Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Porin joukkoliikenne sai miltei puoli miljoonaa euroa koronatukea

Tukea on myönnetty eri puolille maata kaupunkiseuduille, koska koronatilanne on vähentänyt bussimatkustamista ja samalla lipputuloja.

Neljä taiteilijaa tekee ehdotuksensa Jyrki Kankaan muistomerkistä Poriin

Porin kaupunki haluaa kunnioittaa muistomerkillä monipuolista kulttuurielämän vaikuttajaa Jyrki Kangasta, joka oli yksi Pori Jazzin perustajista ja toimi muun muassa Pori Jazzin taiteellisena johtajana.

Esitys: Kokoontumisrajoitukset lievenevät Satakunnassa vasta maanantaina – Lukon yleisötoive kiekkoliigan finaaleissa ei toteudu

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä esittää, että maanantaista alkaen Satakunnassa yleisötapahtumiin voisi osallistua 20 ihmistä nykyisen kuuden asemesta. Päätös on takaisku kiekkoseura Rauman Lukolle, joka on toivonut saavansa myydä satoja lippuja jääkiekon finaalipeleihin.

Vesillä liikkuu aiempaa enemmän kokemattomia veneilijöitä – kivikkoisella Isojärvellä ei osata reittejä ja kuljetaan ilman karttoja

Veneilyn suosio on kasvanut. Vesillä se näkyy muun muassa siinä, että liikkeellä on uusia ja kokemattomia veneilijöitä. Kehitys alkoi jo viime kesänä, kun meripelastusseuran saamien hälytystehtävien määrä nousi ennätyslukemiin.

Ydinjätteen loppusijoitustunnelien louhinta alkoi Eurajoen Olkiluodossa

Ydinjäteyhtiö Posiva arvioi, että käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitus alkaa 2020-luvun puolivälissä Eurajoen kallioon. Tämä vaatii, että valtioneuvosto myöntää loppusijoituslaitokselle käyttöluvan.

Kaatuneesta betoniautosta valui polttoainetta maahan Venatorin teollisuusalueella Porissa

Betoniauto oli kaatunut kyljelleen. Henkilövahingoilta vältyttiin. Polttoainetta valui maahan vähäinen määrä.

Sata tuhatta euroa taas jaossa – Lönnströmin taidemuseo etsii uutta nykytaidetekijää

Raumalaismuseo on tukenut nykytaiteen tekemistä tällä tavalla vuodesta 2015 lähtien.

Lukon toive yleisön saamisesta peleihin elää – ratkaisu huomenna?

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kertoo, että se kokoontuu ylimääräiseen istuntoon perjantaina. Tarkoitus on keskustella tapahtumien yleisömäärien rajoituksista, kun Satakunta on siirtynyt koronaepidemian perustasolle.

Crisolteq sai uudelle kemikaalitehtaalleen luvat Harjavaltaan

Aluehallintovirastolta luvituksen saanut tehdas sijoittuu Harjavallan suurteollisuusalueen läheisyyteen.

Eura, Eurajoki ja Nakkila koronan leviämisvaiheessa, muu Satakunta epidemian perustasolla

Satakunnan koronatilanne on edelleen varsin rauhallinen. Muu maakunta on epidemian perustasolla, mutta Eura, Eurajoki ja Nakkila ovat leviämisvaiheessa. Kokemäen tilanne on rauhoittunut.

Pikkubussi tulessa Porissa – palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja

Bussin kuljettaja ja matkustajina olleet kolme lasta pääsivät autosta pois ilman vammoja.

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuussa – lopullinen toteutustapa selviää alkukesän aikana

Rauman Pitsiviikko järjestetään heinäkuun puolivälissä. Perinteisen kaupunkifestivaalin toteutuksessa varaudutaan kuitenkin muutoksiin, kunnes heinäkuun kokoontumisrajoitukset ovat selvillä.

Valtatie 2:lle eduskuntaan tukiryhmä – puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen: "Kakkostie on jäänyt kehittämisessä varjoon muista Suomen pääteistä"

Valtatie 2:n edunvalvonnalle haetaan lisää vaikuttavuutta eduskuntaan. Tätä varten on perustettu ryhmä, jossa on mukana kansanedustajia yli puolue- ja vaalipiirirajojen.

HKScan pienensi tappioitaan – miljoonainvestointi Raumalle onnistui koronapandemian keskelläkin

Taloudellisten vaikeuksien kanssa paininut elintarvikeyhtiö HKScan onnistui taas parantamaan tulostaan.

Satakuntatalo remonttiin – osakunta toivoo tukea maakunnasta: "Talo on Satakunnan eteläisin kylä"

Vuonna 1952 valmistunut Satakuntatalo sijaitsee Helsingin keskustassa. Se toimii asuntolana ja osakunnan toiminnan keskuksena.

Merikarvialla ja Siikaisissa tulee taas vettä normaalisti – runkovesijohto korjattiin yön aikana

Korjaustöiden vuoksi vedentulo piti katkaista koko Merikarvian ja myös Siikaisten alueella. Vedessä voi vielä aamulla olla värjäytymää.

Rauma luo puitteita valtakunnalliseksi joulukaupungiksi – Vanhan Rauman pihat auki joulun aikaan?

Rauman tavoitteena on houkutella matkailijoita myös joulukaupunkina.  

Ehdotukset tehostetun palveluasumisen hinnankorotuksista palautuivat uudelleen valmisteluun Porissa

Palveluntuottajien mukaan aiemmin päätetty yhden prosentin korotus ei riitä kattamaan kustannuksia.

Pohjois-Satakunnan kuntien asukkaiden asiakaspalvelu kohentuu verkossa

Digitaalisia palveluja hyödyntävä kokeilu alkoi tämän kuun alussa ja kestää syksyyn. Kankaanpään verkkosivuilla on avattu myös chat-palvelu.

Yyteri on vetänyt väkeä alkuvuonnakin – kaupunki jatkaa alueen yleisilmeen kohennusta

Porin kaupunki jatkaa Yyterin kehittämistä. Tänä vuonna kaupunki käyttää tähän noin puoli miljoonaa euroa. Rannalle tulee muun muassa lisää vessoja, opasteita ja kulkureittejä sekä monen toivoma nuotiopaikka.

Lukko yrittää avata Rauman kiekkofinaalit yleisölle – viranomaisten päätös ratkaisee

Rauman Lukko toivoo, että jääkiekon finaaliotteluihin voitaisiin ottaa hieman yleisöä. Seura toivoo viranomaisten lieventävän kokoontumisrajoituksia keskiviikkona. Satakunnan koronatilanne on parantunut, ja maakunta on koronan perustasolla.

Lakkautuslista ei mennyt läpi – Porin leikkikenttien poistoaikeet uuteen valmisteluun

Virkamiesten valmistelemalla lakkautuslistalla oli 19 leikkikenttää. Tekninen lautakunta haluaa asiasta lisää tietoja ja käy myös paikan päällä tutustumassa kenttiin.

Ehdokashankinnan jatkoaika toi noin 300 uutta kuntavaaliehdokasta Lounais-Suomeen

Puolueet saivat kuntavaalien siirtämisen vuoksi pari kuukautta lisäaikaa ehdokkaiden löytämiseen. Satakunnassa puolueet onnistuivat jatkoajalla houkuttelemaan noin sata ja Varsinais-Suomessa parisataa uutta ehdokasta.

Merikarvialla ja Siikaisissa vesi poikki yöllä runkovesijohdon korjaamisen vuoksi

Runkovesijohto on rikkoutunut Sammissa. Korjaustyön takia vesi joudutaan katkaisemaan molempien kuntien alueelta.

Pori Jazz peruuntuu jälleen – yllättäen edessä on myös uuden toimitusjohtajan haku: "Tilanteet ovat niin sanotusti vähän muuttuneet"

Pori Jazz joutuu tänäkin vuonna perumaan kesän festivaalin. Tilalle on tulossa kesäkonserttien sarja. Muutoksia on tulossa myös festivaaliorganisaatioon, sillä toimitusjohtaja Miika Ranne on lopettanut työnsä Pori Jazzissa.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Ranne esitti epäluottamusta Porin johdolle lentoliikenteen konsulttiasiassa – ei saanut kannatusta

Tarkastuslautakunta ehdottaa vastuuvapauden myötämistä viranhaltijoille ja johtaville poliitikoille vuodelta 2020. Lautakunnan puheenjohtaja Kaarina Ranne (vihr.) halusi esittää kaupungin johdolle epäluottamusta hankintalain rikkomusten takia. Kukaan ei kannattanut Rannetta.

Vaalikausi puolivälissä: miten ensimmäisen kauden kansanedustajat kokevat onnistuneensa uudessa työssään?

Monet lounaissuomalaiset kansanedustajat kokevat onnistuneensa lapsiperheiden hyvinvointiin panostamisessa. Satakunnassa iloitaan erityisesti Digiradan käynnistymisestä.

Keski-Satakunnassa rokotetaan jo kaikkia 45-vuotiaita

Keski-Satakunnassa on ollut jo pitkään Satakunnan laajin koronarokotusten kohderyhmä. Nyt ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki 45 vuotta täyttäneet.

Sähkölinjan pettäminen sytytti maastopalon Pomarkussa

Takatiellä syttynyt palo sai alkunsa iltapäivällä, kun yksi sähkölinjan johtimista irtosi ja putosi toisen johtimen päälle. Pelastuslaitos sai palon hallintaan eikä henkilövahinkoja tapahtunut.

Lukko ja TPS kohtaavat jääkiekkoliigan finaalissa – tapasimme faneja, joiden usko omiin joukkueisiin on kova

Lukko ja TPS aloittavat taistelun mestaruudesta perjantaina. Raumalaisjoukkueen edellisestä ja ainoasta mestaruudesta on lähes 60 vuotta, TPS juhli viimeksi vuonna 2010. Fanit odottavat jo kuumeisesti, että kiekko putoaa jäähän.

Lakka vei vappuna kolme nuorta tajuttomana sairaalaan Porissa – yksi henkilö pidätetty

Kolme nuorta joutui Porissa vappuna tajuttomana sairaalaan nautittuaan huumausainetta. Poliisi on selvittänyt, että aine oli lakkaa. Virkavallan mukaan lakan käyttö on ollut Porin seudulla harvinaista.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Porin Itäpuiston murhasta tuomitulle

Mies murhasi entisen naisystävänsä erittäin raa'alla tavalla kerrostaloasunnossa Porin Itäpuistossa vuonna 2018.

Ulvilalainen Cimcorp avaa toimipisteen Saksaan

Automaatioasiantuntija Cimcorp on laajentanut toimintaansa Saksaan. Düsseldorfin kupeessa sijaitseva toimipiste palvelee saksalaisia ruokakauppaketjuja .

Satakunnassa 11 500 työtöntä työnhakijaa maaliskuussa – lomautuksissa kasvua

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa 11,9 prosenttia. Uusia työpaikkoja avautui selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Lounais-Suomen poliisi tutkii pimeää pyöräkauppaa – jopa kymmenentuhatta ammattimaisesti myytyä pyörää

Ilmi on tullut tapauksia, joissa pyöräkauppaa on jatkettu vuosien ajan. Suurimmissa tapauksissa kyse on jopa kymmenentuhannen polkupyörän jälleenmyynnistä. Lisäksi poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa pyöriä on myyty muutamia kymmeniä vuosittain.

Siika on palannut Eurajokeen – joesta löytyi vastakuoriutuneita poikasia pitkän tauon jälkeen

Eurajoesta siianpoikasia etsittiin viimeksi vuonna 2014, jolloin poikasia ei havaittu. Nyt tehdyt havainnot ovat merkittäviä Eurajoen kalataloudellisen kehittämisen kannalta.

Porin palvelulinja 1 loppumassa – rahat halutaan keskittää linjoille, jotka keräävät enemmän matkustajia

Bussi on pysähtynyt asiakkaiden tarpeen mukaan ja huomioinut erityisesti iäkkäämmät matkustajat.

Rauma myymässä pitsihuvilan Petäjäksestä – talo huokuu porvarillista ja kommunistista historiaa

Petäjäksessä sijaitseva Rientola valmistui alun perin yksityiskäyttöön, mutta myöhemmin sen sai haltuunsa suomalainen laitavasemmisto. SKDL:läisten jälkeen omistajaksi tuli Rauman kaupunki. Kaupunginhallitus päättää talon myymisestä kauppaseuralle.

Merikarvialla kaksi karhuhavaintoa lyhyen ajan sisällä – Eerika Koivutalo näki kontion parinkymmenen metrin etäisyydeltä: "Auto ilmoitti törmäysvaarasta"

Samalla alueella on aiempinakin vuosina nähty karhu. Petoyhdyshenkillön mukaan alueella liikkuvilla ei kuitenkaan ole syytä suurempaan huoleen.

Yyterin meriravintolalle uusi vuokralainen – avautuu kesäkuussa

Uuden vuokralaisen kanssa tehty vuokrasopimus on vuoden mittainen. Meriravintolan nimi muuttuu Meri Martinaksi.

Kesämökkiläiset älähtivät Merikarvialla – polttoaineen saanti takkuilee, kuntakin haluaa parannuksia

Merikarvialla haluttaisiin saada polttoaineen jakelupalvelut nykyistä parempaan kuntoon keskustassa. Kunnan mukaan tätä toivetta on tullut myös muilta kuin kesäasukkailta.

Vappuviikonloppu sujui Lounais-Suomessa pääosin rauhallisesti – kotihälytykset ja puukotus Turun keskustassa työllistivät poliisia

Turun Puutorilla toista miestä puukottanut mies on edelleen karkuteillä. Kotihälytyksiä poliisi hoiti Lounais-Suomessa vapun aikana 143.

Kolme tajutonta nuorta sairaalaan Porissa – olivat nauttineet nestemäistä huumausainetta

Poliisin mukaan hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus tajuttomista 20–30-vuotiaista nuorista. Joukko oli ollut samassa paikassa viettämässä vappua ja he olivat poliisin mukaan nauttineet nestemäistä huumausainetta, todennäköisesti lakkaa.

Metsä Fibren Rauman jättisahalle ei tule varastoja – valmis sahatavara kuljetetaan paketoituna suoraan satamaan

Metsä Fibren uusi mäntysaha valmistuu Raumalle ensi vuonna ja sen tuotanto menee pääasiassa vientiin. Metsä Fibre on tehnyt sahatavaran operoinnista sopimuksen satamaoperaattori Euroports Finlandin kanssa.

Opiskelijoilla jo toinen perättäinen poikkeusvappu – "Aidon opiskelijavapun ymmärtää vasta, kun sellaisen on itse kokenut"

Porin opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat toivovat, että jokainen voisi viettää vappua vaikka pienemmissä porukoissa. Moni opiskelija ei ole vielä kokenut ollenkaan perinteistä opiskelijavappua.

Kuntien välinen haastepyöräily alkaa vappuna – päivitetty mobiilisovellus helpottaa poljettujen kilometrien merkintää

Perinteinen haastepyöräily alkaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa vappuna. Kuntien välisessä kilvoittelussa on kolme eri sarjaa kuntien asukasluvun mukaan.

Lounais-Suomen poliisi toivoo vapun juhlijoilta vastuullisuutta korona-aikana

Poliisi varautuu tavallista kiireisempään viikonloppuun lisäpartioilla.

Porin perusturva suhtautuu myönteisesti ideaan äitiysneuvoloiden nimenmuutoksesta

Valtuutettu Anssi Salmi (ps.) ehdottaa, että äitiysneuvoloiden nimi muutettaisiin äitiys- ja isyysneuvoloiksi. Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto pitää ajatusta hyvänä. Hän sanoo, että asiaa aletaan pohtia.

Eurajoen yhteiskoululla ja lasten jalkapalloharrastuksessa 15 henkilöä altistui koronalle

Laajemmalta alistumiselta vältyttiin, sillä koulussa on käytetty kasvomaskeja ja noudatettu turvaetäisyyksiä.

Satakunnan uimahallit aukeavat vaiheittain – nyt Porikin liittyi avaajien joukkoon

Porin keskustan uimahalli avaa ovensa 10. toukokuuta ja Meri-Porin halli seuraavana päivänä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle