Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miksi, oi miksi – Lähes kaikki, mitä haluat tietää uudesta Muumilaakso-animaatiosta

Animaatiosarjan tekijät vastaavat polttaviin kysymyksiin!

”On jännittänyt hirveästi, mutta on ollut tosi kivaa!”

Kokkolassa penkkarirekkojen kyytiin nousivat muun muassa Pikku Myy, Prinsessa Leia, Väiski Vemmelsääri ja Late Lammas.

Aasiassa uusi ruokatrendi: Muumipeikon tai Pikku Myyn kasvot lautasella

Riisistä, merilevästä, kasviksista ja munista muotoillut hahmot ovat osa japanilaisen pop-kulttuurin "kawaii" eli suloisuus-teemaa.

Muumipappa olisi oikeasti halunnut olla Pikku Myy

Muumihahmot ovat jälleen saaneet tuoreet äänet uudessa animaatioelokuvassa Muumit Rivieralla. Aamu-tv:n Tähtihetkessä vierailivat äänensä muumeille lainaavat Carl-Kristian Rundman ja Mats Långbacka.

Poliisin takavarikoimia Muumipappoja ja Pikku-Myitä ei ollutkaan varastettu

Poliisi on joutunut palauttamaan varastetuiksi olettamansa Muumi-tuotteet takaisin omistajilleen. Muumipappa- ja Pikku-Myy aiheisia koristeita ei kukaan ilmoittanut varastetuiksi eikä niitä kaivannut kukaan.

Kolumni: Arvaa, mikä aakkonen

Milloin olet viimeksi kirjoittanut käsin – ilman tietokonetta, kännykkää tai muita teknisiä vekottimia? Pöydän ääressä vain sinä, kynä ja paperi. Muutaman rivin jälkeen saatat huomata, että kirjoittaminen muuttuu vaivalloiseksi. Enää käsi ei kestäkään kynänpuristusta paperia vasten kovin pitkään.

Karkkisade siivitti jälleen penkkariajeluita - katso kuvakimara!

Keski-Pohjanmaan lukioissa vietettiin penkkaripäivää tällä kertaa leppoisassa pakkassäässä. Kukaan ei ollut vaarassa paleltua. Kuorma-autojen lavoille oli kiivennyt kaikenlaista joukkoa aina Putous-hahmoista, paaviin ja Darth Vaderista Pikku Myyhyn. Kuvakokoelma kertookin kaiken tarvittavan.

Jalkapallokenttien Pikku Myy futaa pian maajoukkueessa

Kemiläinen Natalia Kuikka on valittu naisten jalkapallon 94-syntyneiden maajoukkueeseen. Ennen maajoukkuepelejä Kuikka tekee kaikkensa Merilappi Unitedin liigakarsinnassa.

Mutkia matkalla Muumimaailmaan

Seikkailua, talousvaikeuksia ja selviytymistä.

Kansa vakuuttaa: Ex-puolison asiat eivät kiinnosta

YLE Lahden kuuntelijat uskovat, että entisen puolison tietojen urkkimisen taustalla on kateus ja mustasukkaisuus. Moni on huomannut, että myös naapurit ovat ahkeria seuraamaan heidän elämäänsä. Puolison entisen kumppanin ja sukulaisten potilastietojen luvaton urkkiminen toi tuomion Päijät-Hämeen keskussairaalassa työskennelleelle hoitajalle tällä viikolla.

Myyjä ei ole hullu, vaan se joka ostaa

Hyvinkään puhdasta ilmaa lasipurkissa, mustaterttuseljamehua migreeniin, naarmun poistoainetta rikki menneeseen autonpintaan ja monia muita esimerkkejä kertyi, kun YLE Lahti kyseli Kuuntelijanlinjalla esimerkkejä siitä, millaisiin humpuukitavaroihin kuuntelijat ovat elämänsä aikana haksahtaneet.

Krokotiilit ja geishat mannapuuron voimalla Kouvolan kävelykadulle 2011

Abit aloittivat penkkaripäivän vieton aamulla kouluissaan ja lounaalla tankattiin ravintoa iltapäivän riehumista varten. Kuusankosken lukiossa krokotiilit, poliisit ja laitapuolen kulkijat nauttivat mannapuuroa sulassa sovussa.

Mertaranta kertoo kalavaleita

YLE Urheilun sinivalkoinen ääni Antero Mertaranta vastaa jälleen katsojien, kuuntelijoiden ja lukijoiden hauskoihin kysymyksiin. Tällä viikolla vastauksia saadaan selostusaiheisiin kysymyksiin, ja mahtuu mukaan myös vaatetusaiheisia vastauksia.

Kauppahalli 114 vuotta Turussa

Turun Kauppahalli on ottanut 114-vuotisjuhliensa teemaksi monipuolisuuden. Yksi alkuperäinen yritys on vielä mukana.

Pari kolme asiaa Elina Salosta

Elina Salon mietteitä aikuisuudesta, elämästä ja luonnosta.

Ahtaajalakon päättyminen laukaisi nettiyleisön kommentoimaan

Satamalakko päättyi. Molemmat osapuolet eli Satamaoperaattorit ja Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT hyväksyivät hetki sitten valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen. Nettiyleisö kommentoi aamusta asti lakkoa. Moni koki lakon päättymisen suurena helpotuksena.

Nettikeskustelijat pelkäävät sunnuntaikaupan laajenemisen syrjäyttävän lähikauppiaat

Sunnuntaikaupan vapauttaminen työllistää ihmisiä, mutta tekee pienkauppiaiden elinkeinosta kannattamattoman. Nämä olivat kaksi yleistä argumenttia kun nettikeskustelijat ruotivat kauppojen aukioloaikojen mahdollista laajentumista. YLE uutisoi sunnuntaina, että kauppojen aukioloihin vaikuttavan lakiesityksen käsittelyaikataulua on kiristetty . Toteutuessaan uusi laki sallii kaikille kaupoille ympärivuotisen sunnuntaikaupan juhlapyhiä lukuun ottamatta. Lakimuutos voi astua voimaan jo joulukuun alussa.

Luontoarvoja vaaliva Rölli valittiin Satusuomalaiseksi

Suosituimmaksi suomalaiseksi fiktiohahmoksi on valittu Rölli. Hyväntahtoinen, vaikkakin joskus ärtyisä peikkohahmo sai Satusuomalainen-äänestyksessä 26,7 prosenttia yli 43 000 äänestä.

Kilpa suosituimmasta Satusuomalaisesta puolivälissä

Yleisradion Satusuomalainen-äänestys on edennyt semifinaaliin. Äänestyksessä etsitään suosituinta suomalaista kuvitteelista hahmoa. Kilvan ehdokkaita esitellään kesällä TV1:ssä torstaisin kello 20. Sarja alkaa 22. kesäkuuta.

Satusuomalainen-äänestys on edennyt semifinaaliin

Yleisradion Satusuomalainen-äänestys on edennyt semifinaaliin. Äänestyksessä etsitään suosituinta suomalaista satuhahmoa. Satusuomalainen- ehdokkaita esitellään kesällä TV1:ssä torstaisin klo 20. Sarja alkaa 22. kesäkuuta.

Pikku Myy kilpasille Uuno Turhapuron kanssa

TV1:n Satusuomalainen-äänestyksen semifinalistit on valittu. Kesäkuussa alkavalle toiselle äänestyskierrokselle pääsevät Muumipeikko, pikku Myy, Kapteeni Pirk, Rokka, Rölli, Uuno Turhapuro, pariskunta Viivi ja Wagner sekä Väinämöinen.

EMBARGO 20 Pikku Myy kilpasille Uuno Turhapuron kanssa

TV1:n Satusuomalainen-äänestyksen semifinalistit on valittu. Kesäkuussa alkavalle toiselle äänestyskierrokselle pääsevät Muumipeikko, pikku Myy, Pirk, Rokka, Rölli, Uuno Turhapuro, pariskunta Viivi ja Wagner sekä Väinämöinen.