Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elmer Helin on iloinen korvikeruokittu vauva – jos imetys ei sujukaan, pulloruokinnasta voi olla hankalaa löytää neutraalia tietoa

Imetyspettymys saattaa jättää äiteihin jopa elinikäisen epäonnistumisen tunteen.

Tutkimus: Äidinmaidon sokereilla voi olla vaikutusta varhaislapsuuden kasvuun

Yhteistutkimuksen toteuttivat Turun yliopisto ja San Diegon yliopisto.

Valio poistaa myynnistä erän äidinmaitokorviketta – osaa epäillään pilaantuneeksi, voi aiheuttaa vatsavaivoja

Takaisinveto koskee litran Valio Tuuti -pakkauksia, joiden parasta ennen -päivämäärä on 3.1.2020.

Suomen ruokaviennille selkävoitto – Kiinasta vihdoin vientiluvat äidinmaidonkorvikkeelle ja kalatuotteille

Valion ja Kalaneuvoksen saamat vientiluvat ovat Suomen ruokaviennin kannalta merkittävä asia, mutta kovin suuria vientimääriä ei vielä aluksi odoteta.

Spoiled baby formula not to be used, dairy firm warns

The 500ml packages of Tuuti 1 baby milk formula may smell off, may appear to be curdled and should not be used, the dairy firm said Monday.

Valio vetää kaupoista erän äidinmaidonkorvikkeita – Pilaantunut korvike voi olla kokkareista tai pahanhajuista

Valio Tuuti 1 -äidinmaidonkorviketta, joka on 500 millilitran pakkauksessa ja jonka parasta ennen -päivä on 24.3.2019, ei pidä käyttää, Valio neuvoo.

Valio poistaa myynnistä erän Tuuti-äidinmaidonkorvikkeita

Pakkauskone on saattanut vaurioittaa pakkauksia.

Ranskalaisyhtiön äidinmaidonkorvikkeessa on voinut olla salmonellaa jo kymmenen vuotta

Ranskassa yli 200 vauvaa on saanut salmonellatartunnan vuoden 2005 jälkeen.

Ranskan poliisi ratsasi salmonellaskandaalin riepottaman meijerijätin tilat – Kymmenet poliisit valtasivat tehtaan ja pääkonttorin

Lactalis on joutunut vetämään äidinmaidonvastikkeensa markkinoilta yli 80 maassa, koska sen pelätään sairastuttaneen lapsia salmonellaan.

Ranskalaisen meijerijätin äidinmaidonkorviketta pois myynnistä yli 80 maassa – salmonellariski miljoonissa pakkauksissa

Salmonellabakteeria sisältäneestä maitojauheesta on nostettu Ranskassa satoja kanteita Lactalis-yhtiötä vastaan.

Valio recalls tainted baby formula

The dairy company says consumers who have bought Tuuti infant formula with a best-by date of 12 May should return it to a store for a refund.

Valio vetää äidinmaidonkorviketta ja vieroitusvalmistetta myynnistä, tuote voi olla pilaantunut

Virheellinen tuote haisee ja maistuu pahalle ja saattaa olla paakkuista, Valio kertoo.

Sitrusmehua, lehmänmaidosta tehtyjä korvikkeita – Muistatko vielä, mitä 1970-luvun lapsille suositeltiin?

Pienille lapsille ja raskaana oleville naisille julkaistiin tänään uudet ravitsemussuositukset. Suositukset heijastavat aina aikaansa, Valtion ravitsemusneuvottelukunta toteaa.

Vauva määrää imetystahdin – pienokainen voi viihtyä rinnalla vielä taaperonakin

Imetysohjeet eivät ole vuosikymmenten saatossa juurikaan muuttuneet. Nykyisin tutteja ja tuttipulloja ei suositella ensimmäisten viikkojen aikana, jotta vauva oppisi ensin imemään rinnasta. Imetyksen lopettamiselle ei ole oikeastaan aikarajaa.

Maailmalla imetys on duunariäidille harvinaista herkkua – ja monessa maassa yksityinen juttu

Ranskassa rinnat kuuluvat naiselle, Turkissa myydään imetysviittoja. Yle Uutiset kokosi neljä tarinaa imettämisestä maailmalta.

Turkissa imetys on pyhää, mutta piilossa

Imetykseen rohkaistaan imetyslomilla ja vauvamyönteisillä sairaaloilla. Turkissa vauvoista kuitenkin vain 10 prosenttia täysimetetään kuuden kuukauden ikäisiksi. Jos äiti ei voi itse imettää, voi hän pyytää apua toiselta äidiltä – näin syntyy ”maitosukulaisuus”.

Yhdysvalloissa yhä useampi imettää

Lyhyet äitiyslomat hankaloittavat imettämistä, mutta silti siitä on tullut Yhdysvalloissa suositumpaa viime vuosien aikana. Imettämiseen vihkiytynyt uraäiti jatkaa imettämistä töiden ohella – ja pumppaa maitoa lounastunneillaan kotiinvietäväksi.

Keskustele: Ottavatko suomalaiset imettämisen liian tosissaan?

Jos imettäminen ei onnistu, voi se tuntua suomalaisäidistä epäonnistumiselta. Ovatko suomalaisäidit liian ankaria itselleen ja muille äideille?

AP: Seksuaalinen hyväksikäyttö luultua laajempaa YK:n rauhanoperaatioissa

Viime vuonna YK:n rauhanturvaajia vastaan tehtiin kaikkiaan 51 ilmoitusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuotta aiemmin määrä oli 61.

Ylen ruokalaskuri: lapsiperhe herkuttelee ja juo kuukaudessa eläkeläisen ruokalaskun verran

Minne ruokarahat menevät? Yle Pohjois-Karjala taulukoi neljän kotitalouden kuukauden ruokakulut. Esimerkiksi äidin ja kahden lapsen perhe ostaa herkkuja yli 70 eurolla kuukaudessa. Aikuinen pariskunta puolestaan ostaa kuukauden aikana pähkinöitä ja siemeniä noin 45 eurolla.

Mielenosoitus huonosti käyttäytyviä turisteja vastaan muuttui tappeluksi Hongkongissa

Hongkongilaiset yrittävät panna mielestään moukkamaisesti käyttäytyvät mannerkiinalaiset kuriin.

Italialaislääkäreitä epäillään lahjusten ottamisesta – määräsivät vastasyntyneille korviketta saadakseen kalliita lahjoja

Italian poliisi tutkii, kuinka laajasta käytännöstä on kyse. Toistaiseksi 12 lastenlääkäriä on määrätty kotiarestiin.

"Lemmikkien kanssa hössöttämisessä on menty aivan liian pitkälle" – näin keskusteltiin

Lemmikkien hemmottelu ja inhimillistäminen kirvoittivat vilkasta keskustelua Yle Uutisten nettisivuilla. Moni on valmis tinkimään omista menoistaan lemmikinsä hyväksi, toisia harmittaa eläinten hemmottelu ja "häneksi" kutsuminen.

Elämmekö holhousyhteiskunnassa?

Pori Jazzin ”pillimehukohu” nosti suomalaisen kieltomentaliteetin jälleen esille. Koska alkoholijuomien vieminen on kiellettyä huvipaikoille, päätti Pori Jazz varmuuden vuoksi kieltää kaikenlaisten nesteiden viemisen juhlapaikalle – voihan joku salakuljettaa pillimehun tai äidinmaitokorvikepakkauksen sisässä alkoholia festivaalille.

Pillimehukielto ei päde Ruisrockissa

Salakuljetuksen riski ei ole promoottorin mukaan niin suuri, että alkoholittomien juomien tuontia olisi perusteltua rajoittaa.

Kaustisen festareilla ei aiota kieltää omia mehuja ja tutteleita

Kaustisen kansanmusiikkijuhlille voi tuoda vapaasti omia alkoholittomia juomia. Pori Jazz kielsi torstaina yleisöltä alkoholin ohella kaikkien nesteiden tuomisen alueelle. Myöhemmin jazztapahtuman järjestäjä perui linjauksensa.

Pori Jazz pakotettu mehukieltoon

Porin Kirjurinluotoon menevän konserttivieraan repussa ei saa edes olla pillimehua tai äidinmaitokorviketta. Festivaali lisää myyntipisteiden tarjontaa.

Äidinmaito on loppumassa Taysista – uusia luovuttajia tarvitaan nopeasti

Tampereen yliopistollinen sairaala on huolissaan äidinmaidon riittävyydestä. Äidinmaitoa tarvitseville vauvoille on jouduttu antamaan korviketta.

Näkökulma: Sveitsiläisten Impivaara

Sveitsin maahanmuuttajapäätöksessä on kyse on samasta turvattomuudentunteesta, joka saa ihmiset eri puolilla Eurooppaa käpertymään sisäänpäin, kirjoittaa Ylen EU-kirjeenvaihtaja Elina Ravantti.

Virossa nousee viinavero, Colorado laillistaa marihuanan – ja muita yön lakimuutoksia

Bulgarian ja Romanian kansalaiset saavat työskentelyvapauden kaikissa EU-maissa. Kanada kieltää ulkomaalaisten stripparien palkkaamisen.

Neuvola on varsinainen tuotemerkkiviidakko

Neuvolan asiakkaille jaetaan lastenruokafirmojen mainosmateriaalia, vaikka markkinointi olisi sääntöjen vastaista. Tuotemerkkien näkyvyys kyseenalaistaa neuvolatoiminnan puolueettomuuden.

Äidinmaidonkorvike ei ole koskaan tarjouksessa

Kauppojen alennuskupongit eivät koske tupakka- tai alkoholituotteita. Keltolistalla on myös äidinmaidonkorvike. Laki kieltää myös äidinmaidonkorvikkeen mainostamisen lehdissä ja televisiossa.

Syyllistetäänkö Suomessa äidinmaidonkorvikkeen käyttäjiä?

Monessa paikassa painotetaan äidinmaidon olevan parasta ravintoa imeväiselle. Tämä voi tuntua hurjalta niistä, jotka eivät syystä tai toisesta pysty imettämään. Syyllistetäänkö niitä äitejä, jotka eivät pysty imettämään?

Korvikekoodi kieltää äidinmaidonkorvikkeen tuputuksen

Tiesitkö, että äidinmaidonkorvikepakkauksissa ei saa olla kuvia, jotka voivat lisätä valmisteen käyttöä? Mainonta ei saa antaa mielikuvaa, että pulloruokinta olisi yhtä hyvä tai parempi vaihtoehto kuin rintaruokinta.

Kiinaa ravistelee epäily uudesta maitoskandaalista

Danone ja Nestlé laskevat myymänsä äidinmaidonvastikkeen hintaa. Kiinalaisviranomaiset tutkivat, ovatko ulkomaiset yhtiöt syyllistyneet luvattomaan hintayhteistyöhön.

Danone käännyttää Turkin vanhempia äidinmaitovastikkeen käyttäjiksi WHO:n varjolla

Danone mainostaa vastikkeita Maailman terveysjärjestöön vedoten ja sen logoa käyttäen, kertoo Danonen markkinointitapoja tutkinyt järjestö. WHO kiistää antaneensa Danonen mainostamia suosituksia.

"Lapin Kulta ei voi tulla Lahdesta" - Suomalainen boikotoi niin tunteella kuin järjelläkin

Suomalainen jättää kaupan hyllylle usein israelilaisia tuotteita. Kotimaisia tuotteita saatetaan hylkiä, jos tuotanto on siirtynyt kaupungista toiseen. Nykyään monimutkaiset tuotantoketjut tekevät boikotoinnista yhä vaikeampaa.

Taas uusi ruokaskandaali - äidinmaidonkorviketta tehtiin vanhentuneesta jauheesta

Kiinan viranomaiset ovat takavarikoineet lähes 25 tonnia sveitsiläisen Hero Groupin kiinalaisen yhteistyökumppanin valmistamaa äidinmaidonkorviketta.

"Järkevät naiset katoavat äitiyden mustaan aukkoon"

Äitikorttia käyttää pienten lasten äiti, joka on laiska keskustelija, sanoo kirjailija Anu Silfverberg.

Järjestö: Lähes miljoona vauvaa kuolee, koska äidit eivät imetä vastasyntynyttä

Lapsen syntymän jälkeen äidin erittämä ns. ensimaito on maailman parasta ruokaa vauvalle. Silti miljoonat äidit eivät anna sitä vauvalleen. Joissakin maissa vastasyntyneelle tyrkytetään jopa tuhkaa tai kahvia.

Mannerkiinalaiset tyhjentävät Hongkongia äidinmaidonkorvikkeesta

Hongkongin asukkaat ovat vedonneet jopa presidentti Barack Obamaan saadakseen kansainvälistä apua maitojauhepulaan. Vauraan finanssikeskuksen äidinmaidonkorvikkeet katoavat mannerkiinalaisten kasseihin.

Valion suurinvestointi harjakorkeudessa Lapinlahdella

Uusi tehdas pyritään avamaan kesäkuussa 2014. Tavoitteena on nousta maailman laadukkaimmaksi herajauheiden valmistajaksi äidinmaidonkorvikemarkkinoille.

Emeritusprofessori: EU:n D-vitamiinirajat ovat vaarallisen korkeat

Suomen D-vitamiinisuosituksia on moitittu varovaisiksi, mutta emeritusprofessori Pertti Tuohimaan mukaan vitamiinin liikasaanti on yhtä haitallista kuin vajekin. Hän kysyy, kuka vastaa, kun liian suurten suositusten aiheuttamat sairastamisvaikutukset alkavat näkyä.

Vauvojen lyhyt imetysaika huolestuttaa kätilöitä

Nykyisten suositusten mukaan vauvojen tulisi saada pelkästään rintamaitoa kuuden kuukauden ikäisiksi. Suomalaisäideistä puolivuotiaita ruokkii pelkästään rintamaidolla ainoastaan kuusi prosenttia. Kätilöliitossa hiotaan parhaillaan imetysstrategiaa.

Äidinmaidonluovuttajista on pulaa

Luovutettua maitoa riittää Mikkelin keskussairaalassa vauvojen teho-osastolle, mutta vauvalan puolella turvaudutaan korvikkeeseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle