Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

 Whatsapp-viestipalvelun uudet käyttöehdot.

Myös suomalaisten käyttäjien on hyväksyttävä Whatsapp-viestipalvelun uudet käyttöehdot – jos ehtoja ei hyväksy, sovelluksen käyttö loppuu

Euroopan alueella käyttöehtojen muutokset koskevat pelkästään Whatsapp Business -palvelua.

Twitters logo utanför kontoret.

Twitter-kaappaus sai Barack Obaman, Elon Muskin ja Kim Kardashianin näyttämään bitcoin-koijareilta – suomalaisasiantuntija: "Tietoturvan pahin painajainen"

Huijauksessa ei kaapattu yksittäisiä käyttäjätilejä, vaan Twitterin mukaan hyökkääjät pääsivät käsiksi yhtiön sisäiseen järjestelmään työntekijöiden kautta.

huijausmainoksessa vedotaan hammaslääkäri salliseen

Google esti huijausvideot, joissa esiintyi suomalaisia valekeksijöitä, kuten hammaslääkäri Sallinen ja putkimies Manninen

Google toivoo, että käyttäjät ilmoittavat jatkossakin sääntöjen vastaisista mainoksista.

huijausmainoksessa on insinöörejä

Hammaslääkäri Sallinen, putkimies Manninen ja insinööri Rantanen – suomalaisia huijataan keksityillä mainoksilla ja ilmeisen onnistuneesti

Suomessa saman korvapuhdistimen on "keksinyt" eriniminen lääkäri kuin Tanskassa. Valemainosten tuotteet löytyvät usein Kiinasta murto-osalla hinnasta.

Benjamin Särkkä on hakkeri, joka käyttää kykyjään hyvään.

Ammattihakkeri ei lataisi koronasovellusta: "Olemme valmiita luopumaan asioista, joista pitäisi ainakin käydä keskustelua"

Benjamin Särkkä ei itse aio ladata tartuntoja jäljittävää työkalua kännykkäänsä.

Kaksi kuvaa: OneCoinin pääkonttori ja Kari Wahlroos

MOT: Finns set to lose millions in OneCoin scam

Finnish people were one of the biggest per capita investors in the virtual currency company.

Ihmisiä Huawei -liikkeessä.

Suomalaisasiantuntija kommentoi Huawein ja USA:n tietoverkkokiistaa: "Syyttömiin käyttäjiin iskevä temppu on raju toimenpide"

Tietokirjailijan ja it-asiantuntijan Petteri Järvisen mukaan Googlen Huaweita koskeva päätös voi johtaa Kiinan vastatoimiin.

Näytöllä salasana: 123456, poika katselee näyttöä, kuvattu takaviistosta

Onko salasanasi Saatana tai Perkele?

Hyvät salasanat suojaavat yksityisyytesi.

teknologiapessimistit Pekka Vahvanen ja Petteri Järvinen

Teknologiapessimistit kertovat, mistä meidän tulisi huolestua

Häväistysvideoiden kultakausi on alkamassa.

Petteri Järvinen

IT expert: Facebook may stop publishing news content due to new EU copyright rules

A Finnish IT expert predicts that new EU copyright directive may have unexpected consequences for online platforms.

Tekijänoikeusdirektiivin vaikutukset somen käyttöön

Asiantuntija: EU:n tekijänoikeusdirektiivillä voisi olla arvaamattomia vaikutuksia – ”Facebook voisi lopettaa uutisten jakamisen”

Tekijänoikeusdirektiivillä pyritään puolustamaan sisällöntuottajien oikeuksia tuloihin.

Petteri Järvinen ja Henrik Ingo

Verkon tasa-arvo voi kaatua Yhdysvalloissa – vaikutukset tuntuvat myös Suomessa

Viranomaisten odotetaan päättävän niin sanotun verkon tasapuolisuusperiaatteen purkamisesta. Ylen aamu-tv:ssä vierailleiden asiantuntijoiden mukaan päätös voi tulevaisuudessa jarruttaa uusien tulokkaiden pääsyä internet-alalle.

Servesali.

Tietoturva jäämässä omalle vastuulle – Asiantuntija: Vain ajan kysymys, kun Facebook murtuu

Yahoon tietomurto paljastaa tietoturvan heikkouden. Tietoturva-asiantuntija antaa neljä yksinkertaista ohjetta, joilla tietoturva pysyy mahdollisimman hyvällä tasolla.

Petteri Järvinen

Tietotekniikka-asiantuntija: Bonusta saa jopa omasta hautakivestä – ennen kaikkea kaupan etu

Tietotekniikka-asiantuntijan Petteri Järvisen mukaan on hyvä, että S-ryhmä antaa asiakkailleen mahdollisuuden vaikuttaa heistä kerättyjen tietojen käyttöön. Asiantuntija muistuttaa, että jopa lähikaupat keräävät kuluttajista hyvinkin luottamuksellisia asioita.

Ajokortti

Joutuiko henkilötunnuksesi vääriin käsiin? – asiantuntija kertoo riskit

Vääriin käsiin joutunut henkilöturvatunnus voi tuottaa paljon harmia. Asiantuntijan mukaan oma hetu voi joissakin tapauksissa löytyä jopa Googlesta.

Petteri Järvinen.

Applen ja FBI:n kädenvääntö vasta alkua – "Takana isompi peli kuin on julkisuuteen kerrottu"

Digitaalisesta salauksesta on odotettavissa vielä tiukkoja oikeuskamppailuja, vaikka teknologiayhtiö Applen tapauksessa oikeustaistelu peruuntui. Applen maine kolhiutui, kun FBI mursi yhtiön pomminvarmana pidetyn salauksen.

One Coin -sivusto

"Haluatko tehdä miljoonan kuukaudessa?" – Uusi virtuaalivaluutta muistuttaa pyramidihuijausta

Yli kymmenen tuhatta suomalaista on laittanut rahojaan virtuaalivaluutta OneCoiniin. Tietotekniikan asiantuntijan Petteri Järvisen mielestä kyse on pyramidihuijauksesta. Suomalaisten OneCoinille maksamat rahat päätyvät bulgarialaiselle yhtiölle, jonka omistusketjun päässä on yhtiön perustajan lähisukulainen.

Petteri Järvinen.

Petteri Järvinen: Suomikin lisännee NSA-yhteistyötä

Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen suhtautuu maltillisesti Ylen tietoihin saksalaisten harjoittamasta urkinnasta Suomea kohtaan. Järvisen mukaan on ilmiselvää, että vakoilua on tapahtunut. Suomen painoarvo kasvanee NSA:n silmissä, kun Suomen kaapeliyhteys Saksaan valmistuu.

Valokuitukaapeli

Moves to make the net more secure

Internet service providers will be getting new guidelines and coming under closer scrutiny. They are aimed at preventing the kind of disruption to web connections that hit tens of thousands of customers of the Elisa telecom on Wednesday. Next year will also see the start of a project to set up new high-speed connections to the rest of the world.

Petteri Järvinen

Asiantuntija oudoksuu Googlen pilkkomishalua: Se olisi pöhköä

Tietokirjailija Petteri Järvinen katsoo, että rankaisemalla amerikkalaisia palveluita ei ratkaista sitä ongelmaa, että Euroopassa pitäisi kehittää omia nettipalveluita.

Tietoturva

"Verkkorikollisuus paisunut paikoin huumekauppaa suuremmaksi" - Asiantuntija ihmettelee ihmisten passiivisuutta tietoturva-asioissa

Verkkorikollisuus on eräiden arvioiden mukaan kasvanut paikoin huumekauppaa suuremmaksi. Tästä huolimatta ihmiset suhtautuvat esimerkiksi puhelimien tietoturvaan leväperäisesti, sanoo pitkän linjan tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen.

Tietoturva

Finland’s IT security in every Finn’s hands, expert says

Security expert Petteri Järvinen says that without properly understanding household IT systems, individual people can unwittingly cause a great deal of damage. Finland’s national security will rely more and more on individual households and their technological devices.

Tietoturva

Tietoturva-asiantuntija: Suomen edun turvaaminen on jokaisen suomalaisen käsissä

Kotitalouksien tietotekniikan turvallisuusriskit tulisi tiedostaa nykyistä paremmin. Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvisen mukaan yksittäinen henkilö voi aiheuttaa tietämättään ison vahingon, jos kodin it-laitteiden suojaukset eivät ole kunnossa. Tulevaisuudessa Suomen turvallisuus on yhä enemmän kiinni yksittäisten kotitalouksien tietoteknisistä laitteista.

Kuvituskuvassa ohjelmointikoodia ja kädet näppäimillä.

Viestintävirasto: Heikot salasanat syytä vaihtaa uusiin ja vahvoihin

Viestintävirasto neuvoo kansalaisia käyttämään ns. vahvoja salasanoja ja joka palvelussa omaansa. Palvelinten ylläpitäjien on huolehdittava palvelujen turvallisuudesta, sanoo erityisasiantuntija Jussi Eronen.

Kuvituskuvassa ohjelmointikoodia ja kädet näppäimillä.

Asiantuntijalakimies: Salasana ja käyttäjätunnus eivät takaa tietoturvaa

Jos netin käyttäjän tiedot turvataan vaikkapa sormenjäljellä, sitä on mahdoton poistaa verkosta, kun se kerran on sinne vuotanut. Teknologiaoikeuteen perehtynyt Ville Oksanen sanoo, että helppoja keinoja tietoturvan takaamiseksi ei olekaan.

Tietokirjailija Petteri Järvinen sanoo, että älypuhelimen seuranta on arkipäivää ja lähes mahdotonta estää.

Turvallisuusekspertti: Tämä on turvallisin tapa maksaa

Tietoturvaan erikoistunut tietokirjailija Petteri Järvinen sanoo, että myös tavalliset ihmiset voivat olla urkkijoiden mielestä mielenkiintoisia.

7-8-vuotiaat harjoittelivat uimaopettajan johdolla hyppyjä veteen.

Rovaniemen uimarit jakaantumassa kahtia - uusi seura tuli täytenä yllätyksenä

Rovaniemen uimarit ovat jakaantumassa kahteen uimaseuraan. Pieni ryhmä Swimming Club Rovaniemen (SCR) valmentajia ja uimareiden vanhempia on perustanut viime kuussa Rovaniemen uimaseuran, joka aloittaa toimintansa ensi syksynä. SCR on toiminut vuodesta 2006, sitä ennen Rovaniemellä oli kaksi uimaseuraa.

Kuvassa naisella on käsissään kännykkä

Maalaisjärki käteen netissä, neuvoo tietoturvan asiantuntija

Suomalaisten tietoturvaa uhkaavat nykyään enemmän huijatuksi tuleminen ja kännykän joutuminen vääriin käsiin kuin tekniset ongelmat, arvioi tietoturva-asiantuntija.

Lukiolaisia oppitunnilla.

Yhteishaku käyntiin tänään - ensimmäistä paikkaansa hakevat etusijalla

Yhteishaku toisen asteen opintoihin alkaa tänään. Peruskoulunsa tänä keväänä päättävät nuoret hakevat opiskelupaikkaa verkon kautta uudessa opintopolku.fi -palvelussa.

Mies istuu ajosimulaattorissa ja ajaa kaupunkinäkymässä.

Keinotodellisuus opettaa entistä useammin

Jämsän ammattiopisto on hankkinut pimeäajon harjoittelua varten kaksi simulaattoria. Niitä käytetään nuorten ja aikuisten kuljetusalan opetuksessa. Ammattiopistossa on jo muutaman vuoden käytetty simulaattoreita metsäalan opetuksessa.

Kuva haittaohjelmasivustolta.

Huijarit kaappaavat koneita ja verkkoselaimia – käyttäjiä säikytellään Sauli Niinistöllä

Rikolliset esiintyvät viranomaisina, jotka ovat lukinneet tietokoneen verkkoselaimen turvallisuuden nimissä. Kohteiden väitetään syyllistyneen lapsipornografiaan tai tekijänoikeuslakien rikkomiseen.

Petteri Järvinen.

Facebookia syytetään yksityisviestien tonkimisesta - asiantuntija kommentoi - video

Sosiaalisen median jättiläistä vastaan nostetussa ryhmäkanteessa Facebookia syytetään yksityisistä viesteistä kaivettujen tietojen luovuttamisesta mainostajien käyttöön. Tietotekniikan asiantuntijan Petteri Järvisen mukaan ihmisten mieltymykset paljastavien tietojen hyödyntäminen kiinnostaa mainostajia, mutta se voi olla yritysten kannalta myös vaarallinen markkinointikeino.

Kuvakaappaus selainikkunasta.

Asiantuntija rauhoittelee: Digijälkiä turha pelätä - "Harvalla meistä on todellista salattavaa"

Omaa nettihistoriaa voi nykyään pyrkiä siistimään maksullisten palvelujen avulla. Tietotekniikan asiantuntijat kehottavat kuitenkin avoimuuteen ja terveen järjen käyttöön.

Petteri Järvinen (vas.), Krista Taubert, Mikko Hyppönen, Sean Ricks ja Kauto Huopio keskustelevat tietoturvasta Ylen tiloissa Helsingissä.

Asiantuntijat Ylen live-chatissa: Yksityisyys on kuollut

Yle Uutiset haastatteli eilen Ylen chatissa neljää tietoturva-asiantuntijaa. Myös yleisö sai kysyä asiantuntijoilta tietoturvavinkkejä. Asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, ettei takaisin ole menemistä: tietoa tullaan jakamaan yhä vain enemmän ja avoimemmin.

Live-chat: Mitä kysyttävää sinulla on tietoturvastasi – asiantuntijat vastaavat suorassa verkkokeskustelussa

Meistä kaikista jää entistä enemmän jälkiä erilaisiin digitaalisiin rekistereihin. Tule mukaan keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa tietoturvasta ja -suojasta. Chat on päättynyt.

Petteri Järvinen ja Timo Piiroinen.

Finns buying drugs and driving licences on ’dark web’

Netizens in Finland are known to have bought illegal drugs using software to hide their online identity, Police said on Thursday.

Petteri Järvinen ja Timo Piiroinen.

Pimeästä Tor-verkosta löytyy huume- ja lapsipornokauppaa Suomessakin

Niin sanottu pimeä verkko on noussut julkisuuteen Yhdysvalloissa, kun poliisi pidätti huumekauppaa pyörittäneen miehen. Huumeita oli myyty Silkroad-verkossa. KRP on ollut kytköksissä tutkintaan, mutta sen enempää KRP ei tapauksesta paljasta.

Miten hallitsen digijälkeäni – kysy iltapäivällä live-chatissa

Mikä verkkoselain on turvallisin? Miten pidän digitaalisen jalanjälkeni mahdollisimman pienenä? Näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin saat vastauksen tänään Ylen live-chatissa kello 15–18.

Melkein kaikesta jää jälki, paitsi ehkä nukkumisesta – ja senkin voi päätellä. –Jyrki Kasvi

Elämä on dataa ja rekistereitä – näin digitaalinen jalanjälki tallentuu

Sijaintitiedot, netin hakuhistoria, sosiaalinen media – siinä muutama esimerkki siitä, mitä digitaalisia jälkiä jätämme jälkeemme. Tietokirjailija Petteri Järvisen mukaan tulevaisuudessa tietoja yhdistelemällä ja analysoimalla olisi mahdollista piirtää tarkkoja profiileja kenestä tahansa. Selvitimme, millaisia sähköisiä jälkiä kahden henkilön arkisesta päivästä jää.

Twitterin logo tietokoneen ruudulla.

Twitterin listautuminen voi lisätä mainoksia palvelussa

Listautuminen lisää painetta kasvattaa mainostuloja, arvioi mobiilialaa seurava analyytikko.

Microsoftilla ei ollut vaihtoehtoja Nokian ostamisen kanssa

MIcrosoftin on pakko päästä mukaan mobiilimaailmaan, sanoo it-asiantuntija Petteri Järvinen. Nokia katoaa puhelimista, mutta Lumia jää.

Älutelevisio, television kamera

Äly-TV mahdollistaa tirkistelyn

"Näkeeköhän se Kahilan Heikki meidän huusholliin, kun lukee televisiossa uutisia?", kysyttiin aivan vakavissaan silloin kun televisio teki tuloaan Suomeen. Nykyään kysymys ei pelkästään naurata. Uutistenlukija ei edelleenkään studiostaan koteihin näe, mutta joku muu, joka tekniikan hallitsee voi nähdä. Tosin se on rikos.

Kuvakaappaus rahapelifirman nettisivusta.

Laittomista linkeistä suomalaisilla nettisivuilla tarjotaan jopa 400 euroa

Ulkomaisten rahapeliyhtiöiden mainonta rehottaa suomalaisilla nettisivuilla. Mainonta on laitonta, mutta blogikirjoittajille tarjotaan silti huomattavia summia rahaa siitä, että nämä lisäävät peliyhtiön linkin omille nettisivuilleen.

Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto (National Security Agency - NSA) kuvattuna ilmasta Fort Meadessa, Marylandissä tammikuussa 2010.

Asiantuntija: Snowden ei ole kertonut kiinnostavinta asiaa - suurin paljastus tulossa?

Tietokirjailija Petteri Järvisen mukaan yhdysvaltalaiset it-yritykset ovat saattaneet hyötyä NSA:n hankkimista tiedoista.

Hoitajaopiskelijat nostavat potilasta sängystä.

Keskiasteen täydennyshaku alkoi

Keski-Suomessa paikkoja on tarjolla mm. kaupan ja hallinnon, sekä sosiaali- ja terveysalalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle