Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Wilma Murto voitti EM-kultaa.

Wilma Murto jakoi huikean kuvan Whatsapp-keskustelustaan Topi Raitasen kanssa – "Sinähän sen tiiät"

Usein puhutaan, että yhden urheilijan huippumenestys saattaa vapauttaa muitakin maajoukkueessa menestymään samoissa kisoissa. Kultamitalistien viestittely todistaa, että väite ei ole täysin tuulesta temmattu.

Antti Ronkainen hyökkää Venäjän torjuntaa vastaan.

Suomi tyrmää FIVB:n aikeet järjestää lentopallon MM-kisat Venäjällä – liiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen: "Väärä ja vakava virhearvio"

Kansainvälinen lentopalloliitto pitää kiinni suunnitelmistaan järjestää lajin tapahtumia Venäjällä tänä vuonna. Suomen lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen on pöyristynyt linjauksesta.

Suomen lentisfanit 8.9.2021

Suomalaiskatsojat ihastuttivat EM-kisoissa karnevaalitunnelmallaan, mutta kotikisat eivät olleet rahasampo: "On yritetty laukoa liikkuvaan maaliin"

Tampereen Hakametsän hallissa on vietetty suomalaista lentopallohurmosta. EM-kisat olivat onnistuneet Suomen kannalta tuloksellisesti, mutta myös kisajärjestelyt onnistuivat. Korona kasvatti EM-kisojen kuluja kolmanneksella.

Olli-Pekka Karjalainen EM-kisat 2006 Göteborgissa

Olli-Pekka Karjalaisen 24 vuotta vanha 17-vuotiaiden SE historiaan – Max Lampinen rikkoi 80 metrin rajan viiden kilon moukarilla

Max Lampinen heitti viiden kiloin moukaria 80,18. Olli-Pekka Karjalaisen 17-vuotiaiden Suomen ennätys parani toista metriä.

Silja Kosonen tekee moukarissa 19-vuotiaiden ME:n

Mihin nuorten maailmanennätyksen kiskaissut Silja Kosonen yltää Tokiossa? Asiantuntija puhuu jopa todella kovasta paukusta 18-vuotiaalle

Silja Kososen jättikiskaisu oli Yle Urheilun asiantuntija Tuomas Rajan mukaan teknisesti erinomainen suoritus. Poikkeuksellisen lahjakkaan nuoren heittäjättären on edettävä askel kerrallaan, pikavoittoja on turha lähteä hakemaan.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue tuulettaa.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue vetäytyy Euroopan Kultaisesta liigasta – "Meille on tärkeintä joukkueen terveys"

Suomen naisten lentopallomaajoukkue asetettiin karanteeniin Slovakiassa pelatun EM-karsintaturnauksen yhteydessä, kun joukkueessa havaittiin koronatapaus.

Silja Kosonen moukarin kanssa.

Tekeekö raisiolaisesta hiekkamontusta ponnistava superlupaus historiaa tänä kesänä? Suomi on lähellä ällistyttävää yleisurheilusaavutusta

Maailman paras 18-vuotias naismoukarinheittäjä Silja Kosonen on iloinen, kun moukarinheitto on saanut uutta nostetta Suomessa. Lauantaina kisakauden avaavan Kososen tavoite on rikkoa vuonna 2005 heitetty nuorten maailmanennätys.

Reetta Hurske

Pika-aituri Reetta Hurske vaihtaa valmentajaa

Reetta Hurskeen uusi valmentaja on Antti Haapakoski.

Sami Itani marraskuussa 2019

"Olli-Pekka Karjalainen on suomalaisten silmissä moraalisesti MM-mitalisti" – Urheiluliiton puheenjohtaja kommentoi vaiettua dopingskandaalia

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen jäi ilman mitalia vuoden 2005 Helsingin MM-kisoissa, vaikka jälkikäteen voidaan sanoa, että Karjalaisen olisi pitänyt nousta mitaleille.   

Moukarinheittäjä Vadim Devjatovski kärysi urallaan kolmesti dopingista, mutta sai tuomion vain yhdestä kärystä.

Yle Urheilu paljastaa, mitä vaietussa dopingskandaalissa todella tapahtui – yleisurheilupomojen raskaat virheet maksoivat Olli-Pekka Karjalaiselle uran ainoan MM-mitalin

Olli-Pekka Karjalainen olisi MM-pronssimitalisti, mikäli Kansainvälinen yleisurheiluliitto olisi itse noudattanut antidopingsääntöjä.

Olli-Pekka Karjalainen

Olli-Pekka Karjalainen ei epäröinyt tarttua haasteelliseen johtopestiin kovia kokeneessa Lentopalloliitossa: "Näen tässä lajissa valtavan potentiaalin"

Toimitusjohtajan tehtävästä väistyvä Seppo Siika-aho arvelee, että Olli-Pekka Karjalaisen lähtöasetelmat pestiin ovat paremmat kuin hänellä itsellään keväällä 2019.

Olli-Pekka Karjalainen

Olli-Pekka Karjalainen hyppää merkittävään urheilupestiin, joka on ollut tuulinen työpaikka – Lentopalloliitto vaihtaa jälleen toimitusjohtajaa

Yleisurheilijana tunnettu Olli-Pekka Karjalainen aloittaa Suomen lentopalloliiton toimitusjohtajana.

Sari Multala

Sari Multala lähtee ehdolle Olympiakomitean puheenjohtajakilpaan

Kansanedustaja ja maailmanmestaripurjehtija uskoo, että hänen laaja kokemuksensa huippu-urheilusta niin urheilijana kuin eri luottamustehtävissä on hänen vahvuutensa puheenjohtajakisassa.

Tommi Evilä

SUL:n uusi valmennuspäällikkö ratkeaa pian – Tommi Evilästä uusi pomo? ”No sehän selviää huomenna"

Tommi Evilä on yksi ehdokkaista Kari Niemi-Nikkolan seuraajaksi SUL:n valmennuspäälliköksi.

Grigori Rodtshenkov

Venäjän valtionjohtoisen dopingjärjestelmän masinoinut Grigori Rodtshenkov oli suomalaiskollegan mukaan avulias ja huumorintajuinen: "Ihan huipputason kaveri"

Suomen dopingtestauslaboratorion entinen johtaja Antti Leinonen ei olisi alkuaikoina uskonut, että Rodtshenkov olisi vastuussa esiin tulleista dopingrikkomuksista.

Rudy Winkler MM-Dohan moukarihäkissä 2019

Miesten moukarissa harvinainen temppu viime vuosilta – maatilan pojasta kasvoi uusin 80 metrin jäsen roimalla ennätysparannuksella

Yhdysvaltain moukarinheittäjä Rudi Winkler, 25, on pyörähdellyt maailman tämän kauden kärkituloksen.

Aaron Kangas on parantanut ennätystään viime kaudesta jo 2,69 metriä.

Kommentti: Krista Tervon Suomen ennätys keräsi otsikot, mutta hetki ennen SE-tulosta nähtiin jotain vielä merkittävämpää

Kansainvälisissä kekkereissä Aaron Kankaan ennätys on kovempaa valuuttaa kuin Krista Tervon Suomen ennätys, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Aaron Kangas

Asiantuntija povaa ennätykset kiskoneille moukarihirmuille vieläkin pidempiä kaaria – toivoo kattojärjestön pyörtävän päätöksensä ja hyväksyvän olympiarajoja jo tänä kesänä

Asiantuntija Jarkko Finni on harmissaan siitä, etteivät tämän kauden tulokset kelpaa paikkaan ensi vuonna järjestettävissä Tokion olympialaisissa.

DAvid Söderberg

Uransa lopettanut David Söderberg kertoo, miten moukari lensi päälle 75 metrin 16 vuotta peräkkäin: "Vähän hulluutta pitää olla mukana"

Moukarinheittäjä David Söderbergin uran kohokohdat osuivat Pekingin MM-kisoihin ja Rion olympialaisiin.

Henri Liipola.

Suomen miesten moukarinheitto on hyvää eurooppalaista keskitasoa, mutta riittävätkö paukut Dohan koneeseen? ”Yli 75 metriä on haastava, mutta ei se mitään ufoja vaadi”

Kotimaisessa moukarinheitossa ei ole pitkään aikaan ollut näin tasaista kärkeä, mutta Dohan MM-kisoihin oikeuttavista tuloksista puuttuu vielä muutama metri. Suomen mestaruuden voittanut Henri Liipola uskoo että ainakin 75-metrinen on tuloillaan.

Aaron Kangas kuvassa

Aaron Kangas ennätyksellään 22-vuotiaiden EM-tilaston kakkoseksi

Aaron Kangas voitti Kaustisen moukarikarnevaalikilpailun ennätyksellään 73,94 ja nousi 22-vuotiaiden kesän Euroopan tilastossa toiseksi.

Aki Salo

Aki Salo on valittu Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen uudeksi johtajaksi

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallitus valitsi tänään uudeksi johtajaksi filosofian tohtorin Aki Salon.

Polkupyöriä parkissa rakennuksen edessä

KIHU:n johtaja vaihtuu – kaksi kärkinimeä ehdolla

Yle Urheilun tietojen mukaan kärkinimet uudeksi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtajaksi ovat Ari Nummela ja Aki Salo.

Olli-Pekka Karjalainen.

Kalevan kisojen mitalirohmut kautta aikain – O-P Karjalainen keulilla 15 mestaruudellaan

Kalevan kisat on säilyttänyt asemansa vuosikymmenestä toiseen. Tänäkin vuonna Seinäjoelle kokoontuu yleisurheilukenttiemme ykkösnimet mitalinkiilto silmissään. Moukarihäkissä David Söderbergillä on mahdollisuus ohittaa O-P Karjalainen yhden lajin mitalien määrässä.

Valo-talo länsi-Pasilassa.

Olympiakomitean urheilijavaliokunta aloitti toimintansa

Olympiakomitean urheilijavaliokunta huolehtii siitä, että huipulle tähtäävät urheilijat saavat riittävästi tukea.

Sari Multala vuonna 2014 Suomen Urheilugaalassa

Olympiakomitean urheilijajäseneksi valittu Sari Multala: Huippu-urheilun yhteiskunnallista perustelua pitää miettiä

Entisen purjehtijan Sari Multalan mukaan huippu-urheilun toimeentulo-ongelma ei ole vain yksin Olympiakomitean asia. Esimerkiksi eduskunnassakin pitäisi mietti, millä tavoin tähän voitaisiin vaikuttaa.

Susanna Rahkamo

Olympiakomitean kokous sai yllätyskäänteen – uusi hallitus ei päätä lajiliittojen rahoista

Yle Urheilu oli paikalla todistamassa erikoisen käänteen saanutta Olympiakomitean syyskokousta.

Timo Ritakallio

Vahvistus tuli: Timo Ritakalliota esitetään Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Olympiakomitean uusi puheenjohtaja valitaan virallisesti 26. marraskuuta.

Rion olympialaiset: Arkistoista: David Söderberg vaihtoi hiihdon moukariin helppouden vuoksi

Vöyrin voimanpesä: David Söderbergin pitkän uran kohokohtia yhdessä videossa!

Ylen arkistoista löytyy parisataa tallennetta pitkän uran tehneestä moukarinheittäjä David Söderbergistä. Yhdessä ensimmäisistä pätkistä nähdään 22-vuotias Söderberg vuonna 2001 Kalevan kisoissa Turussa. Vuonna 2003 leka lensi jo 78,83 asti ja Söderberg kertoi moukarinheittotaustastaan Peliuutiset-ohjelmalle. Yle Urheilu on seurannut Söderbergin arvokisauraa, joista parhaimmaksi saavutukseksi on toistaiseksi jäänyt Pekingin MM-kisojen kuudes sija viime vuonna.

Arkistojen kätköistä: Vöyrin voimanpesän, David Söderbergin pitkän uran kohokohtia yhdessä videossa!

Ylen arkistoista löytyy parisataa tallennetta pitkän uran tehneestä moukarinheittäjä David Söderbergistä. Yhdessä ensimmäisistä pätkistä nähdään 22-vuotias Söderberg vuonna 2001 Kalevan kisoissa Turussa. Vuonna 2003 leka lensi jo 78,83 asti ja Söderberg kertoi moukarinheittotaustastaan Peliuutiset-ohjelmalle. Yle Urheilu on seurannut Söderbergin arvokisauraa, joista parhaimmaksi saavutukseksi on toistaiseksi jäänyt Pekingin MM-kisojen kuudes sija viime vuonna.

David Söderberg

Uusi valmentaja puuttui yli 110-kiloisen David Söderbergin ruokavalioon – tulosta alkoi syntyä

- David oli siihen aikaan riski nuori mies. Paino oli jonkin matkaa yli 110 kiloa. Silloin mietimme, mitä tässä pitäisi tehdä.

Olli-Pekka Karjalainen

Olli-Pekka Karjalaisen viesti kotikatsomoihin: Spekuloida saa, mutta kisaturistiksi nimittely ei ole sopivaa

Urheilijayhdistyksen puheenjohtajan Olli-Pekka Karjalaisen mielestä kaikenlainen spekulointi ja jossittelu kuuluu olennnaisena osana penkkiurheiluun. Kotikatsomoissa olisi hyvä kuitenkin pitää mielessä tappionkin hetkellä, että jokainen urheilija on lunastanut paikkansa olympialaisissa kovalla työllä.

Vadim Devjatovski ja Ivan Tihon saattavat menettää Pekingin olympiakisojen mitalinsa dopingrikkomusten takia.

Karjalainen ei saakaan MM-mitalia - dopingmörssärin valitus meni läpi

Olli-Pekka Karjalainen jää ilman pronssimitalia Helsingin MM-kisoista, vaikka viidenneksi heittäneen suomalaisen edestä on kärynnyt kaksi valkovenäläistä. Urheilun vetoomuslautakunta CAS ratkaisi dopingkiistan kärähtäneen Vadim Devjatovskin eduksi.

Olli-Pekka Karjalainen

Video: O-P Karjalainen muistutti urheilijan vastuusta doping-käryjen saralla

Urheiluviikonlopussa keskusteltiin yleisurheilusta Olli-Pekka Karjalaisen ja Ilkka Kanervan kanssa. Aiheena olivat muun muassa Paavo Nurmi Games, Turun mahdollinen Timanttiliigan osakilpailu ja viimeaikaiset tuoreet doping-tapaukset. Katso video kuvaa klikkaamalla.

Tero Pitkämäki heittää Paavo Nurmi Gamesissa Turussa 2015.

Kohu Pitkämäen keihäsmitalista vesittyi

Maanantaiaamuna noussut kohu Tero Pitkämäen mahdollisesta MM-keihäsmitalista on vesittynyt.

Olli-Pekka Karjalainen

Käryjä läheltä nähnyt Karjalainen ihmettelee Valko-Venäjän toimintaa – ”Tavattoman erikoinen tilanne”

Moukarinheiton Euroopan mestari Olli-Pekka Karjalainen pitää ihmeellisenä, että Valko-Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtajana on mies, jonka dopingprosessia parhaillaan käsitellään.

Harri Halme

Urheilumanageri Halme: ”Suomi on puhtaan urheilun kärkimaita”

Ylen aamu-tv:ssä keskusteltiin brittilehdistön tekemistä doping-paljastuksista. Urheilumanageri Harri Halme ja Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen uskovat testauksen kitkevän epäpuhtaan urheilun.

moukarinheittäjä kuvassa

Hurja tulosparannus nuorelta suomalaisheittäjältä

Aleksi Jaakkola, 17, paransi ennätystään lähes viisi metriä moukarinheitossa.

Oskari Mörö kuvassa

Näkökulma: Uusi yleisurheilusukupolvi tekee vahvaa läpimurtoa

Yle Urheilun toimittaja Petri Hänninen pohtii syitä, miksi suomalainen yleisurheilu näyttää juuri nyt hyvältä.

Suomen lippuja liehuu saloissa.

Äänestä vuoden 2014 urheilutapaus Pohjanmaalla

Urheilugaalassa juhlittiin eilen vuoden 2014 urheilumenestystä. Muun muassa painija Rami Hietaniemi, moukarimies Olli-Pekka Karjalainen sekä vapaaottelija Katja Kankaanpää pokkasivat gaalassa huomionosoitukset. Moni pohjalainen urheilutapaus ja menestys jäi kuitenkin valtakunnassa ilman näkyvyyttä. Mikä on sinun pohjalainen valintasi?

Tanja Poutiainen, Tommi Evilä ja Katja Saarinen vastaanottivat urheilu-urapalkinnot.

Urheilu-urastaan palkittu Evilä kehui muiden saavutuksia – "Nostavat niskavillat pystyyn"

Tanja Poutiainen, Katja Saarinen ja Tommi Evilä vastaanottivat Urheilugaalassa urheilu-urapalkinnot.

Olli-Pekka Karjalainen

Olli-Pekka Karjalainen: "Toivottavasti tämä on sellainen peloite, että jatkossa mitalit saadaan heti oikeille omistajille"

Entinen moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen palkittiin Reilu peli -palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Olli-Pekka Karjalainen

Suomalaisurheilijan tapaus ajoi KOK:n muutoksiin

Olli-Pekka Karjalaisen nousu EM-voittajaksi kahdeksan vuotta kisojen jälkeen sai myös Kansainvälisen Olympiakomitean reagoimaan. Jatkossa olympiamitaleille kisojen jälkeen nousseet palkitaan myöhemmissä olympiakisoissa.

Pentti Huotari opastaa Veeti Huumoa ja Mikael Mylläriä jääkiekon saloissa.

Nitro-papat ja nitro-mummot tukevat jääkiekkoilijoita

Eläkeläisryhmä on kerännyt rahaa yli 20 000 euron edestä vähävaraisille lapsiperheille vuodesta 2005 lähtien, ja vuosittain avustusta on jaettu 3-4 E-B-junnujen perheelle.

Vieraana squashin Euroopan mestari Olli Tuominen.

Tuominen Taustapeilissä: "Yksi Pakistanin reissu muistuu mieleeni"

Olli Tuomisen ajatuksia höystettynä Simo Tarvosen kommenteilla Urheilun Taustapeilissä Radio Suomessa ma 10.11.-14 klo 17.30-18. Uusinta to klo 23.03.

Veridoping

Suomalainen arvokisavoittaja menettää mitalinsa? – Timo Seppälä: ”Minimaalinen riski”

Dopingasiantuntijan mukaan vilpillisiin keinoihin sortuvat urheilijat kärähtävät Suomessa jo aktiiviuransa aikana.

Ruotsalaiset juhlivat Olympiastadionilla

Finnish women’s team loses to Sweden in athletics, men win in javelin

Finland’s female athletics team lost to Sweden’s national women’s team in the championships held in Helsinki. But in the men’s javelin, Finnish competitors won all three top places, and Finland’s youth teams also beat their Swedish counterparts.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle