 130 ihmistä ja satoja haavoittui.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Ranskan presidentti François Hollande laskevat kukat Bataclanin iskun uhrien muistomerkille Pariisissa myöhään sunnuntaina.

Jättioikeudenkäynti vuoden 2015 terrori-iskuista alkaa Pariisissa

Jihadistien hyökkäyksissä Bataclan-konserttisaliin ja muihin kohteisiin kuoli 130 ihmistä. Tuomiot julistettaneen vasta toukokuussa.

Topi Raitanen.

Topi Raitanen jäi Timanttiliigassa parhaastaan: "Yritin kyllä vääntää, muttei siitä tullut mitään"

Suomalaisjuoksija Topi Raitanen päätyi lopputuloksissa sijalle 13 ajalla 8.42,00.

Oliver Helander.

Tero Pitkämäki aloittaa Oliver Helanderin valmentajana, tavoitteena olympialaiset – "Valmentajan osaaminen joutuu nyt kovaan testiin"

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin uusi valmentaja on Suomen urheiluliiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki.

Elias Kuosmanen juhli painin olympiapaikan varmistusmista.

Elias Kuosmasella on edessään tiukka painivalinta, jossa molemmat vaihtoehdot ovat hyviä – "Kysymys on todella vaikea"

Painija Elias Kuosmanen kertoi Yle Urheilulle pohtivansa, pysyykö raskaassa sarjassa vai vaihtaako takaisin 97-kiloisiin. Entiset suomalaiset painijat näkevät molemmissa vaihtoehdoissa puolensa.

Elias Kuosmanen ja leikkaava lääkäri.

Elias Kuosmanen joutui leikkaukseen painittuaan Tokiossa, taistelu oli jälkiviisaana "tyhmänrohkeaa" – pohtii jatkoaan raskaassa sarjassa

Suomalaispainija Elias Kuosmanen kertoo Yle Urheilulle kyynärpäänsä leikkauksesta, johon joutui Tokion olympialaisissa tulleen vamman myötä.

Uimari Jenna Laukkanen Kajaanissa.

Jenna Laukkanen ui jälleen seuraavalla kaudella maailmanliigassa – uusi joukkue tuo uusia tuulia harjoitteluun ja kisaamiseen

Kuhmolaislähtöinen uimari Jenna Laukkanen suuntaa kolmatta kertaa kansainväliseen uinnin maailmanliigaan. Kahtena edellisenä kautena Laukkanen on uinut Team Ironin riveissä, mutta nyt joukkue vaihtuu London Roariin.

Koronapassi jakaa mielipiteitä Ranskassa

Ranskan koronapassi jakaa mielipiteitä: Maaseudulla kahvilanpitäjä ei halua tarkastaa passeja, Pariisissa terasseilla kiertää poliisi – katso video

Ranskassa koronapassin käyttö laajeni viime viikolla muun muassa kahviloihin ja ravintoloihin. Passi on mahdollistanut palveluiden avaamisen, mutta Ranskassa on nähty myös laajoja mielenosoituksia passia vastaan. Kahviloissa käytäntöä sekä oudoksutaan että kiitellään.

Lionel Messi.

Lionel Messi teki kahden vuoden sopimuksen PSG:n kanssa, pelaa jatkossa numerolla 30

Lionel Messi on laittanut nimensä sopimukseen PSG:n kanssa. Ranskalaisseura vahvisti asian myöhään tiistaina.

Poliisi tarkasti asiakkaiden koronapasseja pariisilaiskahvilassa maanantaina.

Pariisissa ei kahvia passittomille – Ranskassa vaaditaan koronapassi nyt ravintoloissa, kahviloissa ja kaukojunissa

Koronapassi on aiheuttanut myös kiihkeää vastustusta ja suuria mielenosoituksia.

PSG:n fanit odottivat Lionel Messiä lentokentälle

Katso, kuinka hurmioituneet PSG:n kannattajat odottivat turhaan Messiä – argentiinalaistähti ei saapunut Pariisiin vielä sunnuntaina

ESPN:n mukaan Messi on tekemässä kahden vuoden sopimuksen PSG:n kanssa. EU-tuomioistuimelle asti jätetty valitus supertähden siirrosta on kuitenkin lyömässä kapuloita rattaisiin.

Suomen olympiakomitean Mika Lehtimäki haluaa kehittää huippu-urheilun lähtökohtia

Suomi jäi mitalitavoitteestaan, vaikka Tokiossa tuli täysosumia – olympiakomitean Lehtimäki on tyytyväinen, mutta odottaa jo tulevaa

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ja Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen uskovat suomalaisurheilijoiden parempaa menestykseen tulevaisuudessa.

Frankrikes flyg landar på flygplatsen i Paris

Ensimmäinen avaus koronatauon jälkeen: Air France lentää Pariisista ja Eurowings Düsseldorfista Rovaniemelle joulukuussa

Pariisi–Rovaniemi lentoja on tarjolla noin kahdesti viikossa joulukuun 4. päivä alkaen. Düsseldorfista lennetään Rovaniemelle kerran viikossa. Lennot jatkuvat maaliskuuhun 2022 asti.

Eetu Kallioinen skeet-ammunta, 26.7.2021

Eetu Kallioisen valmentaja uskoo suojattinsa mahdollisuuksiin Pariisissa – "Sen verran jäi hampaankoloon, että menestystä tulee seuraavissa kisoissa"

Suomea itsekin skeetissä olympiatasolla edustanut Timo Laitinen uskoo Eetu Kallioisen nousevan arvokisamenestyjäksi. Avain menestykseen Pariisissa 2024 on harjoittelumäärissä ja kokemuksen karttumisessa.

Artemis Kelosaari, Mikkeli, hautausmaa

Pariisissa on Père-Lachaise, mutta suomalaisillakin hautausmailla riittää yllättävää katsottavaa: kalmistoturismi saa miettimään elämän suuria kysymyksiä

Hautausmaille tehdään nyt retkiä, joiden kautta halutaan tutustua paikallishistoriaan. Samalla haetaan mielenrauhaa ja myös inspiraatiota taiteelliseen tuotantoon.

Slovenialaispyöräilijä Tadej Pogacar.

Tadej Pogacar hallitsi Touria loppuun asti – "Tämä kilpailu ei ole koskaan ohi ennen kuin viimeisen lenkin maalissa"

Toinen perättäinen voitto Ranskan ympäriajosta tuli vakuuttavalla esityksellä vuorilla ja aika-ajoissa. Belgian Wout van Aert voitti kilpailun päätösetapin, joka päättyi Pariisin Champs-Elysees -kadulle.

Ravit.

Maailman paras ravuri hakee Mikkelistä maailmanennätystä – rata pidetään vauhdikkaana sadoilla tuhansilla litroilla vettä

Maailman paras ravuri Face Time Bourbon hakee sunnuntaina maailmanennätystä Suomen helteissä. Viikonlopun helteiden ei pitäisi haitata hevosia.

Italian Gianluigi Donnarumma EM-kisoissa.

Ranskalaisjätti PSG teki jälleen valtavan kiinnityksen – Italian tähtimaalivahti Donnarumma siirtyy pariisilaisten riveihin

EM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Italian Gianluigi Donnarumma teki PSG:n kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Patrick Konrad ajoi 16. etapin voittoon.

Itävallan mestari Konrad kesytti märät serpentiinit Ranskan ympäriajon 16. etapilla

Patrick Konrad karkasi 16. etapin voittoon lähes minuutin erolla takana tulleisiin.

Sanna Marin ja Emmanuel Macron

Pandemia ja konservatiivivoimat sysäsivät naisten aseman vuosia taaksepäin – Pariisin tasa-arvokokous vaatii järeää ryhtiliikettä

Pariisissa on käynnissä laajin naiskonferenssi vuosikymmeniin. Pääministeri Sanna Marin vei Pariisiin Suomen viestin: teknologia auttaa saavuttamaan tasa-arvon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle