Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.

Hyvinkäällä linja-auton ja henkilöauton nokkakolari – henkilöauton kuljettaja kuoli

Pelastuslaitoksen mukaan linja-auton matkustajat eivät loukkaantuneet. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan linja-auton kuljettaja loukkaantui lievästi.

Arkkitehdin havainnekuva Riihimäen lasin tehdasalueen sisäänkäynnin suuntaan.

Vanhalle lasitehtaalle havitellaan Riihimäellä kaupunkikulttuurin keidasta – haaveissa jopa konserttiareena

Riihimäellä on ryhdytty kunnostamaan entisen lasitehtaan vanhoja kiinteistöjä. Hyvinkääläinen yritys aikoo vuosien kuluessa luoda tehdasrakennuksista luovaan kaupunkikulttuuriin keskittyvän alueen.

Opaskyltti Uudenmaan maakuntarajalla Hyvinkäällä.

Joukko nuoria osti juotavaa leikkirahalla – väärennettyjä seteleitä liikkeellä useissa paikoissa Hyvinkäällä, varoittaa poliisi

Väärennettyjä seteleitä epäillään käytetyn esimerkiksi elokuvateatterissa, ravintolassa ja taksissa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo.

Piilokameralla kuvattu kuva, jossa hoitaja kurottaa kameraa. Kasvot on pikselöity.

Omaiset ryhtyivät salapoliiseiksi ja kuvasivat todisteet – MOT selvitti, miksi vanhuksilta varastavia hoitajia on vaikea saada vastuuseen

Hoitajien varkausepäilyjä selvitetään heikosti – joskus ei lainkaan. Omaiset joutuvat keräämään todisteita itse. Samaan aikaan kunnat väistävät vastuutaan.

Kone Oyj:n Hyvinkään tehdas.

Hissiyhtiö Kone on joutunut verkkohyökkäyksen kohteeksi – sama hakkeri voi olla taksipalvelu Uberin ja peliyhtiön hyökkäysten takana

Väite samasta tekijästä on peräisin haittaohjelmakirjastoa ylläpitävän vx-underground-palvelun Twitter-tililtä. Yhtiö ei ota kantaa epäiltyyn tekijään.

Anne Keinänen ja Satu Riihelä istuvat Ruskeasuon Teboililla.

Alkoiko nyt Teboil-yrittäjien pudotuspeli? Kaksi asemaa lopettanut kahdessa päivässä: "Kukkaro ei kestä, kun ihmiset ryhtyivät boikotoimaan"

Ruskeasuon Teboil Helsingissä sulkee ovensa tiistain jälkeen. Kanta-asiakkaat joivat aamukahvejaan tänään haikeina.

Leena Hytti poikansa Havun kanssa perheen olohuoneessa.

Neljän pojan äiti pohtisi jopa kotisynnytystä, jos kotikaupungin synnytysosasto suljettaisiin – Lohjan kohtalo herättää pelkoa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ensi vuoden rahoituksessa on 90 miljoonan euron aukko. Sen tilkitsemiseksi väläytetty Lohjan synnytysosaston lakkauttaminen herättää laajaa vastarintaa.

Ilmakuvaan tehty havainnekuva kahdesta suuresta vesialtaasta, jotka on rakennettu suorakuopan pohjalle. Taustalla metsäinen maisema, jossa lämpövoimala, pienteollisuutta ja asutusta.

Näin lämpökuoppa varastoi syksyn energiaa talven varalle – Tanskassa se onnistuu jo, ja nyt sitä hamutaan Hyvinkäälle

Lämpövaraston ansiosta öljyn ja maakaasun poltto vähenee. Samankaltaisia varastoja voisi rakentaa Suomeen yli parikymmentä, arvioi professori Esa Vakkilainen.

Kuumailmapallo Linnan puistossa Hämeenlinnassa

Hämäläiset kuumailmapallolentoyhtiöt yhdistyvät – näin yrittäjät pyrkivät varmistamaan lennot jatkossakin

Linnan Pallo ja Kokemuslento keskittävät kuumailmapallolentojen myynnin ja paikkavaraukset. Järjestelyllä halutaan laajentaa toimintaa ja turvata kuumailmapallolentojen tulevaisuus.

käytöstä poistetun lähijunan ikkuna.

Junaliikenne kannattaa tarkastaa edelleen – Hyvinkäällä sähköratahäiriö

Vika havaittiin eilen illansuussa ja häiriö on koskenut niin lähi- kuin kaukojunien liikennettä.

Siri Eskola kuvassa.

Eskola rikkoi haamurajan ja löi kauden 100:nnen juoksunsa viimeisessä runkosarjaottelussa – Manse PP runkosarjavoittajana pudotuspeleihin

Naisten Superpesiksessä Manse PP juhlii runkosarjan voittoa lyöjäkuningatar Siri Eskolan johdolla. Katseet kohdistetaan kuitenkin jo ensi keskiviikkona käynnistyviin puolivälieriin.

Reka Kaapelin tuotantolaitos Riihimäellä ilmasta kuvattuna.

Reka Kaapeli keskittää tuotantoaan Riihimäen yksikköön – siirto saattaa merkitä kymmeniä uusia työpaikkoja

Riihimäellä on tarkoitus keskittyä suurjännite-, keskijännite- ja 1kV -voimakaapeleihin.

Polkupyöriä, Aku Ankan sinininen nimikkopyörä 1950-luvulta kuvan keskellä seinälle nostettuna. Pyörän etulokasuojassa on Aku Ankan pää ja sen sarvessa roikkuu keltainen, Aku Ankka-kuvioinen kypärä.

Aku Ankan harvinainen nimikkopyörä uhkasi päätyä roskalavalle – nyt se on yksi polkupyöräkeräilijän kokoelman helmistä

Polkupyöriä rakastava Vittorio Giannini nousi ensi kertaa polkimille äitinsä pyörällä. Nyt miehellä on yksityismuseo Hyvinkäällä, ja pyöräkokoelmaan kuuluu kymmeniä polkupyöriä eri vuosikymmeniltä.

Kuopiolainen Mikko Ylihärsilä kilpailee purjelennon nuorten MM-kilpailussa Tsekissä.

Kuopiolainen Mikko Ylihärsilä kilpailee purjelennon nuorten MM-kisoissa Tšekissä

Kisat järjestetään Tšekin Taborissa. Mikko Ylihärsilän kesän lennot ovat sujuneet hyvin, ja mitalikaappia koristaa aiemmin tänä vuonna saatu SM-hopea.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Tyhjillään ollut kerrostalo paloi maan tasalle Hyvinkäällä

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan vanha kaksikerroksinen talo oli tyhjä, joten kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Hyvinkää jatkaa Red Carpet -festivaalin rahoittamista vuoteen 2028

Antti Luusuaniemi iloitsee Red Carpet -elokuvatapahtuman saamasta jatkotuesta

Vuonna 2019 Hyvinkää solmi Red Carpet -elokuvafestivaalin kanssa sopimuksen, joka takasi tapahtumalle 250 000 euron tuen viiden vuoden ajaksi. Nyt kaupunki on päättänyt jatkaa tapahtuman rahoitusta vuoteen 2028.

Jenna Mattila kauppahyllyjen välissä.

Jenna Mattila hätkähti kaupassa, kun huomasi miten paljon kaurahiutaleiden hinta on noussut: jakaa nyt vinkkinsä säästämiseen arjessa

Kauppaketjut kertovat, että omien merkkien ja tarjoustuotteiden kysyntä on lisääntynyt tänä keväänä. Jenna Mattila listasi, mitkä tuotteet ovat kallistuneet hänen ostoskorissaan.

Neljä tuunattua autoa rivissä teollisuushallin edessä ja taustalla joukko nuoria.

Viimeinen Gumball 500 alkoi: Yle seurasi kaveriporukkaa, joka uhrasi kymmeniä työtunteja vanhaan Volvoon – ja kuinkas sitten kävikään?

Hankitaan halpa autonromu. Korjataan ja tuunataan sitä intohimoisesti mahdollisimman persoonalliseksi. Sitten kisataan. Tätä on Gumball 500, joka huipentuu viikonloppuun.

Jätemolokin sisältöä tyhjennetään jäteautoon

Kiertokapula on kerännyt muovia nyt vuoden – astioihin päätyy jopa telkkareita ja mattoja

Jäteyhtiö Kiertokapulan alueelta on kerätty muovipakkauksia kotitalouksista hieman enemmän kuin ennakkoon arveltiin. Ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana jätettä kertyi 880 000 kiloa. Ensi vuonna määrä voi jo tuplaantua.

Poliiseja

Helsingin seudulle saapuu voitonpäivän alla Venäjää tukeva autokulkue – informaatiovaikuttaminen näyttäisi juuri tältä, sanoo asiantuntija

Alustavan arvion mukaan sunnuntaisessa kulkueessa on mukana parikymmentä autoa. Poliisi kertoo varautuvansa myös vastamielenosoituksiin.

Palomies istuu tuolilla ja juttelee ensiapuhenkilöstön kanssa onnettomuuspaikalla Pohjoisesplanadilla.

Police report busy May Day Eve, probe Helsinki and Hyvinkää crashes

Three people were injured when a suspected drunk driver sped into a crowded area of Helsinki, while a motorway crash left one dead and three hurt.

112 numero paloauton kyljessä

Vakava kolari kolmostiellä Hyvinkäällä – yksi kuoli ja kolme ihmistä loukkaantui

Onnettomuus aiheutti liikennehäiriöitä useiden tuntien ajan.

Hiekoitushiekan putsaaminen on vielä kesken Jyväskylän Kilpisenkadulla.

Hiekoitushiekan kierrätyskokeilut tyssäsivät kustannuksiin ja pölyyn Jyväskylässä – hiekan kierrättäjä kehottaa kuntien päättäjiä perehtymään asiaan

Jyväskylän kaduilla talven aikana käytetystä hiekoitushiekasta vain osa kelpaa uudelleen hyödynnettäväksi.

Kesäinen ilma houkutteli ihmisiä ulos huhtikuun 17 päivänä.

Tiistai oli vuoden lämpimin päivä – nyt kannattaa nauttia, koska viikonloppuna viilenee

Loppuviikosta palataan ajankohdalle tyypilliseen lämpötilaan. Yöpakkanen hidastaa lumen sulamista.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Sairaalasulku peruuntui: Lohjan ja Hyvinkään synnytystoiminta jatkuu sittenkin

HUS ei keskeytäkään synnytystoimintaa Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa, koska hoitajien lakko peruuntui.

Miehet ovat maailmanpyörän yläpäässä laittamassa laitetetta kuntoon

Sariola tarvitsi tiekarhua avuksi, mutta Suomen vanhin tivoli nousee kinostenkin keskelle

Tivoli Sariola avaa kautensa kahden välivuoden jälkeen Lahdessa sunnuntaina. Laitteistojen kasaaminen pääsi alkamaan, kun lumimyräkän jäljet saatiin siivottua pois alta.

Kaksi naista kuvaavat puhelimilla.

Kuvasovellus tekee kenestä tahansa kulttuuriperinnön luojan: näin omat kotikulmat voi dokumentoida tulevia sukupolvia varten

Kuuden paikkakunnan yhteisessä hankkeessa vapaaehtoiset kuvaavat uusia versioita museoiden kokoelmista löytyvistä valokuvista. Kuvaparit näyttävät, kuinka Riihimäki on muuttunut 90 vuodessa.

Kaksi puista äänestyskoppia suuressa tilassa, toisessa äänestyskopissa on henkilö, takaseinällä tuoleja siisteissä pinoissa, musta piano, sekä muotokuva vanhasta miehestä.

Maan kallein aluevaalikampanja käytiin Keski–Uudenmaan hyvinvointialueella: kokoomuksen Kalle Ikkelä käytti vaaleihin 35 900 euroa

Tuusulan pormestarina toimiva Ikkelä käytti vaaleihin omaa rahaa 14 500. Osa ehdokkaista oli liikkeellä nollabudjetilla.

Venäläistä hiiltä kuljettavat junat liikennöivät edelleen Suomessa

Sodasta huolimatta venäläistä hiiltä on kuljetettu Suomen läpi – pitkät rahtijunat täristelevät päivittäin Pirjo Kauppilan kotitalon ohi

Venäjältä peräisin olevaa hiiltä kuljetetaan vielä noin viikon ajan Suomen läpi Hankoon. Hiilen kuljetuksesta on vastannut virolainen yhtiö.

Rahanpesu / pankkiautomaatti / Tikkurila / Dixi / 06.06.2018

Kaksikko anasti vuosikausia pankkikortteja erityisesti ikäihmisiltä – poliisi vanginnut epäillyt

Poliisi sai rikoksista epäillyn kaksikon kiinni Hyvinkäällä omien tutkimuksiensa päätteeksi. Rikossarja on jatkunut vuosien ajan Etelä-Suomessa.

Poliisi-kyltti Tampereella Sisä-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiaseman seinässä.

Poliisi epäilee rakennusyhtiötä ulkomaisten työntekijöiden kiskonnasta työmaalla – palkkoja maksamatta noin 300 000 euroa

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan firma käytti hyväkseen sitä, että ulkomaalaiset eivät tunteneet maamme työehtoja.

Maatalousyrittäjä Markus Eerola pitää käsissään biokaasulaitokselta tullutta lannoitehaketta.

Hyvinkäällä on luomutila, joka on siirtynyt energian kuluttajasta sen tuottajaksi – se on avuksi nyt, kun maataloutta uhkaa uusi kriisi

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa myös Suomen maatalouteen ja maanviljelijöiden tuotantokustannuksiin, sillä noin kolmannes Suomen lannoitteista on tuotu viime vuosina Venäjältä.

Nuorisoa.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii nuorten rikokset keskitetysti omassa tutkimusryhmässään – tavoitteena saada rikoskierre heti poikki

Poliisin apuna ovat sosiaaliviranomaiset, lastensuojelu, syyttäjä ja muut sidosryhmät.

Valmentaja Noora Kantola, Pauliina Oksman, Selma Heikkinen ja Piia Martikainen koukistavat polviaan harjoituksissa liikuntasalissa.

Torstai 17.2.2022 (tv)

Bensan hinta. Kehitysvammaisten liikkunta. Nurmijärven lumiukot. Sääennuste.

Nuori nainen katsoo kameraan ja nauraa.

Kahden lapsen äiti laski kotiin jäämisen hinnan ja kompensoi tappiot sijoituksilla: "Parisuhteessa ei voi olla kahta eri varallisuusluokkaa"

Hyvinkääläinen Jenna Mattila pitää tasa-arvon vuoksi tärkeänä, että perheissä puhutaan rahasta. Lasten vuoksi kotiin jääminen ei vähennä vain sen hetken tuloja, vaan vaikuttaa jopa eläkkeeseen ja urakehitykseen.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Alaikäiset nuoret tehneet useita ryöstöjä Uudenmaan alueella – merkkivaatteet viedään väkivallalla uhaten

Ryöstötapauksia on tullut ilmi muun muassa Vantaalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Yhdessä tapauksessa alaikäistä on uhattu kuula-aseella.

Näytteenottaja ottaa koronatestiä drive-in pisteellä.

Viranomaisten asettamasta koronaeristyksestä luovutaan kokonaan useissa HUS-alueen kunnissa

Kunnat katsovat, että perustetta laajamittaisille eristyspäätöksille ei enää ole. Tartunnan saaneen tulisi silti pysytellä kotona ja ilmoittaa tartunnastaan sille altistuneille henkilöille.

Jokelan asema sijaitsee Tuusulan pohjoisosassa Helsinki–Riihimäki-rautatien varrella.

Tuusulan kunta tarjoaa maksuttomia työtiloja taiteilijoille vuoden ajaksi

Vastineeksi taitelijoilta halutaan viestinnällistä sisältöä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

En nyfödd bebis vägs på sjukhuset. Bebisen skriker.

Korona-ajan vauvabuumi näkyy selvästi viime vuoden tilastoissa HUS-alueella, tulevana keväänä syntyvyyden kasvu kuitenkin pysähtyy

HUS-alueella syntyi viime vuonna yli 1 500 vauvaa enemmän kuin vuonna 2020. Määrät kasvoivat eniten Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa.

Koronajäljittäjiä työssään Kallion Virastotalossa.

Helsinki ja 11 muuta Uudenmaan kuntaa muuttavat karanteenikäytäntöjä – jatkossa vain erityisryhmien tartuntoja pyritään jäljittämään

Uudistettu toimintamalli otetaan käyttöön myös Espoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

Kasvomaskeja Pahvilaatikossa.

Hyriassa jatketaan hybridimallilla tammikuun loppuun saakka

Nuoria ja aikuisia kouluttava Hyria on päättänyt jatkaa opetusta hybridimallilla. Hybridimallin lisäksi Hyriassa on käytössä vahva maskisuositus kaikissa toimipisteissään.

Sami Saikkonen seisoo kädet puuskassa Teneriffalla. Aurinko paistaa kirkkaana.

Lentoturmasta selvinnyt Sami Saikkonen on helpottunut, kun onnettomuuden syy selvisi – kirurgit rakensivat hänen kasvonsa uudelleen

Sairauskohtauksen saanut lentäjä kuoli, kun kone syöksyi maahan epäonnistuneen laskun aikana Hyvinkäällä. Mukana ollut lennonopettaja Sami Saikkonen loukkaantui vakavasti.

yleiskuva

Onnettomuustutkintakeskus: Hyvinkään lentoturmakoneen ohjaaja sai sairauskohtauksen – teknisen vian mahdollisuus suljettiin pois

Onnettomuustutkintakeskus on selvittänyt Hyvinkäällä syyskuussa sattunutta lento-onnettomuutta, jossa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui toinen.

Volare Oy:n toimitusjohtaja Tuure Parviainen esittelee mustasotilaskärpäsen toukkia.

Kärpäsentoukista tehdään nyt koiranruokaa Hyvinkäällä – hyönteisten syömisestä piti tulla iso hitti, mutta läpimurtoa odotellaan yhä

Hyönteisravinto tekee tuloaan hitaasti mutta varmasti, vaikka voimakkain pöhinä ilmiön yllä näyttää hiljentyneen. Näin arvioi tutkijataustainen yrittäjä Tuure Parviainen.

Mauri Päivinen istuu kirkon penkillä puku yllään ja katsoo viistosti alaspäin. Taustalla kaksi miestä kirkon sisäänkäynnin edessä.

"Nyt olisi ollut minun vuoroni kuolla", ajatteli Mauri Päivinen, kun vaimon jälkeen lähti oma poika – surutaakkaa lisää armoton byrokratia

Läheisten kuormaa voi keventää tekemällä testamentin. Asianajajan mukaan esimerkiksi uusperheissä testamentin tekeminen voi olla monimutkaista ja siihen kannattaa pyytää apua.

19-vuotias Ella rakennuttaa omakotitaloa

19-vuotias Ella Sälpäkivi otti lainaa ja rakennutti talon – Vielä puuttuvat katto ja lattia, mutta pian aurinko paistaa uuden kodin olohuoneeseen

Vanhempien sijoittamista Ellan lapsilisistä ja Ellan omista töistä kertyi 32 000 euron pesämuna talohankkeelle. Loppusumman Ella on ottanut lainana. Talon sisäänmuuttotarkastuksen pitäisi olla ensi maaliskuussa.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.

Mittava etsintäoperaatio sai surullisen lopun: Kotipihastaan kadonnut 14-vuotias poika löydettiin kuolleena

Etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen löysi kuolleen pojan Nurmijärveltä Lepsämänjoelta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle