Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Maaseutu tarjoaa ratkaisuja talouden elvytykseen – vieraana Saara Kankaanrinta. Katso lähetys tästä

Kalastuslupien myynti on reippaassa nousussa. Aamun kirjan vieraana Jani Saxell. Viimeinen sana valottaa kirjeenvaihtajien työtä koronakriisissä.

Lue nämä – tiedät mistä puhutaan

Seppo Puttosen tärpit kirjasyksyyn

Klikkijulkisuus rassaa kirjailijoita – henkilö kiinnostaa, ei kirja

Suomalaiset nykykirjailijat kertovat haastattelututkimuksessa kirjoittamisen olevan arkista aherrusta. Myös julkisuudesta on tullut olennainen osa kirjailijan ammattia.

Aamun kirjassa 4.11. Jani Saxellin Unenpäästäjä Florian

Unenpäästäjä Florian on ajankohtainen kauhukuva Euroopasta. Se kertoo paitsi nykyisten kerjäläisten ahdingosta, myös Suomen ja muun Euroopan romanien kohtaloista. Jani Saxell yhdistelee yllättävästi tuttuja, vanhojakin asioita, ja niistä syntyy lähitulevaisuuden kauhukuvia.

Rauhanakatemia pohtii elintasokuilujen syytä

Perjantaina alkava rauhanakatemia pohtii syitä elintasokuiluihin. Joensuun Rauhanryhmän koollekutsuma akatemia on järjestyksessään kahdeksas ja se pidetään tänä vuonna entisellä Hukanhaudan koululla.

Työväenkirjallisuuden perinteet elävät nykykirjallisuudessa

Suomessa kirjoitetaan edelleen työväenkirjallisuutta. Viimeiset perinteiset työväenkuvaukset kirjoitettiin 1970-luvulla. Tällä vuosituhannella luokka-aiheet murtautuivat jälleen esiin. Nykyisissä työläisromaaneissa kuvataan kapitalismin vaikutuksia kaikkiin yhteiskuntaluokkiin.

Avain-kustantamo myytiin BTJ Finlandille

Avain- kirjakustantamo on myyty BTJ Finland -kustannusyhtiölle. Helsinkiläinen Avain-kustantamo on tuottanut kotimaisia ja ulkomaisia kauno- ja tietokirjoja vuodesta 2003. Tunnetuimpia kotimaisia kirjailijanimiä kustantamossa ovat Elina Hirvonen, Jani Saxell ja Anu Silfverberg.

Aamun kirja 28.1. Jani Saxell: Vaihtoehtoinen USA

Yhdysvallat on rikas ja kulttuurisesti monenkirjava kansankunta. Vaihtoehtoinen USA -teos murtaa ennakkoluulojamme yhtenäisestä Amerikasta. Kirjailija Jani Saxellin haastateltavat eivät ole televisiosta tuttuja, vaan he ovat toimeliaita ja valppaita järjestöihmisiä. He huolehtivat siitä, mistä virallinen Yhdysvallat ei huolehdi.

Jani Saxell: Vaihtoehtoinen USA

Yhdysvallat on rikas ja kulttuurisesti monenkirjava kansankunta. Vaihtoehtoinen USA -teos murtaa ennakkoluulojamme yhtenäisestä Amerikasta. Kirjailija Jani Saxellin haastateltavat eivät ole televisiosta tuttuja, vaan he ovat toimeliaita ja valppaita järjestöihmisiä. He huolehtivat siitä, mistä virallinen Yhdysvallat ei huolehdi.

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Taivaalta pudonnut eläintarha

Harvoin lukee näin mielikuvituksellista ja rikasta tarinankerrontaa sekä komeaa kieltä. Pasi Ilmari Jääskeläisen Taivaalta pudonnut eläintarha koostuu 12 novellista. Ne sijoittuvat milloin tulevaisuuteen, milloin menneisyyteen, uniin tai alitajuntaan.

Jani Saxell: Huomispäivän vartijat

Jani Saxell kirjoittaa novellikokoelmassaan Huomispäivän vartijat siitä, millaista tulevaisuutta teemme parhaillaan. Kuudessa novellissaan Saxell kuvittelee paitsi lähitulevaisuuden Suomea, Venäjää, Yhdysvaltoja myös 1960-luvun Ranskaa.

Kulttuurilehtikatsaus 21.9.

Kulttuurilehtikatsauksessa etsitään kliseitä ja katsotaan eroottisia unia. Teemoja tutkailee kolme kirjailijaa - Tuuve Aro, Kati Kaartinen ja perulainen Nastia T.