Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Placido Domingo

Oopperatähti Placido Domingo pyysi anteeksi seksuaalista häirintäänsä

Ainakin 20 naista syyttää oopperan 79-vuotiasta supertähteä väkisin suutelemisesta, kähminnästä tai koskettelusta.

Placido Domingo

AP: Oopperan supertähti Plácido Domingoa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä

Naiset kertovat, että Domingo on yritättänyt painostaa heitä suhteisiin lupaamalla rooleja ja kieltäytymisten jälkeen vaikeuttanut naisten uraa ooppera-alalla.

Kuva teoksesta.

Hitlerin suosikkisäveltäjän musiikkijuhlat ovat yltiöelitistiset ja niille on legendaarisen vaikea päästä – toimittajamme onnistui mahdottomassa ja todisti Plácido Domingon nöyryytystä

Richard Wagnerin perustamilla Bayreuthin oopperajuhlilla esitykset ovat pitkiä ja ne katsotaan saunaolosuhteissa. Yleisö mylvii bravoota tai buuaa – joskus yhtä aikaa, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Pia Parkkinen.

Oopperatähti Placido Domingo tutustui Turun-vierailunsa aikana muun muassa Jean Sibeliuksen elämään.

Turussa vieraillut Plácido Domingo uskoo, että kapellimestari Esa-Pekka Salonen on Suomen seuraava suuri säveltäjä

76-vuotias Domingo jakoi Turussa kulttuuriperintöpalkintoja ja tutustui Jean Sibeliuksen elämään.

Plácido Domingo oopperan Gianni Schicchi nimiosassa

Gianni Schicchi

Plácido Domingo loistaa Woody Allenin ohjaamassa oopperassa

Kimi Räikkönen nousemassa Ferrarista.

Räikkönen onnitteli reilusti ennätyksellisen nuorta F1-voittajaa - "En päässyt tarpeeksi lähelle"

Max Verstappen otti uransa ensimmäisen F1-voiton vasta 18-vuotiaana. Kimi Räikkönen myönsi, ettei pystynyt haastamaan nuorukaista.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa ojentaa Wienin filharmonikkojen edustajille Birgit Nilsson -palkinnon 2014

Wienin filharmonikot katsovat tulevaan menneisyytensä kautta

Filharmonikkojen pitkälti toistasataapäinen jäsenistö kävi Tukholmassa vastaanottamassa miljoonan dollarin suuruisen Birgit Nilsson -palkinnon. Samalla he julkistivat, mihin aikovat palkintorahat käyttää. Luvassa on panostuksia niin tiloihin, saavutettavuuteen kuin sosiaaliseen mediaan.

New Yorkin kaupunginooppera sulkee ovensa 70 vuoden jälkeen

Kansan oopperana tunnettu laitos laittaa lapun luukulle.

Äänitteiden tekijänoikeussuoja pitenee 70 vuoteen

EU on päättänyt pidentää äänitteiden tekijänoikeussuojaa nykyisestä 50 vuodesta 70 vuoteen. Suoja-aika lasketaan äänitteen tallennusvuodesta. Musiikkituottajat ja esittävät taiteilijat ovat tyytyväisiä pitkään odotettuun päätökseen.

Placido Domingo

Huipputenorin konserttiin odotetaan yleisöryntäystä

Tänään Helsinki Areenalla konsertoivan Plácido Domingon konserttiin odotetaan jopa 13 000 ihmistä. Espanjassa syntynyt tenori on konsertoinut Suomessa myös aiemmin.

Placido Domingo

Plácido Domingo johtamaan maailman musiikkituottajia

Maailmankuulu tenori Plácido Domingo on valittu IFPI:n puheenjohtajaksi. Musiikkituottajien etujärjestö painii muun muassa tekijänoikeuksien sekä musiikin digitaalisten markkinoiden kanssa. Domingo johtaa myös Los Angelesin oopperaa.

Espanjalaistenori Placido Domingo konsertoi kesäkuussa 2008 Dominikaanisessa tasavallassa.

Placido Domingo to Perform in Finland

Legendary opera singer Placido Domingo’s world tour will come to Finland in early autumn. The star’s concert will take place at Helsinki’s Hartwall Arena.

Riccardo Muti johtaa Chicagon Sinfoniaorkesteria.

Miljoonapalkinto kapellimestari Riccardo Mutille

Birgit Nilsson-palkinto on myönnetty italialaiselle Riccardo Mutille. Palkinnon arvo on miljoona dollaria.

Espanjalaistenori Placido Domingo konsertoi kesäkuussa 2008 Dominikaanisessa tasavallassa.

Plácido Domingo Suomeen elokuussa

Legendaarisen oopperalaulajan maailmankiertue ulottuu alkusyksystä myös Suomeen. Tähti esiintyy Hartwall Areenalla.

Jouluyön urut remonttiin

Itävaltalaisen Halleinin kyläkirkon urkujen korjauksen rahoitukseen on avattu kansainvälinen keräyskampanja. Salzburgin lähellä sijaitseva Halleinin kyläkirkko on paikka, jossa maailman tunnetuimpiin kuuluva joululaulu Jouluyö, juhlayö esitettiin ensi kerran vuonna 1818.

Plácido Domingo jättää Washingtonin oopperan

Tenori Plácido Domingo jättää ensi vuonna työnsä Washingtonin oopperan johtajana. Domingo laulaa Washingtonissa vielä keväällä Oresteen osaa Gluckin oopperassa Ifigeneia Tauriissa, ja toimii kapellimestarina Madama Butterflyn ja Don Pasqualen esityksissä.

Savonlinnan kansainvälinen laulukilpailu etsii tulevaisuuden kykyjä

Ensimmäisessä Savonlinnan Oopperajuhlien kansainvälisessä laulukilpailussa esittäytyy 20 nuorta laulajaa. Karsinta oli kova - mukaan pyrki lähes kaksisataa lahjakasta laulajaa. Kansainvälinen oopperalaulukilpailu käynnistyy keskiviikkona.

Lontoon Proms-festivaalilla kuullaan tänä vuonna myös Placido Domingoa

Lontoon kuuluisalla The BBC Proms -festivaalilla nähdään ensi kesänä muun muassa Wagner-ooppera Nürnbergin mestarilaulajat. Syöpäleikkauksesta toipunut laulaja Placido Domingo esiintyy tapahtumassa ensi kertaa.

Espanjalaistenori Placido Domingo konsertoi kesäkuussa 2008 Dominikaanisessa tasavallassa.

Leikkauksesta toipunut Placido Domingo laulaa taas

Maailmankuulu espanjalainen tenori Placido Domingo palaa perjantaina oopperalavalle syöpäleikkauksen jälkeen. Domingolta poistettiin pahalaatuinen kasvain paksusuolesta maaliskuun alkupuolella.

Placido Domingo syöpäleikkauksessa

Tenori Placido Domingolle on tehty syöpäleikkaus. Domingon paksusuolesta poistettiin pahanlaatuinen kasvain New Yorkissa tehdyssä leikkauksessa.

Espanjalaistenori Placido Domingo konsertoi kesäkuussa 2008 Dominikaanisessa tasavallassa.

Plácido Domingo leikkaukseen - vetäytyy Covent Gardenin Tamerlanosta

Plácido Domingo ei esiinny maaliskuussa Bajazet'n roolissa Covent Gardenin Tamerlano-oopperassa. Tähtitenori joutuu vatsaleikkaukseen, jota lääkärit luonnehtivat ennaltaehkäiseväksi.

Itävallan RSO pelastui konkurssilta

Itävallan yleisradioyhtiön sinfoniaorkesteria on pitkään uhannut lakkauttaminen. Viime viikolla maan hallitus päätti kuitenkin yleisradiolain uudistuksesta, joka velvoittaa Itävallan yleisradion ORF:n pitämään yllä orkesteria. Orkesterin intendentti ja taiteellinen johtaja Christian Scheib onkin syystä iloinen.

Plácido Domingo mustassa puvussaan, vasemmassa kädessään Birgit Nilssonin palkinto.

Placido Domingo sai "musiikki-Nobelin"

Espanjalaiselle oopperalaulajalle Plácido Domingolle on luovutettu kaikkien aikojen ensimmäinen Birgit Nilsson -palkinto. Kuningas Kaarle XVI Kustaalta palkintonsa Tukholmassa saanut Domingo sanoi pitävänsä sitä musiikin Nobel-palkintona. Rahallisesti palkinto on klassisen musiikin suurin.

Espanjalaistenori Placido Domingo konsertoi kesäkuussa 2008 Dominikaanisessa tasavallassa.

Domingon peruuntuneen Latvian-konsertin lipunmyyntirahat kateissa

Riiassa tavoitellaan konserttijärjestäjää, jonka piti palauttaa rahat peruuntuneesta Placido Domingon konsertista. Espanjalaistenorin piti esiintyä Riiassa tässä kuussa, mutta keväällä ilmoitettiin, että konsertti on jouduttu perumaan. Latvialainen järjestäjä lupasi liput ostaneille rahat takaisin, mutta rahoja ei ole kuulunut, kertoo Latvijas Avize -lehti.

Meksiko houkuttelee turisteja takaisin

Meksiko aloitti maanantaina kymmenien miljoonien kampanjan houkutellakseen sikainfluenssan pelästyttämät turistit takaisin maahan. Mexico's Alive - Meksiko on elossa - kampanjan johtotähdiksi on haalittu maailmankuuluja viihde- ja urheilumaailman tähtiä.

José Carreras laulaa mikrofoniin.

Tenori José Carreras jättää oopperan - tai ei

Tiedot tenori José Carrerasin tulevaisuuden suunnitelmista vaihtelevat sen mukaan, ketä uskoo. The Timesin haastattelussa Carreras kertoi jättävänsä oopperalavat. BBC:n verkkosivuilla hänen managerinsa kuitenkin tyrmää lehden esittämät väitteet.

Espanjalaistenori Placido Domingo konsertoi kesäkuussa 2008 Dominikaanisessa tasavallassa.

Placido Domingo lauloi levyllisen paavin runoja

Tenori Placido Domingo on levyttänyt CD:n verran paavi Johannes Paavali II:n runoihin perustuvia lauluja. Infinite Love eli Ääretön rakkaus -levylle ovat päätyneet muun muassa runot Palabras (Sanat) ja Canto Del Sole Inesaurible (Sammumattoman auringon laulu).

Yle Areena logo.

Plácido Domingon haastattelu

Oopperan kuningas on monessa mukana. ”Elämäni olisi helppoa, jos ei tarvitsisi tehdä muuta kuin laulaa. Pääsisin katsomaan jalkapalloa ja baseball-otteluita.” Haastattelijana on Erkki Toivanen.

Espanjan kansallishymnille vihdoin sanat

Espanjan kansallishymni on saanut sanat yli 30 vuoden tauon jälkeen.

Esa-Pekka Salonen Awarded Musical America Prize

The publishing company and prestigious periodical Musical America has chosen Finnish conductor Esa-Pekka Salonen as Musician of the Year, 2006.

Saloselle Musical America-palkinto

Musical America on nimennyt Los Angelesin Filharmonikkojen musiikillisen johtajan ja ylikapellimestarin Esa-Pekka Salosen vuoden muusikoksi 2006.

Wienin oopperatalolla juhlapäivä

Wienin oopperatalo viettää lauantaina toisen maailmansodan jälkeisen avaamisensa 50-vuotispäivää.