Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pika-aituri Reetta Hurske vaihtaa valmentajaa

Reetta Hurskeen uusi valmentaja on Antti Haapakoski.

"Olli-Pekka Karjalainen on suomalaisten silmissä moraalisesti MM-mitalisti" – Urheiluliiton puheenjohtaja kommentoi vaiettua dopingskandaalia

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen jäi ilman mitalia vuoden 2005 Helsingin MM-kisoissa, vaikka jälkikäteen voidaan sanoa, että Karjalaisen olisi pitänyt nousta mitaleille.   

Yle Urheilu paljastaa, mitä vaietussa dopingskandaalissa todella tapahtui – yleisurheilupomojen raskaat virheet maksoivat Olli-Pekka Karjalaiselle uran ainoan MM-mitalin

Olli-Pekka Karjalainen olisi MM-pronssimitalisti, mikäli Kansainvälinen yleisurheiluliitto olisi itse noudattanut antidopingsääntöjä.

Olli-Pekka Karjalainen ei epäröinyt tarttua haasteelliseen johtopestiin kovia kokeneessa Lentopalloliitossa: "Näen tässä lajissa valtavan potentiaalin"

Toimitusjohtajan tehtävästä väistyvä Seppo Siika-aho arvelee, että Olli-Pekka Karjalaisen lähtöasetelmat pestiin ovat paremmat kuin hänellä itsellään keväällä 2019.

Olli-Pekka Karjalainen hyppää merkittävään urheilupestiin, joka on ollut tuulinen työpaikka – Lentopalloliitto vaihtaa jälleen toimitusjohtajaa

Yleisurheilijana tunnettu Olli-Pekka Karjalainen aloittaa Suomen lentopalloliiton toimitusjohtajana.

Sari Multala lähtee ehdolle Olympiakomitean puheenjohtajakilpaan

Kansanedustaja ja maailmanmestaripurjehtija uskoo, että hänen laaja kokemuksensa huippu-urheilusta niin urheilijana kuin eri luottamustehtävissä on hänen vahvuutensa puheenjohtajakisassa.

SUL:n uusi valmennuspäällikkö ratkeaa pian – Tommi Evilästä uusi pomo? ”No sehän selviää huomenna"

Tommi Evilä on yksi ehdokkaista Kari Niemi-Nikkolan seuraajaksi SUL:n valmennuspäälliköksi.

Venäjän valtionjohtoisen dopingjärjestelmän masinoinut Grigori Rodtshenkov oli suomalaiskollegan mukaan avulias ja huumorintajuinen: "Ihan huipputason kaveri"

Suomen dopingtestauslaboratorion entinen johtaja Antti Leinonen ei olisi alkuaikoina uskonut, että Rodtshenkov olisi vastuussa esiin tulleista dopingrikkomuksista.

Miesten moukarissa harvinainen temppu viime vuosilta – maatilan pojasta kasvoi uusin 80 metrin jäsen roimalla ennätysparannuksella

Yhdysvaltain moukarinheittäjä Rudi Winkler, 25, on pyörähdellyt maailman tämän kauden kärkituloksen.

Kommentti: Krista Tervon Suomen ennätys keräsi otsikot, mutta hetki ennen SE-tulosta nähtiin jotain vielä merkittävämpää

Kansainvälisissä kekkereissä Aaron Kankaan ennätys on kovempaa valuuttaa kuin Krista Tervon Suomen ennätys, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Asiantuntija povaa ennätykset kiskoneille moukarihirmuille vieläkin pidempiä kaaria – toivoo kattojärjestön pyörtävän päätöksensä ja hyväksyvän olympiarajoja jo tänä kesänä

Asiantuntija Jarkko Finni on harmissaan siitä, etteivät tämän kauden tulokset kelpaa paikkaan ensi vuonna järjestettävissä Tokion olympialaisissa.

Uransa lopettanut David Söderberg kertoo, miten moukari lensi päälle 75 metrin 16 vuotta peräkkäin: "Vähän hulluutta pitää olla mukana"

Moukarinheittäjä David Söderbergin uran kohokohdat osuivat Pekingin MM-kisoihin ja Rion olympialaisiin.

Suomen miesten moukarinheitto on hyvää eurooppalaista keskitasoa, mutta riittävätkö paukut Dohan koneeseen? ”Yli 75 metriä on haastava, mutta ei se mitään ufoja vaadi”

Kotimaisessa moukarinheitossa ei ole pitkään aikaan ollut näin tasaista kärkeä, mutta Dohan MM-kisoihin oikeuttavista tuloksista puuttuu vielä muutama metri. Suomen mestaruuden voittanut Henri Liipola uskoo että ainakin 75-metrinen on tuloillaan.

Aaron Kangas ennätyksellään 22-vuotiaiden EM-tilaston kakkoseksi

Aaron Kangas voitti Kaustisen moukarikarnevaalikilpailun ennätyksellään 73,94 ja nousi 22-vuotiaiden kesän Euroopan tilastossa toiseksi.

Aki Salo on valittu Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen uudeksi johtajaksi

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallitus valitsi tänään uudeksi johtajaksi filosofian tohtorin Aki Salon.

KIHU:n johtaja vaihtuu – kaksi kärkinimeä ehdolla

Yle Urheilun tietojen mukaan kärkinimet uudeksi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen johtajaksi ovat Ari Nummela ja Aki Salo.

Kalevan kisojen mitalirohmut kautta aikain – O-P Karjalainen keulilla 15 mestaruudellaan

Kalevan kisat on säilyttänyt asemansa vuosikymmenestä toiseen. Tänäkin vuonna Seinäjoelle kokoontuu yleisurheilukenttiemme ykkösnimet mitalinkiilto silmissään. Moukarihäkissä David Söderbergillä on mahdollisuus ohittaa O-P Karjalainen yhden lajin mitalien määrässä.

Olympiakomitean urheilijavaliokunta aloitti toimintansa

Olympiakomitean urheilijavaliokunta huolehtii siitä, että huipulle tähtäävät urheilijat saavat riittävästi tukea.

Olympiakomitean urheilijajäseneksi valittu Sari Multala: Huippu-urheilun yhteiskunnallista perustelua pitää miettiä

Entisen purjehtijan Sari Multalan mukaan huippu-urheilun toimeentulo-ongelma ei ole vain yksin Olympiakomitean asia. Esimerkiksi eduskunnassakin pitäisi mietti, millä tavoin tähän voitaisiin vaikuttaa.

Olympiakomitean kokous sai yllätyskäänteen – uusi hallitus ei päätä lajiliittojen rahoista

Yle Urheilu oli paikalla todistamassa erikoisen käänteen saanutta Olympiakomitean syyskokousta.

Vahvistus tuli: Timo Ritakalliota esitetään Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Olympiakomitean uusi puheenjohtaja valitaan virallisesti 26. marraskuuta.

Vöyrin voimanpesä: David Söderbergin pitkän uran kohokohtia yhdessä videossa!

Ylen arkistoista löytyy parisataa tallennetta pitkän uran tehneestä moukarinheittäjä David Söderbergistä. Yhdessä ensimmäisistä pätkistä nähdään 22-vuotias Söderberg vuonna 2001 Kalevan kisoissa Turussa. Vuonna 2003 leka lensi jo 78,83 asti ja Söderberg kertoi moukarinheittotaustastaan Peliuutiset-ohjelmalle. Yle Urheilu on seurannut Söderbergin arvokisauraa, joista parhaimmaksi saavutukseksi on toistaiseksi jäänyt Pekingin MM-kisojen kuudes sija viime vuonna.

Arkistojen kätköistä: Vöyrin voimanpesän, David Söderbergin pitkän uran kohokohtia yhdessä videossa!

Ylen arkistoista löytyy parisataa tallennetta pitkän uran tehneestä moukarinheittäjä David Söderbergistä. Yhdessä ensimmäisistä pätkistä nähdään 22-vuotias Söderberg vuonna 2001 Kalevan kisoissa Turussa. Vuonna 2003 leka lensi jo 78,83 asti ja Söderberg kertoi moukarinheittotaustastaan Peliuutiset-ohjelmalle. Yle Urheilu on seurannut Söderbergin arvokisauraa, joista parhaimmaksi saavutukseksi on toistaiseksi jäänyt Pekingin MM-kisojen kuudes sija viime vuonna.

Uusi valmentaja puuttui yli 110-kiloisen David Söderbergin ruokavalioon – tulosta alkoi syntyä

- David oli siihen aikaan riski nuori mies. Paino oli jonkin matkaa yli 110 kiloa. Silloin mietimme, mitä tässä pitäisi tehdä.

Olli-Pekka Karjalaisen viesti kotikatsomoihin: Spekuloida saa, mutta kisaturistiksi nimittely ei ole sopivaa

Urheilijayhdistyksen puheenjohtajan Olli-Pekka Karjalaisen mielestä kaikenlainen spekulointi ja jossittelu kuuluu olennnaisena osana penkkiurheiluun. Kotikatsomoissa olisi hyvä kuitenkin pitää mielessä tappionkin hetkellä, että jokainen urheilija on lunastanut paikkansa olympialaisissa kovalla työllä.

Karjalainen ei saakaan MM-mitalia - dopingmörssärin valitus meni läpi

Olli-Pekka Karjalainen jää ilman pronssimitalia Helsingin MM-kisoista, vaikka viidenneksi heittäneen suomalaisen edestä on kärynnyt kaksi valkovenäläistä. Urheilun vetoomuslautakunta CAS ratkaisi dopingkiistan kärähtäneen Vadim Devjatovskin eduksi.

Video: O-P Karjalainen muistutti urheilijan vastuusta doping-käryjen saralla

Urheiluviikonlopussa keskusteltiin yleisurheilusta Olli-Pekka Karjalaisen ja Ilkka Kanervan kanssa. Aiheena olivat muun muassa Paavo Nurmi Games, Turun mahdollinen Timanttiliigan osakilpailu ja viimeaikaiset tuoreet doping-tapaukset. Katso video kuvaa klikkaamalla.

Kohu Pitkämäen keihäsmitalista vesittyi

Maanantaiaamuna noussut kohu Tero Pitkämäen mahdollisesta MM-keihäsmitalista on vesittynyt.

Käryjä läheltä nähnyt Karjalainen ihmettelee Valko-Venäjän toimintaa – ”Tavattoman erikoinen tilanne”

Moukarinheiton Euroopan mestari Olli-Pekka Karjalainen pitää ihmeellisenä, että Valko-Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtajana on mies, jonka dopingprosessia parhaillaan käsitellään.

Urheilumanageri Halme: ”Suomi on puhtaan urheilun kärkimaita”

Ylen aamu-tv:ssä keskusteltiin brittilehdistön tekemistä doping-paljastuksista. Urheilumanageri Harri Halme ja Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen uskovat testauksen kitkevän epäpuhtaan urheilun.

Hurja tulosparannus nuorelta suomalaisheittäjältä

Aleksi Jaakkola, 17, paransi ennätystään lähes viisi metriä moukarinheitossa.

Näkökulma: Uusi yleisurheilusukupolvi tekee vahvaa läpimurtoa

Yle Urheilun toimittaja Petri Hänninen pohtii syitä, miksi suomalainen yleisurheilu näyttää juuri nyt hyvältä.

Äänestä vuoden 2014 urheilutapaus Pohjanmaalla

Urheilugaalassa juhlittiin eilen vuoden 2014 urheilumenestystä. Muun muassa painija Rami Hietaniemi, moukarimies Olli-Pekka Karjalainen sekä vapaaottelija Katja Kankaanpää pokkasivat gaalassa huomionosoitukset. Moni pohjalainen urheilutapaus ja menestys jäi kuitenkin valtakunnassa ilman näkyvyyttä. Mikä on sinun pohjalainen valintasi?

Urheilu-urastaan palkittu Evilä kehui muiden saavutuksia – "Nostavat niskavillat pystyyn"

Tanja Poutiainen, Katja Saarinen ja Tommi Evilä vastaanottivat Urheilugaalassa urheilu-urapalkinnot.

Olli-Pekka Karjalainen: "Toivottavasti tämä on sellainen peloite, että jatkossa mitalit saadaan heti oikeille omistajille"

Entinen moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen palkittiin Reilu peli -palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Suomalaisurheilijan tapaus ajoi KOK:n muutoksiin

Olli-Pekka Karjalaisen nousu EM-voittajaksi kahdeksan vuotta kisojen jälkeen sai myös Kansainvälisen Olympiakomitean reagoimaan. Jatkossa olympiamitaleille kisojen jälkeen nousseet palkitaan myöhemmissä olympiakisoissa.

Nitro-papat ja nitro-mummot tukevat jääkiekkoilijoita

Eläkeläisryhmä on kerännyt rahaa yli 20 000 euron edestä vähävaraisille lapsiperheille vuodesta 2005 lähtien, ja vuosittain avustusta on jaettu 3-4 E-B-junnujen perheelle.

Tuominen Taustapeilissä: "Yksi Pakistanin reissu muistuu mieleeni"

Olli Tuomisen ajatuksia höystettynä Simo Tarvosen kommenteilla Urheilun Taustapeilissä Radio Suomessa ma 10.11.-14 klo 17.30-18. Uusinta to klo 23.03.

Suomalainen arvokisavoittaja menettää mitalinsa? – Timo Seppälä: ”Minimaalinen riski”

Dopingasiantuntijan mukaan vilpillisiin keinoihin sortuvat urheilijat kärähtävät Suomessa jo aktiiviuransa aikana.

Finnish women’s team loses to Sweden in athletics, men win in javelin

Finland’s female athletics team lost to Sweden’s national women’s team in the championships held in Helsinki. But in the men’s javelin, Finnish competitors won all three top places, and Finland’s youth teams also beat their Swedish counterparts.

Suomen naisille kirvelevä maaottelutappio

Suomi joutui nöyrtymään Ruotsille miesten ja naisten yleisurheilumaaotteluissa Helsingissä. Suomi juhli voittoja poikien ja tyttöjen maaotteluissa.

Olli-Pekka Karjalainen sai EM-kultamitalinsa - katso video

Kahdeksan vuoden odotuksen jälkeen Olli-Pekka Karjalainen sai Göteborgin moukarinheiton EM-kultamitalinsa. Karjalainen sai vastaanottaa mitalinsa Olympiastadionilla Ruotsi-ottelussa.

Karjalainen liikuttui EM-kultamitalistaan - "Ura on loppu, mutta pääsin vielä kokemaan tätä tunnelmaa"

Olli-Pekka Karjalainen sai vihdoin vastaanottaa Göteborgin EM-kisojen kultamitalin – kahdeksan vuotta kisan jälkeen.

Olli-Pekka Karjalainen: Jos saisi puhtaan mitalin kaulaan

Olli-Pekka Karjalaisesta tulee sunnuntaina Euroopan mestari. Samalla hän palauttaa vuoden 2005 EM-hopeansa. Karjalaisen mukaan mestaruuden mitatöinti ja uusi voittaja antaa urheiluun vahvan dopinginvastaisen signaalin.

Olli-Pekka Karjalainen saa EM-kultamitalin kaulaansa Ruotsi-ottelussa

Göteborgin vuoden 2006 EM-kisojen kultamitali pujotetaan Olli-Pekka Karjalaisen kaulaan Ruotsi-ottelussa sunnuntaina 31. elokuuta.

Söderberg vei moukarin mestaruuden

David Söderberg piti Tuomas Seppäsen takanaan ja vei moukarin SM-kultaa Kalevan kisoissa Kuopiossa.

O-P Karjalainen yllätti aikoinaan olympiavoittajankin - "Joku suomalainen kaveri tuli ja heitti yli 78 metriä"

Moukarimiehet ovat kisatilanteessa aitoja urheilijoita, mutta siviilissä karhun kokoiset heittäjät tulevat hyvin toimeen keskenään. Puolan Szymon Ziolkowski sanoi yllättyneensä taannoin Olli-Pekka Karjalaisen taidoista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle