Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Sorastuskone kärähti Sievissä, syynä turvepöly moottoritilassa

Sievissä puoliperävaunun lavetin kyydissä ollut sorastuskone syttyi palamaan maanantaina iltapäivällä. Palo sattui koneen moottoritilassa.

Orava

Oravat aiheuttivat sähkökatkoja Oulussa

Oravien pääsy sähkönjakeluverkon erottimiin katkaisi Oulussa sähköt sadoilta asiakkailta.

Paska kaupunni -seinäkirjoitus Uudellakadulla Oulussa.

Oulussa mietitään, miten henkilöstön uskoa kaupunkiin työnantajana parannettaisiin

Oulun kaupunki on kärsinyt huonosta työnantajamaineesta henkilöstön keskuudessa. Kaupunginhallitus pohtii nyt keinoja tilanteen parantamiseksi.

Oulu yliopisto  sisäkuva

Yliopisto hakee taas kummiperheitä opastamaan ulkomaisia opiskelijoita suomalaisuuden saloihin

Oulun yliopisto käynnistelee jälleen koronatauon jälkeen kummiperhetoimintaa, jossa ulkomaisille opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus tutustua suomalaiseen arkeen yhdessä yliopiston kummiperheiden kanssa.

Toni Keränen Kalevan kisoissa 2022.

Toni Keränen pääsee sittenkin EM-kisoihin, varapaikka vaihtuu edustuspaikkaan

Limingan Niittomiehiä edustava Toni Keränen lähteekin Saksan Müncheniin Euroopan mestaruuskisoihin. Hän tulee kisoihin aiemmin valitun Oulun Pyrinnön Oliver Helanderin tilalle.

Raahen vanha Bio Huvimylly kaipaa kunnostusta, sillä maalipinta on pahoin rapistunut.

Raahen Bio Huvimyllyyn viritellään uutta toimintaa

Pitkään kylmillään ollut rakennus on vielä hyvässä kunnossa. Rakennuksen omistaja Soveliuksen apurahasäätiö on päättänyt lahjoittaa rakennuksen kaupungille.

Poliisin hiha, kuvituskuva.

Poliisi tavoitti Oulun alueella runsaan määrän maistissa ajaneita viikonlopun liikenteestä

Poliisin haaviin jäi useampi kuljettaja, joita epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta. Myös huumausaineen käyttörikoksia kirjattiin.

Cannibal Corpsen yleisöä.

Metallilegendoja Cannibal Corpsesta Napalm Deathiin: katso kuvat ensimmäistä kertaa järjestetyltä Oulun North of Hell -festivaalilta

Oulussa ensimmäistä kertaa järjestetty North of Hell -festivaali keräsi kahden päivän aikana lähes kymmenentuhatta vierasta. Oulussa on tänä kesänä ollut kolme suurta metallitapahtumaa, ja niillä pyritään myös vahvistamaan Oulun mainetta Suomen metallipääkaupunkina. North of Helliä tähdittivät Cannibal Corpsen ja Napalm Deathin lisäksi muun muassa Opeth ja Cradle of Filth. Kuvat ovat lauantailta.

Boulderoinnin harrastaja kiipeilee isolla kivenlohkareella.

Lumijoen metsästä löytyy suosittu kivi, jota kiivetään ilman valjaita – Jaakko Riskulle, 20, paikka on ihanteellinen: "Ei ole varmaa, että pääsee ylös"

Syrjäinen kiipeilypaikka metsän keskellä kerää harrastajia Oulun seudulla. Suosioon nousseessa boulderoinnissa kiipeilijä kapuaa isoja kivenjärkäleitä ylöspäin ilman turvallisuusvälineitä.

Oululainen opiskelija Jenna Saastamoinen

Lukio poltti Jenna Saastamoisen, 20, loppuun – päätti pitää välivuoden, mutta saikin yllättäen koulupaikan: "En itkenyt ilosta, vaan ahdistuksesta"

Vaikka välivuoden vietto on yleistä, opinto-ohjaajat kertovat, ettei sitä ensisijaisesti tarjota lukion jälkeisenä vaihtoehtona. Jenna Saastamoinen toivoo, että tauon pitämisestä levon takia puhuttaisiin kouluissa enemmän.

Kaksi esiintymislavaa ja telttoja festivaalialueella joen vastakkaisella rannalla. Etualalla vetouistelija vetää uistintä puuveneessä.

Oulun Kuusisaaressa raikuu rock läpi kesän – tapahtumia lähes jokaisena viikonloppuna

Oulun tapahtumapuisto Kuusisaari on tänä vuonna koonnut eri tapahtumiin runsaasti yleisöä. Tapahtumia on lähes jokaisena kesän viikonloppuna. Perjantaista lauantaihin Kuusisaaressa soi raskas musiikki.

Keltainen hinausauto ja valkoinen ojaan ajanut rekka moottoritiellä. Varoitusopasteita toisella kaistalla.

Mustikkarekka kaatui Pohjantiellä Oulussa

Mustikkaa kuljettaneen rekan perävaunun kaatuminen moottorien kaistojen väliin on haitannut liikennettä lauantaina aamupäivällä Oulussa.

Teboil-Lukoil -kyltti

Oulun Energia lopetti sopimuksen Teboilin kanssa – uusi öljyntoimittaja on löytynyt

Venäläisen hakkeen käytöstä luovuttiin maaliskuussa heti, kun korvaavan polttoaineen saatavuus oli ensin taattu.

Oulun yliopiston Linnanmaan kampus.

Oulun yliopistosta valmistuneiden virallinen tutkintotodistus on jatkossa sähköinen

Opiskelijat saavat edelleen tutkintotodistuksesta myös paperisen kopion. Sähköinen tutkintotodistus on käytössä jo joissakin Suomen korkeakouluissa.

yleiskuva

Junnikkalan iso sahahanke Oulussa odottaa rakennuslupaa ja perustusurakan alkua

Kohonneet kustannukset ovat vaikuttaneet myös kalajokisen sahayhtiön Oulun jättihankkeeseen, mutta tavoitteena on edelleen avata saha ensi vuoden lopulla.

Oulun Yliopiston lippuja

Oulun yliopiston johdon toimista tehtiin tutkintapyyntö poliisille

Oulun yliopiston professorin tekemän tutkintapyynnön mukaan hallituksen pöytäkirjaan on tehty virheellinen merkintä, jota ei ole pyynnöistä huolimatta korjattu.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kuusi tuntia eksyksissä ollut mies löytyi Rokuan maastosta helikopterietsintöjen jälkeen

Poliisi pyysi eksyneen etsintöihin apuun rajavartiolaitoksen helikopterin, jonka miehistö löysikin hieman kylmettyneen miehen maastosta perjantain vastaisena yönä.

Vesa-Matti Loiri sai Jussi-palkinnon Jake-pojan roolistaan elokuvassa Pojat. Mikko Niskanen esikoisohjaus sijoittuu jatkosodan Ouluun.

Vesa-Matti Loiri juoksi junan perässä huutaen äitiä, ja se teki hänestä kuuluisan – "Harvoin näkee niin vahvasti tehtyä työtä", ylistää asiantuntija

Vesa-Matti Loiri nousi tähteyteen Oulussa 1960-luvun alussa kuvatusta Pojat-elokuvasta. Oulun elokuvakeskus ry:n toiminnanjohtajan mukaan loppukohtauksesta on tullut legendaarinen sen dramaattisuuden sekä taitavan ohjaustyön vuoksi.

Poliisi teksti poliisihenkilön selässä.

Limingassa keskiviikkona tapahtuneessa kevytmoottoripyörän ja sähkömopon kolarissa kuoli alle 15-vuotias mopon kuljettaja

Kevytmoottoripyörä ja sähkömopo törmäsivät toisiinsa Limingan Värminkoskentiellä mutkassa keulat vastakkain.

avattu koronakotitesti pakkaus on levitetty pöydälle

Korona ja hoitajapula vaikeuttavat Oulun hyvinvointikeskusten toimintaa – puhelinpalvelut ovat pahoin ruuhkautuneet

Kiireellistä hoitoa tarvitsevien kannattaa hakeutua mahdollisimman pikaisesti akuuttivastaanotolle, ettei hoidon saaminen viivästy puhelinruuhkan takia. 

Nokian ja Euroopan investointipankin sopimus 27. 8. 2018

Nokia on palkannut reilun vuoden aikana jo noin 400 uutta työntekijää Ouluun

Nokia työllistää tällä hetkellä Oulussa noin 2 700 ihmistä. Nokian uusien tuotekehitys- ja tuotantotilojen rakentaminen Oulun Linnanmaalle on käynnistymässä nyt syksyn aikana

Real Snacksin perunalastuja ava

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee säästöjä kasvun turvaamiseksi

Fodelian ruoan verkkokauppa on jäänyt tavoitteistaan, ja muissakin kuluttajatuoteyksiköissä sopeutetaan toimintoja. Sen sijaan ateriapalvelussa yhtiö on tehnyt isot sopimukset kunta- ja hoivapuolelle.

Hailuodon ex-kunnanjohtaja Aki Heiskanen ja Taivalkosken ex-kunnanjohtaja Eija Liikamaa

Yksi kunnanjohtaja erosi erikoisen mielenterveyssopan takia, toiseen "istutettiin pelon siemen" – johto vaihtunut tänä vuonna jo lähes 40 kunnasta

Tänä vuonna jo 36 kuntaan on valittu uusi kunnanjohtaja ja lisää vaihdoksia on tulossa. Tuoreen kyselyn mukaan valtaosa nykyisistä kunnanjohtajista pitää työkykyään hyvänä, mutta rajun häirinnän kokemukset ovat lisääntyneet.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen pelastusjohtaja Petteri Jokelainen

Pohjois-Pohjanmaan kahden pelastuslaitoksen yhdistyminen hyvässä vauhdissa – uuden hyvinvointialueen pelastustoimi aloittaa vuoden alussa

Uudistuksen ei uskota vaikuttavan tavallisille ihmisille suunnattuihin peruspalveluihin, vaan yhdistymisessä muun muassa johdon rakenteita kevennetään.

Vesa-Matti Loiri sai Jussi-palkinnon Jake-pojan roolistaan elokuvassa Pojat. Mikko Niskanen esikoisohjaus sijoittuu jatkosodan Ouluun.

Vesa-Matti Loiri nousi tähteyteen Oulussa kuvatusta Pojat-elokuvasta

Loiri valikoitui elokuvaan yli tuhannen hakijan joukosta. Hänet palkittiin roolistaan Jussi-kunniakirjalla.

Kirjanpainajatoukkia ja jälkiä kuusen rungossa

Kuusimetsien kuoriaistuhot levittäytyvät yhä pohjoisemmaksi

Valtaosa hyönteistuhohakkuista tehdään kirjanpainajakuoriaisen takia. Se pystyy tappamaan järeitäkin kuusia. Suomen Metsäkeskuksen mukaan kuoriaistuhoja on poikkeuksellisen paljon jo Pohjois-Savossa.

Rovaniemen lentoaseman nimikyltti

KLM lentää Amsterdamista Rovaniemelle ensi talvena

Amsterdamista lennetään Lappiin joulukuun alusta lähtien joka lauantai maaliskuun loppuun asti. KLM kertoo haluavansa vastata Lapin talvimatkojen kasvavaan kysyntää.

Nordlabin keskuslaboratirion ovi Oysissa.

Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirien omistaman Nordlabin toiminta jatkuu uudessa hyvinvointiyhtymässä

Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirit perustivat Nordlabin vuonna 2013, mutta sote-uudistuksen vuoksi sen toiminta ei voi jatkua nykymallilla.

Lehmiä navetassa.

Muhos alkaa hoitaa maatalouden lomituspalveluja pohjoisimman Suomen alueella

Nykyisin lomitusjärjestelyt on jaettu Siikalatvan seudulta pohjoisimpaan Lappiin kahdeksalle alueelle. Niistä neljä on Lapissa, kaksi Pohjois-Pohjanmaalla ja kaksi Kainuussa.

Suomen kielen opiskelua

В муніципалітетах Пог'янмаа не вистачає вчителів для українських школярів — подекуди залучають усіх, хто може допомогти

У підготовчому класі зазвичай має бути фінськомовний вчитель та 1-2 помічники, які володіють українською або російською. У Крістіінанкаупункі ними стали самі батьки. Але подекуди кадрів не вистачає.

Vesiskootterin ohjaustanko.

Polttoaineen hinta vähensi huviveneilyä tänä kesänä

Virpiniemen merivartioston tehtävämäärät ovat pysyneet normaalin kesän tasolla. Oulun edustan merialueella tapahtui heinäkuussa myös vakava vesijettionnettomuus.

Ratakiskot

Limingan ja Oulun välisen kaksoisraiteen suunnittelutöitä jatketaan – päätös ja rahat rakentamiseen puuttuvat edelleen

Tampere–Oulu rataosuuden liikennemäärien odotetaan kasvavan tulevaisuudessa ja Liminka–Oulu kaksoisraiteen suunnittelu mahdollistaa rataosuuden nopeuden noston sekä juna- ja liikennemäärien lisäämisen rataosuudella.

Oikeudenistunto, jossa vasemmalla istumassa mies ja takana päydän takana mies ja nainen.

Syyttäjä ei valita Kalajoen metsäpalotuomiosta

Syyttäjä ei aio valittaa viime vuonna Kalajoella tapahtuneesta metsäpalosta annetusta tuomiosta. Syytetty on jo aiemmin ilmoittanut valittavansa käräoikeuden tuomiosta.

Metsäpalon jälkiä

Kalajoen metsäpalon savupilvessä voi olla kultainen reunus – alueen metsiin suunnitellaan tutkimus-, taide- ja retkeilykohteita

Kalajoen Raution alueen maastopalokohteessa on jo tehty ensimmäisiä tutkimuksia, ja iso osa alueesta on suojeltu. Suomen oloihin poikkeuksellinen metsäpalo kiinnostaa myös laajemmin.

Oulun koronarokotus paikka

Oulussa neljännen koronarokotteen saavat maanantaista eteenpäin kuusikymppiset ja riskiryhmään kuuluvat 18 vuotta täyttäneet

Rokotusaika on aina varattava ennakkoon. Puhelinruuhkien välttämiseksi suositellaan nettiajanvarausta.

SRV yhtiön logo.

SRV:n Fennovoima-osuuden myynti ei toteudu

SRV kertoi helmikuun alussa myyvänsä 1,8 prosentin omistusosuutensa ydinvoimayhtiö Fennovoimasta RAOS Voimalle, joka on venäläisen ydinvoimayhtiö Rosatomin tytäryhtiö.

Valkiaisjärventie

Oulussa jaetaan syksyllä lähes 90 omakotitonttia

Oulun kaupungin omakotitonttien syksyn hakukierros on alkanut. Tontteja on tarjolla eri puolilla kaupunkia muun muassa Oulunsalossa, Haukiputaalla, Kiimingissä ja Hiukkavaarassa.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Kuusamossa Karhukierroksen varrella sijaitseva Taivalkönkään autiotupa on pois käytöstä vaelluskauden loppuun saakka tulipalon vuoksi

Tuvassa syttyi tulipalo eilen sunnuntaina. Palo sammutettiin nopeasti, kun paikalle sattui vaeltajia, jotka hoitivat alkusammutustyöt ennen pelastuslaitoksen tuloa paikalle.

Poliisitunnus hihamerkkinä.

Pulkkilassa miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi

Noin 50-vuotias mies löytyi kuolleena lauantaina. Poliisi otti yhden henkilön kiinni epäiltynä taposta.

yhteispäivystys Oys ulkoa

Ylen selvitys sairaalapäivystyksistä: ongelmat tunnistetaan myös Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa

Oulun seudun yhteispäivystyksessä on ollut aiempia kesiä vaikeampi tilanne. Pisimmillään potilas on voinut joutua odottamaan siirtoa päivystyksestä jatkohoitoon yli vuorokauden.

Läheltä-juttuihin tarkoitettu grafiikka

Aurinkopaneelit vaikeuttivat tulipalon sammuttamista Ylivieskassa

Autotallipalon sammuttamisessa tarvittiin sähköalan ammattilaisen apua, jotta töitä hidastaneet aurinkopaneelit saatiin irrotettua katolta. Palon syyksi epäillään sähköjärjestelmän vikaa.

Oulussa Pride-kulkue alkoi – sade ei haitannut osallistumista, katso tunnelmia

"Tulin tänne, koska on ihmisiä, jotka eivät voi puhua itsensä puolesta" – Oulussa Pride-kulkue alkoi sateessa, katso tunnelmia

Oulun Pridessä on ennätysmäärä vapaaehtoisia sekä yhteistyökumppaneita. Yksi niistä on kaupunki, vaikka 15 valtuutettua ehdottikin yhteistyön lopettamista.

Roni Liedes, 24, antaa vinkin identiteettiään etsiville: "Se vaatii aikaa, mutta on sen arvoista"

Roni Liedes, 24, tietää, millaista on joutua pelkäämään, ja Pride-tapahtumien häiriköinti on saanut hänet miettimään: "Pelottaa, jos tästä tulee normi"

Oulussa vietetään parhaillaan Pride-viikkoa. Suomen Pride-tapahtumiin kohdistunut ilkivalta on johtanut siihen, että tapahtumien turvallisuuteen panostetaan aiempaa enemmän.

Sadevedestä muodostunut lätäkkö turvemaalla Kouvolan sippolassa.

Polttoturvetta nostetaan varmuusvarastoihin, mutta tavoitteet uhkaavat jäädä kauas – syynä ovat sateet ja kuljettajapula

Valtio ei ole aiemmin hankkinut polttoturvetta varmuusvarastoon. Töitä turpeen ja puun saannin varmistamiseksi on nyt tehty keväästä alkaen, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti energiamarkkinoita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle