Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iivo Niskanen ei ole huolissaan pitkästä tauosta maailmancupissa: "Kovien kilpailujen puute on murheista pienin"

Iivo Niskanen olisi saattanut jäädä pois Davosin maailmancupista ilman Hiihtoliiton päätöstäkin.

Kommentti: Norja avasi pelin pitkälle hiihtoboikotille – tuttu marssijärjestys jatkui hiihdon koronateatterissa, mutta tuoreimman päätöksen todellinen voittaja on Suomen hiihtoliitto

Norjan ja Ruotsin hiihtopomot tekivät Suomen kollegoilleen palveluksen. Hiihtoliiton päätöksellä liittyä pohjoismaiseen boikottirintamaan on myös myönteisiä seurauksia taloudelle, kirjoittaa Atte Husu.

Kommentti: Suomen mieshiihtäjät ovat paljon vartijoina – uhkakuva ensimmäisistä MM-kisoista 90 vuoteen ilman suomalaismitalia on todellinen

Hiihtoliitossa on syytä olla tyytyväinen, mikäli Suomi saa Oberstdorfin MM-kisoista yhdenkin mitalin, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Asiantuntija luottaa Iivo Niskasen vauhdin nousuun – "Krista Pärmäkosken sairastelu näkyi naisten tuloksissa erittäin raa'asti"

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi löysivät Rukan maailmancupin avausviikonlopusta paljon myönteistä, vaikka palkintosijat jäivät suomalaisista saavuttamatta.

Naisten alavireisyys ja nuorten esiinmarssin puuttuminen harmitti, päävalmentaja Teemu Pasasella riitti silti aihetta tyytyväisyyteen

Ensimmäistä kauttaan Suomen maastohiihdon päävalmentajana toimivan Teemu Pasasen ilonaiheet löytyivät miesten joukkueesta.

Niskanen piti viidennen sijansa, suomalaismiehiltä hyvä kokonaispanos – Kläbon raju rytminvaihdos ratkaisi voiton

Kolme suomalaismiestä pääsi 12 parhaan joukkoon Rukan maailmancupin päätöspäivänä.

Iivo Niskasen "koneen yskähdys" näkyi karusti kellossa – asiantuntija piti Suomen ykköstykin hiihtoa tukkoisena: "Se ei ollut valmiin näköistä"

Iivo Niskanen aloitti hitaasti ja hyytyi viimeisellä kierroksella Rukan lauantain normaalikisassa.

Kommentti: Suomen hiihtonaiset kyykkäsivät Rukalla historiallisella tavalla – pitäisikö Hiihtoliiton tehdä merkittävä peliliike?

Suomalaisnaisille tekisi tällä hetkellä tiukkaa mahtua Ruotsin sprinttereiden B-maajoukkueeseen. Nykysysteemissä asiaan ei ole odotettavissa nopeaa muutosta, kirjoittaa Atte Husu.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola perjantain suomalaisnimet maastohiihdossa – urakka tyssäsi välierissä

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola olivat perjantain parhaat suomalaiset perinteisen sprintissä.

Iivo Niskanen suomi itseään kovin sanoin: “Ei tuollaisella hiihdolla pärjää ollenkaan näissä kisoissa”

Iivo Niskanen ei ollut lainkaan tyytyväinen sprinttisuoritukseensa Rukan maailmancupin avauksessa.

Rukalla takana vauhdikas talviurheilupäivä – katso tallenteet lähetyksistä

Rukalla riitti perjantaina suhinaa ja suihketta. Kuvan videota klikkaamalla voit katsoa naisten ja miesten sprinttihiihdon erävaiheen uusintana.

Suomessa talvilajien superviikonloppu – katso täältä Rukan ja Kontiolahden kaikki lähetysajat

Rukan ja Kontiolahden kisatapahtumia voi seurata Yle Urheilun suorissa lähetyksissä.

Ruka toimii miessprinttereille mittarina jo ensi keväälle – Joni Mäki korostaa kisan tärkeyttä: Se näyttää, miten hyvin olemme valmiita MM-sprinttiin

Joni Mäki ja Lauri Vuorinen janoavat menestystä Rukan sprintissä. Ristomatti Hakola ei osaa sanoa, mihin hänen kuntonsa riittää.

Iivo Niskasen kisakunto, mäkijoukkueen järisyttävän pitkä kilpailutauko, yhdistetyn joukkueen akilleen kantapää – tässä Yle Urheilun asiantuntijoiden tärpit Rukan viikonlopulle!

Rukan maailmancup pyörähtää käyntiin perjantaina ja tarjoaa tukun huippusuorituksia niin maastohiihdosta, mäkihypystä kuin yhdistetystäkin.

Selkävaivoista kärsinyt Iivo Niskanen suhtautuu tilanteeseensa leppoisasti – kilpailukalenterissa riittää pohdittavaa: "On aina omanlainen riski lähteä"

Iivo Niskanen haluaa samanlaisen tykkialun maailmancup-kauteensa kuin viime vuonna. Kilpailukauden jatko Rukan jälkeen on vielä kysymysmerkki.

Norjalaisyllättäjä Gunnulfsen sairastui eikä pääse Rukan maailmancup-avaukseen

Maastohoiihdon maailmancup-kausi starttaa perjantaina Rukalla.

Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen nimettiin Rukan maailmancupiin, mutta lopullinen joukkue selviää lähempänä kilpailua: "Kaikkea voi tapahtua"

Maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan Taivalkosken kilpailujen tuloksista ei kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä.

Suomen Rukan joukkue julki – Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen mukana

Rukan maailmancupia voi seurata Ylen kanavilla 26.-29.11.

Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken takanakin erikoinen tilanne – Ylen asiantuntija ei osaa sanoa mitään Suomen joukkueen iskukyvystä

Kalle Lassilan mukaan olisi vahvasti veikkaamista, jos hän lähtisi arvioimaan Suomen hiihtojoukkueen iskukykyä ennen maailmancupin avausta Rukalla.

Joni Mäki jyrää voitosta voittoon kotimaan laduilla – "Rukalla pitäisi päästä vieläkin kovempaa"

Joni Mäki on lupaavassa vireessä Rukan maailmancup-avauksen kynnyksellä.

Katso tallenne: Maailmancupin mäkikilpailu päätti talvilajien vilkkaan päivän

Talvilajien kisapäivää voi seurata Ylen Urheilustudion suorissa lähetyksissä.

Krista Pärmäkoski paljastaa terveysongelmat – Rukan maailmancupissa kisaaminen ei ole varmaa: "Kunto on aika lailla kysymysmerkki"

Krista Pärmäkosken mukaan sunnuntain kilpailu Taivalkosken Suomen cupissa ratkaisee, kisaako hän ensi viikonloppuna Rukalla.

Iivo Niskasen kauden avaus venyy Rukan maailmancupiin – Suomen hiihtotähdellä selkäongelmia

Valmentaja Olli Ohtosen mukaan Iivo Niskanen jättää Suomen cupin sunnuntain kilpailunkin väliin varotoimenpiteenä.

Haastaako alkukauden komeetta jopa Iivo Niskasen? Joni Mäki tietää, mikä kaksikon erottaa – "Siellä on ihan järkyttävä kone"

Joni Mäen nousu hiihdon kirkkaimpaan kärkeen on antanut odottaa itseään. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila uskoo, että tämä talvi voi olla Mäelle todellinen läpimurtokausi.

Hiihdon Suomen Cup saa juhlakaudelle vielä normaaliakin suuremman arvon? "Enää ei ole hirveästi eroa maailmancupiin"

Hiihdon Suomen Cupissa alkaa jo kymmenes kausi tänä viikonloppuna Vuokatissa.

Suomen ykkössprintterit mukana Vuokatin avauskisassa – Niskanen ja Pärmäkoski aloittavat kautensa kahden viikon päästä

Kymmenes hiihdon Suomen cupin kilpailukausi alkaa lauantaina Vuokatissa sprintillä. Sunnuntaina on vuorossa viestit.

Iivo Niskanen paistattelee yksilöurheilijoiden tulokärjessä, Lotta Harala pesee tuloillaan kilpasiskonsa selvästi – katso tästä yksilölajien tulokärki

Iivo Niskanen tienasi vuonna 2019 Suomeen veronsa maksavista yksilöurheilijoista eniten. Uransa viime keväällä lopettanut ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli naisurheilijoiden tulokuningatar.

Tässä on suomalaisen urheilun tulokärki vuonna 2019: Sami Lepistölle yli miljoona euroa – e-urheilijoiden kärkinimelle kovat veronpalatukset

Jokerien KHL-joukkue valloittaa Suomen urheilijoiden tulokärjen. E-urheilijoiden kärkinimi Lasse Urpalainen sai veronpalautuksia enemmän kuin hänellä oli verotettavia ansiotuloja.

Ensin arvokisamitali, sitten oma maatila – Perttu Hyvärisen suurimmat unelmat löytyvät pellolta ja metsästä, mutta moottorisahaan ja puimuriin hiihtävä maajussi ei uskalla tarttua

Viime kauden kansainvälisen läpimurron jälkeen Perttu Hyvärinen uskaltaa jo puhua arvokisamitaleista. Mutta hänen suurimmat haaveensa löytyvät hiihtolatujen ulkopuolelta. Ei ihminen taustalleen mitään voi, Hyvärinen sanoo Sportliv-ohjelmassa.

Myös sprinttitähti Caspersen Falla kritisoi hiihtokalenteria – "Tuntuu aika naiivilta"

Maastohiihdon kilpailukalenterin realistisuus arveluttaa hiihtäjiä.

Iivo Niskaselta painava esimerkki koronaviruksen vaaroista – Suomen maajoukkuehiihtäjät eivät ole täysin valmiita kisaamaan ihan missä tahansa

Iivo Niskanen muistuttaa, että koronavirustartunta tarkoittaisi kestävyysurheilijalle huonoja asioita.

Moni suomalaishiihtäjä olisi pitänyt järkevänä ampumahiihdon mallia maailmancupissa – Kerttu Niskanen paljasti päinvastaisen sisäpiiritiedon

Koronaviruspandemiasta huolimatta maastohiihdon maailmancupissa kisataan normaaliin tapaan neljässä eri maassa ennen vuodenvaihdetta. Ampumahiihdossa kisamaita on vain kaksi.

Urheilugaala järjestetään ja Vuoden Urheilija valitaan tammikuussa poikkeuksellisesta koronavuodesta huolimatta - gaalan pääsihteeri: “Jokainen urheiluvuosi ansaitsee hetkensä”

Koronaepidemian poikkeusolot huomioidaan Urheilugaalan järjestelyissä, ja tapahtuman toteuttamiseen on varauduttu erilaisin vaihtoehdoin.

Iivo Niskanen tykitti maantiekympillä ylivoimaiseen voittoon hurjalla ajalla

Hiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen tykitti 10 kilometrin maantiejuoksun reiluun puoleen tuntiin.

Kuinka koronatilanne vaikuttaa ensi kauden hiihdon maailmancupiin? Päävalmentaja Teemu Pasanen: "Kukaan ei pysty arvioimaan, mikä tilanne on talvella"

Suomen hiihtomaajoukkue pääsi ensimmäiselle yhteisleirille vasta heinäkuussa. Harjoituksissa valmistauduttiin jo ensi kevään MM-kisoihin.

Raastava harjoitus kotimaassa kesytti jopa olympiavoittajankin – Iivo Niskanen haluaa menestyä jokaisessa kisassa, vaikka epävarmuus leijuu arvokisakauden yllä

Iivo Niskaselle jäi Seefeldin MM-kisoista nälkää. Oberstdorfissa hän haluaa menestyä muillakin matkoilla kuin vain päämatkallaan.

"Maajoukkueen hitaimmalle miehelle" Iivo Niskaselle ja Johanna Matintalolle rullahiihtosprinttien Suomen mestaruudet

Iivo Niskanen ja Johanna Matintalo olivat nopeimmat rullahiihdon SM-kisojen perinteisen hiihtotavan sprinteissä Vuokatissa.

Viikonloppuna Vuokatissa jaetaan rullahiihdon SM-mitalit – paikalla myös Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen

Vuokatissa kilpailaan lauantaina sprintissä ja sunnuntaina normaalimatkoilla väliaikalähdöillä.

Iivon areena valmistuu aikataulussaan Vieremällä

Avajaisjuhlallisuuksia siirrettiin koronarajoitusten takia.

Iivo Niskanen sai vuoden tauon jälkeen täyden 20 000 euron urheilija-apurahan – tulot juuri alle sallitun

Hieman yli sata talvilajin urheilijaa on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämän apurahan.

Iivo Niskanen piti huoltopäällikön valinnasta – Norrgård vihjaa hiihdon suurmaiden etulyöntiasemasta fluorivoiteen siirtymävaiheessa: "Ihan varmasti isoja eroja ensi kaudella"

Suomen hiihtoässä Iivo Niskanen tuntee uudeksi maastohiihtomaajoukkueen huoltopäälliköksi valitun vaasalaisen Martin Norrgårdin muutaman vuoden takaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle