Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Inarin Siida-museon laajennus sai nyt luvan – rahoitus varmistui kehysriihessä

Saamelaismuseoon tulee uusi kokoelmarakennus sekä erillinen ravintolasiipi.

Kulttuurivieras, arkkitehti Juhani Pallasmaa suunnitteli Kampin ja Itiksen, mutta inhoaa shoppailua ja vitivalkoisia koteja

Arkkitehti Juhani Pallasmaa ihmettelee, miksi asunnot ja museot maalataan Suomessa valkoisiksi. Oma maku on kadonnut, ja kodit ovat alkaneet näyttää samasta puusta veistetyiltä.

Tapio Wirkkala - mies joka muotoili Suomen

Tapio Wirkkala on vaikuttanut jokaisen suomalaisen elämään

The Next Helsinki -kilpailu poiki yli 200 vaihtoehtoa Guggenheimille

Kilpailulla etsitään innovatiivista vaihtoehtoa Helsingin Eteläsataman tontin käytölle.

The Next Helsinki -kisan ehdotusten jättäminen päättyy

Kilpailussa haetaan ideoita Guggenheimin arkkitehtuurikilpailulle varatulle tontille Eteläsatamaan.

Korundin tuolikampanjalla yli 50 000 euroa

Rovaniemen kulttuurijohtaja Marja Widenius on tyytyväinen kulttuuritalo Korundin tuolikampanjaan. Yrityksille ja yksityishenkilöille tarjottiin mahdollisuutta ostaa nimikkotuoli ja samalla tukea konserttisalin sisustuskuluja.

Rovaniemen Lappia-talon asiantuntijaryhmä aloitti työnsä

Lappia-talon laajennusta pohtiva asiantuntijaryhmä on aloittanut työnsä. Ryhmä kuuli maanantaina talon käyttäjien näkemyksiä laajennuksen tarpeesta ja yleensäkin remontista.

Lappia-talolle asiantuntijaryhmä

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina asettaa Lappia-talon laajennusosan suunnitteluun tueksi asiantuntijaryhmän.

Ars 69 kokosi ihmisen ja avasi ovet bordelliin

Minimalismin, pop-taiteen ja kineettisen taiteen teoksia

Ongelmat eivät paisuta Korundin budjettia

Tulipalo ja saastemaat eivät lisää Rovaniemen kulttuuritalo Korundin rakennuskustannuksia. Vastoinkäymisten vuoksi Korundin valmistuminen viivästyy noin neljä kuukautta. Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtajan Heikki Alaluusuan mukaan Korundin rakentamisbudjetti pysyy kuitenkin entisellään eli noin kahdeksassa miljoonassa eurossa.

Juhani Pallasmaalle arkkitehtipalkinto Yhdysvalloissa

Arkkitehti Juhani Pallasmaa on saanut Yhdysvaltain taide- ja kirjallisuusakatemian palkinnon. Pallasmaa vastaanotti 5 000 dollarin arvoisen palkinnon New Yorkissa keskiviikkona järjestetyssä juhlassa.

Arkkitehtuurin Pritzker-palkinto Peter Zumthorille

Sveitsiläinen arkkitehti Peter Zumthor on saanut Pritzker-palkinnon, jota pidetään alan arvostetuimpana kansainvälisenä tunnustuksena. Zumthor on tullut tunnetuksi luonnonmateriaaleja suosivana ja laadusta tinkimättömänä arkkitehtina, jonka suunnittelemat rakennukset ovat ennemminkin hiljaisella tavalla vaikuttavia kuin suureellisen näyttäviä.