Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Reijo Jylhä ei unohda jännittävää matkaa maailmancupiin Lahden dopingskandaalin jälkeen – seuraava käry satutti vielä paljon pahemmin

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajaksi keväällä 2001 noussut Reijo Jylhä kertoo, mitä kotikisojen dopingkohusta seurasi.

Reijo Jylhä: Huippuvalmentajia tarvitaan jo nuorten Hopeasompa-vaiheessa

Jylhä kaipaa yksilölajien valmennukseen ja yksin puurtamiseen myös enemmän joukkuelajien meininkiä.

Rovaniemellä kokeillaan päivittäistä valmennusta yhdeksäsluokkalaisille urheilijoille

Tällä hetkellä mukana on 25 urheilijaa neljästä eri koulusta.

Suomen hiihtoliiton huoltopäällikön virka kiinnosti ulkomaita myöten – "Osaavat kaverit ovat kysyttyjä ja aika vähissä"

Suomen hiihtoliitto on pestaamassa uutta maastohiihdon huoltoryhmää. Tällä viikolla julkistetaan ainakin huoltopäällikkö, joka alkaa sen jälkeen koota uutta tiimiä ympärilleen.

Hiihtoliitto korvasi hiihtäjien hieronnan fysioterapialla ja vei työt kiitetyltä hierojalta

Matti Heikkisen mitalivireeseen hieronut Kerttu Helynen perää korvausta menetetyistä tuloista.

Tilasto kertoo Suomen hiihdon laskusuunnasta – asiantuntijan mukaan tilanne vaatii paljon keskustelua: "Yhteistä linjaa ei ole ollut"

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila ja maajoukkueen kapteeni Anssi Pentsinen keskustelivat vaisusti menneen maailmancup-kauden jälkeen Suomen hiihtomaajoukkkueen tilanteesta.

Seefeldistä kotiin jätetty suomalaishiihtäjä kritisoi maajoukkueen kovasanaista välienselvittelyä MM-kisoissa – uuden valmennusjohdon selkäranka mitataan nyt

Maajoukkuehiihtäjä Martti Jylhän mukaan Suomen maajoukkueen roolituksessa on ollut hakemista koko kauden ajan.

Suomalaishiihdon pohjakosketus lähellä – asiantuntija ihmettelee, miksi valmennuksen on vaikea uudistua, vaikka järjestelmä on kunnossa?

Moni hiihdon maajoukkueurheilija on alisuorittanut tällä kaudella omaan tasoonsa nähden.

Mukavan miehen maine mitataan nyt kovassa paikassa – Suomen uusi päävalmentaja yrittää tehdä tulosta maailmassa, jossa yhä harvempi valitsee lajikseen hiihdon

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matti Haaviston ensimmäinen todellinen koetinkivi on tulevana keväänä Seefeldin MM-kisoissa.

Kommentti: Reijo Jylhä palautti Suomen kultakantaan, mutta jakautunut maajoukkue tarvitsee nyt tiukempaa johtamista

Reijo Jylhän päävalmentaja-aikana Suomen joukkueen keskusteluyhteys palautui ja parani, mutta samalla joukkueeseen syntyi eriarvoisuutta, kirjoittaa Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila.

Valmentajilla luottoa Piipon menestykseen – “Pekingin olympialaisiin mennessä uskon, että Eveliina on noussut maajoukkueen runkohiihtäjäksi”

Eveliina Piipon lahjakkuus on valmentajien tiedossa. Maajoukkueen päävalmentajuuden jättävä Reijo Jylhän mukaan Piippo on potentiaalinen vastuunkantaja, mutta muistuttaa, että tämä rooli on otettava itse.

Hiihtomaajoukkueen valmentajat selvillä – Haavisto luottaa tuttuihin nimiin

Päävalmentaja Matti Haaviston lisäksi hiihtomaajoukkueen ensi kauden valmennustiimiin kuuluvat Teemu Pasanen ja Mikko Virtanen.

Jylhä kaipaa panostuksia nuoriin – "Ei voi olla Venäjän ja Norjan systeemiä"

Konkarien lopettamiset avaavat nuorille hiihtäjille mahdollisuuksia nousta Suomen maajoukkueeseen.

Väistyvä päävalmentaja Jylhä tietää suomalaisen huippuhiihdon suurimman ongelman: särkymävara liian kapea

Reijo Jylhän tämän päävalmentajapestin viimeinen maailmancup-kausi päättyi viime viikonloppuna. Jylhän mukaan Suomen joukkueessa on nyt kaksi voittavaa hiihtäjää.

Hiihtomaajoukkueen tuoreella päävalmentajalla on Jauhojärven mukaan edessään linjanveto – “Kuinka paljon otetaan riskejä vai pelataanko varman päälle”

Pyeongchangin olympiakisojen aiheuttama ahneus harjoittelussa romutti usean suomalaishiihtäjän kauden. Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi kaipaa uudelta valmennusjohdolta urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien kriittistä tarkastelua.

Kuka on suomalaisen hiihdon seuraava iivoniskanen tai kristapärmäkoski? Reijo Jylhä nimesi oitis yhden huippulupauksen

Urheiluhullut-ohjelmassa käsiteltiin suomalaisen talviurheilun ja maastohiihdon nykytilaa.

Uusi urheilun keskusteluohjelma alkaa tänään Radio Suomessa – Urheiluhullut tarjoaa suoraa puhetta maan kovimmilta mielipidevaikuttajilta

Joka maanantai Radio Suomessa kuultava Urheiluhullut tuo saman pöydän ääreen suomalaisen urheilun vaikuttajat. Tänään päävalmentaja Reijo Jylhä ja urheilutoimittaja Pekka Holopainen pohtivat talviurheilun nykytilaa olympiakisojen jälkeen.

Hiihtokatsomoissa viihtyvä Antti Tuisku sai kunniatehtävän naisten 10 kilometrin kisassa ladun varrelta!

Poppari Antti Tuisku pääsi tekemään debyyttinsä Suomen hiihtomaajoukkueen huoltojoukoissa naisten 10 kilometrin kisassa Salpausselällä.

Päävalmentaja hehkutti Suomen huoltoryhmän onnistumista

Suomen hiihtäjiä luotsaava Reijo Jylhä hehkutti huoltoryhmän panosta Krista Pärmäkosken juhliin huipentuneella Salpausselän naisten kympillä.

Reijo Jylhä tyytymätön omalla päävalmentajakaudellaan naisten tuloksiin sprintissä: "Mennyt koko ajan huonompaan suuntaan"

Maastohiihdon väistyvä päävalmentaja Reijo Jylhä ei ole tyytyväinen työhönsä naisten vastuuvalmentajana.

Sami Jauhojärvi toivoo, että tuleva päävalmentaja Haavisto lopettaa urheilijoiden sooloilut – ”Matti ei ole vietävissä”

Suomen maastohiihdon tuleva päävalmentaja Matti Haavisto on ennen kaikkea henkilöstöjohtaja, uskoo Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi.

Uusi hiihdon päävalmentaja Haavisto ei aio enää ensi kaudella puuttua huoltoon – "Olen sovitteleva, mutta kipeitäkin päätöksiä pitää tehdä"

Hiihtomaajoukkueen valmennustiimin rakennus alkaa nyt, kun päävalmentaja on julkistettu. Matti Haavisto jatkaa myös Krista Pärmäkosken valmentajana.

Tässä on Suomen uusi Reijo Jylhä – tuore maastohiihdon päävalmentaja on nokialainen ylikonstaapeli, jolle Krista Pärmäkoski antaisi rauhanpalkinnon

Matti Haavisto siirtyy Suomen hiihdon päävalmentajaksi huoltopäällikön paikalta. Krista Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja tunnetaan hiihtopiireissä erityisesti rautaisista hermoistaan.

Odotettu valinta vahvistui – Matti Haavisto hiihdon päävalmentajaksi

Matti Haavisto on Suomen maastohiihdon uusi päävalmentaja.

Kojonkosken oikea käsi hakee kalifiksi kalifin paikalle – vaikenemisia ja kieltäytymisiä tulvi, kun Yle Urheilu tiedusteli halukkaita suomalaisen huippu-urheilun johtajaksi

Leena Paavolainen oli Yle Urheilun soittokierroksella ainoa huippu-urheiluvaikuttaja, joka kertoi hakeneensa Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtoon.

Sami Jauhojärvi kaipaa suomalaiseen hiihtoon jämäkkää johtajaa: "Päävalmentajaksi tarvitaan henkilö, joka sanelee, miten asiat tehdään"

Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärven mukaan seuraavan päävalmentajan on saatava kaikki hiihtäjät noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä.

Pärmäkosken tieltä eksynyt Stadlober vain nauroi hervottomasti hämmentävälle erehdykselleen – "Onneksi löysin maalilinjan yli"

Teresa Stadloberin väärä reittivalinta antoi Suomelle mahdollisuuden taistella kahdesta mitalista.

Lipsauttiko Pärmäkosken valmentaja nousevansa maajoukkueen peräsimeen? – "Ensi viikolla se ilmeisesti sitten jul..."

Matti Haavisto on ollut korkealla maastohiihdon maajoukkueen päävalmentajaveikkauksissa. Krista Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja antoi ymmärtää, että asia virallisestetaan Lahden maailmancupin yhteydessä.

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jylhä liitti Niskasen suurnimien joukkoon: Tämä oli historiallinen hetki

Iivo Niskanen on vasta neljäs suomalainen 50 kilometrin perinteisen olympiavoittaja. Päävalmentaja Reijo Jylhä muistutti teon ainutlaatuisuudesta.

Nuori Matintalo saa mahdollisuuden, Mononen sivuun 30 kilometriltä: "Kuin suru-uutisen veisi omaiselle"

Päävalmentaja Reijo Jylhä perusteli valintojaan talviolympialaisten sunnuntaiseen naisten 30 kilometrin kisaan.

Suomen miesten normaalimatkojen hiihtojoukkueessa ei ole särkymävaraa – "Ankkurin kasvattaminen täytyy aloittaa välittömästi"

Kansainväliselle tasolle yltäviä miesten normaalimatkojen hiihtäjiä löytyy Suomesta kourallinen. Suomella on ongelmia saada nuoria hiihtäjiä nousemaan nuorten sarjoista ja menestymään aikuisten sarjoissa.

Viestimiehet turvautuivat hurttiin huumoriin vaikeassa paikassa – "Biisi soi heti, kun tilanne sitä vaati"

Suomen miesten viestijoukkue joutui jo lauantai-iltana pohtimaan sitä mahdollisuutta, ettei Ristomatti Hakola starttaakaan viestin avausosuudelle. Joukkue päätti käyttää tilanteessa humoristista käänteispsykologiaa, jonka perusteella voisi luulla, että kaikki oli mennyttä.

Marja-Liisa Kirvesniemi lähetti tylyt terveiset kotikatsomoiden kriitikoille: "Inhimillisyys puuttuu"

Suomen hiihtolegendan mukaan naisten viestijoukkueen kokoonpanon spekulointi on kisan jälkeen turhaa jälkiviisastelua.

Viestinaiset: Pelkästään huomista ajattelemalla alkaa jännitys nousta

Suomen viestijoukkueessa on runsaasti kokemusta. Riitta-Liisa Roponen on varma, että hiihtoon on saatu lisää potkua vapaan 10 kilometrin kisan jälkeen.

Suomen viestijoukkue julki – Niskanen mukana, Roponen vie kolmososuutta

Vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisan väliin jättänyt Kerttu Niskanen on mukana Suomen viestijoukkueen kakkososuudella. Aino-Kaisa Saarinen avaa viestin.

Kommentti: Pärmäkoski ei pysty yksin kantamaan viestijoukkuetta – "varma" mitali uhkaa karata Suomen naisilta

Suomen naisten viestijoukkueessa piti olla kaksi vahvaa lenkkiä, Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen. Tällä hetkellä ainoastaan Pärmäkoski on huippukunnossa, ja se on viestijoukkueen kannalta huolestuttavaa, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Viime kauden menestys aukaisi pään Pärmäkosken itseluottamuksen kasvulle – "Hän vaatii meiltä kaikilta paljon"

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Krista Pärmäkoski muistuttaa paljon Sami Jauhojärveä ja Virpi Sarasvuota (o.s. Kuitunen) urheilijana. Pärmäkoski keskittyy paljon pieniin yksityiskohtiin.

Kerttu Niskanen ymmällään hiihtokunnostaan – seuraava kisa olympialaisissa vaakalaudalla

Päävalmentaja Reijo Jylhän mukaan Kerttu Niskasen tilalle ei laiteta ketään, jos hän päättää jäädä pois torstain 10 kilometrin kisasta Pyeongchangin olympialaisissa.

Kommentti: Pärmäkosken pronssin jälkeen ei pipo enää kiristä – mitali vei paineet Suomen hiihtotähdiltä

Krista Pärmäkosken tuoma mitali heti ensimmäisellä matkalla poistaa paineet muiden harteilta, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Päävalmentaja Jylhä mahtavalla fiiliksellä palkintojenjakoon: ”Mäkäräinen hyötyy Pärmäkosken mitalista”

Reijo Jylhällä oli vain yksi sana kuvailemaan tunnelmia lähteä Krista Pärmäkosken pronssiseen palkintojenjakoon Pyeongchangissa.

Anssi Pentsistä ei valittu sprinttiin – Sami Jauhojärvi kertoo miksi

Hiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä julkisti torstaina ensimmäiset hiihtäjävalinnat yhdistelmäkilpailuun ja perinteisen hiihtotavan sprinttikisoihin.

Pärmäkoski hakee samanlaista mitaliavausta kuin MM-Lahdesta – kuume teki lopulta hyvää?

Krista Pärmäkoski otti viime keväänä Lahden MM-kisoissa ensimmäisenä arvokisamitalinsa yhdistelmämatkalta. Nyt hakee ensimmäistä olympiamitaliaan samalta matkalta lauantaina Pyeongchangissa.

Mäkäräisen maastohiihtohuhuilta siivet katki – FIS:n säännöt estävät osallistumisen Pyeongchangin hiihtokisoihin

Perttu Hyvärinen oli onnellinen mies, kun hän mahtui viime metreillä Etelä-Korean kisakoneeseen. Anne Kyllösen vauhti sen sijaan ei riittänyt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle