Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolme hevosta mielii Pohjois-Karjalasta Seinäjoen Kuninkuusraveihin

Valintatilaisuus pidetään keskiviikkona kello 14. Kuninkuusravit järjestetään Seinäjoella heinä- ja elokuun vaihteessa.

Puumalalainen mies kadoksissa – poliisi pyytää havaintoja

Miehen epäillään olevan liikenteessä harmaalla Pössl Roadcar -merkkisellä retkeilyautolla. On mahdollista, että hän on ollut Paalasmaalla Juuassa 14. heinäkuuta.

Pielinen Soi -festivaali jatkuu nukketeatterilla ja kansanmusiikilla

Kesä-elokuussa järjestettävä festivaali sisältää noin 25 konserttia eri puolilla Pielistä: Lieksassa, Vuonislahdessa, Kolilla, Juuassa ja Nurmeksessa.

Koronatartuntoja edelleen paljon – Pohjois-Karjala kuitenkin yhä perustasolla

Tartuntoja on viime viikkoina todettu Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Polvijärvellä ja Rääkkylässä. Tartunnoista yhdeksän oli peräisin ulkomailta. Jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista todettiin kuusi. Kahdeksan tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Kivenveiston ensimmäiset SM-mitalit jaettiin Juuassa

Kolmipäiväiseen kilpailuun osallistui kaikkiaan 16 veistäjää.

Juuassa mennään läpi harmaan kiven SM-mitalin kiilto silmissä

Lajissaan ensimmäinen Kivenveiston SM-kilpailu käynnistyi perjantaiaamuna Juuan Keskuspuistossa. Kolmipäiväisen kilpailun teemana on "villi luonto". Veistomateriaalina on juukalainen vuolukivi.

Pohjois-Karjalan koronatartunnat yhä hienoisessa kasvussa

Kuluvalla viikolla Pohjois-Karjalassa on todettu 15 koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista on edelleen peräisin ulkomailta.

Kolin kansallispuistoon avataan frisbeegolfrata

Rinnealueelle on rakennettu täyspitkä 18-väyläinen rata, jolla on korkeuseroa yli 200 metriä.

Savolaiset ja karjalaiset vinkkaavat matkailukohteita toisilleen – kaikki myöntävät tuntevansa huonosti naapurimaakuntaa

Koli on tuttu pohjoissavolaisille ja Tahko pohjoiskarjalaisille, samoin maakuntakeskukset tiedetään. Tunnetuimpien kohteiden jälkeen naapurimaakunnan tuntemus on melko hataraa, myös matkailualan ihmisille. Omat erikoisuudet tunnetaan paremmin.

Aatu-myrsky vei tuhansilta sähköt, kaatoi puita teille ja vesi tulvi kellareihin

PKS Sähkönsiirron verkkoalueella oli keskiviikkona kello 21 aikoihin pahimmillaan noin 15 000 sähkötöntä taloutta.

Päiväkotiryhmä asetettu karanteeniin Juuassa

Ryhmäperhepäiväkodissa on todettu korona-altistuminen Juuassa. Kymmenen ihmistä on asetettu karanteeniin.

Kartanlukija kuoli Juuka rallissa

Kilpailussa mukana ollut auto suistui tieltä ja osui kiveen.

Perinnemaisemia kartoitetaan Pohjois-Karjalassa

Ely-keskus aloitti nelisen vuotta sitten urakan, jossa täydennetään 1990-luvulla toteutettua valtakunnallista perinnemaisemainventointia

Kotiseutuyhdistykset rahapulassa vuokratulojen loputtua – Kontiolahti-seura pyytää tukea kuntalaisilta

Koronarajoitukset tyrehdyttivät viime vuonna monien pitäjäyhdistysten tärkeän tulonlähteen, tilojen vuokrauksen. Näin kävi myös Kontiolahdessa, jossa Kotiseutukeskukseen varatut tapahtumat peruuntuivat. Kulut kuitenkin pysyivät ennallaan.

Löytyykö Panjavaaran korvesta akkumineraaleja, kultaa tai titaania?

Tukes on hyväksynyt tamperelaisen yhtiön varausilmoituksen alueelle, joka sijaitsee Juuan, Nurmeksen ja Rautavaaran rajaseudulla.

Vieno rantautui Pohjois-Karjalaan: Yle seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä

Pohjois-Karjalassa varaudutaan tiistaina sähkönjakelun suurhäiriöön. Tuulen nopeus voi olla puskissa pahimmillaan jopa yli 25 metriä sekunnissa. Maakunnassa oli aamupäivällä jo yli 10 000 taloutta ilman sähköä. Pahimpien tuulien ennustetaan jatkuvan iltapäivään saakka.

Keskusta ja SDP jatkavat Juuan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Juuassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Hellekeli sai kesänviettäjät liikkeelle Itä-Suomessa – kun aurinko paistaa ei odoteta lomaa, vaan otetaan ilo irti lyhyestäkin vapaasta

Kesäkuun alkuun osunut lämmin sääjakso näkyy Itä-Suomen uimarannoilla ja leirintäalueilla. Esimerkiksi Kuopion Rauhalahden camping-alueella on ollut tavanomaista enemmän kävijöitä. Kesän lomamatkailijoiden lisäksi vipinää tuovat lähiseudun asukkaat, jotka hakevat pientä irtiottoa arjesta.

Anár birgii bures gieldalihtu čielggadeamis – gieldalaččat luhttet luohttámušolbmuide ja giitalit soabalaš áššiid dikšuma

Suoma gieldalihtu čielggadeami mielde Anára gielddas lea buorre vuoigŋa áššemeannudeami oktavuođas. Gieldalaččain lea maid stuorra luohttámuš gieldda njunnošiidda.

Jäteauto voi tulla tyhjentämään astian heinäkuussa jo aamuviideltä – Jätekukko kokeilee pidennettyä keräysaikaa

Jätekukko lisää normaaliin jätteiden keräilyaikaan tunnin aamuun sekä iltaan. Keräysaika on heinäkuun puolivälistä kuun loppuun saakka kello 05–23. Kokeilulla selvitetään pidennetyn keräysajan vaikutusta jätteiden kuljetusten toimitusvarmuuteen.

Nurmeksen sukkatehtaalla erääntyneitä verovelkoja

Teseman sukkatehdas on toiminut Nurmeksessa yli 30 vuotta. Nyt tekstiiliyrityksen on ratkaistava, miten se selviää reilun 180 000 euron veroveloista.

Enää kaksi päivää aikaa äänestää ennakkoon

Pohjois-Karjalassa innokkaimmat äänestäjät löytyvät Rääkkylästä, missä äänestysprosentti on jo yli 36.

Siun soten eläinlääkärit keskittyvät kesällä peruspalveluihin ja kiireellisen avun antamiseen

Eläinlääkäripalvelujen kysyntä kasvaa kesä- ja loma-aikaan, koska eläinten kanssa liikutaan paljon ja tapaturmat lisääntyvät.

Maakunnan yritysten verojalanjälki oli vuonna 2019 noin 820 miljoonaa euroa

Suurimmat verovirrat kertyivät arvonlisäverosta, palkkojen ennakonpidätyk­sistä ja eläkevakuutusmaksuista.

Juuka ennakkoäänestää nyt – vuolukivikunta hyötyy Kolin kupeessa

Tämän luettuasi tiedät, mikä Juuassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Puu on edelleen merkittävä polttoaine Pohjois-Karjalassa

Ulkomailta tuodun hakkeen käyttö lämpö- ja voimalaitoksissa kasvoi edelleen.

Kesämökkejä on maakunnassa nyt neljä kertaa enemmän kuin vuonna 1970

Pohjois-Karjalassa on nyt noin 24 500 kesämökkiä, kun niitä 50 vuotta aiemmin oli noin 6 000. Ylivoimaisesti eniten mökkejä on Joensuun kaupungin alueella, joka on laajentunut kuntaliitosten myötä.

Hallikaisesta leivotaan Polvijärvelle uutta kunnanjohtajaa

Polvijärven talous- ja hallintojohtaja Heikki Hallikainen saa kunnanhallitukselta yksimielisen tuen kunnanjohtajaksi. Jos valtuusto on samaa mieltä, Hallikaisesta tulee Jari Tuonosen seuraaja.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunnalta reilut 150 000 euroa maakunnan taiteilijoille

Työskentelyapurahaa toimikunta jakoi yhteensä yli 100 000 euroa. Työskentelyapurahan sai 12 taiteilijaa. Kohdeapurahoja puolestaan jaettiin yli 50 000 euroa. Kohdeapurahan sai 13 taiteilijaa tai työryhmää.

Ennakkoäänestys alkoi Pohjois-Karjalassa, innokkaimmin äänestivät Rääkkylän asukkaat

Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä kävi äänensä antamassa lähes 3 900 pohjoiskarjalaista. Väkilukuun suhteutettuna vilkkaimmin äänestivät rääkkyläläiset, hitaimmin kontiolahtelaiset.

Nuorisovaaleissa oikeisto hallitsi, Halla-ahon jälkeen eniten ääniä 18-vuotiaalle kontiolahtelaiselle ehdokkaalle

Nuoret pääsivät äänestämään kuntavaalien ehdokkaita jo ennakkoon. Alaikäisten nuorten osalta vaalitulos näyttää erilaiselta kuin gallupit ennakoivat aikuisten äänestämistä. Pohjois-Karjalasta nuorisovaaleihin osallistuttiin kahdeksassa kunnassa.

Ennakkoäänestys alkaa, äänestämään pääsee lähes 136 000 pohjoiskarjalaista

Kuntavaaleissa äänestetään uudet valtuustot seuraavaksi neljäksi vuodeksi kaikkiin kuntiin. Pohjois-Karjalassa on 13 kuntaa ja niiden valtuustoihin pyrkii yli 1500 ehdokasta. Ennakkoon voi äänestää monenlaisissa paikoissa.

Pian puolet pohjoiskarjalaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen

Koronatautia vastaan rokottaminen etenee yhä nuorempiin ikäluokkiin. Siun soten alueella ovat nyt vuorossa 1966 ja sitä aiemmin syntyneet sekä nuoremmat riskiryhmiin kuuluvat. Maakunnan väestä on rokotettu jo 49 prosenttia.

Pohjois-Karjalassa vähemmän työttömiä kuin koronan iskiessä viime keväänä

Työttömiä työnhakijoita on Pohjois-Karjalassa yli 10 500. Määrä on useita tuhansia vähemmän kuin huhtikuun lopussa viime vuonna. Eniten tilanne on parantunut lomautettujen osalta. Pitkäaikaistyöttömiä on kuitenkin entistä enemmän.

Nyt riittää vettä Pohjois-Karjalan järvissä ja joissa, mutta tulvavahinkoja ei ennusteta

Runsaat sateet näkyvät korkeina vedenpintoina vesistöissä. Kevään tulvahuippu koittaa ympäristökeskuksen mukaan vasta kesäkuussa. Tulvavahinkoja ei ole Pohjois-Karjalassa näköpiirissä, ellei tule vielä suuria sateita.

Pieliselle ja Saimaalle ennustetaan kevättulvia

Lähiviikolle povatut sateet yhdessä aikaisempien sateiden kanssa kasvattavat tulvaennusteita.

Osa Juuan siluettia katoaa nyt pala palalta – Keltaisen koulun purku vei sen vastustajalta jopa yöunet

Juuan keskustan tuttua maamerkkiä, Keltaista koulua, puretaan parhaillaan näyttävästi. Purku-urakkaa vastutettiin paikkakunnalla jonkin verran. Kunnanjohtaja pitää purkua järkiratkaisuna sisäilmaongelmien ja uuden koulukeskuksen vuoksi.

Kesäteattereilla toinen koronakesä: Pohjois-Karjalassa osa perunut jo, osa harjoittelee epävarmuudessa ja toivoo, ettei yleisömääriä rajoiteta

Kesäteattereiden toiminta oli koronataudin takia seisauksissa kesällä 2020 myös Pohjois-Karjalassa. Nyt monet teatterit ovat jo ilmoittaneet, että eivät ota riskiä epidemian jatkuessa. Muutamat teatteriporukat kuitenkin harjoittelevat ja toivovat parasta.

Pohjois-Karjalaan satanut jopa 20 senttiä lunta, liikenteessä muutama vaaratilanne – katso videolta, miltä takatalvi näyttää

Ilmatieteen laitoksen mukaan eniten lunta on tullut Ilomantsin Pötsönvaaraan. Myös Juuassa ja Lieksassa lumipeite on ollut syvä. Pelastuslaitoksen mukaan kunnat ja kansalaiset olivat varautuneet pyryyn kiitettävästi.

Uusi parkkipaikka ei ehdi valmistua Kolin kesäruuhkaan

Viime kesänä koronarajoitukset toivat niin suuren matkailijamäärän Lieksan Kolille, että jo vuosia vaivannut pysäköintiongelma paisui kestämättömäksi. Uutta parkkialuetta aletaan pian rakentaa, mutta se ei helpota tilannetta vielä tänä kesänä.

Työttömien määrä laski hieman viime vuodesta – lomautukset vähenivät huomattavasti

Pohjois-Karjalassa oli maaliskuun lopussa noin 11 000 työtöntä.

Pohjois-Karjalan metsiä myydään kiihtyvällä tahdilla rahastoille – MTK:n asiantuntija pelkää omistuksen päätyvän ulkomaille

Maakunnan metsätilakaupoista valtaosassa on nykyään ostajana sijoittajia edustava rahasto. Vain joka viides kauppa tehdään yksityisille metsänomistajille.

Toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen: "Lääkäripula on Siun sotelle suurempi ongelma kuin rahan puute"

Siun sotea uhkaa syksyllä jopa 50 lääkärin vaje. Lääkäriliitto ja Itä-Suomen aluehallintovirasto ovat puuttuneet Pohjois-Karjalan terveyden- ja sairaanhoidon kuntayhtymän toimintaan.

Enää viikko hakuaikaa 40 lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen

Työpisteet sijaitsevat Juuassa, Nurmeksessa, Lieksassa, Ilomantsissa, Kiteellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä.

Jo lukuisat kuljettajat ovat pulittaneet sata euroa, kun ovat vieneet tai hakeneet matkustajan Joensuun rautatieasemalta – ja ajaneet liian lähelle asemaa

Joensuun asemanseudun uudet liikennejärjestelyt ontuvat, sillä aseman edestä kulkevasta väylästä on tullut sakkorysä.

Siun soten hoitajille maksetaan 100 euron hälytyskorvaus

Pohjois-Karjalan hoitajapulaan pyritään kehittämään ratkaisuja.

Nurmeksen sahalla aloitettu yt-neuvottelut tulipalon jälkeen

Tulipalo Binderholz Nordicin sahalla Nurmeksessa maanantaina on johtanut yt-neuvotteluihin. Kyse on lomautuksista.

Karhukanta jatkaa kasvuaan – hirvilupien määrä romahtaa?

Luken mukaan Pohjois-Karjalassa on 560–580 yli vuotta vanhempaa karhua ennen elokuussa alkavaa metsästyskautta.

Pohjois-Karjalassa lomituspalvelut järjestää jatkossa Tohmajärvi

Alueella työskentelee noin 140 vakituista maatalouslomittajaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle