Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pori Film Festival teki kävijäennätyksen

Festivaali keräsi viiden päivän aikana yli 1 500 kävijää.

Rokumentti valtaa valkokankaan Joensuussa

Tapahtuman lipunmyynti on sujunut ennätysmäisen vilkkaasti.

Anna Erikssonin elokuva M kisaa Venetsian elokuvajuhlien esikoispalkinnosta

Elokuva on myös valittu Venetsian kriitikkojen viikon kilpasarjaan.

Mitä yhteistä on Marilyn Monroella, David Lynchillä ja vaarallisella seksuaalisuudella? Anna Erikssonin uudessa elokuvassa näillä kaikilla on oma merkityksensä

Laulajana tunnettu Anna Eriksson on tehnyt kokeellisen kokoillan elokuvan, joka purkaa Marilyn Monroe -myyttiä.

Anna Eriksson rikkoo hiljaisuuden ja tekee kesällä kymmenen festarikeikkaa

Viime vuodet Anna Eriksson on tehnyt lähinnä yrityskeikkoja.

Euroviisujen Suomen-karsinnoista tuli esiintyjien kisa 2000-luvulla

Kaikki euroviisujen Suomen karsinnat 2000-luvulta

Avausmaaliveikkaus: Kumpi avaa maalihanat, Hollanti vai Chile?

Yle Urheilu jakaa päivittäin jalkapallon MM-kisojen virallisia pelipalloja avausmaaliveikkauksessa. Veikkaa avausmaalin tekijää ja maalin syntyaikaa ja voita!

Teosto-palkinto Risto-yhtyeen Ristolle

Tamperelainen Risto Ylihärsilä saa tämänvuotisen Teosto-palkinnon 25 000 euroa. Tunnustus tulee levyn II kappaleista.

Anna Eriksson: Omasta asemasta taistelu antaa veemäisen tyypin kuvan

Suosikkiartisti Anna Eriksson palaa tauolta kokoelmalevyllään Annan vuodet. Albumi on läpileikkaus artistin uralta, mutta tälle levylle Eriksson on suosikkikappaleiden lisäksi halunnut valita paljon liveäänityksiä hyvistä konserteista ja hänelle itselleen tärkeistä esiintymisistä. Eriksson puhui levystään ja kuulumisistaan Ylen aamu-tv:ssä.

"Ihmiset eivät välttämättä kuule hyvä biisejä, vaan hyvin markkinoituja biisejä"

Laulaja Anna Eriksson ravisteli musiikkibisnesmaailmaa purkaen lehtihaastattelussa turhautumistaan levy-yhtiöihin. Erikssonin mukaan esimerkiksi levy-yhtiöiden aamupalavereissa rakennetaan artistin imagoa sukkahousun väristä lähtien.

Teosto-palkinto Anna Erikssonille ja Matthew Whittallille

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimiston Teosto-palkinnot on myönnetty Anna Erikssoniille ja Mathew Whittallille. Kumpikin palkittu saa 20 000 euroa. Teosto-palkinnot jaettiin tänä vuonna kymmenennen kerran.

Sinikka Svärd: Anna Eriksson nosti myrskyn vesilasissa

Anna Erikssonin suurimmat iskelmähitit sanoittanut Sinikka Svärd ei lähtisi missään tapauksessa tekemään yhtä rajua pesäeroa menneeseen uraan kuin Eriksson teki kohutussa HS:n haastattelussa.

Iskelmä-Suomen omapäiset showmaakarit rikkoivat rajoja

Iskelmätähteys pyrkii joskus olemaan elämää suurempaa.

Millä perusteilla Emma-palkinnot pitäisi jakaa?

Gaalassa palkitaan musiikkialan ammattilaisia ja vaikuttajia. Tapahtuma on saanut osakseen myös kritiikkiä. Jaetaanko Emmat oikeilla perusteilla?

Stam1na ja Anna Eriksson kisaavat Teosto-palkinnosta

40 000 euron Teosto-palkinto myönnetään viime vuoden parhaalle sävelteokselle. Palkinnosta kilpailee kuusi teosta.

Paula Koivuniemen laulujen tarinat näyttämölle

Seinäjoen kaupunginteatterin 50-vuotisjuhlaesitykseen voivat myös katsojat päästä mukaan. Seinäjoen oman tytön esittämiä kappaleita yhdistellään nykypohjalaisiin tarinoihin tulevassa musiikkiteatteriesityksessä. Ensi-ilta on syksyllä 2013.

Iskelmätähdet postimerkkeihin

Suomalaista musiikkia esittelevä postimerkkisarja etenee syyskuussa 1990-luvulle.

"Taiteesta ei ole tarkoitus hyötyä"

Laulaja-lauluntekijä Anna Eriksson moittii musiikkialan markkinavetoisuutta. Hänen mielestään taide ei ole hyödyke, vaan sen päätarkoitus on herättää tunteita.

Tori täyttyy jälleen tapahtumista

Oulun kauppatori täyttyy taas musiikin kuuntelijoista ja tanssin ystävistä loppuviikon mittaan. Piknikin kesäkonserttien lisäksi torille houkuttavat keskiviikkona alkava Torifolk- tapahtuma sekä Oulun Katutanssit- tapahtuma.

Levy-yhtiöiden säästöt koettelevat musiikintekijöitä

Vähentynyt äänitemyynti koettelee suomalaisen musiikin tekijöitä. Musiikin tuotantoon käytettävä rahamäärä on pienentynyt rajusti. Levytysbudjetteja karsitaan ja esityskorvausten jaosta käydään tiukkoja neuvotteluja. Muusikot pelkäävät kehityksen rapauttavan säveltaidetta.

Euroedustajat saivat omat kulttuurikummit

Suomen europarlamentaarikot ovat saaneet kulttuurikummit. Kymmenen euroedustajaa osallistui tekijänoikeusjärjestö Teoston hankkeeseen, jossa jokainen meppi saa oman, musiikin alalla toimivan kummin. Kulttuurikummit toimivat linkkinä politiikan ja arjen välillä.

Warner Music Access Industriesille

Venäläislähtöisen miljardööri Len Blavatnikin omistama Access Industries ostaa Warner Musicin 3,3 miljardin dollarin kauppahinnalla. Kauppa sisältää kaiken Warnerille levytetyn musiikin ja musiikin kustantamisen.

Seal halusi Anna Erikssonin duettokumppanikseen

Suomen suosituimpiin naisartisteihin kuuluva Anna Eriksson duetoi englantilaisen supertähti Sealin kanssa. Yli 15 miljoonaa albumia myynyt Seal ihastui Annan ääneen tämän edellisen, englanninkielisen levyn kuultuaan.

Vladislav Delaylle kolmivuotinen apuraha

Hailuodossa asuvalle Sasu Ripatille alias Vladislav Delaylle on myönnetty valtion säveltaiteen kolmivuotinen apuraha. Lyhyemmät apurahat saivat myös Tapio Lappalainen Haapajärveltä ja Toni Nygård Oulusta.

Anna Eriksson: Oot voimani mun

Oot voimani mun kilpaili euroviisukarsinnassa 2000

Apulanta suoraan albumilistan ykköseksi

Apulanta on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi kokoelmalevyllä Singlet 2004-2009. Yhtye on tyytyväinen, että hakkasi listalla viime viikon ykkösen Lady GaGan The Fame Monster -albumin, joka tippui kakkoseksi.

Lady GaGa Suomen albumilistan ykköseksi

Lady GaGa on noussut Suomen virallisen albumilistan ykköseksi levyllään The Fame Monster. Jo viikkoja listalla pysytellyt amerikkalaislaulaja nousi tällä viikolla kärkeen pitäen takanaan suomalaislaulajien uutuuslevyt.

Anna Erikssonilla uusi kansainvälinen tyyli

Suomenkielisestä iskelmämusiikista tunnettu laulaja Anna Eriksson näyttää kansainvälisemmän puolen itsestään uudella levyllänsä. Nyt hän laulaa englanniksi ja tarjoaisi ylpeänä uutta musiikkiansa myös kansainvälisille markkinoille.

Valkeakoskella ja Nokialla vilkas viikonloppu

Valkeakoskella ja Nokialla on alkamassa kesän vilkkain tapahtumaviikonloppu. Nokialla käynnistyy tänään Tapsan tahdit ja Valkeakoskella Työväen musiikkitapahtuma.

Twin City raikaa kahtena viikonloppuna

Twin City -festivaali alkaa perjantaina Torniossa. Ensi viikonloppuun kestävä tapahtuma aiheuttaa muutoksia keskustan liikenteeseen.

Tammerkosken sillalla käynnistyy

Tammerkosken sillalla -festivaali käynnistyy tänään perjantaina. Kahdeksatta kertaa järjestettävä kaupunkifestivaali odottaa 65 000 kävijää.

Tarja Turunen albumilistan ykköseksi

Tarja Turunen on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi levyllään My Winter Storm. Viime viikon keskiviikkona julkaistu albumi ylitti kultamyyntirajan julkaisupäivänään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle