Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Helsingin Keskusta ehdottaa professori Laura Kolbea tiede- ja kulttuuriministeriksi

Laura Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja hän on toiminut pitkään kaupunginvaltuutettuna Helsingissä. Keskustan eduskuntaryhmän, europarlamenttiryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokous valitsee valtiovarainministeriksi siirtyvän Annika Saarikon seuraajan ensi viikolla.

Prinssi Philipin hautajaispäivän tunnelmia Britanniasta suorana Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa

Lähetys prinssi Philipin hautajaisista la 17.4. klo 16.25.

Onko kansallispäivä kansansa näköinen? Suomessa juhlitaan vakavina, Keniassa kolmesti, Saksassa hävetään edelleen ja Venäjällä ei edes muisteta, mitä juhlitaan

Vuodenaika on pitkälti sanellut itsenäisyyspäivämme vakavan luonteen, mutta viime vuosina juhlinta on muuttunut kohti "skumppa-itsenäisyyttä", uskoo historiantutkija.

Pekka Juntin kolumni: Perustetaan ylpeyden ja ahdistuksen keskusmuseo

Professori Laura Kolbe ehdotti Helsingin Sanomissa, että metsien ja sotiemme ainutkertaisia tarinoita kannattaisi tarjota matkailijoille nykyistä terhakkaammin. Minulla on parempi ajatus, kirjoittaa Pekka Juntti.

Tiedätkö olevasi etuoikeutettu? Korona paljasti Suomen luokkajaon ja epäkohdat, mutta mikään tuskin muuttuu

Kriisi on muutoksentekijä, josta nousee myös voittajia. Usein kansallinen hätä saa ihmiset auttamaan, mutta muutos kestää vain kuukausia.

Ministry seeks to improve higher education access for people of immigrant background

Young people born in Finland are almost twice as likely to complete third level studies than residents born abroad.

Onko raha Suomessa seksiäkin suurempi tabu? Nuoret muuttamassa keskustelukulttuuria - Kommentoi: mikä sinua rahassa hävettää?

Suomessa on aina ollut tee-se-itse -kulttuuri, ja sen vuoksi rahalla ei myöskään ole ollut tapana kerskua, sanoo tutkija.

Musiikkidokumentti Suurkaupungin kasvot on traaginen tarina

Dokumentti neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä

Jari Ehrnroothin kolumni: Politiikka huutaa älyllistä ajattelua

Tietoyhteiskunnassa tutkijatausta antaa hyvät eväät poliitikolle, pohtii Jari Ehrnrooth kolumnissaan.

Katso suorana: Kuninkaalliset ovat täällä! Suomen presidenttipari ottaa vastaan pohjoismaiden päämiehet

Pääset seuraamaan suoraa lähetystä Pohjoismaiden päämiesten vierailusta klikkaamalla kuvaa.

Keskustan pormestariehdokas Laura Kolbe haluaa metron syvälle itään ja pohjoiseen: Kaupunkien kasvamista ei voi pysäyttää mahtikäskyllä

Laura Kolbe odottaa innokkaasti Östersundomin rakentamisen käynnistymistä. Malmin kentälle hän rakentaisi asuntoja, mutta säilyttäisi myös lentotoiminnot.

Laura Kolbesta keskustan pormestariehdokas

Helsingin pormestarivaalin ehdokasjoukko täydentyi uudella nimellä.

Kenestä Helsingin iso kiho? – Tältä pormestaripörssi näyttää juuri nyt

SDP:n Tuula Haatainen ja keskustan Laura Kolbe ovat vahvistaneet, että pyrkivät Helsingin pormestariksi. SDP päättää ehdokkaansa ensi viikolla.

Thomas Wilhelmsson jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana

Ylen hallituksen jäsenet vuodelle 2017 on valittu.

Laura Kolbe kertoo äitinsä Piin tarinan

On harvinaista, että tytär kirjoittaa äitinsä elämäkerran

Opetuksen asiantuntija: Yleissivistyksen pohjaksi ei peruskoulu riitä, kuten opetusministeri väittää

Osa lukioista lähtee kokeiluun, jossa esimerkiksi historiaa ja yhteiskuntaoppia tai maantiedettä ei välttämättä tarvitse opiskella lainkaan.

Epäselvä rahoitus hidastaa Helsingin suurmoskeijaa – "Hitaasti syntyy fiksuja päätöksiä"

Helsingin valtuustoryhmien puheenjohtajilta löytyy ymmärrystä kasvavan muslimiväestön moskeijan tarpeelle, mutta rahoituksen epäselvyys mietityttää poliitikkoja laidasta laitaan. Asiaa ei myöskään haluta kiirehtiä.

Sibelius rakasti Ainoaan intohimoisesti

Sibeliuksien pitkän parisuhteen salaisuudet

Sibeliuksen boolissa oli konjakkia ja hilloa

Sibelius oli nautiskelija

Miksi Sibelius ihaili kurkia, joutsenia ja itseään?

Suomen ainoa nero oli vannoutunut luonnon ystävä

Uuniin: Nyt kielletään kirjoja

Mikä kirja juuri nyt pitäisi kieltää?

Kaksi lukua Helsingin historiaa

Helsinki perustettiin 1550 kilpailijaksi Tallinnalle.

Kuusi kuvaa Laura Kolben elämästä

Kuusi kuvaa Laura Kolben elämästä

Puhuu kuin Ruuneperi - kansallisrunoilija lumosi puhujana ja eurooppalaisena ajattelijana

Kansan suussa kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg elää edelleen. Kun joku puoltaa kantaansa kaunopuheisesti, hän puhuu "kuin Ruuneperi". Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja historiantutkija Laura Kolbe uskoo, että sanonnan sankari olisi itsekin hyväksynyt ilmauksen.

Professori Päivi Setälä on kuollut

Naistutkimuksen edistäjä, professori Päivi Setälä on kuollut.

Yle pyrkii näyttämään kaikki tv-kanavansa HD:nä helmikuussa

Yle käyttää ensi vuoden mediatarjontaan ja toimintaan 473,5 miljoonaa euroa. Toimintasuunnitelmaan kuuluvat yhteiskunnallinen hanke Pelastetaan duunit sekä kuusi tuntia suoraa Strömsöä.

Heikki Hellman valittiin Ylen hallitukseen

Ylen hallituksen puheenjohtajana jatkaa vuorineuvos Kari Neilimo. Pois hallitustyöstä jää viisi vuotta mukana ollut Juhani Pekkala.

Monarkkien merkitys ei haihdu

Historioitsija Laura Kolbe ennustaa Euroopan monarkeille valoisaa tulevaisuutta. Kolben mukaan kuningashuoneiden arvo kirkastuu erityisesti kriisien aikana.

Helsinkiläisvaltuutettu loikkasi keskustaan

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Markku Vuorinen on loikannut kristillisdemokraateista keskustaan. Vuorisen siirto vahvistaa keskustan ryhmän Helsingissä neljään valtuutettuun.

Kikka Laitinen nousi Ylen hallitukseen

Tamperelainen rockmuusikko ja kirjailija Kikka (Kirsi-Marja) Laitinen on valittu Yleisradion hallitukseen. Laitisen valinnan myötä teatteriohjaaja Raija-Sinikka Rantala jättää paikkansa hallituksessa.

120-vuotias Fazerin kahvila pitää yllä eurooppalaista kahvilakulttuuria

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Fazerin kahvilan kupolin alla on kahviteltu 120 vuotta. "Fasu" ei ole Suomen, eikä edes Helsingin vanhin kahvila, mutta sen miljöö on helsinkiläisille rakas. Kohtaamispaikkana Fazer on ikuistettu romaaneissa ja elokuvissa.

Aula pois Ylen hallituksesta

Yleisradion hallintoneuvosto valitsi tiistaina Ylen hallituksen vuodelle 2011. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin professori Laura Kolbe. Kolbe korvaa Tervolasta lähtöisin olevan lapsiasiavaltuutetun Maria Kaisa Aulan.

Kari Neilimo jatkaa Ylen hallituksen puheenjohtajana

Yleisradion hallintoneuvosto on valinnut Ylelle hallituksen ensi vuodelle. Puheenjohtajana jatkaa vuorineuvos Kari Neilimo.

Itsenäisyys on monimutkainen juttu

Suomen tasavalta juhlii itsenäisyyttään 6. päivä joulukuuta. Suomi on jo kohtalaisen iäkäs itsenäinen maa. Maailman vanhimman itsenäisen valtion nimeäminen ei ole helppoa. Vanhat valtiot eivät ole syntyneet emämaasta irtautumalla kuten Suomi, vaan pitkän kehityksen tuloksena.

Finnish Brand Delegation to Publish Report

A delegation set up by Finland’s movers and shakers to improve Finland’s international reputation publishes its findings on Thursday. The group will hand over its report to Foreign Minister Alexander Stubb, the project’s initiator.

Laura Kolbe nojaa torpparimumminsa perintöön

Urbaania tutkijaa ja opettajaa Laura Kolbea vetää maaseutu. 60-luvun alusta lähtien hän on viettänyt kesänsä Sysmässä Saarenkylässä, josta isovanhemmat aikanaan ostivat maapaikan. Kolbe uskoo, että maaseutu vetoaa kaupunkilaisiin ja varmistaa elinvoimaisuutensa säilymisen.

Poro ei ole parasta Suomen markkinoinnissa

Pelkkä pohjoisen eksotiikka ei toimi enää Suomi-kuvan välittäjänä. Suomen maabrändiä pohtivassa työryhmässä istuva professori Laura Kolbe nostaisi markkinoinnissa esiin ihmiset ja omaleimaisen arkikulttuurin. Tuoreen brittivertailun mukaan Suomi on maailman paras maa - Kolben mukaan syystäkin.

Kirjamessujen raati palkitsi kalliolaisen legendan

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto myönnettiin torstaina Helsingin kirjamessuilla kirjakauppias Kaarle Ervastille. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Snellman loi pohjaa brändityölle

Snellmanin päivänä juhlitaan miestä, joka istui Suomen ensimmäisessä brändityöryhmässä. Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Euroopan historian professori Laura Kolbe muistuttaa, että ajatus suomalaisuudesta, kuten monista muistakin kansallisista ideoista, syntyi 1800-luvun aikana. Ajatusta suomalaisuudesta rakennettiin Helsingin yliopiston piirissä.

Kaupunkisuunnittelu kaipaa keskustelua ja kritiikkiä

Suomalaista Kaupunkisuunnittelua kritisoidaan virkamieslähtöisyydestä ja liiasta kliinisyydestä. Myös rakentava keskustelu puuttuu. Torstaina alkaneilla kaupunkitutkimuksen päivillä tilanteeseen pyritään saamaan parannusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle