Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yleiskuva hallista

Helsinki-hallilla olisi useita ottajia, sanoo pormestari Vartiainen – Mika Anttonen vetäytyy ostoaikeistaan, jos muitakin kiinnostuneita on

Koska Helsinki-hallin ostajaksi on tiedossa useita kiinnostuneita tahoja, aikoo Mika Anttonen vetäytyä kauppa-aikeistaan. Helsingin kaupunki toivoo areenan pikaista avaamista.

Nuoriso-ohjaaja Sami Hyvönen kuvattuna Ilmalan juna-asemalla.

Kaupungin työntekijät halutaan mukaan tekemään isoja päätöksiä Helsingissä – päiväkodeissa huomattiin jo, etteivät päättäjät tunne niiden arkea

Helsingin kaupunginvaltuutettu Mari Holopainen (vihr.) ehdottaa työntekijöiden edustajalle säännöllistä läsnäolo-oikeutta kokouksissa, joissa valmistellaan kaupungin isoja päätöksiä.  

Hgin kaupungintalo iltavalaistus.

Näin Suomen kaupungeissa kunnioitetaan Ukrainan kansallispäivää

Muun muassa Helsinki liputtaa tänään kaupungintalolla Ukrainan lipulla. Samalla tulee kuluneeksi tasan puoli vuotta siitä, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa Ukrainassa.

Juhana Vartiainen.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen tapasi Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin

Vartiainen vieraili Ukrainassa perjantaina yhdessä seitsemän muun eurooppalaisen kaupungin pormestarin kanssa.

Helsingin pormestari Vartiainen: Kaupunki ei ole miettinyt vaihtoehtoisia tapoja palkkojen maksuun

Helsingin kaupunki ei ole miettinyt vaihtoehtoisia tapoja palkanmaksuun, sanoo pormestari Vartiainen

Juhana Vartiaisen (kok.) mukaan on parempi pyrkiä korjaamaan uudesta järjestelmästä johtuvat vaikeudet kuin kehittää muita keinoja palkkojen maksuun.

Minna Arve.

Turun pormestari Minna Arve osallistuu Harvardin yliopiston järjestämään kaupunkien johtamisen koulutusohjelmaan

Ohjelmaan on valittu 40 pormestaria ympäri maailmaa. Suomesta valittiin Arven lisäksi Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

opettaja kirjoittaa liitutaululle.

"Johdon ei pidä lomailla ennen kuin palkanmaksuongelmat on korjattu", sanoo SDP:n Heinäluoma – pormestari Vartiainen pyysi työntekijöiltä anteeksi

Helsinki on selittänyt laajoja palkanmaksuongelmia järjestelmäuudistuksella. Osalla työntekijöistä palkka on jäänyt kokonaan tulematta ja osalla sen laskemisessa on tapahtunut virheitä.

Hartwallin nimikyltit on poistettu Helsingin areenan seiniltä.

Helsingin areenan käyttöön saaminen näyttää tällä hetkellä mahdottomalta

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen haluaisi saada hallin suomalaisomistukseen. Pakkomyynti voisi tulla eteen, jos Helsinki Halli ei suoriutuisi veloistaan, arvioi pormestari.

En man i kostym står utomhus i en betongmiljö. Vädret är soligt. Han ser in i kameran och ser nöjd ut. Bakom honom finns en trappa.

Työntekijät loppuvat Helsingin päiväkodeista ja ongelmia aletaan nyt ratkoa asiantuntijaryhmässä – Vartiainen: Toimia tarvitaan välittömästi

Helsingin pormestari Juhana Vartiaisen asettama koordinaatioryhmä pyrkii löytämään ratkaisun varhaiskasvatuksen henkilöstöpulaan. Vartiaisen mukaan toimia on tehtävä välittömästi.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Helsingin pormestari Vartiainen: "Sotealan työntekijöiden rokottautumisvelvollisuus on tulossa, ja siihen kannattaa oikeasti valmistautua"

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen vetosi kaupungin koronainfossa rokotusten puolesta. Helsingissä on tällä hetkellä noin 75 000 rokotusten piiriin kuuluvaa yli 12-vuotiasta, jotka eivät ole hankkineet rokotteita.

Lauri Kontro

Lauri Kontron kolumni: Pakkoruotsi takaisin!

Olemme puolikielisiä, jos emme osaa suomea tai ruotsia kelvollisesti. Meillä ei ole varaa siihen, että kotimaisten kielten osaaminen rapistuu, kirjoittaa Kontro.

Juhana Vartiainen.

Juhana Vartiaisen kritiikkiä herättänyt budjettimalli saanee jatkoa ensi vuonna – "Demokraattisempi kuin aiempi toimintatapa"

Helsinki päätti jatkaa palkkakehitysohjelmaa, joka mahdollistaa palkkojen korottamisen niissä ammattiryhmissä, joihin on vaikea löytää osaavaa työvoimaa. 

Helsingin kaupungintalo joulukuussa 2020.

Helsingin budjetin valmistelu salassa hämmensi, tänään esitys tulee viimein julki – perussuomalaisten edustaja kertoo, mikä neuvotteluissa hiersi

Perussuomalaisten budjettineuvottelijan Juhani Strandénin mukaan Helsinki on tuplaamassa velkansa neljässä vuodessa. Hän sanoo, että kiistaa tänään julkistettavassa budjetissa aiheutti iso investointiohjelma.

Juhana Vartiainen

Pormestari Vartiainen vakuuttaa budjetin valmistelun salassa parantavan demokratiaa – tutkija on toista mieltä: "Tässä jää tärkeä kierros pois"

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Anni Jäntti näkee Vartiaisen budjettivalmistelun ongelmana sen, että kaupunkilaisten nähtäväksi budjetti tulee vasta, kun kaikesta on jo käytännössä päätetty. Myös Turussa ja Tampereella pormestari ohjaa budjetin valmistelua

Purjelaivoja Turussa.

Helsinki on yksi kohdesatamista Tall Ships Races 2024 –purjehduskilpailussa

Joka neljäs vuosi järjestettävät kilpailut peruttiin tältä vuodelta. Helsinki on toiminut tuhansien nuorten kansainvälinen purjehdustapahtuman kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja 2013.

Stansvikin metsä on jäämässä uuden kaavarakentamisen alle.

Helsinki käänsi kelkkansa lähimetsien rakentamisessa: Vartiosaari säilyy virkistysalueena ja Stansvikin asuntoja harkitaan uudelleen

Tänään julkistettu Helsingin strategia ohjaa kaupungin toimintaa seuraavan neljän vuoden ajan. Helsingin kuntaveroa ei koroteta ensi vuonna

Ihmisiä kävelee kaudulla.

Covid restrictions on hobbies, public events in Helsinki set to be lifted from October

Helsinki Mayor Juhana Vartiainen (NCP) said the ending of the measures would mean the "return to normal" could begin.

Ihmisiä kauppakeskuksessa.

Yleisötilaisuuksia ja harrastustoimintaa ei rajoiteta pääkaupunkiseudulla syyskuun jälkeen – etätyö- ja maskisuositus pysyy kuitenkin voimassa

Pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmä esittää aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuusrajoituksista luovutaan. Lisäksi koronakoordinaatioryhmä linjaa, että harrastustoimintaa ja liikuntatiloja koskevista rajoituksista luovutaan 1.10. alkaen.

Michael Oksanen.

HBL: Pohjola-Nordenin entistä pääsihteeriä kohtaan uusia epäilyjä – väärennettiinkö Juhana Vartiaisen ja edesmenneen kansanedustajan allekirjoitukset?

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok.) kertoo tienneensä heti asiakirjan nähtyään, ettei hän ollut allekirjoittanut sitä. Aiemmin on kerrottu, että poliisi epäilee Michael Oksasta muun muassa törkeästä kavalluksesta.

Helsingin pormestari syyttää hallituksen koronastrategiaa konkretian puutteesta

Kaksi kertaa rokotettuja ei enää pikku nuhassa testata Uudellamaalla – Helsingin pormestari perää rajoitusten purkuun kansallisia linjauksia

Yli 100 000 helsinkiläistä rokotusten piiriin kuuluvaa ihmistä ei ole vielä käynyt ottamassa rokotetta. Tartunnat painottuvat selkeästi rokottamattomiin.

Lappeenrannan Lönnrotinkoulun 4.-luokkalaiset pelaavat liikuntasalissa sisäjalkapalloa.

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen

Helsinki Mayor: English could be the capital's language

Juhana Vartiainen (NCP) told Helsingin Sanomat on Saturday that Helsinki could declare itself an English-speaking city.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Helsinki voisi pilotoida koronapassin käyttöä – pormestari Vartiainen kertoi ensimmäisessä koronainfossaan valtiolle tarjotusta yhteistyöstä

Helsingin kaupungin koronainfossa uusi pormestari Juhana Vartiainen kertoi, että Helsinki on tarjonnut kumppanuutta koronapassin kehittämiseksi. Hän sanoi ymmärtävänsä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimen huolen uusista kokoontumisrajoituksista.

Kuvakollaasissa vasemmalla Jussi Halla-aho, keskellä Anni Sinnemäki ja oikealla Juhana Vartiainen.

Kuntavaalien ääniharavan Jussi Halla-ahon vaalikampanja maksoi nolla euroa – Elinkeinoelämän keskusliitto tuki eniten kokoomusta

Helsingin pormestariksi valittu Juhana Vartiainen sai vaalikampanjaansa tukea liike-elämästä tutuilta nimiltä, omaa rahaa ei kulunut ollenkaan. Kuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset on jätettävä viimeistään reilun viikon kuluttua.

Veikkauksen peliautomaatteja Kuopissa. Ennen pelaamista pelaajan pitää tunnistautua.

Vaatimukset katkaista Veikkauksen ja järjestörahoituksen yhteys yltyvät

Veikkauksen pelituottojen yhteys järjestöjen rahoitukseen nousi esiin lauantaina kokoomuksen ryhmänjohtaja Kai Mykkäsen haastattelussa Helsingin Sanomissa. Veikkauksen asemaa tutkinut toimittaja Senja Larsen pitää nykymallia kestämättömänä.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Juhana Vartiaisen pormestarinimitys varmistui – puolueet pääsivät sopuun paikkajaosta

Vihreät saa kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikan, SDP:lle tulee kasvatus ja koulutus ja vasemmistoliitto saa kulttuurin ja vapaa-ajan asioista vastaavan apulaispormestarin paikka.

Kuvassa Veronika Honkasalo

Vasemmistoliitto rynnimässä ensimmäistä kertaa pormestaristoon Helsingissä – Veronika Honkasalo: "Kyllä meille apulaispormestarin paikka kuuluu"

Neuvottelut pormestarin ja apulaispormestarien valinnasta käynnistyivät vaalit voittaneen kokoomuksen pormestariehdokkaan Juhana Vartiaisen johdolla Helsingissä.

Kuvakollaasi.

Tuleva miespormestari kuvattiin ilman paitaa, yläosattomissa olevat naiset poistettiin yleisestä saunasta – kysyimme tutkijalta ja suomalaisilta, kenen nänni saa näkyä

Nännikeskustelu pulpahti pinnalle, kun neljä tissiaktivistia poistettiin yleisestä saunasta, ja vain muutamaa päivää myöhemmin tuleva miespormestari kuvattiin Helsingin Sanomiin yläruumis paljaana.

Helsingin uusi pormestari Juhana Vartiainen.

Helsingin tuleva pormestari Juhana Vartiainen: "Vihaan julkisten varojen tuhlausta" – Lue, miten talousosaaja aikoo johtaa pääkaupunkia

Yle kysyi Helsingin tulevalta pormestarilta, mitä hän ajattelee kaupungin eri toimialojen, kuten talouden, kulttuurin ja kasvatuksen tulevaisuudesta ja painotuksista. Johtamismallia kokoomuksen Juhana Vartiainen sanoo saaneensa Ruotsista.

Pormestaritentti Ylen studiolla.

"Suosituimmissa bileissä on aina monien mielestä liikaa ihmisiä" – pormestariehdokkaat ottivat yhteen asumisen kalleudesta Helsingissä

Ylen tiistai-iltana järjestämässä pormestaritentissä ehdokkaat olivat yksimielisiä siitä, että asuminen pääkaupungissa on kallista, mutta erimielisiä siitä, miten siihen pitäisi puuttua.

Pormestariehdokkaat Nasima Razmyar, Juhana Vartiainen ja Anni Sinnemäki.

Maanantai 10.5.2021 (radio)

Vartiaisella ja Sinnemäellä on saman verran kannatusta Helsingin pormestariksi. Uusia koronatartuntoja on 143. Norwegian palaa Suomeen kesäkuussa. Valas jäi jumiin Thames-jokeen.

Pormestariehdokkaat Nasima Razmyar, Juhana Vartiainen ja Anni Sinnemäki.

Ylen kysely: Vartiainen ja Sinnemäki lähes tasavahvoja Helsingin pormestariksi – näin äänestäjän ikä, asuinalue ja tulot vaikuttavat suosikkiin

Ylen kyselyn mukaan Helsingin pormestarikilvasta näyttäisi tulevan varsin tiukka kamppailu. Kärkiehdokkaista SDP:n Nasima Razmyarin kannatus jakautuu tasaisimmin eri alueilla asuvien helsinkiläisten välillä.

Pormestaritentti Helsingissä 10. maaliskuuta 2021.

Katso Helsingin pormestariehdokkaiden ensimmäinen vaalitentti – Pitäisikö uusimaalaiset rokottaa ennen muita? Nouseeko kunnallisvero?

Vaikka kuntavaalit siirtyvät koronan takia huhtikuulta kesäkuulle, taistelu Helsingin herruudesta käy jo kuumana.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen, Kokoomus.

Helsingin kokoomus vahvisti Juhana Vartiaisen puolueen pormestariehdokkaaksi

Vartiainen nousi ehdolle nopeasti sen jälkeen, kun aiemmin esillä ollut Kirsi Piha ilmoitti luopuvansa pormestariehdokkuudestaan

Juhana Vartiainen eduskuntatalon edessä

Kokoomuksen Juhana Vartiainen sovittelee jo sote-kapinakenraalin viittaa harteilleen: "Helsinkiläisille uudistus olisi erityisen huono"

Helsingin pormestariksi haluava Vartiainen jatkaisi nykyisen pormestarin Jan Vapaavuoren kanssa samoilla sote-kriittisillä linjoilla.

Kansanedustaja Juhana Vartiainen, Kokoomus.

HS: MP Vartiainen seeks NCP nomination for Helsinki mayor

The National Coalition Party aims to nominate a replacement candidate next week after Kirsi Piha withdrew from the race.

Juhana Vartiainen

Urbaani Vartiainen lähtee pormestarikisaan: arvostaa Helsingin luontoa ja jugendkeskustaa – "Nyt tarvitaan rautaista talousosaamista", sanoo piirihallituksen johtaja

Kokoomus pyrkii valitsemaan uuden pormestariehdokkaan vauhdilla, koska aiempi ehdokas Kirsi Piha luopui yllättäen ehdokkuudesta.

Sanna Marin

"Toivottavasti Sanna Marin pitää sedät kurissa" – Tampereella juhlitaan jo ensimmäistä omaa pääministeriä

Suomen kolmas naispääministeri tulee Tampereelta ja uutinen on otettu ilolla vastaan.

Helsingin Pasilan postikeskus.

Postin kovistelu jakaa kansanedustajien mielipiteitä – Kokoomuksen Vartiainen: Erittäin huono ajatus, johtamisesta tulee mahdotonta

Osa kansanedustajista kannattaa Postin yksityistämistä, osan mielestä valtion tulisi tinkiä osingoistaan.

Kuvassa kolumnisti Jari Ehrnrooth.

Jari Ehrnroothin kolumni: Politiikka huutaa älyllistä ajattelua

Tietoyhteiskunnassa tutkijatausta antaa hyvät eväät poliitikolle, pohtii Jari Ehrnrooth kolumnissaan.

Juhana Vartiainen ja Lasse Laatunen

Vartiaisen ja Laatusen kinailu jatkuu – Vartiainen: Kallista Suomelle, kun rohkaiset kapinoitsijoita

Eläkkeellä oleva työmarkkinajuristi Lasse Laatunen uskoo, että kiistelty muutos irtisanomissuojaan ei johda hallituksen toivomaan lopputulokseen. Riitaan pitää Laatusen mielestä hakea ulospääsytie.

Marko Ahtisaari Aamu-tv:n sohvalla.

Marko Ahtisaari Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi

Ahtisaari vastaa Juhlaviikkojen taiteellisesta suunnittelusta vuosina 2019-2020.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) eduskunnan täysistunnossa.

Kokoomus temppelinharjalla: Soten valinnanvapaus ravistelee taas Sipilän hallitusta

Kokoomuksen pahimmat pelot toteutuvat, jos hallituksen sote-uudistuksesta jää lopulta käteen maakuntahallinto ja valinnanvapauden toteutuminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Suomen Pankki.

Kuka nousee Suomen Pankin johtoon? Pankkivaltuustolta odotetaan tänään esitystä

Presidentti nimittää uuden pääjohtajan virkaansa toukokuussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle