Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tanssin talon uusi nimi raivostutti tanssitaiteilijat – talon johtaja vastaa kritiikkiin

Jorma Uotinen huutaa jo joukkoja apuun nimen vaihtamiseksi.

Tanssin talo sai nimen – se on Form

Tero Saarinen Company on yksi Formin kumppaneista.

Keikat, teatteriesitykset ja museot ympäri maailmaa ovat nautittavissa karanteenisohvalla – keräsimme tärppejä viikonloppuun

Koronatilanteesta pahoin kärsivä kulttuuriala on löytänyt tavan tuoda kulttuurielämyksiä yleisölle verkossa.

Kulttuurin rahoitusuudistus otettiin vastaan osin ristiriitaisin tuntein – Lisäraha lämmittää, mutta systeemi pysyy jähmeänä

Esittävän taiteen rahoitusuudistus ei sittenkään täyttänyt vapaan kentän toiveita. Laatukriteerit jäivät puuttumaan ja vaihtuvuuden pelätään jäävän hetkelliseksi.

Tero Saarisen Third Practice saa Suomen ensi-iltansa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla

Teoksen maailmanensi-ilta järjestetään Italiassa ensi toukokuun lopussa.

Muusikko Kimmo Pohjonen hämmästyi – Kanadassa häntä pidettiin tanssijana

Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen inspiroi suomalaisia tanssin tekijöitä. Hänet itsensä tanssi vapautti harmonikan kahleista.

Taiteentekijät rahojen uudelleenjaosta – turha veto ilman lisäpottia

Esitys valtion kulttuurirahoituksen uudistamiseksi poiki lähes 300 lausuntoa opetus- ja kulttuuriministeriöön. Suurin osa niiden antajista ei kannata koko uudistusta, ellei sen läpiviemiseen saada lisärahoitusta.

Esitys taiteen uudesta rahoitusmallista herättää toiveikkuutta, mutta suuriin mullistuksiin ei uskota

Uusi malli otettiin myönteisesti vastaan, mutta konkretiaa vielä odotellaan.

Suomen ehkä oudoin tanssiteos ensi-iltaan – treenit 30 asteen pakkasessa, esitys tähtitaivaan alla

Kansallisbaletin entinen ballerina houkutteli tanssijaystävänsä Inariin. Syntyi teos, joka vedetään lumessa ja pakkasessa.

Tero Saarisen tanssiryhmän vetäjä: "Valtion kulttuurituki määräaikaiseksi" – Nyt sitä saavat jatkuvasti samat ryhmät

Tero Saarinen Companyn toiminnanjohtaja Iiris Autio toivoo, että uudistettava valtion kulttuurin rahoitusjärjestelmä arvioisi myös taiteen laatua.

Eri kaupunkien teattereita yhdistettävä, rahaa myös sirkukselle – Näin taiteentekijät räjäyttäisivät valtion kulttuurirahoituksen

Yle kysyi teatterin, tanssin, nykysirkuksen, orkesterin ja museon edustajilta, miten rahoitus pitäisi uudistaa. Miten rahoitetaan uudet taidemuodot?

Tanssin maailmantähti Tero Saarinen siirtää taitojaan seuraavalle sukupolvelle – oma kroppa ei suostu enää kaikkeen

Suomen kansainvälisesti menestynein tanssija ja koreografi Tero Saarinen juhlii ryhmänsä 20-vuotista taivalta. Samalla hän valmistelee uutta sooloteosta, sillä edellinen kävi keholle liian raskaaksi.

Tanssikuu juhlii Porissa – mukana klassikko Saariselta ja uutta Kuuselalta

Huippukoreografit valloittavat teoksineen Porin teatterin lavan tällä viikolla. Kymmenen vuotta täyttävän Tanssikuu-festivaalin tähtinä ovat muun muassa Tero Saarinen ja Marjo Kuusela.

Erika Turunen - Oopperan pieni suuri nainen

Suomen Kansallisoopperan pukusuunnittelija henkilökuvassa.

Japanilainen butotanssi vahvasti esillä Kuopion tanssiviikolla – palkittu Sankai Juku juhlii 40-vuotista taivaltaan

Butotanssia nähdään ensi kesän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin ohjelmistossa myös 20-vuotiaan Tero Saarinen Companyn esittämänä. Kaupunginteatterin lavalla nähdään myös ranskalaisen Malandain Ballet Biarritzin Tuhkimo. Musiikkikeskuksen ohjelmistoa tähdittävät flamencon maailmantähti, espanjalainen Israel Galván sekä Italian nykytanssin ykkösryhmä Compagnia Aterballetto.

Suomalaistanssija Ima Iduozee kovaan seuraan Euroopassa

Koreografi ja tanssija Ima Iduozee on valittu eurooppalaiseen Aerowaves-ohjelmaan. Sitä pidetään nykytanssin kansainvälisenä ponnahduslautana.

Tero Saarisen miestanssiteos sai ikäsuosituksen Moskovassa – suomalaiset ehtivät jo pelätä joutuneensa ”homopropaganda”-lain kohteeksi

Tero Saarisen kahdeksalle miehelle tehty tanssiteos sai Moskovassa ikäsuosituksen yli 18-vuotiaille.

Tanssija Ima Iduozee sai Kritiikin Kannukset

Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto on myönnetty tanssija Ima Iduozeelle. 26-vuotias tanssija-koreaografi esiintyi viime vuonna muun muassa Tero Saarisen Morphed-teoksessa. Iduozeen tausta on breakdance-piireissä.

Tanssija kyseenalaistaa taidelauseen askelmerkit

Katsojalla on oikeus tulkita näkemänsä.

Rimpparemmi Vuoden Teatteri-kisan finaaliin

Tanssiteatteri Rimpparemmi on päässyt Vuoden Teatteri 2015 -kilpailun finaaliin. Finaalissa on neljä kilpailijaa.

Yle ja Kansallisooppera solmineet yhteistyösopimuksen

Yle ja Suomen Kansallisooppera ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on vahvistaa kotimaista kulttuuria ja tuoda Kansallisoopperan esityksiä televisioon ja radioon. Yhteistyö alkaa lokakuussa Boris Godunov -oopperan radioinnilla. Televisiossa nähdään ensimmäisenä Kullervo, koreografi Tero Saarisen uutuusteos Jean Sibeliuksen musiikkiin.

Tero Saarinen etsii miehen ääripäitä

Koreografi Tero Saarinen on tehnyt tanssiteoksen kahdeksalle miehelle. Miehisyyttä käsittelevän teoksen ensi-ilta Helsingin juhlaviikoilla on loppuunmyyty.

Helsingin Juhlaviikoilla tähtiä ja joukkojen yhteisyyttä

Helsingin Juhlaviikoilla elokuussa on tarjolla sekä kansainvälisten tähtien esityksiä että festivaalien vieraiden osallisuutta tapahtumaan. Juhlaviikot näkyvät entiseen tapaan laajalti kaupunkikuvassa.

Tero Saarinen tuo maailmankuulun tanssiteoksensa Tampereelle

Tanssija-koreografi Tero Saarisen teos Borrowed Light nähdään Tampere-talossa maaliskuussa. Vuonna 2004 kantaesitetty tanssiteos on kiertänyt eri puolilla maailmaa.

Balettigaalassa tanssin historiaa - Tero Saarinen jättää hyvästit Huntille

Tanssija-koreografi Tero Saarisen yli 10 vuoden matka Hunt-teoksen kanssa päättyy Suomessa Lappeenrannan balettigaalaan. Saarinen toivoo löytävänsä tanssijan, joka jatkaa Huntin tarinan kertomista.

Tero Saarisen Hunt Lappeenrantaan

Lappeenrannan 4. kansainvälinen balettigaala tuo kaupunkiin Tero Saarisen Hunt-teoksen. Teoksella juhlistetaan Stravinskyn Kevätuhrin juhlavuotta. Kevätuhri sai kohutun ensi-iltansa Pariisissa 100 vuotta sitten.

Suomen tanssiharrastajien määrä tuo laatua

Suomessa kukoistavat onnistuneesti rinnakkain nuorison tanssikoulut ja lavatanssiperinne. Tanssijalahjakkuudet harmittelevat, etteivät yleisötulot yksin riitä ammattimaiseen esiintymiseen. Aamu-tv:ssä vierailivat Haza Hajipoori ja Samuli Nordberg.

Tanssin talo kiinnostaa Helsinkiä

Kotimaisen tanssin yhteen kokoava Tanssin talo -hanke on nostettu jälleen esiin. Ajatus herättää kiinnostusta Helsingin kaupungin johdossa.

Koreografi Tero Saarinen valmistautuu Helsingin Juhlaviikkoihin

Tero Saarinen on Suomen tunnetuin tanssikoreografi. Hänen kaksi teostaan saavat Suomen ensi-iltansa Helsingin juhlaviikolla.

Hämeenlinnalaisilla on etuoikeus nähdä Tero Saarinen Companyn uutuudet

Hämeenlinnassa tarjoutuu harvinainen tilaisuus nähdä suomalaista huipputanssia. Tero Saarinen Company päättää syksyn Verkatehtaan harjoituskauttaan ja esittää ennakkoensi-iltana kaksi teosta, joiden varsinainen maailman ensi-ilta on marraskuussa Ranskassa Automne en Normendie –festivaaleilla.

SIB-konserttisarja tuo nimekkäitä esiintyjiä Verkatehtaalle

Sellotaiteilija Martti Rousi on lokakuussa alkavan Musiikkia Sibeliuksen syntymäkaupungissa konserttisarjan uusi taiteellinen johtaja. Rousin kokoama ohjelmisto tuo Hämeenlinnan Verkatehtaalle huipputaiteilijoita läheltä ja kaukaa.

Nykytanssia Kansallisteatteriin

Kansallisteatterin päänäyttämöllä nähdään ensi kertaa vuosikymmeniin suomalainen tanssiproduktio. Teatteri avaa estradin Tero Saarinen Companylle. Ryhmä esittää Kansallisteatterissa menestysteoksensa Borrowed Light kaikkiaan viisi kertaa. Ensi-ilta on tänään.

Kansa on löytänyt Logomon

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden pääestradi Logomo on vetänyt hyvin yleisöä. Logomon eri näyttelyihin on ollut runsaasti kävijöitä, etenkin viikonloppuisin lipunmyyntiin on kertynyt jonoja. Logomossa järjestettävät musiikki- ja tanssiesitykset ovat kevään osalta jo melkein loppuun myytyjä

R & A -festivaalin johtaja sai arvostetun ranskalaisen kunniamerkin

Rakkautta ja anarkiaa -elokuvafestivaalin johtajalle Pekka Lanervalle on myönnetty arvostettu ranskalainen kunniamerkki. Myös Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen on tänä vuonna saanut saman tunnustuksen.

Anna Pitkänen saa Ranskan valtion Taiteen ja kirjallisuuden kunniamerkin

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Pitkäselle on myönnetty Ranskan valtion Arts et des Lettres -ritarikunnan ritarimerkki. Ranskan kulttuurikeskuksen mukaan Pitkäsellä on ollut merkittävä rooli ranskalaisen tanssikulttuurin näkyvyydessä Suomessa.

Tanssin Aika tuo estraadeille ennennäkemätöntä

Maamme laajin kotimaisen tanssin festivaali Tanssin Aika käynnistyi eilen Jyväskylässä. Sunnuntaihin jatkuvan tapahtuman ohjelmistossa on kaikkiaan 18 esitystä, joista 10 on kantaesityksiä. Maksullisten estysten ohella tapahtumassa on paljon ilmaisesityksiä eri puolilla kaupunkia.

Turku esittäytyy Shanghaissa

Euroopan ensi vuoden kulttuuripääkaupunki Turku esittäytyy toukokuun lopussa Shanghain maailmannäyttelyssä. Suomi-päivänä lavalla esiintyvät turkulainen konemusiikki ja Tero Saarinen Company.

Suomalainen nykytanssi näkyvästi esillä Ranskassa

Suomalaista nykytanssia on maaliskuun aikana runsaasti esillä Ranskassa. Menestys ranskalaisilla festivaaleilla voi merkitä suomalaisille tanssitaiteilijoille kansainvälistä läpimurtoa.

Tero Saarisen uutuusteokselle kiittäviä arvioita Saksassa

Tanssija-koreografi Tero Saarisen uusinta teosta, Double Lives, on saksalaismedioissa kehuttu maagisen kauniiksi ja kokonaisvaltaiseksi taideteokseksi.

Turku palaa ja kyberooppera soi Turku 2011:n uusissa hankkeissa

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi on esitellyt jälleen uusia hankkeita. Juhlavuoden aikana kaupungissa tullaan näkemään maailman ensimmäinen heviooppera ja Aurinkobaletin 30-vuotisjuhlateos. Turku 2011 esitteli uusia hankkeitaan Helsingin matkamessuilla.

Kuortane sai ulkokiipeilytornin

Kuortaneen Urheiluopistoon on rakennettu 13 metriä korkea kiipeilytorni. Kiipeilyharrastuksen suosio on kasvanut niin, että opiston sisäkiipeilyseinä ei enää riittänyt tyydyttämään kysyntää.

Huippukoreografikin jännittää kotiyleisön edessä

Suomen kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin tanssitaiteilija Tero Saarinen esittää parhaillaan Helsingissä ryhmänsä kanssa Kolmen teoksen iltaa. YLEn Aamu-tv:ssä vieraillut Saarinen kiittää tanssin huipulla pysymisestään ympärilleen saamiaan ihmisiä.

Kuopio tanssii ja soi ylitti yleisötavoitteensa

Kuopio on tanssinut ja soinut seitsemän päivän ajan täysille saleille. Yleisön suurimmaksi suosikiksi nousi espanjalainen Nuevo Ballet Español, joka hurmasi kaksi täyttä salillista musiikkikeskuksessa. Myös Tero Saarisen Blue Lady herätti innostusta.

Tero Saarisen uutuus ensi-illassa Helsingissä

Koreografi Tero Saarisen uutuus "Next of Kin" saa Suomen ensi-iltansa keskiviikkona Helsingissä. Vaikutteita siihen on haettu muun muassa 1920-luvun mykkäelokuvasta. Lavalla nähdään poikkeuksellisesti myös tanssiteoksen säveltäjä.

Kulttuurivienti ei auta teatteriryhmiä

Teatteriryhmien mahdollisuudet kansainvälisiin vierailuihin ja produktioihin ovat viime vuosina huonontuneet. Samaan aikaan kolmen ministeriön yhteinen kulttuurivientihanke vuosille 2007 - 2011 on saanut yhä enemmän määrärahoja.

Suomalainen kulttuuri hakee näkyvyyttä Ranskassa

Suomalainen kulttuuri on Ranskassa esillä tänä keväänä vahvemmin kuin koskaan ennen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle