Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pyhän Laurin kirkon kappeli Vantaalla.

Rosvot veivät kirkon kappelista lähes tuhat kiloa kuparia – pari päivää myöhemmin poliisi onnistui palauttamaan saaliin takaisin omistajalle

Kupariverkkojen arvo on vähintään satatuhatta euroa. Kuparivarkauksia on kohdistunut kevään mittaan myös Aalto-yliopistoon ja Alvar Aallon suunnittelemiin arvotaloihin.

Mätäsvaaran avolouhosta ympäröi rauta-aita. Kyltissä lukee: "Kulku omalla vastuulla"

Mätäsvaaran ainutlaatuinen ulkokonserttipaikka saattaa saada sittenkin jatkoa – metsät hakannut Tornator ja lieksalaiset tapaavat

Metsäyhtiö Tornator hakkasi metsät Mätäsvaaran kaivosnäyttämön ympäriltä turvallisuuteen vedoten. Kulttuuriväki tyrmistyi työn jäljestä. Nyt mietitään voidaanko tilanne vielä korjata.

Ränsistynyt puutalo, jonka maalipinta on pahoin kulunut.  Piha on kasvanut myös umpeen ruohokasveja.

Urheiluseura remontoi lahonnutta hökkeliä 18 vuotta: "Kukaan normaali ihminen ei olisi ikinä lähtenyt tähän" – lopputulos hivelee silmää

Vielä 20 vuotta sitten Kotkassa sijaitseva Sunilan pirtti oli irvistelevä röttelö, joka oli jo käytännössä purkua vailla. Urheiluseura kunnosti rakennuksen, ja nyt se on kaunotar, joka huokuu arvokkuutta.

Kandidaattikeskus, Otakaari 1 Otaniemi

Rosvot tuhoavat Alvar Aallon arvorakennuksia – Otaniemen kampuksen taloista on varastettu jo yli 1 000 kiloa kuparia

Aalto-yliopiston rakennuksista on ryövätty kuparia jo pari vuotta eikä ilmiö ota loppuakseen.

Jyväskylän Yliopiston päärakennuksen lasi-ikkunoita mäntymetsän laitamilla.

Seminaarinmäki Jyväskylässä sai Euroopan kulttuuriperintötunnuksen ensimmäisenä Suomessa

Jo vuonna 1863 aloittaneen opettajien koulutuksen myötä kampus muistuttaa koulujärjestelmästä tasa-arvoisen ja demokraattisen yhteiskunnan perustana.

Pilvi Takala

Kuvataiteilija pukeutui univormuun – Pilvi Takala opiskeli vartijaksi ja ryhtyi valvomaan kauppakeskusta

Takalan videoteos Close Watch edustaa Suomea Venetsian nykytaidebiennaalissa. Takala pohtii, millaisilla eväillä kevyen koulutuksen saaneet vartijat puuttuvat ihmisten perusoikeuksiin julkisissa tiloissa.

Alvar Aallon sunnittelmia rakennuksia Sunilassa, Kotkassa.

Kotiseutuliitto on myöntänyt avustuksia seurantalojen korjauksiin – Sunilan Pirtin omistavalle urheiluseuralle lohkesi 18 000 euroa

Seurantalo Sunilan Pirttiä on remontoitu Kotkassa jo lähes 20 vuoden ajan. Huonoon kuntoon päässeen talon kunnostustyöt ovat loppusuoralla.

Fasetin valaisinpajalla neljä miestä pöydän ympärillä tarkastelemassa kunnostettavaa Finlandia-talon rappukäytävän valaisinta.

Torstai 7.4.2022 (radio)

Puoluekannatus. Maakaasu. Teleoperaattorit. Finlandia-talo. Sää.

Fasetin valaisinpajalla neljä miestä pöydän ympärillä tarkastelemassa kunnostettavaa Finlandia-talon rappukäytävän valaisinta.

Finlandia-talon 2700 valaisinta entisöidään Hollolassa – ajan patina saa näkyä uniikeissa lampuissa

Alvar Aalto suunnitteli Finlandia-taloon useita uniikkeja valaisimia. Päärakennuksen mittava perusparannus alkoi helmikuussa 2022. Valaisinten entisöinti kestää pari vuotta.

Aino Aallon suunnittelemia huonekaluja yksityisen keräilijän Pertti Männistön kokoelmasta.

Aino Aalto suunnitteli Savoy-ravintolan sisustuksen, mutta myös paljon muuta – miehensä varjoon jääneen muotoilijan työt saavat oman näyttelyn

Kotkan Sunilan tehtaanjohtajan asunnossa Kantolassa nähdään kesällä keräilijä Pertti Männistön yksityiskokoelmaan kuuluvia esineitä, kuten huonekaluja ja valaisimia.

Kolmen ristin kirkon alttari.

Suomalaisen arkkitehtuurin arvorakennus ränsistyy, eikä rahaa sen korjaamiseen ole: "Tämä ei ole vain harmi, tämä on pyhäinhäväistys"

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen ristin kirkko Imatralla sai japanilaisilta ystäviltään 13 000 euroa, mutta silläkään ei saa kuin muutaman metrin uutta räystäskourua.

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon museokeskuksen nimi näkyy museoita tulevaisuudessa yhdistävän nivelosan rakennustyömaan kylteissä: Aalto 2.

Jyväskylässä Ruusupuiston museokeskus sai nimen – avajaiset näillä näkymin kesällä 2023

Jyväskylässä Ruusupuiston museokeskuksen muodostavat arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemat Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo. Rakennukset yhdistetään uudisosalla.

Kolmen ristin kirkon urut Vuoksenniskalla

Alvar Aallon suunnitteleman kirkon remonttiin ei löytynyt rahaa, ja nyt joukko faneja aikoo pelastaa sen – Japanissa hattu kiertää jo

Uuden yhdistyksen tavoitteena on kerätä rahaa, jotta Imatralla sijaitseva kirkko saadaan remontoitua sekä seurakunnan käyttöön että matkakohteeksi.

Olonurkkaus, lappu ja tuoli.

Terhi Lindholm kehitti flippauksesta oman version – ostaa, kunnostaa ja vuokraa Alvar Aallon suunnittelemia asuntoja

Alvar Aallon suunnittelemista kohteista yksi suurimmista on Kotkan Sunilassa sijaitseva sellutehdas ja sen asuinalue. Terhi Lindholmin harrastus on ostaa Aallon suunnittelemia yksiöitä.

Finlandia-talon väistörakennus

Jokioisilla tehty Pikku-Finlandia valmis – akustiikka on hieno ja puu tuoksuu

Finlandia-talon väistötilan on urakoinut Jokioisilla toimiva FM-Haus. Pikku-Finlandia tehtiin pääosin Jokioisten talotehtaalla. Finlandia-talo Oy:stä kiitetään toimivuutta.

Aino ja Alvar illallisella Wienissä.

Tänään nostetaan lippu salkoon Alvar ja Aino Aallon kunniaksi – arkkitehtuuri ja muotoilu saivat oman liputuspäivän

Liput liehuvat myös lukuisista Aallon kohteista tunnetussa Jyväskylässä. Kaupungissa ja sen lähistöllä on 29 Aallon suunnittelemaa kohdetta.

Paimion parantola ilmakuvassa

Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun päivä 3.2.

3. helmikuuta lippu salkoon arkkitehtuurille ja muotoilulle.

Tampereen pääkirjasto Metso. Kirjastotalo jonka on suunnitellut arkkitehti Reima Pietilä.

Arkkitehtuuri ja muotoilu saivat oman liputuspäivän - 3. helmikuuta on Alvar Aallon syntymäpäivä

Tampereella juhlat jatkuvat, sillä lauantaina esitellään Raili ja Reima Pietilän arkkitehtuuria.

Alvar Aallon sunnittelmia rakennuksia Sunilassa, Kotkassa.

20 vuodeksi unohtunut kuntorata raivataan esiin Kotkassa – "Tällä kaikella on positiivinen vaikutus Sunilan alueen imagoon"

Kotkan kaupungin ja metsäyhtiö Stora Enson aikeet entisen kuntoradan alueen raivaamiseksi osuivat yksiin Kotkan Sunilassa.

kirjailija Jari Järvelä seisoo funkkistalo Kantolan edessä

Alvar Aallon Sunilan tie maailmanperintökohteeksi on pitkä – Kotkan kaupunki alkaa kuitenkin jo töihin, jotta haave Unescon listalle pääsystä toteutuisi

Kotkan kaupunki kunnostaa ensi vuonna Alvar Aallon suunnittelemaa entisen tehtaanjohtajan asuntoa ja kehittää Sunilan alueen matkailupalveluita. Pääsy Unescon listalle edellyttää alueen suojelua ja kunnossapitoa.

Tyhjä tontti odottamassa rakentamista Seinäjoen Kirkkokadulla, takana virastotalo ja Lakeuden risti.

Sedun opiskelijat vetoavat Kirkkokadun kampuksen rakentamisen puolesta Seinäjoella

Opiskelijat toivovat, että Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys vetäisi pois valituksensa Vaasan hallinto-oikeudesta.

Seinäjoen Lakeuden risti ja Aallon kirjasto iltavalaistuksessa talvella.

Alvar Aalto -säätiö uskoo Seinäjoen kykyyn pitää huolta Aallon kohteista – "Sama linja saisi jatkua"

Seinäjoen Aalto-keskuksen naapuritontin rakentamisesta noussut kohu on saanut myös Alvar Aalto -säätiön osallistumaan keskusteluun. Säätiö pelkää rakentamisen häiritsevän Aallon kohteiden hakeutumista maailmanperintöluetteloon.

Seinäjoen kaupungintalo

Kansainvälinen arkkitehtijärjestö "syvästi huolissaan" Aalto-keskuksen ympäristön rakentamisesta Seinäjoella

Seinäjoen Sedun Kirkkokadun rakentamishanke on nyt nousseen kohun takia saanut myös kansainvälisen arkkitehtijärjestön ilmaisemaan huolensa Aalto-keskuksen ympäristön rakentamisesta.

Tyhjä tontti odottamassa rakentamista Seinäjoen Kirkkokadulla, takana virastotalo ja Lakeuden risti.

Sedun Kirkkokadun rakennushanke viivästyy pahasti – kaupunki, koulutuskuntayhtymä ja kotiseutuyhdistys napit vastakkain

Valitus ja ruuhka hallinto-oikeudessa viivästyttää Sedun Kirkkokadun rakennushanketta Seinäjoella. Kaupunki ja koulutuskuntayhtymä moittivat yhdistystä kovin sanoin tiedotteessaan.

Paimion parantola kuvattuna takapihan puolelta.

Ministeriö jakoi rahaa kiertotaloushankkeisiin – Paimion parantolalle ja Turun ammattikorkeakoululle satojatuhansia euroja

Työ- ja elinkeinoministeriö tuki viittä eri kiertotaloushanketta yhteensä miljoonalla eurolla. Viidesta hankkeesta kaksi sijoittuu Varsinais-Suomeen.

Stansvikin kartanon alueella myytäviä astioita ja nukkeja.

Helsinki kunnostaa historiallisen Stansvikin kartanomiljöön – lauantaina siellä kaupataan tavaraa vuosikymmenten takaa

Stansvikin kartanoalueella vuokralla olleen yhdistyksen vuokrasopimus päättyy ja lauantaina paikalla pidetään tyhjennysmarkkinat.

Kolmen ristin kirkon sisätila Vuoksenniskalla

Suomalaisen arkkitehtuurin ylpeys rapistuu silmissä – nyt tyrkyllä olisi maailmanmaine, mutta omistaja pelkää sen jäävän haaveeksi: "Hävettää"

Alvar Aallon suunnittelema Kolmen ristin kirkko Imatralla on 12:n muun Aalto-kohteen kanssa tyrkyllä Unescon maailmanperintökohteeksi. Rahaa kirkon korjaamiseen ei tunnu löytyvän.

Selly Aallon hautakivi Jyväskylän vanhalla hautausmaalla.

Alvar Aallon äidin hautaa uhkaa hautaoikeuden menetys – nyt punnitaan sen kulttuurihistoriallinen arvo

Selly Aallon huonolla hoidolla ollutta hautaa uhkaa hautaoikeuden menetys Jyväskylän Vanhalla hautausmaalla. Seurakunta on lain velvoittamana ottamassa haltuun 26 hoitamatonta hautaa. Parhaillaan tutkitaan, löytyykö haudoista kulttuurihistoriallisesti suojeltavia kohteita.

kirjailija Jari Järvelä poseeraa Kotkan Sunilan terassitalojen edustalla

Kirjailija Jari Järvelä ei pelkää murskata miesneromyyttiä – uudessa romaanissa valokeilaan pääsee Aino Aalto, eikä kuvaus Alvarista ole mairitteleva

Kirjailija Jari Järvelällä on missio. Hän haluaa nostaa valokeilaan naishahmoja, jotka ovat jääneet varjoon historiankirjoituksessa. Hänen uusin romaaninsa kertoo arkkitehti Aino Aallosta.

Kolmen ristin kirkko Imatralla

Alvar Aallon suunnittelemaa kirkkoa aletaan jälleen korjata Imatralla – alkuun päästään 250 000 euron avustuksella

Kirkon vuotavan vesikaton korjaaminen on kiireellisyysjärjestyksessä ensimmäisenä. 

Alvar Aalon kotitalo

“Rakas Aino ja pikku ressut” – Alvar ja Aino Aallon intiimit kirjeet avaavat näkymän arkkitehtipariskunnan arkeen ja työhön

Alvar ja Aino Aallon elämä ja työ jaksavat kiinnostaa suomalaisia. Lukuisten tietokirjojen jatkumoon on juuri ilmestynyt uusi teos. Rakastan sinussa ihmistä tarjoaa kurkistuksen Suomen tunnetuimman arkkitehtipariskunnan henkilökohtaiseen kirjeenvaihtoon.

Käytävä Säynätsalon kunnantalolla.

Kotimaanmatkailu näkyy Keski-Suomessa – Visit Jyväskylä: yöpyjien määrä kasvoi 74 prosenttia

Keski-Suomessa matkailijoita kiinnostavat esimerkiksi arkkitehtuuri, kansallispuistot sekä tapahtumat. Eniten matkailijoita on saapunut Keski-Suomeen muualta kotimaasta.

Säynätsalon kunnantalo

Tiistai 3.8.2021

Koronatartunnat. Etäopinnot korona-aikana. Alvar Aalto. Mira Potkonen. Sää.

Säynätsalon kunnantalon ulkoseinää.

Säynätsalon kunnantalo valittu amerikkalaislehden listauksessa vaikutusvaltaisimpien rakennusten joukkoon

New York Timesin kriitikot kiittelevät Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen materiaalivalintoja sekä sen käytännöllisyyttä. Vuonna 1952 valmistuneeseen punatiilirakennukseen on sijoitettu muun muuassa kirjasto ja asuintiloja.

Iivari Viilosmaa kotonaan huoneessa, joka on täynnä design-keräilytyotteita.

Keräilijä Iivari Viilomaa, 29, löysi kirpparilta kummallisen lasiesineen, joka sai "kädet tärrämään" innosta – Instagramissa hänen löytöjään ihailevat tuhannet

Helsinkiläinen puuseppä Iivari Viilomaa toteuttaa keräilyharrastustaan pienellä budjetilla, mutta on onnistunut jo keräämään kirpputoreilta usean kymmenen tuhannen euron arvoisen kokoelman.

Paimion parantola ilmakuvassa

Aaltojen suunnittelema Paimion parantola avautui jälleen yleisölle – funkkishelmi mäntymetsän keskellä rakennettiin tuomaan toivoa

Alvar ja Aino Aallon suunnittelema Paimion parantola aloittelee uutta elämäänsä viime vuonna perustetun säätiön omistuksessa. Vuonna 1933 avatun tuberkuloosiparantolan arkea tutkitaan nyt myös Turun yliopistossa.

Villa Kokkonen

Alvar Aallon suunnittelemassa taiteilijakodissa ei pian enää lauleta – talousahdinko pakotti muusikkopariskunnan luopumaan rakastamastaan työstä

Taiteilijakoti Villa Kokkosen toiminta muuttuu, sillä korona vei isäntäpariskunnan mahdollisuudet jatkaa talousvaikeuksien vuoksi. Järvenpään kaupungilla ja taitelijakodin vuokralaisilla on erilainen näkemys vuokrasopimuksen irtisanomisen syistä.

Alvar Aallon suunnittelema keltainen puurakennus on Alajärven nuorisoseurantalo.

Alajärven nuorisoseura välttyi konkurssilta – Alvar Aallon seurantalossa puhkuu jälleen tekemisen into

Koronan kiusaama nuorisoseura sai kerättyä rahat muun muassa myymällä irtaimistoaan ja kansallispukujaan. Monen muunkin seuran ja yhdistyksen tili on tyhjä koronavuoden jäljiltä. Seurantaloja on ollut jopa kylmillään talvella.

Arkkitehtiopiskelijat Ahto Virtanen, Jalmari Lankinen ja Alvar Aalto.

Suunnitteli 200 rakennusta, opiskeli Alvar Aallon kanssa – miksi vain harva tuntee arkkitehdin, joka piirsi talot melkein koko Viipuriin?

Arkkitehti Jalmari Lankinen oli aikansa ahkerimpia tekijöitä. Lankisen töihin voi silti törmätä monessa paikassa, vaikka monet niistä jäivät rajan taakse.

Käytävä Säynätsalon kunnantalolla.

Alvar Aallolle kansainvälistä näkyvyyttä Euroopassa – arkkitehtuuri- ja designkohteet merkittävien kulttuurireittien joukkoon

Alvar Aalto Route on valittu Euroopan neuvoston kultuurireittien joukkoon. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen reitti tässä joukossa.

Alvar Aallon suunnittelema keltainen puurakennus on Alajärven nuorisoseurantalo.

Alajärven nuorisoseura pyrkii estämään konkurssin myymällä kansallispukuja

Alajärven nuorisoseurantalo on Alvar Aallon ensimmäinen arkkitehdintyö. Suojelukohdetta ei ole voinut pitää talvella kylmillään, koska siitä olisi aiheutunut talolle vaurioita. Pukujen myynnin toivotaan estävän seuran konkurssin.

Sanapilvi, jossa Ruusupuiston museokeskuksen nimiehdotuksia

Ruusupuiston uusi museokeskus Jyväskylässä sai tuhatkunta nimiehdotusta, lopullinen nimi päätetään tuonnempana

Kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa museota yhdistävä museokeskus avautuu vuonna 2023.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle