Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sebastian Hilli

RSO kantaesittää Sebastian Hillin orkesteriteoksen 6.12.

Kuluvalla kaudella RSO kantaesittää neljä kotimaista teosta.

Jorma Panula

Jorma Panula ja Euroopan nousevat kapellimestarikyvyt suuntaavat jälleen Vaasaan

Akateemikko Jorma Panulan nimeä kantava kapellimestarikilpailu on järjestäjien mukaan Euroopan arvostetuimpia alan kilpailuja. Vaasaan saapuu ensi viikolla 20 kapellimestaria yhdeksästä maasta.

Seong-Jin Cho

13.12. Thursday series 5

Hannu Lintu, conductor Seong-Jin Cho, piano Sergei Rahmaninov: Piano Concerto No. 2 Kimmo Hakola: Symphony No. 1 (Yle commission) BUY TICKET

Seong-Jin Cho

12.12. Wednesday series 6

Hannu Lintu, conductor Seong-Jin Cho, piano SOLD OUT

Seong-Jin Cho

13.12. Torstaisarja 5

Hannu Lintu, kapellimestari Seong-Jin Cho, piano LOPPUUNMYYTY

Seong-Jin Cho

12.12. Keskiviikkosarja 6

Hannu Lintu, kapellimestari Seong-Jin Cho, piano LOPPUUNMYYTY

Kari Kriikku

Da Kaapo: Kari Kriikku

Kaapo Kamu kuvasi Avantin! taiteellisen johtajan.

Iiron musiikkiluokka taas kesällä

Iiro palaa pulpettiin!

Kesän 2016 jaksot nähdän koosteina Yle Teema -kanavalla

Iiron musiikkiluokka

Iiron musiikkiluokka 2016

Iiro Rantala avaa musiikin salat kaikille kiinnostuneille

Minna Pensola

Da Kaapo: Minna Pensola

Kaapo Kamu kuvasi persoonallisen viulisti-organisaattorin.

Iiro Rantala

Mitä säveltäjä oikeastaan tekee?

Iiron musiikkiluokalla pohdittiin sävelten synnyttämistä.

Led Zeppelin vuonna 1973

Mistä sävellysten ideat tulevat?

Iiron musiikkiluokan lämmittelyä

Säveltäjä Kimmo Hakola.

Säveltäjänä Suomessa - Kimmo Hakolan puheenvuoro

Säveltäjänä Suomessa - Kimmo Hakolan puheenvuoro

Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä oopperalaulajistamme valmistautuu parhaillaan viimeiseen rooliinsa - se on Akseli Gallen-Kallelan rooli uudessa Akseli-oopperassa. Jorma Hynninen ja oopperan säveltänyt Kimmo Hakola kerovat, miksi juuri Akseli on sopiva päätösrooli.

Jorma Hynnisen viimeinen oopperarooli

Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä oopperalaulajistamme valmistautuu parhaillaan viimeiseen rooliinsa - se on Akseli Gallen-Kallelan rooli uudessa Akseli-oopperassa. Jorma Hynninen ja oopperan säveltänyt Kimmo Hakola kertoivat, miksi juuri Akseli on sopiva päätösrooli.

Orkesteri soittamassa Musiikkitalon suuressa salissa.

Kimmo Hakolan viulukonsertto soi tänään ensi kertaa Suomessa

Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Musiikkitalossa on kuultavissa suorana lähetyksenä Yle Radio 1 -kanavalla ja se on kuunneltavissa myös Yle Areenassa.

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali vieraili Oulussa

Nuori kapellimestarilahjakkuus on konserttisalin kasvatti

26-vuotias Santtu-Matias Rouvali on herättänyt paljon kansainvälistä kiinnostusta. Vastikään Tampere Filharmonian taiteelliseksi johtajaksi ja ylikapellimestariksi valittu sai kipinän klassiseen musiikkiin äidinmaidosta.

Baritoni Jorma Hynninen.

Huippubaritoni Jorma Hynninen lopettaa oopperauransa

Jorma Hynninen kertoo Aamulehdessä, että hänen viimeiseksi oopperaroolikseen jää Akseli Gallen-Kallelan nimiosa helmikuussa Helsingissä. Ooppera on kirjoitettu varta vasten Hynniselle.

Kimmo Hakolan säveltämä La Fenice -ooppera Savonlinnassa.

La Fenice on lippalakkiooppera

Kimmo Hakolan säveltämä teos on tragikoominen ooppera.

Oopperajuhlien 100-vuotisviirit

Savonlinnan Oopperajuhlilla maailmanensi-ilta ja uusi historiateos

Savonlinnan Oopperajuhlilla nähdään tänään uuden oopperan maailmanensi-ilta. Teos on Kimmo Hakolan säveltämä "La Fenice". Uutuus on houkutellut paikalle viitisenkymmentä eri tiedotusvälinettä.

Savonlinnan oopperajuhlien harjoitukset ovat jo käynnissä

100-vuotisjuhliaan tänä vuonna viettävä oopperajuhla pyrkii monipuolisuuteen. Klassikkojen rinnalla nähdään kokeellisempaa tuotantoa. Yleisöä houkutellaan myös runsaalla oheisohjelmalla.

Kimmo Hakola orkestroi omat Aleksis Kivi-laulunsa

Kimmo Hakola sävelsi seitsemän lauluaan Aleksis Kiven runoihin neljä vuotta sitten Pariisissa. Hän kirjoitti laulut baritonille ja pianolle. Baritoni säveltäjän mielessä oli Jorma Hynninen. Nyt Hakola on orkestroinut laulut kolmelle eri kokoiselle orkesterille ja Hynninen esittää niitä 70-vuotisjuhlakiertueellaan. Perjantaina 11.11.2011 Hynninen, RSO ja Okko Kamu kantaesittivät Musiikkitalossa Kivi-laulujen sinfoniaorkesteriversion.

Kuva elokuvasta Noidan kirot.

Sävellettyjen mykkäelokuvien sarja jatkuu Yle Teemalla joulukuussa

Yle Teema esittää 5.12.2010 Teuvo Puron ohjaaman mykkäelokuvan Noidan kirot. Elokuva on toinen viidestä mykkäelokuvasta, joihin Yle on tilannut uuden sävellyksen. Sävellys on Tapio Tuomelan.

Säveltäjä Kimmo Hakolan sinfonia myöhästyy vuodella

Säveltäjä Kimmo Hakolan sinfonian kantaesitys siirtyy ainakin vuodella eteenpäin. Viivästymisen syynä on säveltäjän pitkittynyt sairausloma.

Sellistikisassa ennätysmäärä osallistujia

Turun XI sellokilpailu on kerännyt ennätysmäärän osanottajia. Lauantaina käynnistyvässä kansallisessa kilpailussa soittaa 34 nuorta solistia. Kilpailuun saavat osallistua kaikki alle 30-vuotiaat Suomen kansalaiset.

Turun sellokilpailussa ennätysmäärä osanottajia

Lauantaina alkavassa Turun XI kansallisessa sellokilpailussa on mukana ennätysmäärä osallistujia, 34 sellistiä. Nuorin osallistuja on vain 12-vuotias, Jonathan Roozeman Espoosta.

Kohtaus elokuvasta ollin oppivuodet. Ollin isä ja äiti halaavat häntä.

Ollin oppivuodet sai uudet sävelet

Yleisradion mittava elokuvamusiikin projekti saa ensimmäisen ensi-iltansa tänään perjantaina. YLE on tilannut suomalaisilta säveltäjiltä uutta musiikkia yhteensä viiteen vanhaan mykkäelokuvaan. Ensimmäisenä vuorossa on Ollin oppivuodet vuodelta 1920.

Suuri sellokilpailu vuoden kuluttua

Suomen tärkein kilpailu nuorille sellisteille on avattu Turussa. Osallistujilla on vuosi aikaa harjoitella kilpailuohjelman teoksia. Yhdennentoista sellokilvan järjestää Turun soitannollinen Seura ry.

Yle Areena logo.

Taiteilijoiden Kalevala 2009

Kalevalan tapahtumat ja hahmot ovat kiinnostaneet taiteilijoita 1840-luvulta lähtien. Kalevalan juhlavuonna 2009 Taitelijoiden Kalevala -hankkeessa valmistui 20 uutta Kalevala-aiheista teosta.

Kimmo Hakolan musiikki soi Tukholman nykymusiikkifestivaalilla

Säveltäjä Kimmo Hakolan teokset ovat näkyvästi esillä torstaina alkavalla säveltäjäfestivaalilla Tukholmassa. Hakola on toinen Tonsättarfestivalin teemasäveltäjistä. Festivaali mainostaa ohjelmistoaan ja etenkin Hakolan musiikkia leikkimieliseksi.

Savonlinnan oopperajuhlat tilasi uuden suomalaisen oopperan

Savonlinnan oopperajuhlat on tilannut ohjelmistoonsa uuden suomalaisen oopperan. Kesällä 2010 kantaesitettävä ooppera kertoo Venetsian La Fenice -teatterin tuhopoltosta.

Antti Tuuri kirjoitti oopperan liikemies Antti Ahlströmistä

Noormarkussa saa heinäkuussa 2008 kantaesityksensä suurliikemies Antti Ahlströmistä tehty jazz-kamariooppera Vierivä kivi.

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto annetaan tänään

Pohjoismaiden neuvoston tämänvuotisen musiikkipalkinto annetaan tänään norjalaissäveltäjä Natasha Barrettille elektroakustisesta teoksesta ”…fetters…”.

Taiteilija-apurahaa Kimmo Hakolalle, Seppo Kantoselle ja 43 muulle muusikolle

Säveltäjä Kimmo Hakolalle (kuvassa) ja jazzpianisti Seppo Kantoselle on myönnetty viisivuotiset taitailija-apurahat. Valtion säveltaidetoimikunta julkisti vuonna 2007 alkavat taiteilija-apurahansa iltapäivällä.

Radion kamarikuoro jatkaa toimintaansa uudella nimellä

Yleisradion lakkauttama Radion kamarikuoro jatkaa toimintaansa Helsingin kamarikuoron nimellä. Uuden kuoron taiteellisena johtajana toimii säveltäjä Kimmo Hakola ja intendenttinä Johanna Leviäkangas.