Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Juhlavuosi ilman fanfaareja: Runoviikko halutaan pitää kodinomaisena

Kajaanin Runoviikko on saavuttanut keski-iän. Tapahtuma pyritään pitämään juhlavuodesta huolimatta kansanomaisena ja helposti lähestyttävänä.

Runeberg-palkinto Skiftesvikin Valkoinen Toyota vei vaimoni -teokselle

Tämänvuotinen Runeberg-kirjallisuuspalkinto on myönnetty pitkän linjan oululaiskirjailijalle Joni Skiftesvikille. Skiftesvik sai tunnustuksen omaelämäkerrallisesta romaanistaan Valkoinen Toyota vei vaimoni. Palkinto jaettiin Runebergin päivänä kansallisrunoilijan kotikaupungissa Porvoossa.

Helena Sinervo sai Tanssivan karhun

Yleisradion Tanssiva karhu -palkinto viime vuoden parhaasta runokokoelmasta on myönnetty Helena Sinervolle teoksesta Väärän lajin laulut. Palkintoraati kiittää Sinervoa harkituista runoista, joissa kuuluu luja nauru.

Tanssiva karhu -palkinnolla halutaan nostaa esiin myös syrjään jääneitä tekijöitä

Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaiden joukossa on myös yllätysnimiä. Arvostusta nauttivien naisrunoilijoiden, Helena Sinervon, Juuli Niemen ja Angeta Enckellin, lisäksi palkintoa tavoittelevat Hannu Kankaanpää ja esikoisrunoilija Juho Nieminen.

Tanssiva karhu -palkintoehdokkaat on valittu

Yleisradion runopalkinnosta kilpailee viisi viime vuonna julkaistua teosta.

Helena Sinervo: Tykistönkadun päiväperho

Rakkaus ja inho, kauneus ja rumuus, hyvyys ja viheliäisyys ovat Helena Sinervon romaanin tärkeitä vastapareja. Sinervo käyttää reippaasti eri tyylilajeja. Hän kirjoittaa todella ronskisti, mutta liitelee myös akateemisen filosofisissa sfääreissä.

Aamun kirja 1.9. - Helena Sinervo: Tykistönkadun päiväperho

Rakkaus ja inho, kauneus ja rumuus, hyvyys ja viheliäisyys ovat Helena Sinervon romaanin tärkeitä vastapareja. Sinervo käyttää reippaasti eri tyylilajeja. Hän kirjoittaa todella ronskisti, mutta liitelee myös akateemisen filosofisissa sfääreissä.

Kirjasyksyn tarjonta ulottuu uuninrakentajasta samuraihin

Syksyn kirjasato pitää sisällään sekä kirjallisuuden veteraaneja että kyntensä näyttäviä aloittelevia kirjailijoita. Lisäksi syksyä värittää muutama omalaatuinen tapaus.

Pohjoismaista runoutta esille esille USA:ssa antologian voimin

Viime viikolla Yhdysvalloissa julkaistuun antologiaan The Other Side of Landscape on koottu pohjoismaista nykyrunoutta. Suomalaisista mukana ovat runoilijat Anni Sumari, Markku Paasonen, Jyrki Kiiskinen ja Helena Sinervo.

Kirjamyynti paisui ennätyksellisesti

Kirjojen myynti kasvoi viime vuonna ennätyspaljon vuoden takaisesta, ilmenee Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton tiedoista.

Debut Novelist Sinervo Scores Finlandia Prize

This year's Finlandia Prize for Literature was awarded to Helena Sinervo for her novel "Runoilijan talossa", or "In the House of the Poet". Previously Sinervo has published five collections of poetry.

Finlandia-palkinto Helena Sinervolle

Helena Sinervo on saanut tämän vuoden kirjallisuuden Finlandia-palkinnon romaanillaan Runoilijan talossa. Helsinkiläistä Sinervoa (s. 1961) pidetään suomalaisen uuden runon yhtenä kärkinimenä.

Finlandia-ehdokkaat julkistettiin

Kirjallisuuden Finlandia- palkintoehdokkaat vuodelle 2004 on julkistettu. Ehdokkaita ovat Pirjo Hassisen Kuninkaanpuisto, Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani, Asko Sahlbergin Tammilehto, Helena Sinervon Runoilijan talossa, Jari Tervon Myyrä ja Erik Wahlströmin Tanssiva pappi.