Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Klassikkonäytelmään pohjautuvat elokuvan päärooleissa loistavat Jessica Chastain ja Colin Farrell.

Neiti Julie

Draamaelokuva sukupuolten valtataistelusta juhannusyönä.

 Macbeth Maximteatern 2016

Beck-rikossarjan pahisetsivä murhaajan roolissa – listasimme Tukholman teatteritärpit

Syksyn kohutuimpia teatteriesityksiä Tukholmassa on Mikael Persbrandtin Macbeth – vallanhimoinen ja vainoharhainen kuningas. Se saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona.

Kuunnelma 'Parian' harjoitus - kuvassa vasemmalta lukien Tobias Zilliacus, Teho Majamäki, Hannu-Pekka Björkman ja Juhana von Bagh.

"Jatkuu huomenna!" naulitsi koko Suomen radiovastaanottimien ääreen – "kuulelmat" olivat alusta asti radion vetonaula

90 vuotta täyttävä Yleisradio ryhtyi heti alkajaisiksi tuottamaan myös draamaa. Radiokuunnelmat lähetettiin aluksi suorina, sillä tallennustekniikka oli kehittymätöntä. Radioteatteri palaa juurilleen syyskuussa ja lähettää 90 vuotta sitten kuullun kuunnelman uutena versiona.

Neljä näyttelijää hammaslääkärin vastaanotolla. Puffikuva.

Kuunnelmia livenä

Radiokuunnelmat täyttävät 90 vuotta ja juhlivat livenä.

Juha Hurme

Juha Hurmeelta ei heru myötätuntoa miehille: "On vain myönteistä, että miesten vääristyneen suuri valta-asema horjuu"

Jos nykymies on tossun alla, tulkoon sieltä pois. Juha Hurme on seurannut hämmentyneenä kiivaana vellovaa keskustelua miehen alistetusta asemasta. Feministiksi julistautuva teatterimies pitää vain myönteisenä sitä, jos miehen piiri pienenee. Hurme on hahmotellut nykymiehen uudessa näytelmässään Töppöhörö, eikä kuva ole kaunis. Kirjailija, ohjaaja Juha Hurme aloittaa joka sunnuntaisen Kulttuurivieras-sarjan.

Kohtaus näytelmästä Aavesonaatti

Juha Siltanen vihdoin valmis Aavesonaattiin

August Strindbergin Aavesonaattia esitetään Suomessa vain harvakseltaan. Juha Siltanen keräsi 30 vuotta rohkeutta ohjatakseen sen Turun kaupunginteatterin Sopukkaan.

Ruotsissa oma "musta Mannerheim" -kohu

Ruotsissa on puhjennut kohu "liian tummaihoisesta" näyttelijästä. Falunissa toimiva Dalateatern on saanut uhkauksia ja rasistisia viestejä liittyen August Strindbergin näytelmän päähenkilöön.

Lauri Kukkonen lavasteissa

Hämeenlinnan Teatterissa uusia vierailijoita ja vanhoja tuttuja

Hämeenlinnan Teatterin väki on palannut lomilta ja aloittanut syksyn näytelmien harjoitukset. Parhaillaan harjoitellaan kolmea hyvin erilaista näytelmää.

Janne Rosenvall

Lapin ylioppilasteatteri porautuu perimmäisiin kysymyksiin

August Strindbergin klassikko "Kuolemantanssi" ei ole helppo näytelmä. Sen Janne Rosenvall kuitenkin valitsi esikoisohjauksekseen Lapin ylioppilasteatterissa.

Kohtaus näytelmästä Neiti Julie ja Kuopion kaupunginteatterissa

Neiti Juliessa näyttelijä joutuu koville

Kuopion kaupunginteatterin vieraileva ohjaaja Cilla Back laittaa näyttelijät koville Neiti Julie -näytelmässä. Näytelmässä on vain kolme roolia. Sari Harju, Karri Lämpsä ja Lotta Huitti ovat näyttämöllä reilun tunnin ilman väliaikaa.

Chicago-musikaali Kuopiossa.

Chicago-musikaali oli menestys

Kuopion kaupunginteatterissa lähes täysille katsomoille esitetty Chicago-musikaali siirtyy pois ohjelmistosta tämän viikon jälkeen. Menestysmusikaalille asetettu kova kävijätavoite ylittyi.

Yle Areena logo.

Neiti Julie

Tauno Palo ja Kyllikki Forssell ovat päärooleissa August Strindbergin "naturalistisessa murhenäytelmässä", joka kuvaa jännitteistä rakkaussuhdetta juhannusyössä.

Zacharias Topelius

Satusetä Topelius kritisoi kapitalismia ja tehohakkuita

Matti Klinge kertoo Topeliuksen kriittisestä ajattelusta.

Ateneumissa on esillä pohjoisen luonnon lumoa

Ateneumin kevät- ja kesäkauden päänäyttely Luonnon lumo aukeaa yleisölle perjantaina. Pohjoismaisten kansallisgallerioiden yhteistyönä syntynyt näyttely esittelee pohjoismaista maisemamaalausta vuosilta 1840 – 1910.

August Strindbergin maalauksia esillä Lontoossa

Ruotsalaisen näytelmäkirjailijan August Strindbergin maalauksia ja valokuvia esittelevä näyttely avattiin torstaina Lontoon Tate Modern -galleriassa.