Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kryptovaluuttaa myyvä kauppa.

Pelko pankkikriisistä on palauttanut kiinnostuksen Bitcoiniin – kryptomarkkinoilla näkyy nyt uusia ilmiöitä

Bitcoin syntyi vuoden 2008 finanssikriisistä. Nyt lohkoketjuteknologian maailmalle esitellyt kryptovaluutta nähdään kryptopiireissä jälleen vaihtoehtona finanssimaailman ongelmiin.

Kuvakaappaus App Storesta josta voi ladata LocalBitcoinsin applikaation.

Suomalainen bitcoin-välittäjä lopettaa toimintansa – Yhdysvallat mainitsi yrityksen laittomaan venäläisrahaan liittyvässä rikostutkinnassa

LocalBitcoinsin viestintäjohtajan mukaan yhtiön sulkupäätöksellä ei ole mitään tekemistä yhdysvaltalaisen rikostutkinnan kanssa.

Bitcoineja.

Turkulaiselle kryptotoimistolle tulvii yhteydenottoja kryptovaluuttojen välitysalustan FTX:n konkurssiuhan takia

Kryptovaluutan kaupankäyntialusta FTX romahti reilussa viikossa. Epävarmuus talletusten kohtalosta on saanut monet siirtämään varoja ulkomaisilta alustoilta Suomeen ja omaan lompakkoon.

kello

Huijarit veivät Rolex-kauppiaalta neljä kelloa bitcoin-kikkailulla – oikeus antoi kovat rangaistukset suunnitelmallisuuden vuoksi

Rolex-kellojen kauppias luuli saaneensa bitcoineja neljästä kellosta, mutta huijarit estivät varojen todellisen siirtymisen uhrille.

Bitcoineja.

Finnish Customs sells off €46.5m in seized cryptocurrency

In the spring, the government pledged to spend the exchanged funds — at the time about 70 million euros — on humanitarian aid in Ukraine, but bitcoin's value plummeted before the transactions were made.

Bitcoinin logo Istanbulin katunäkymässä.

Ohjelmistokehittäjä pakkasi kaiken ja jätti Venäjän, mutta ruplat jäivät jumiin – pelastus löytyi epäilyttävän näköisestä kryptokioskista

Venäjän ja länsimaiden pankkiliikenteen jäädyttäminen on aiheuttanut suuria ongelmia ulkomaille muuttaneille venäläisille. Moni on löytänyt turvaa kryptovaluutoista, vaikka myös niiden arvo on heitellyt valtavasti.

Tietokoneita louhimassa.

Kryptomarkkinoilta katosi yli biljoona euroa – yhden valuutan kuolemankierre paljasti kryptojen mielettömyyden

Kryptovaluuttojen hintojen romahdus on saanut ihmiset puhumaan uudesta kryptotalvesta, jolloin innostus virtuaalivaluuttoja kohtaan laimenee. Samaan aikaan uusiin kryptoprojekteihin virtaa miljardeja.

Mynt med Bitcoinmotiv

Verottaja keräsi lähes 140 miljoonan euron potin kryptokaupoista

Kryptovaluuttojen arvot kävivät viime vuonna ennätyskorkealla, mikä näkyy verokertymässä. Suomalaiset ilmoittivat verottajalle kryptokauppoja viime vuodelta yli 2,1 miljardin euron arvosta.

Grafiikka näyttää, kuinka bitcoinin kurssi on laskenut yli 36 000 eurosta toukokuun alussa hieman alle 30 000 euroon 13. toukokuuta mennessä.

Nimeään myöten vakaiksi luvatut kryptovaluutat romahtivat, mikä horjuttaa koko markkinaa – bitcoinin arvosta sulanut puolet huippulukemista

Kryptovaluuttojen puolestapuhujat ovat mainostaneet kryptovaluuttoja suojautumiskeinoksi inflaatiota vastaan. Nyt lupaukset ovat osoittautuneet "täydeksi hölynpölyksi", sanoo analyytikko.

Kuvia eri kryptokeräyksien etusivuista.

Kryptoyhteisö on lahjoittanut Ukrainalle jo yli 40 miljoonan euron edestä kryptovaluuttoja

Perinteisen talousavun lisäksi Ukraina on pyytänyt lahjoituksia kryptovaluutoissa. Kansakunnan tukemiseksi on luotu NFT-teoksia ja kryptokeräyksiä. NFT:itä on kutsuttu 2000-luvun sotaobligaatioiksi.

Mielenosoittajat sytyttivät tuleen presidentti Nayib Bukelea kuvaavaan nuken.

"Kuin nettikasinoa valtion rahoilla" – El Salvadorin bitcoin-kokeilu on ollut vaarallinen pannukakku

Virallisen valuutan asemasta huolimatta bitcoineilla ei todellisuudessa voi maksaa El Salvadorissa, eikä siinä ole asiantuntijan mukaan mitään yllättävää.

Patrik Elias Johansson kädessään Bitcoin-kolikko.

Bitcoin-huijarit vievät uhreiltaan miljoonia ja henkilötiedot – suomalainen voi päätyä tietämättään osalliseksi jopa huumekartelliin

Huijarit veivät Jarmolta lähes sata tuhatta euroa. MOT-toimitus alkoi selvittää tapausta ja päätyi valtavan huijaustehtaan jäljille.

Narendra Modi.

Kryptovaluuttahuijarit kaappasivat Intian pääministeri Narendra Modin Twitter-tilin

Modin tililtä julkaistussa viestissä väitettiin, että Intian hallitus alkaisi jakaa bitcoinia kansalaisille. Viestiin oli lisätty huijauslinkki. Intia aikoo kiristää kryptovaluuttojen sääntelyä.

Kuvassa on kolme pitkää rakennusta, joissa toimii Riot Blockchainin kryptolouhos.

Kiinan kryptovaluuttojen louhintakielto nosti Yhdysvallat ja Kazakstanin bisneksen kärkeen

Vielä reilu kaksi vuotta sitten valtaosa maailman kryptolouhintakapasiteetista oli Kiinassa. Kiina kielsi louhinnan toukokuussa.

Musiikkitalon valomainoksessa mainostetaan kryptovaluutta Flokia

Kaduille on ilmaantunut luvattomia kryptovaluuttojen mainoksia – taustalla usein "pump and dump" -juoni, joka olisi osakemarkkinoilla laiton

Monen aloittavan kryptovaluutan taustalla piilee niin sanottu "pump and dump" -menettely, sanoo kryptovaluuttoja tutkiva taloustieteilijä. Osakemarkkinoilla se olisi laitonta.

Jalkapallokenkä ja jalkapallo kuvattuna Pyynikin tekonurmikentällä. Takana kajastaa kentän valonheittimen valo.

Korona-aika lisäsi ottelutulosten järjestämisen riskiä urheilussa: rahavaikeuksiin joutuneet pelaajat ovat houkutteleva kohde rikollisille

Jalkapalloilija saattaa tienata esimerkiksi 300 euroa kuussa. Rikolliset voivat lähestyä pelaajaa ja tarjota hänelle 3 000 euroa yhdestä pelistä.

Tuija Postari-Kivistö sienimetsällä.

Tuija Postari-Kivistö sijoittaa kryptoihin, vaikka viranomaiset varoittavat kuplan puhkeamisesta – katso, kuinka toimittajan rahoille kävi kuukaudessa

Ensin nuoret miehet innostuivat yksityisestä virtuaalivaluutasta ja tienasivat jopa miljoonia. Nyt mukaan ovat lähteneet naiset ja rikkaat suursijoittajat. Ilmassa on sijoituskuplan merkkejä.

Vihreänä hohtavia tietokoneita, edessä hahmo varjossa.

Kiinan keskuspankki kieltää kaiken kaupan kryptovaluutoilla – jatkossa kaupankäyntiä tutkitaan talousrikoksena

Keskuspankin mukaan kryptovaluuttojen laajentunut käyttö on johtanut muun muassa rahanpesuun, petoksiin ja pyramidihuijauksiin. Ilmoitus painoi bitcoinin hintaa reilun kuuden prosentin laskuun.

Bitcoin-automaatti New Yorkissa 9. helmikuuta. Kryptovaluutan arvo on noussut tänä vuonna jo 71 prosenttia.

Poliisille on kertynyt miljoonia euroja bitcoineja, kryptovaluutat näkyvät jo ulosotoissakin – Tullin bitcoin-potista haihtui keväällä kymmeniä miljoonia

Tulli päätti bitcoiniensa kauppaamisesta jo tammikuussa, mutta tarjouskilpailun bitcoinien välittämisestä Tulli avasi vasta torstaina. Ulosottolaitos muuttaa bitcoinit ja muut kryptovaluutat euroiksi, jotka se tilittää velkojille.

Euroopan keskuspankki Frankfurtissa.

Eurooppa otti harppauksen digieurohankkeessaan – rahan tallettamista "digikukkaroon" saa kuitenkin vielä odottaa

Keskuspankit ovat kiinnostuneita digirahasta, koska yksityisten yritysten kryptovaluuat ja niiden hallitseva asema markkinoilla voi olla keskuspankeille uhka.

Bitcoin-projektin työntekijät työskentelevät rannalla El Salvadorissa.

El Salvadorin päätös tehdä bitcoinista virallinen valuutta on enemmän julkisuustemppu kuin rahapoliittinen ratkaisu

Uuden lain myötä bitcoin nousee Yhdysvaltain dollarin rinnalle El Salvadorin virallisena valuuttana. Moni näkee El Salvadorin edelläkävijänä, mutta verojen kerääminen voimakkaasti heiluvassa kryptovaluutassa voi osoittautua erittäin vaikeaksi.

Grafiikka näyttää bitcoinin arvon kehityksen kuukauden ajalta. Bitcoinin hinta romahti toukokuussa 2021.

Bitcoin romahti, pudotuksen käynnisti maailman toiseksi rikkain ihminen sekä Kiinan kansanpankki – romahduksen edellytykset rakentuivat viime kuukausina

Bitcoinin äkkipudostus on poikkeuksellisen suuri, vaikka jatkuva kurssivaihtelu on ominaista kryptovaluutoille. Romahduksen vauhtia kiihdytti velkavivuttaminen, jossa moni sijoittaja on menettänyt kaikki rahansa.

Autojono bensa-asemalle Yhdysvalloissa, Virginian Alexandriassa.

Darkside-hakkeriryhmän serverit alhaalla vain viikko Yhdysvaltain suurimman polttoaineputkilinjaston sulkeneen iskun jälkeen

Kyberturvallisuusasiantuntijoiden mukaan Darksiden toiminta näyttäisi loppuneen, mutta on mahdollista, että ryhmä nousee uudelleen esiin toisella nimellä.

Nuori käyttää älypuhelinta.

Huijarit varastavat Instagram-tilejä ja tarjoavat luottavaisille seuraajille ilmaisia Bitcoineja – somehuijaukset yleistyivät pandemia-aikana

Somessa on viime aikoina liikkunut paljon Bitcoin-huijauksia, joissa käyttäjille luvataan ilmaista rahaa. Huijarin taskuun päätyneitä Bitcoineja ei saa takaisin. Somessa kaupitellaan myös olemattomia koronarokotteita ja lääkkeitä tartuntaa vastaan.

Kuvakollaasi, jossa on kuva henkilöautosta, konsolipeliohjaimesta, älypuhelimesta, metsäkoneesta ja mikrosirusta.

Autotehtaat sammuttavat jo koneitaan, koska niillä ei ole riittävästi mikrosiruja – Kysyimme Ponsselta, Nokialta ja Verkkokauppa.comista, miten sirupula näkyy

Koronan vuoksi komponenttien tuotanto hyytyi, mutta kysyntä räjähti, Ponsse, Nokia ja Verkkokauppa.com kertovat.

Vihreänä hohtavia tietokoneita, edessä hahmo varjossa.

Tutkimus: Kryptovaluutta bitcoinin louhinta uhkaa Kiinan päästötavoitteita

Bitcoinin louhinta kuluttaa valtavasti sähköä, jonka tuottajana Kiinassa on usein hiilivoima.

Erilaisia kryptoteoksia: CryptoKitties, Banksy ja CryptoPunks.

Digitaalisista tiedostoista taotaan uniikkeja kappaleita, joita myydään miljoonilla euroilla

"Mä olen sataprosenttisen varma, että nyt ollaan kuplassa. Mutta sen puhkeamisen jälkeen kaikki teokset eivät menetä arvoaan", sanoo kryptotaiteilija Vesa Kivinen.

Kuvituskuva: piirroskasvot

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: MOT:n suurselvitys Ilolan murhasta, suomalaistutkija osoitti Tukholman koronakuolemat ja bitcoin saastuttaa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Ravintolapäällikkö Esa Kvist kuivasi lattiaa, vuoropäällikkö Tuomas Kolu tyhjensi hanasta valutetun tuotteen viemäriin.

Herätys: Koronarajoitukset kiristyvät monin paikoin, bitcoinin louhinnasta jää valtava hiilijalanjälki, Trump kertoo poliittisesta tulevaisuudestaan

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

New Yorkin pörssi tammikuussa.

Yhdysvalloissa pörssikurssit ennätyslukemissa uuden koronaelvytyspaketin odotustunnelmissa

Erityisesti teollisuusosakkeiden Dow-indeksi nousi osakemarkkinoiden auetessa. Myös bitcoinin arvo nousi ensimmäistä kertaa yli 50 tuhannen dollarin.

I förgrunden ett mynt med tecknet för bitcoin. i bakgrunden utsuddade eurosedlar.

Tesla sijoitti puolitoista miljardia dollaria bitcoiniin

Virtuaalivaluutan kurssi kipusi välittömästi kymmenen prosenttia ennätystasolleen.

I förgrunden ett mynt med tecknet för bitcoin. i bakgrunden utsuddade eurosedlar.

Finnish Customs plans to cash in on confiscated bitcoin

The agency currently holds an estimated 60 million euros worth of the cryptocurrency.

Torilaudalle pääsee niin sanotulla tor-verkkoselaimella.

Tulli takavarikoi Tor-verkossa toimineen huumeiden kauppapaikan Sipulimarketin palvelimen sisällön

Esitutkinnassa selvinneiden tietojen perusteella Tulli on tehnyt myös bitcoin-takavarikon.

Kuvakaappaus Helsingin Sanomista

HS: Kansainvälinen sijoitushuijausverkosto vienyt suomalaisilta kymmeniätuhansia euroja

Valeuutisissa on väitetty esimerkiksi Ylen uutisankkuri Matti Röngän sijoittaneen bitcoineihin. 

Kuvassa on anynoominä esiintyvä mies Helsingissä marraskuussa 2020.

Mies oli päässyt eroon huumeista vuosia sitten ja odotti isäksi tuloa – sitten poliisi soitti, että on aika vastata vanhoista teoista Tor-verkossa

Poliisi puhui Silkkitie-tutkinnassa ensin 7 500 suomalaisesta huumeiden ostajasta. Nyt se arvioi, että 2 000 saa syytteen.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen

IT expert: At least 14 victims have paid 'Ransom Man'

F-Secure research chief Mikko Hyppönen has asked victims who've paid a ransom to the blackmailer to contact him.

BIttiraha.fi -verkkosivu.

Bitcoin voi saada Vastaamo-kiristäjän kiikkiin – kryptovaluutalla on pimeä maine, mutta sen käytöstä jää aina jälki

Psykoterapiakeskus Vastaamon massiivisen tietovuodon uhreilta kiristetään kryptovaluutta bitcoineja.

Sami Laiho

"Tämä on nyt henkilökohtaista": Tietoturvan huippuasiantuntijan omat tiedot vietiin Vastaamolta – auttaa jäljittämään rikollista

Sami Laiho joutui parin terapiakäynnin takia tietomurron uhriksi. Nyt hän auttaa kollegoidensa kanssa viranomaisia löytämään tekijän tai tekijät.

Psykoterapiakeskus Vastaamo Helsingissä 22. lokakuuta 2020.

Psychotherapy centre reveals two separate data breaches of sensitive patient information

An extortionist is now sending emails to patients asking them to transfer hundreds of euros in Bitcoin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle