Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näyttelijä Jarkko Lahti Metsurin tarina -elokuvan kuvauksissa.

Koronatapaus oli vähällä keskeyttää odotetun elokuvan kuvaukset Kainuussa - “Tutun ja turvallisen kadotessa mitataan, miten kukin meistä reagoi”

Elokuvantekijöiden mukaan Suomen pessimistisimmässä kunnassa kuvattava Metsurin tarina kuvaa ihmistä tilanteessa, jossa elämästä katoaa kaikki varmuus.

Ulla Tapaninen sai Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin

Suomussalmelaislähtöiselle Ulla Tapaniselle Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali

Myös Kajaanin Runoviikon taiteellisena johtajana toiminut näyttelijä Taisto Reimaluoto sai Pro Finlandia -mitalin.

Nainen ja koira ovat oranssisen sateenvarjon alla. Partainen mies istuu taustalla seinän vieressä.

Joensuun kaupunginteatterin kevät tarjoaa katsottavaa kaikenikäisille

Helmikuussa ensi-iltaan tulee "9 hyvää syytä elää", joka on kirjailija Anna Krogeruksen uusi näytelmä.

Ulla Tapaninen: "Musta Saara -musikaalin sanoma on tämän ajan rakkaudettomuus"

Kansallisteatterin Musta Saara -musikaalin tähti Ulla Tapaninen: “Voi hyväinen aika, miten rakkaudeton tämä maailma voi olla”

Yli kolmenkymmen vuoden näyttelijänuran tehnyt Tapaninen toivoo, että Euroopan populismin nousua ja pakolaisten asemaa käsittelevä näytelmä herättää katsojassa tunteita ja ravistelee.

Juha Muje on Janne-Maria Teräväkynä, joka pyrkii Ranskan presidentiksi. Taustalla tanssitytöt.

Musta Saara näyttää julmetun upealta ja soi raivoisasti mutta jää etäälle

Tarina Euroopan kaaoksesta, etsinnästä ja epätoivosta.

Puoli seitsemän viikon vieraat, viikko 38

Puoli seitsemän viikon 38 vieraat:

Tällä viikolla vierailevat muun muassa näyttelijä Ulla Tapaninen ja muusikko Esa Pulliainen.

Koerata.

Rakennetaanko Suomeen tyhjiössä kulkeva huippunopea hyperloop -koerata? Hyperloop-asemalle aletaan kaivaa kuoppaa Washingtonissa

Lähikuukausina ratkeaa, perustaako yhdysvaltalainen Virgin Hyperloop One -yhtiö koeradan ja osaamiskeskuksen Saloon vai jonnekin muualle Eurooppaan. Vai jääkö testirata kokonaan rakentamatta.

Iikka Forss ja Ulla Tapaninen Heinolan kesäteatterissa kesällä 2015.

Vadelmavenepakolainen rantautuu Heinolan kesäteatteriin

Heinolan kesäteatteri jatkaa komedialinjalla – ensi kesänä yleisöä nauratetaan Miikka Nousiaisen menestystarinalla.

Laivamatka Tallinnaan kestää kaksi tuntia, huhti-lokakuussa tunnin ja 40 minuuttia. Junalla matka kestäisi vain puoli tuntia.

Helsingin ja Tallinnan välille ehdotettu tunneli sai rahaa EU:lta

Helsingin ja Tallinnan välillä matkustava voi tulevaisuudessa ladata kännykkäänsä sovelluksen, joka ohjaa lähimmälle vapaalle parkkipaikalle liityntäparkissa ja kertoo, kuinka kauan kestää loppumatka julkisilla liikennevälineillä laivaan. Tällaista älykkäämpää liikennöintiä yli Suomenlahden ryhdytään nyt miettimään EU:n tuella. Lisäksi EU rahoittaa rautatietunnelin selvityksiä.

Laivamatka Tallinnaan kestää kaksi tuntia, huhti-lokakuussa tunnin ja 40 minuuttia. Junalla matka kestäisi vain puoli tuntia.

Junamatka Helsingistä Tallinnaan maksaisi 36 euroa – Helsinki uskoo miljardihankkeen kannattavuuteen

Helsingin ja Tallinnan välisessä rautatietunnelissa liikkuisi rahdin lisäksi 11 miljoonaa ihmistä vuodessa. Helsingin kaupunki uskoo jopa 13 miljardia euroa maksavan tunnelin olevan kannattava investointi. Tiistaina allekirjoitetaan yhteistyösopimus Helsingin ja Tallinnan välisen liikenteen kehittämiseksi.

Ulla Tapaninen.

Ulla Tapaninen varoittaa löperöimisestä: "Kaikkensa on annettava tai joku vie hommat nenän edestä"

Ulla Tapaninen oli vasta tyttönen, kun hänet nykäistiin Kuhmosta Kajaanin kaupunginteatteriin. Kuusikymppisiään viettävän taiteilijan muutto Kainuun perukoilta Helsingin taiteilijapiireihin ei sujunut täysin kivuttomasti.

Tunnelikaavakuva.

Esiselvitys: rautatietunneli Helsingin ja Tallinnan välille kannattaisi

Helsingin ja Tallinnan välille kannattaisi rakentaa rautatietunneli, selviää juuri julkistetusta esiselvityksestä. Junayhteys lyhentäisi matka-ajan Helsingistä Tallinnaan puoleen tuntiin.

Heinolan kesäteatterin näyttelijöitä kesän 2015 produktiosta

Heinolan kesäteatteri kaappasi kovan luokan komediennet juhlanäytelmäänsä

Erilaisuuden pelolle nauretaan ensi kesänä Heinolan kesäteatterissa. 15-vuotisjuhlaproduktiossa lavalla nähdään mm. Anu Sinisalo, Ulla Tapaninen ja Iikka Forss.

Veri nousee kuppaussarveen

Viranomainen ei luota kupparin hygieniaosaamiseen

Kuppauksen harjoittamiseen myönnetään toimilupia kirjavasti eri puolella Suomea. Esimerkiksi Oulun seudulla alan yrittäjät eivät ole saaneet virallisia lupia ympäristöterveydenhuollolta, sillä viranomaiset eivät tiedä mitä ohjeistusta noudattaa. Kuppareita edustava yhdistys on vienyt asian sosiaali- ja terveysministeriöön.

Kuvassa pirulainen -yhtye esiintymässä Lapuan vanhana Paukun festivaalille 2014.

Vanhan Paukun festivaali houkutteli edellisten vuosien malliin

Lapualla viikonloppuna järjestetyssä Vanhan Paukun festivaalissa oli järjestäjien mukaan kävijöitä samaan tahtiin kuin aikaisemminkin. Tarkka kävijämäärä ja tulos selviävät myöhemmin.

Näkymä Tallinnan Vanhaan kaupunkiin.

Silta vai tunneli Helsinkiä ja Tallinnaa yhdistämään?

Kaupunkien väliin on kaavailtu joko tunnelia tai sillan ja tunnelin yhdistelmää, kun Rail Baltica -ratayhteys Tallinnaan valmistuu ensi vuosikymmenellä. Nyt kiinteän liikenneyhteyden tarvetta pohditaan jälleen uuden selvityksen myötä.

Kuvakaappaus sketsikisan voittajavideosta.

Pohjoinen huumori puri Yle Areenan sketsikisassa

Yle Areenan Viikon sketsi -kilpailun voittajaksi nousi oululaisen Mutant Koala Picturesin sketsi Timo. Toisen palkinnon nappasi Ville Saarenkedon tekemä Munakasmies ja kolmanneksi kisassa sijoittui YsiKakkonen-ryhmän Ennakko jalkapallon MM-karsintaottelusta Suomi-Espanja. Yleisökisan voitto meni rovaniemeläiselle Älyvapautus-ryhmälle.

Jyväskylän Kesä 2013 jurtta Los Galindos

Jyväskylän Kesä tarjosi 10 000 elämysminuuttia

Sunnuntaina päättynyt Jyväskylän Kesä -kaupunkifestivaali keräsi alustavien laskelmien mukaan noin 22 000 kävijää. Maksullisissa esityksissä katsojia oli ennakko-odotusten mukaisesti noin 10 000.

Matkustajia Länsiterminaalissa Helsingissä.

Virolaiset tuovat Suomeen luultua enemmän rahaa

Suomen ja Viron välinen arkinen kanssakäyminen hyödyttää pääkaupunkiseutua enemmän kuin aikaisemmin on luultu. Torstaina julkistettavan tutkimuksen mukaan virolaiset käyttävät matkoillaan rahaa yhtä paljon kuin suomalaiset, noin 200 euroa matkaa kohden. Helsingin ja Tallinnan välillä tehdään vuosittain jo seitsemän miljoonaa matkaa.

Staalon teatterifesteille odotetaan kävijäennätystä

Lapin suurimpaan teatteritapahtumaan Staalon teatterifesteille odotetaan kävijäennätystä. Yhteyshenkilö Annika Anttila Levin Matkailu Oy:stä kertoo, että viime vuonna tapahtumassa kävi 3500 ihmistä. 

Ulla Tapaninen

Unohda stand up, nyt tulee sit down!

Kittilän kirkonkylällä ja Levitunturilla pidettävät Staalon teatterifestit on kasvanut Lapin suurimmaksi vuosittaiseksi teatteritapahtumaksi. Lapin teatteriharrastajien lisäksi esiintyjäjoukossa on useita maan eturivin näyttelijöitä.

Eero Ojala voitti Kajaanin Runoviikon 2012 Veikko Sinisalo -kilpailun ja Vuoden Nuori Lausuja.

Runoviikko saavutti yleisötavoitteensa

Yli 50 Kajaanin Runoviikon esitystä saivat yli 8 000 katsojaa. Kävijämäärä on pysynyt edellisvuotisella tasolla, mutta lipunmyynti kasvoi hieman. Runoviikon viimeisenä päivänä Veikko Sinisalo -kilpailun voitti Vuoden Nuoreksi Lausujaksi valittu Eero Ojala.

Risto Räppääjä ja Viileä Venla on iloisesti eteenpäin keinuva lastenelokuva

Ohjaus: Mari Rantasila Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Lauri Karo, Venni Uotila, Olivia Ainali, Annu Valonen, Ulla Tapaninen, Martti Suosalo, Juha Muje S

Kajaanin Runoviikon tunnus.

Kajaanin Runoviikko esittelee vahvoja naisia

Ohjelmassa on luvassa muun muassa Kristiina Elstelän 50-vuotisen taiteilijauran juhlaesitys sekä naurua Ulla Tapanisen kanssa ja Taina Westin lauluja.

Hanhen selästä -kuunnelmasarjan näyttelijöitä.

Hanhen selästä nauraa tietotulvalle

Yleisradion uusi kuunnelmasarja nauraa nyky-yhteiskunnan tietotulvalle. Hanhen selästä -kuunnelmaa on suunniteltu pitkään jatkuvaksi sarjaksi. Se kuvaa erään sanomalehtitalon tiedetoimitusta.

Näyttelijä Ulla Tapanien johtaa orkesteria.

Ulla Tapaninen ja Mariska kisaavat Maestrossa

Kuusi eri aloilta tuttua kilpailijaa opiskelee orkesterin johtamista Ylen keväämmällä alkavassa kilpailussa. Kullakin kilpailijalla on ammattikapellimestari orkesterin johtamisen oppaana.

Kotkassa tänään ensimmäinen lapsille suunnattu yliopistoluento

Luennolla esitellään merikuljetuksia ja sataman toimintaa eilen ja tänään. Ennakkoon luennolle on ilmoittautunut parikymmentä pikkututkijaa.

Greenpeacen aktivistit valtaavat rahtialuksen. Mies kiipeää veneestä köyden varassa aluksen kylkeä pitkin kantta kohti.

Rahtilaiva helppo vallattava

Rahtilaivan valtaaminen Itämerellä näyttää käyvän helposti. Aluksilla on usein pieni miehistö ja hidas vauhti. Haavoittuvuus paljastui taas Itämerellä, kun Greenpeacen aktivistit tunkeutuivat rahtialukselle vastustamaan ydinvoimalaa.

Rahtilaiva merellä

LUT selvittämässä meriliikenteen turvaamista kriisitilanteessa

Laajaa tutkimusta aiheesta ei ole vielä tehty, vaikka Itämeren maat ovat yhä riippuvaisempia merikuljetuksista. Kaakkois-Suomella on tutkimuksessa keskeinen rooli.