Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tanssin huumassa humppa karkaa käsistä

Humppa karkasi käsistä

Tangomarkkinat: Suomalainen tango

Konsertin suomalaiset tangot on valinnut Heikki Hietamies.

Äideistä parhain – Klaus Härön palkittu draamaelokuva sotalapsen kohtalosta

Klaus Härön palkittu elokuva sotalapsi Eerosta.

Augusta Hoffrenin sadas joulu Lappeenrannassa vuonna 1970

Augusta Hoffrenin lapsuudessa 1870-luvulla jouluna ei saanut leikkiä, mutta tapaninpäivänä päästiin ajelulle. Kun Augusta syntyi, oli Lappeenrannassa vain runsaat tuhat asukasta.

Kolmekymppinen tangotapahtuma saa jo muistella menneitäkin

Seinäjoen Tangomarkkinoiden kolmaskymmenes kesä sujuu tutuissa merkeissä; tangolaulukilpailun voittajat valitaan ja kansa tanssii. Jos tangotapahtuman pitkäikäisyys yllättääkin jonkun, alkuvuosien vaikuttajat uskoivat suosioon alusta alkaen.

Saimaa Open Air markkinoi Rauhaa

Tänään käynnistyvä Saimaa Open Air festivaalit vetää viikonloppuna toistakymmentätuhatta ihmistä Lappeenrannan Rauhan alueelle. Peltofestivaalien aika on ohi, sillä festareilla käy nykyisin vanhempi hyvin toimeen tuleva väki, joiden lompakoiden avaamisesta moni on kiinnostunut.

Tango Finlandia Reijo Taipaleelle

Tango Finlandia 2011 -palkinto on myönnetty Reijo Taipaleelle. Palkinnon saaja julkistettiin torstaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Humppabuumi palaa Lappeenrantaan

Lappeenrannassa muistellaan 70 - 80 -lukujen humppabuumia, kun kaupunginteatterissa saa ensi lauantaina ensi-iltansa Suuri Humppamusikaali. Musikaali kertoo huiman kansansuosion saavuttamasta Humppafestivaalista, joka parhaimillaan keräsi Lappeenrantaan 30 000 tanssijaa.

Nenäpäivädiscon huutokauppatavaraa

Nenäpäivädisco siis Senssi-clubilla 5.11. Bileisiin kuuluu myös Huutokauppa, jonka tuotto menee lyhentämättömänä Ylen Hyvä Säätiölle ja edelleen kehitysmaiden lasten hyväksi. Huutokauppa alkaa kello 21.30.

Tango Finlandia Heikki Hietamiehelle

Tango Finlandia -palkinto on myönnetty toimittaja-juontaja-kirjailija Heikki Hietamiehelle. Seinäjoen Tangomarkkinoiden yhteydessä jaettavan tunnustuksen arvo on 10 000 euroa. Palkintosumman lahjoittaa Seinäjoen seudun elinkeinokeskus. Tango Finlandia myönnetään ansiokkaasta toiminnasta tangokulttuurin kehittämisessä.

Hulluna humpasta taas!

Seitsemänkymmentäluvun humppafestivaalit palaavat näyttämölle Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Humpan maratonkilpailun ympärille rakentuvat festivaalit päättyivät ristiriitojen sävyttämänä vuonna 1988.

Tangomarkkinoilla puhutaan kulttuuriviennistä

Festivaalilla ensimmäistä kertaa järjestettävään Kulttuurifoorumiin on kutsuttu alustajia kotimaasta ja ulkomailta.

Simo Pasasen ääni on vaiennut

Toimittaja Simo Pasanen on kuollut. Lähes 40-vuotisen uran radiossa, televisiossa ja lehdissä tehnyt konkaritoimittaja menehtyi vakavan sairauden uuvuttamana lauantain vastaisena yönä. Kuollessaan Pasanen oli 75-vuotias.