Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ei riitä, ettei itse raiskaa tai ahdistele – pitkän linjan muusikko Satu Kuru vaatii vastuuta erityisesti cis-miehiltä punkstoo-keskustelussa

Vaihtoehtomusiikkia esittelevän Kaaoszine-musiikkiportaalin päätoimittaja päätyi naisviha- ja ahdistelukeskustelun lopputuloksena esittämään julkisen anteeksipyynnön aprillipilastaan. Useissa kokoonpanoissa vaikuttava punk-muusikko vaatii toimia erityisesti miehiltä.

Aprillipila synnytystalkoisiin osallistumisesta olikin enne – Vaasan keskussairaalan kätilöistä neljäsosa yhtä aikaa raskaana

Kätilöiden aprillipilassa 2019 laskettiin leikkiä tosissaan otetusta synnytystalkoot-kehotuksesta.

Mikkelissä kahden torikahvilan kahvipannut kuumina – uusi yrittäjä odottaa vielä, hellittävätkö koronatoimet

Koronatoimien takia torikahviloissa ei pääse toistaiseksi istumaan pöytiin vaan kahvit tarjoillaan mukaan.

Raskaustesti aprillipilana voi loukata tahattomasti lapsettomia – Lapsettomien yhdistys Simpukka muistuttaa: "Raskausuutinen ei ole mikään vitsi"

Aprillipäivä kannustaa ihmisiä huijaamaan muita eri tavoin. Valheellinen raskaus ei kuitenkaan saisi olla sellainen, muistutetaan lapsettomien yhdistyksestä.

Uutinen Grönlannin ostamisesta herättää ihmetystä Tanskassa – "Lopullinen todiste siitä, että Trump on seonnut", "Aprillipäivä"

Wall Street Journalin mukaan presidentti Trump on useita kertoja ilmaissut, että Yhdysvallat voisi ostaa Grönlannin Tanskalta.

"Darude - Sandstormista" tuli internet-meemi, jota biisin tekijäkään ei ensin ymmärtänyt: "Ihmiset nauroi mulle, kun en tajunnut vitsiä"

Ville Virtanen haluaa Euroviisu-kappaleella herättää ajattelemaan ilmastonmuutosta ja muita globaaleja ongelmia.

Maija Ikonen saattaa siivota salaa ystäviensäkin kotona: "Tällainen mä olen, aina vähän siivoamassa!" – Nuoret aikuiset puunaavat somen ja mielenrauhan takia

Siivoustarvikkeiden myynti on kasvussa etenkin nuorten ikäryhmien keskuudessa. Heille siivoaminen on edullista terapiaa ja välineurheilua.

Maanantai 1.4.2019 (radio)

Terrorismia on rahoitettu veropetoksilla. EU haluaa pidentää kodinkoneiden käyttöikää. Lähimaksun yläraja nousee. Tänään on kerrottu aprillipiloja.

Poliisi pukeutuu pinkkiin, huumemuuli Helsinkiin, Tauskin uusi kohusuhde – Aamu alkoi aprillilla

Sosiaalinen media on täyttynyt erilaisista aprillipäivän piloista. Kokosimme tähän artikkeliin hauskimmat ja puhututtavimmat veistelyt.

Sunnuntai 1.4.2018 (radio)

Facebookin käyttäjät ovat huolissaan tietojen käyttämisestä väärin. Paavi Franciscus on vaatinut pääsiäispuheessa loppua Syyrian sisällissodalle. Kevät on kelirikon aikaa. Sunnuntaina on vietetty aprillipäivää.

Uskoisitko nämä aprillipilat? Poliisi kertoi räntää ampuvasta sadettimesta, Tampereelle luvataan uusia patsaita

Joensuun kaupunginjohtajan kerrotaan saaneen roolin uudesta elokuvasta raitiovaununa ja käyriä kurkkuja luvataan tarjolle seuraaviin itsenäisyyspäivän juhliin.

Herätys: Miten käy, kun luottaa väärään bisnesenkeliin, Argentiinan diktatuuri tappoi suomalaisen Hannan, varaudu jekutukseen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Lauantai 1.4.2017 (radio)

Suomen pankin pääjohtajan mielestä huono aika Suomen taloudessa on ohi. Sairaanhoitajakoulutuksen pääsykoe muuttuu. Aprillipäivnä on kerrottu paljon hauskoja uutisia, jotka eivät ole totta.

Kanadan kaatoon ilman aprillipiloja – Naisleijonilla lyhyt valmistautuminen iltaotteluun

Suomi kohtaa Kanadan jääkiekon naisten MM-kisoissa lauantai-iltana. Michelle Karvinen luottaa siihen, että ensimmäisen pelin jännitys on jäänyt taakse.

Venäjän ulkoministeriö julkaisi virallisen aprillipilan – "Jos tarvitsette vaalihäirintää, painakaa 3"

Venäjän ulkoministeriö pilailee Facebook- ja Twitter-sivuillaan Venäjään kohdistuvista vaalihäirintä- ja hakkerointisyytöksistä.

Hervottomia aprillipiloja: Saimaannorppia Oulujärveen, Ilves ja Tappara yhdistyvät, suuryritykset katuvat

Niin tiedotusvälineet, viranomaiset kuin yritykset ovat olleet jekkutuulella aprillipäivänä.

Aprillia! Ruotsissa valeuutiset uhkaavat piloja – videoilla muistellaan parhaita paloja

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n aprillipiloista löytyvät viinaa kuskaava kirjastoauto ja TV:n kauko-säätimellä toimivat liikennevalot.

Valeuutiset ankeuttavat maailmaa – moni tiedotusväline ei tee tänä vuonna aprillipilaa

Monet lehdet kertovat aprillipäivän numerossaan oikeiden ja valheellisten uutisten erosta.

Unkari: Turvapaikanhakijoista kieltäytyvien sakottaminen olisi "kiristystä"

Itäisen Keski-Euroopan maat eivät hyväksy EU-komission uutta esitystä turvapaikanhakijoiden jakamisesta.

Ranuan eläinpuistoon vasakaksoset – harvinaista ensikertalaiselle hirviemolle

Ranuan eläinpuiston hirvinaaras Arja sai aprillipäivänä kaksi vasaa. Eläinpuiston mukaan työntekijät luulivat syntymää aluksi aprilllipilaksi, sillä se oli monella tapaa harvinainen.

Kärppien kotihalli kunnostetaan – seura ei kuitenkaan ole mukana suunnittelussa

Oulun kaupunki selvittää Raksilan jäähallin remonttia ja mahdollista laajennusta. Työryhmässä ei ole mukana hallin pääkäyttäjä, SM-liigaseura Oulun Kärpät. Yli 40-vuotias jäähalli koki edellisen kohennuksen reilut kymmenen vuotta sitten.

Seinäjoelta kadonnut Eeva Eskelinen löytyi kuolleena

Seinäjoelta tammikuussa kadonnut Eeva Eskelinen on löytynyt kuolleena. Poliisi ei epäile asiaan liittyvän rikosta.

Guns 'N Rosesin paluu ei ollut aprillia – Fanit jonottivat lippuja yllätyskeikalle Los Angelesissa

Yhtye, joka ei ole soittanut alkuperäisessä kokoonpanossaan yli kahteen vuosikymmeneen, lähtee Pohjois-Amerikan kiertueelle.

Kierrätettävät kondomit, risteilyjä avaruuteen ja Brexit – näin maailmalla on aprillattu

Huhtikuun ensimmäisen päivän kunniaksi ympäri maailmaa on julkaistu jälleen lukuisia piloja. Päivän aikana on julkistettu uusi James Bond, itsestään ajava polkupyörä ja löydetty 16-metrisen esihistoriallisen oravan luuranko. Pilailu aprillipäivänäkin on kuitenkin vaikea laji, minkä sai huomata muun muassa Google.

Perjantai 1.4.2016 (radio)

HUS-laboratorio otti vahingossa verikokeita likaisilla neuloilla. Brysselin lentokenttä avataan osittain. Pakolaisten palauttaminen Kreikasta Turkkiin alkaa maanantaina. Hyvä aprillipila on hauska eikä se loukkaa ketään.

Uskoitko aprillaukseen? – Ei mikään ihme, aivot ovat sellaiset

Vahvistusvinouma, eheä tarina ja uskottava lähde. Siinä syyt, miksi aprillipilat uppoavat niin helposti. Juttu on julkaistu vuonna 2016.

Kamerakalusto oli jo lähteä liikkeelle – mies hioi aprillipilaansa kuukausia

Oululainen Mikko Ruotsalainen aloitti aprillipilansa valmistelut jo tammikuussa. Hän väitti ostaneensa vanhan juna-aseman, jossa hän alkaisi tarjota tiloja aloitteleville pelialan yrityksille ja musiikkitapahtumille. Jäynään lankesi muun muassa Yle Oulun toimitus. Mies paljasti kuitenkin pilan ennen kuin tv-kamerat ehtivät lähteä kohti "kulttuurikeskusta".

Alaston kirjailija lasikopissa – radion jekku keräsi katseita

Kemiläiskirjailija Kari Hanhisuanto pistäytyi toimituksessa aprillipäivän aattona ja joutui mukaan seuraavan aamun jekutukseen. "Mitäpä sitä ei ihminen tekisi sen 5-minuuttisen julkisuuden vuoksi", lupsakka kirjailija tuumasi.

Pikkukunnan johtaja huvitti aprillipilalla: "Valtioneuvoston päätöksellä asukasluku kasvaa 8538 prosenttia"

Lestijärven kunnanjohtaja, entinen kansanedustaja Esko Ahonen lähetti aprillipäivänä medialle videon, jossa kertoi valtioneuvoston päättäneen käynnistää uudestaan kuntarakenneuudistuksen. Samalla oli päätetty, että Keski-Pohjanmaalle muodostetaan Lestijärvi-niminen kunta. Lestijärvellä on 807 asukasta.

Aku Ankka saa housut, Lappi Guggenheimin – Näin media on hassutellut aprillipäivänä

Tänään on vietetty aprillipäivää ja on ollut lupa leikkimielisesti narrata lähipiiriä. Yle kokosi tiedotusvälineiden ja muiden tahojen aprillipiloja yhteen.

Aprillipäivänä 1992 pakolaisia pakkosijoitettiin suomalaisten koteihin

Tänään iltapäivällä -ohjelma jekutti radiokuuntelijoita.

Suomen kovin valehtelija neuvoo aprillipäivän puijareita: ole uskottava, älä loukkaa ketään

Valehtelun hallitseva Suomen mestari Teemu Kettula tarjoili Ylen aamu-tv:ssä vinkit hyvään aprillipilaan.

"Ei vaineskaan!" – Studio Studion tylyt aprillipilat

Vilpitöntä vahingoniloa on harvoin kuvattu näin tarttuvasti.

Mätiä kaloja juhlijoiden niskaan – aprillipiloilla on juuret antiikissa ja keskiajalla

Aprillauksella on juuret syvällä, mutta yksiselitteistä alkulähdettä keväiselle keppostelulle ei ole. Aprillipiloilla on liittymiä niin antiikin Roomaan, keskiajan Eurooppaan kuin 1500-luvun Ranskaankin. Suomeen tapa tuli Ruotsin kautta viimeistään 1700-luvulla.

Urheilukansanradio Yle Puheessa - kuuntele kansaa ja "tunnista tutut äänet" -kilpailu

Illalla Yle Puheessa 49 kansalaista ja 30 tuttua muuta ääntä. Kuuntele ja osallistu myös kilpailuun.

Ei se ollutkaan ennenaikainen aprillipila – riistaväki äkäisenä metsojen viennistä Puolaan

Metsojen siirtoistutuksia Keski-Suomesta Puolan metsiin aiotaan tehdä vähemmän kuin alun perin suunniteltiin. Keskisuomalaisissa riistanhoitoyhdistyksissä metsojen vientiä ei hyväksytä lainkaan. Finnhunting Oy on saanut Suomen Riistakeskukselta luvan neljänkymmenen metson siirtoon. Yritys on kuitenkin rajannut Puolaan siirrettävien metsojen määrän korkeintaan kahteenkymmeneen.

Lappeenrannan Catz kärsii ykköstähden loukkaantumisesta

Lappeenrannan Catz pelaa toistaiseksi ilman pelintekijäänsä Lotta Hämäläistä, sillä lokakuussa murtunut käsi ei ole parantunut. Kuvaukset paljastavat, että käsi on luutunut vain osittain.

Veikkausliiga käyntiin jo huhtikuun alussa - ensimmäinen Stadin derby kesän kynnyksellä

Veikkausliigan otteluohjelma tulevalle kaudelle julkistettiin keskiviikkona. Kausi käynnistyy heti aprillipäivän jälkeen.

Vapriikissa eletään keväällä jääkaudella ja rockin hengessä

Museokeskus Vapriikin vuoden 2016 kevät pitää sisällään jääkauden ja Suomi-rockin jättiläisiä. Tammikuun lopulla museovieraat pääsevät tutustumaan jääkauden elämään näyttelyssä Jääkauden jättiläiset. Myöhemmin keväällä tämän päivän entiset nuoret pääsevät elämään nostalgisia hetkiä Hurriganes-näyttelyssä.

Apulaiskaupunginjohtajien virat lakkaavat Oulussa aprillipäivänä

Oulu siirtää lakkautettavien virkojen haltijat määräaikaisiin tehtäviin odottamaan irtisanomissuojan päättymistä.

Rokuanhovin uusi isäntä lisäisi kesätoimintaa alueelle

Entinen huippuhiihtäjä Keijo Kurttila suunnittelee Rokualle rullarataa.

Päivähoitoa tarjottu yli sata vuotta – samat asiat edelleen kiistakapuloina

Ensimmäinen kansanlastentarha aloitti 1888 Sörnäisissä. Aprillipäivänä 1973 voimaantullut päivähoitolaki mullisti alle kouluikäisten hoidon Suomessa. Katso video suomalaisesta päivähoidosta kautta vuosikymmenten.

Darude: "Jos tietäisin Sandstormin salaisuuden, tekisin niitä sata lisää"

Vuonna 1997 Ville Virtanen oli aivan tavallinen satakuntalainen nuorimies juhannusjuhlissa Eurassa. 18 vuotta myöhemmin kolme miljoonaa kopiota myyneen Sandstorm-hitin tekijä palasi Sieravuoren juhannukseen pääesiiintyjäksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle