Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Tuleeko sotefarssille traaginen loppu? Hallituksen suurin uudistus on haudan partaalla

Onko hallitusrintamalla enää edellytyksiä viedä sotehanketta läpi? kysyy ajankohtaistoimituksen toimittaja Timo Seppänen.

Siniset etsivät kannatusalhossa kiihkeästi vaaliliittoja: myös Väyrynen mukana kuvioissa – osa kansanedustajista luopuu politiikasta

Moni sininen odottaa nyt Timo Soinin siirtoa. Puoluesihteeri Matti Torvisen mukaan "järjestelmä voi kaatua kahteen mieheen, Soiniin ja Terhoon"

Perussuomalaisista loikanneita pommitetaan yhä vihapostilla – Simon Elo: "Olen tavannut turvallisuusviranomaisia"

Viikonloppuna vihaviesteistä kertoi ministeri Sampo Terho. Viestit olivat alatyylisiä ja niissä toivottiin jopa Terhon kuolemaa.

Uusi vaihtoehto -ryhmän jäsenille uhkaavia viestejä: "Talvisodan aikana tällaiset olisi laitettu riviin ja ammuttu"

Perussuomalaisten ryhmästä irtaantuneet kansanedustajat saavat uhkauksia. Etenkin naisten saamat uhkaukset ovat seksistisiä.

Perussuomalaiset piirijohtajat ovat hämmentyneitä puolueen kahtiajaosta – "Ei ollut Soinilla malttia"

Uusi vaihtoehto -ryhmä jakaa perussuomalaisten piirijohtajien tunnot. Muutoksia on tulossa.

Kaikki Savo-Karjalan perussuomalaiset kansanedustajat lähtivät uuteen eduskuntaryhmään

Perussuomalaisten ryhmä on hajonnut. Savokarjalaiset Kimmo Kivelä, Kari Kulmala ja Pentti Oinonen ovat mukana Uusi vaihtoehto -ryhmässä.

Karjalainen: Ensimmäinen perussuomalaisedustaja lähti puolueesta

Rääkkyläläinen Kari Kulmala ilmoitti erosta sosiaalisessa mediassa.

Pentti Oinonen: "En jatka eduskunnassa" – Halla-ahon valinta viimeinen niitti

Kontiolahtelainen perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kritisoi puolueen muuttuneita arvoja. Oinonen ei hae jatkokautta kansanedustajana.

Kansanedustaja valmis maksamaan venäläisille susien kaatamisesta – ministeriö: tapporahat tarpeettomia

Perussuomalaisten Pentti Oinonen kannattaa tapporahan maksamista venäläisille sudenmetsästäjille.

Pohjois-Karjalassa kinosti jopa 70 senttiä lunta – kansanedustajakin jäi mottiin kotiinsa

Lumimyräkän vuoksi liikenne on takunnut ja kotitaloudet ovat olleet sähköttä.

Suomen Pankin johtajavalinnat loppusuoralla – "Kollegiossa on sukupuolella merkitystä"

Eduskunnan pankkivaltuusto päättää Suomen Pankin uusista johtokunnan jäsenistä 14. lokakuuta.

Perussuomalaisten Pentti Oinonen: Jos ei meno muutu, olemme kohta satiaispuolue

Perussuomalaisten kannatus painui heinäkuussa samalle tasolle kuin keväällä 2010. Puheenjohtaja Timo Soinia ei olla panemassa kiertoon, mutta kansanedustajat toivovat puolueen terästäytymistä.

Perussuomalaisten Pentti Oinonen haluaa Suomeen vähintään 100 suden kaatokiintiön

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on luonnonsuojelujärjestöjen kanssa eri mieltä susien määrästä Suomessa. Oinosen mielestä susista on ollut ihmisille niin paljon haittaa, että maahan tarvitaan vähintään puolet entistä suurempi suden kaatokiintiö.

Oluen myyntiä halutaan lisätä – haittojen hintalappua ei tiedetä

Jopa EU-kriittiset perussuomalaiset perustelevat väkevien oluiden ruokakauppamyyntiä eurooppalaisella alkoholikulttuurilla.

Savo-Karjalan kansanedustajat: kiihkoisänmaalliset ryhmät lietsovat epäsopua ja pelkoa

Yle Joensuun tekemän kyselyn mukaan suuri enemmistö Savo-Karjalan kansanedustajista antaa huutia katupartiolle. Vain perussuomalaisten Pentti Oinonen hyväksyy toiminnan.

Torstai 14.1.2016 (radio)

Indonesiassa on tehty terrori-isku. Kansanedustaja aiheutti kohua lehtikirjoituksella. Poliisilla on pulaa tulkeista. Marimekko vähentää työntekijöitä. Siivousala palkkaa ihmisiä.

Poliisi: Oinosen tapaus loppuunkäsitelty, ei tarvetta esitutkinnalle

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosen väitteistä aloitettu poliisin esiselvitys on saatu loppuunkäsiteltyä. Poliisi ei aloita esitutkintaa väitteiden pohjalta.

Oinonen kertoo erehtyneensä faktoista mielipidekirjoituksessaan: "Samalla tavalla tulee toimittajille ja poliiseillekin virheitä"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen oikoo Karjalaisessa julkaistua mielipidekirjoitustaan. Oinonen erehtyi raiskausepäilyn uhrin iästä, tapahtuman ajankohdasta sekä epäillyn taustasta.

Kansanedustaja väläyttää turvapaikanhakijan syyllistyneen teinitytön raiskaukseen – poliisi selvittää väitettä

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosen väittää lehtikirjoituksessaan, että turvapaikanhakijaa epäiltäisiin 15 vuotiaan tytön raiskauksesta Kuopiossa. Tapaus ei ole poliisin tiedossa. Virkavalta aloittaa esiselvityksen kansanedustajan väitteen todenperäisyyden tarkastamiseksi.

Kansanedustaja Pentti Oinonen: katupartioita lisää kansalaisten turvaksi

Kontiolahtelainen kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) on ottanut kärkevästi kantaa katupartioihin. Oinonen vaatii sanomalehti Karjalaisen mielipidepalstalla sisäministeriötä ja poliisia perustamaan kansalaispartioita kaduilla liikkumisen turvaksi.

Työllisyyskysymyksestä kiivas keskustelu – "Hallitus käynnistänyt valtavan työelämän huonontamisen projektin"

Vasemmistoliiton, SDP:n ja vihreiden yhteisessä välikysymyksessä tivattiin hallitukselta muun muassa, mihin toimiin se on ryhtymässä työllisyyskehityksen kääntämiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen: "Minua pelottaa tulevaisuus"

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja, perussuomalaisten Pentti Oinonen suhtautui ensialkuun epäröiden paikkaansa Tulevaisuusvaliokunnassa. Työ on kuitenkin vienyt edustajan mukanaan, vaikka valiokunnassa piirretyt visiot digitalisoinnista mietityttävät.

Sanna Ukkola: Vehkeet valtiolle!

Länsimaisissa oikeusvaltioissa on vakiintuneet tavat rangaista rikollisia - perinteisesti niihin ei ole kuulunut julkinen häpäisy eikä raajojen menettäminen valtiolle.

Savo-Karjalasta ei tukea Tynkkysen ehdotukselle – "Hallituksesta käsin vaikutetaan"

Savokarjalaisedustajat Kimmo Kivelä ja Pentti Oinonen eivät kumpikaan usko, että pakolaistilanne helpottaisi, mikäli puolue jättäisi hallituksen. Edustajien mukaan perussuomalaisten tiukka maahanmuuttopolitiikka on tuottanut jo tulosta.

Immoselle tukea ja moitteita Savo-Karjalan edustajilta – "Nyt jäitä hattuun joka puolella"

Kansanedustaja Kimmo Kivelän (ps.) mukaan Olli Immosen kirjoitus hankaloittaa asiallista maahanmuuttokeskustelua. Kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) mielestä kohussa on tehty kärpäsestä härkänen.

Lindström: Kankaanniemen mahdollisuuksista ministeriksi tai puhemieheksi ei ole päätetty

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström (ps.) pitää ymmärrettävänä, että Toimi Kankaanniemi on jäänyt sairauslomalle.

Pohjois-Karjala saa vielä yhden uuden kansanedustajan – Pentti Oinonen muuttaa piakkoin Kontiolahdelle

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen muuttaa takaisin lapsuusmaisemiinsa Kontiolahden Herajärvelle. Kolmannelle kaudelleen valittu Oinonen asuu nyt Kuopiossa. Hän kertoo, että muutto Kontiolahdelle tapahtuu vielä ennen lomia.

He olivat vaalipiiriuudistuksen voittajat ja häviäjät Savo-Karjalassa – katso lista

Vain harva äänestäjä päätyi äänestämään naapurimaakunnan ehdokasta Savo-Karjalassa, vaikka se olikin nyt ensimmäistä kertaa mahdollista.

Keskiviikko 1.4.2015

Jäänmurtajalakko loppuu. Eduskuntavaalit kiihdyttävät puheita. Chilessä on rajuja tulvia. Poliisi julkaisi vitsin aprillipäivänä.

Perussuomalaiset puolustautuu: Keskusta alentuu marttyyrin rooliin

Pentti Oinonen ja Riikka Slunga-Poutsalo pitävät keskustan esittämiä syytöksiä katteettomina. Keskusta on syyttänyt perussuomalaisia likaisesta vaalikampanjoinnista

Keskusta syyttää perussuomalaisia likaisesta vaalikampanjoinnista

Keskusta on ottanut yhteyttä perussuomalaisten Pentti Oinoseen, mutta puolueen mukaan vääriä tietoja ei ole oikaistu.

Näkökulma: Tuo pitkä ja kapea silta kahden heimon välillä

Ei tarvinnut Eino Poutiaisen (SMP) ajella aikanaan mopollaan ristiin rastiin Savo-Karjalaa, eikä liikahtanut Esa Lahtelan (sdp) Lada Kuopion suuntaan. Mutta kevään 2015 eduskuntavaaliehdokkaista moni liikkuu. Ja Kuopiosta Joensuuhun. Osa ehdokkaista on kehitellyt uuden perinteen: vaaliselfie heimorajalla Ohtaansalmen sillalla. Näin kirjoittaa uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä Yle Pohjois-Karjalan päällikkö Jyrki Utriainen.

Niinistö ja Grahn-Laasonen ottivat taas yhteen soidensuojelusta – "Oppositiosta käsin ei suojella yhtä ainoata suota"

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vastasi tänään eduskunnan kyselytunnilla kansanedustaja Ville Niinistön (vihr.) kritiikkiin soiden suojelusta.

Oikeusministeri: Hallitus ei voi ohjeistaa tuomareita kiristämään seksirikostuomioita

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen vaati tänään torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että tuomioistuimia pitäisi ohjeistaa antamaan ankarampia tuomioita seksuaalirikoksista.

"Nythän olemme vasta keltaisessa nesteessä" – Oinonen käy lämpöisenä Kreikka-välikysymyksestä

Hallitus vastaa perussuomalaisten tekemään välikysymykseen eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta ylihuomenna. Kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) mielestä viime vuodet ovat osoittaneet, että laina Kreikalle oli huonoa bisnestä.

Oinonen: Adoptio homoperheeseen voitava estää testamentilla

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) haluaa avioliittolakiin adoptiotestamenttipykälän, joka antaisi vanhemmille mahdollisuuden estää lastensa adoptoiminen homopareille.

Kansanedustaja Oinonen sateenkaariväreistä seinässä: "Eduskunnan arvovalta häpäisty sopimattomalla tavalla"

Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) haluaa tietää, onko sateenkaarivärien heijastamiselle eduskuntatalon seinään ollut lupaa.

Kansanedustaja: Salakaatoepäily löi leimansa pohjoiskarjalaisiin metsästäjiin

Kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) mielestä poliisitutkinta olisi pitänyt virallisesti päättää aiheettomana.

Susi-ilta ei saanut tunteita kuumenemaan Kuopiossa

Kuopion kolmetuntisessa susi-illassa keskusteltiin vilkkaasti, mutta asiallisesti. Yllätysväriä iltaan toi osallistujalistan paljastuminen kannanotoksi susien liian suuresta määrästä.

Perussuomalaiset nimesi kansanedustajaehdokkaita

Istuvien kansanedustajien Kimmo Kivelän ja Pentti Oinosen lisäksi nimettiin seitsemän ehdokasta. Kaksi ehdokasta nimetään myöhemmin.

Halailu ja läheisyys kuuluvat kentille – miksi homous on tabu jalkapallossa?

Jalkapallo mielletään heteronormatiiviseksi lajiksi, jossa homoseksuaalisuus mainitaan korkeintaan pukukoppien vitseissä. Brasilian MM-kisojen 736 pelaajasta yksikään ei ole kertonut avoimesti kuuluvansa mihinkään seksuaalivähemmistöön, vaikka avoimuuteen on kannustettu jopa YK:n tasolla. Miksi homoudesta vaietaan? Muuttuisivatko pelaajien tuuletustilanteet, joissa koskettaminen ja läheisyys kuuluvat asiaan, mikäli halattavana olisi homo?

Savon Setan puheenjohtaja: "Vihamielisiä puheita ei enää hyväksytä"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kritisoi Yleä voimakkaasti Pride-teeman näkymisestä kanavilla tällä viikolla. Savon Setan puheenjohtaja Tero Kankaanperä on sitä mieltä, että julkisessa keskustelussa tällaiset kannanotot kääntyvät jo itseään vastaan.

Ammattiliittojen tuki Pride-viikolle herättää jäsenissä erouhkauksia – "Liitot käyttävät varoja synnin levittämiseen"

Facebookissa ihmiset arvostelevat SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteistyötä Pride-teemaviikon kanssa. Jotkut keskustelijat kertovat eroavansa liitostaan kampanjan takia.

Oinonen nokittaa: Jos Natosta päätettäisiin, pitäisi kansankin saada äänestää

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen on samaa mieltä puolueen puheenjohtajan kanssa siitä, että Natoon tarvitaan enemmän kuin kahden puolueen tahto. Oinosen mielestä mukaan päätökseen pitäisi saada kuitenkin myös kansalaiset.

Perussuomalaisten Oinonen: Pääministeri vielä kertaalleen Himas-keskusteluun

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen haluaisi pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) vielä kertaalleen selvittämään toimintaansa filosofi Pekka Himasen tulevaisuusselvityksen tilauksessa.

Oinonen: "Arhinmäki otettava vähintään puhutteluun"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen pitää urheiluministeri Paavo Arhinmäen käyttäytymistä Sotshin olympialaisissa Suomi-kuvan nolaamisena. Oinonen toivookin, että pääministeri ottaisi Arhinmäen vähintäänkin puhutteluun.

Oinonen: "Höpöhöpö-laki ei mene läpi" – tasa-arvoisesta avioliittolaista tiukka äänestys

Eduskunta käsittelee torstaina kansalaisaloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista. Rintamalinjan vastakkaisilla puolilla olevat kansanedustajat arvioivat, että lain äänestyksestä tulee aikanaan tasaväkinen.

Oppositio arvostelee rakennepakettia: Kuka tässä oikein voittaa?

Kuntien ja valtion taloutta parantava hallituksen rakenneuudistuspaketti ei tyydytä oppositiota. Pakettia on sanottu leikkauslistaksi. Kansanedustajat Elsi Katainen (kesk.) ja Pentti Oinonen (ps.) kommentoivat asiaa Yle Savon kansanedustajatentissä

Academics, MPs unimpressed by Himanen report

A report on sustainable development produced by Manuel Castells and Pekka Himanen has been criticised for a lack of new ideas. One academic says the work is more of a pamphlet than a research document.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle