Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sahayhtiö Pölkky ostaa Paula-myrskyn kaatamia puita – hinta voi olla normaalia alhaisempi laaturiskin takia

Kuusamossa, Taivalkoskella, Kajaanissa ja Oulussa toimiva Pölkyn sahayhtiö ostaa kesän aikana osan Paula-myrskyn kaatamista puista. Juhannuksen alla iskenyt myrsky kaatoi puita ison määrän erityisesti Kuusamossa ja Taivalkoskella.

Oulun Kärppien maalia vartioi ensi kaudella Stanislav Galimov – kokenut KHL-vahti siirtyy oululaisseuraan yksivuotisella sopimuksella

Galimov on pelannut viimeiset yhdeksän kautta yhtäjaksoisesti KHL:ssä. Hän on kaksinkertainen KHL-mestari ja on pelannut urallaan neljä ottelua Venäjän maajoukkueessa.

Kalajoen metsäpalon sammutus jatkuu vielä – kaksi pelastajaa on loukkaantunut lievästi

Tämä päivä näyttää, mihin suuntaan tilanne etenee, kerrotaan Jokilaaksojen pelastuslaitokselta. Tiistaiaamuna paloa oli sammuttamassa vielä noin 50 henkilöä. Kalajoen Kannuksentiellä maanantaina syttynyt palo ehti levitä 70–80 hehtaarin alueelle.

Ville Lepistö ampui hirven jo 15-vuotiaana ja on siksi poikkeus – valmistaa saaliinsa itse: "On ekologisempaa syödä lähimetsässä kasvanutta riistaa"

Nuoria on pitkään houkuteltu metsästyksen pariin esimerkiksi tekemällä harrastuksesta kiinnostavampaa alusta alkaen. Silti metsästysseurojen keski-ikä on yhä korkea, mutta onko sillä oikeastaan väliä?

Kalajoen maastopalo on hallinnassa, mutta sammutus jatkuu yhä – kaksi sammutushenkilökuntaan kuuluvaa on lievästi loukkaantunut

Palopesäkkeitä on sammuteltu läpi yön Kalajoella. Tiistaiaamuna sammutustöissä on edelleen noin 50 henkilöä.

Maskisuositus kaikille, turvavälit omalla vastuulla – kysyimme, miten Pohjois-Suomen suurin festivaali järjestetään koronan neljännessä aallossa

Qstock-festivaali kerää Ouluun kymmeniä tuhansia ihmisiä tulevana viikonloppuna. Festivaalijohtajan mukaan välivuoden jälkeen tunnelma on kuin tapahtuman järjestämisen alkuaikoina.

Viikonvaihteen Raahen ja Kempeleen superpesisottelut Haminan Palloilijoita vastaan jäävät kokonaan pelaamatta koronatartunnan vuoksi

Haminan Palloilijoiden eilinen sunnuntain ottelu raahelaista Pattijoen Urheilijoita vastaan peruttiin varotoimenpiteenä. Nyt useampi peli joudutaan perumaan.

Hunajasato jää paikoin tavallista pienemmäksi Pohjois-Pohjanmaalla – syynä kuivuus ja se, että moni kasvi kukki nopeasti

Paikalliset erot voivat kuitenkin olla suuria, joten joissain päin maakuntaa hunajaa voi tulla paljonkin. Lämpimät yöt saattavat vielä lisätä satoa, jota näillä näkymin päästään keräämään jo elokuun alkupäivinä.

Iissä räjähdysvaaran aiheuttanut varastopalo oli epätavallinen tehtävä pelastuslaitokselle – kiinteistön sisällä olevat kaasupullot ammuttiin vaarattomiksi

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos joutui eristämään 200 metrin suuruisen alueen Iin Hietalantiellä, kun palavassa varastossa oli räjähdysvaaran aiheuttaneita hitsauskaasupulloja. Poliisi teki pullot vaarattomaksi kauempaa ampumalla.

Pyhäjärvellä sammutettiin maastopaloa sunnuntai-iltana usean tunnin ajan – metsäpalovaroituksesta alueella muistutetaan

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai estettyä kivikkoisessa kangasmaaperässä jyllänneen noin 1,8 hehtaarin palon leviämisen puiden latvoihin. Palon epäillään alkaneen ihmisen huolimattomuudesta.

Ilmastonmuutos vaikutti tähänkin: Keski-Eurooppa hamuaa nyt Suomen perunapelloille – kuvareportaasi ruuasta, joka on suomalaisille itsestäänselvyys

Suomalaistan peruna kasvaa pääasiassa Suomessa, mutta lajikkeet tulevat Hollannista ja Saksasta. Viimeinen suomalainen perunalajike on varhaisperuna Jussi. Siemenperunan kasvatuksessa pohjoispohjalainen Tyrnävä on eturintamassa.

Nelostien liikenne palautunut normaaliksi Iissä Pohjois-Pohjanmaalla – kaasuräjähdysvaara aiheutti kiertotiejärjestelyt

Liikenne oli usean tunnin ajan ohjattu kulkemaan kiertoteitse omakotitalon pihassa sijaitsevan varastorakennuksen tulipalon aiheuttaman räjähdysvaaran vuoksi.

Raahessa ammuttiin kissaa ilmakiväärillä jopa 15 kertaa – poliisin mukaan tekijä on nuori paikallinen mies

Rikosylikonstaapelin mukaan on ymmärrettävää, että tapaus on herättänyt tunteita ja paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Sähköpotkulaudat rantautuivat Ouluunkin – aluksi lautoja on pari sataa, mutta määrä voi kasvaa

Amerikkalainen sähköpotkulautoja vuokraava Lime on aloittanut toimintansa Oulussa. Sähköpotkulautoja ilmestyy kaduille perjantaina. Katso videolta kaupunkilaisten ajatuksia uusista kulkuvälineistä.

Opettajaopiskelijalla on asunnolle tarkat kriteerit: 55 neliötä, parveke ja mielellään sauna – nyt on opiskelijan markkinat, sanoo asiantuntija

Vuokra-asuntomarkkinat ovat nyt suotuisat asuntoa etsiville opiskelijoille. Tarjontaa on enemmän kuin kysyntää, ja vuokratasotkin ovat aiempia vuosia alempana.

Siilo syttyi tuleen Pyhäsalmen kaivoksella – pelastuslaitos arvioi, että palo sai alkunsa kipinästä

Kattorakenteet paloivat 30 metrin korkeudessa. Palo saatiin nopeasti hallintaan, joten vahingot jäivät vähäisiksi.

Ylivieskan Taanilan alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskittymää: kauppoja ja vapaa-ajan toimintaa

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Sinne valmistuu syksyksi myös uusi 400 oppilaan yhtenäiskoulu.

Kulttuurimatkailutuotteiden kiinnostavuutta testataan Oulun seudulla kahden vuoden ajan

Oulun kulttuuritapahtumayhdistys testaa kulttuurimatkailutuotteita ja kehittää ympärivuotista kulttuurimatkailutarjontaa Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoite on saada aikaan myös kulttuuritapahtumakalenteri.

Arvostettu kirjailija Hanna Hauru on kuollut

Oululaiskirjailija ehti julkaista neljä lyhytproosateosta ja viisi romaania. Haurun romaani Jääkansi oli ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2017.

Joonas Donskoi jatkaa uraansa NHL:n tulokasjoukkue Seattle Krakenissa

Raahelaislähtöinen, entinen Oulun Kärppien pelaaja Joonas Donskoi jatkaa NHL -uraansa tulokasjoukkue Seattlessa. Donskoi pelasi kaksi edellistä kautta Coloradossa.

Oulun kaupunki hakee sijaisvanhempia – perheitä tarvitaan erilaisiin tilanteisiin eri-ikäisille lapsille

Oulussa jopa liki 80 prosenttia huostaanotetuista lapsista sijoitetaan perheisiin. Perhehoidon osuus on isoin Suomen kuuden suurimman kaupungin joukossa.

Rokualle on suunnitteilla digitekniikkaa hyödyntävä seikkailupuisto

Noin hehtaarin kokoiselle alueelle kaavaillussa puistossa yhdistyvät eri-ikäisten liikunnalliset toiminnot ja teknologia. Paikka toimisi myös oppimisympäristönä. Rokuan alueelle houkutellaan samalla lisää asukkaita ja yrityksiä.

Nivalalainen käsipyöräilijä Teppo Polvi tavoittelee mitalia ensimmäisissä paralympialaisissaan Tokiossa

Moninkertainen MM-mitalisti ja maailmancupin voittaja Teppo Polvi on yksi mitaliehdokkaista Tokion elo-syyskuun paralympialaisissa. Käsipyöräilyn aika-ajo järjestetään nyt ensimmäistä kertaa paralympialaisissa vammaluokassa, jossa Polvi kilpailee.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri: Koronan neljäs aalto on leviämässä myös Pohjois-Pohjanmaalle

Uusien koronatartuntojen määrä on kääntynyt kasvuun Pohjois-Pohjamaalla. Tartuntoja on todettu THL:n mukaan 11, joista Oulussa 9. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan nyt viimeistään on hyvä aika hakea rokotus.

Tyrnävällä paloi omakotalon pihapiirissä autotalli, henkilöauto ja traktori

Tyrnävällä Rannanpohjassa on palanut omakotitalon pihapiirissä sijainnut autotalli-varastorakennus. Rakennus tuhoutui tulipalossa ja samalla paloivat pihapiirissä olleet henkilöauto ja traktori.

Raakuille kunnostetaan elinympäristöjä Iijoen ja Oulujoen alueella

Uudessa hankkeessa muun muassa kasvatetaan jokiin istutettevia raakunpoikasia sekä parannetaan raakkujen suojelutoimia. 

Oulun Auttava yhteisö -hanke on jo lisännyt naapurustojen yhteishenkeä - " Olin otettu, kun minulta tultiin pyytämään kananmunia"

Keväällä alkanut hanke kannustaa asukkaita puuhaamaan asuinyhteisössään porukalla ja auttamaan toinen toistaan, esimerkiksi yksinkertaisissa arjen askareissa. Hankkeen yhtenä tavoitteena on vähentää ihmisten yksinäisyyttä.

Ajanvarauksettomat rokotukset jatkuvat ensimmäisen koronarokotteen osalta Ouluhallilla 13. elokuuta saakka

Oulun kaupunki jatkaa ajanvarauksettoman rokotuspisteen toimintaa Ouluhallissa 13. elokuuta saakka. Yli 16-vuotias voi hakea ensimmäisen rokotteen ilman ajanvarausta. Ouluhallissa on tätä varten oma rokotuspiste ja -jono. 

Akkujen ja paristojen kierrätys on kasvava työsarka – sähköautojen akut ehkä AkkuSerin seuraava aluevaltaus

Kännyköiden ja kannettavien tietokoneiden suosio pitää akkujen kierrättäjän kiireisenä. Vuonna 2006 perustettu nivalalaisyhtiö AkkuSer on kasvanut vuosi vuodelta.

Täydenkuun Tanssit tarjoaa tänä vuonna kotimaisen kattauksen, ja mukana on enemmän tanssilajeja kuin aiemmin – jatko on kuitenkin uhattuna

30-vuotista taivalta juhlivan tapahtuman yllä on synkkiä pilviä, sillä Pyhäjärven kaupunki leikkasi festivaalin avustusta noin 60 prosenttia. Koko tapahtuman tulevaisuus on vaakalaudalla.

Jarruvikainen kuorma-auto oli liikenteessä yli 10 000 kilon ylikuormassa, ja sekin huonosti kiinnitettynä – jäi kiinni poliisin tehovalvonnassa

Oulun poliisin tavoitti eilisessä raskaan liikenteen tehovalvonnassa kuorma-auton, jossa oli suuri ylikuorma. Ylimääräistä kuormaa oli peräti 10 000 kiloa, mikä ylittää kuorma-auton sallitun massan 40 prosentilla.

Hillasadosta on tulossa keskinkertainen, koska kuivuus haittasi kukkien pölytystä

Hillasadosta on tulossa keskinkertainen. Suomuurain kukki runsaana, mutta pölytystulos jäi keskinkertaiseksi ja raakileiksi päätyi kukista noin neljännes. Helteet ovat jonkin verran verottaneet hilla- ja lakkasatoa.

Oulun Heinäpään kuntoportaat valmistuivat

Portaiden alaosa on yläosaa jyrkempi ja leveämpi. Osien välissä on viiden metrin pituinen maatasanne.

Ouluun havitellaan kauppapaikkaa käytetyille kiertotalouden tuotteille ja uusille palveluille

Oulussa on kehitteillä uudenlainen kauppapaikka kiertotalouden tuotteille ja palveluille. Tarkoituksena on tehostaa ja jalostaa materiaalien ja tavaroiden uusiokäyttöä, mutta myös kehittää kiertotalouden ympärille uusia palveluja ja yrityksiä.

Ruotsalaisyhtiö haluaa etsiä malmia valtatien tuntumasta Oulussa – etsintäalueen sisällä myös Kiimingin suojeltuja suo- ja jokialueita

Ruotsalaisyhtiö Arctic Minerals Exploration suunnittelee malminetsintää lähes neljän tuhannen hehtaarin alueelle Oulun pohjoisosissa Kiimingissä. Etsintäalue sijaitsee Oulu-Kuusamo-tien molemmin puolin. Natura-alueet on rajattu etsinnän ulkopuolelle.

Oulankajoen kalastuslupamyynti on palaamassa normaaliksi hellepaussin jälkeen

Kuusamon Oulankajoen kalastuslupien myynti avataan taas kalastajille tiistaina. Kalastuslupamyynti keskeytettiin perjantaina 9. heinäkuuta, koska joen lämpötila nousi huolestuttavan korkealle.

Pohjois-Pohjanmaalle myönnettiin 1 000 hirvenkaatolupaa vähemmän kuin viime vuonna – alueella saa kaataa noin 5 500 hirveä

Kaatolupien määrä laskee Suomen riistakeskus Oulun alueella noin 20 prosentilla viime vuodesta. Lupia myönnettiin tarkalleen 4 184 kappaletta, joilla saa kaataa noin 5 500 hirveä.

Iin Ollinkorven tuulipuistohanke etenee pienennettynä: ensimmäisessä vaiheessa alueelle on suunnitteilla noin kymmenen voimalaa

Ilmatar-yhtiöllä oli alunperin toiveissa Ollinkorven alueelle jopa yli 60 voimalaa. Kevään aikana suunnitelmat pienenivät, ja ympäristöviranomaisen mukaan maakuntakaava mahdollistaa toistaiseksi noin 15 voimalan rakentamisen.

Oulun kaupunginkirjasto hakee kansainvälistä ympäristötunnustusta – hiilijalanjälkeä on pienennetty aurinkopaneeleilla ja muovin vähentämisellä

IFLA Green Library Award -tunnustus myönnetään vuosittain kirjastolle tai projektille, joka on parhaiten sitoutunut kestävään kehitykseen.

AC Oulu hankki vahvistuksen Kuopiosta – laitahyökkääjä Usman Sale tulee Ouluun loppukauden lainasopimuksella

Veikkausliigan tyvipäähän juuttunut oulaisjoukkue hakee tehoja maalintekoon. Nigerialainen Usman Sale on pelannut aiemmin Kuopion Palloseurassa ja Norjassa Viking Stavangerin riveissä neljän kauden ajan.

Kaikki eivät halua koronan tehosterokotetta – Oulussa sata ihmistä peruu ajan päivittäin, järjestäjä ymmällään: "Ajattelevatko, että sitä ei tarvitsekaan"

Tehosterokotuksen aikaistaminen on kiinnostanut hyvin oululaisia. Toisaalta päivittäin satakunta, eli 10-15 prosenttia ajan saaneista, jättää tulematta toiseen rokotukseen. Osa puolestaan on lykännyt ensimmäistä rokotusta jopa kuukausia.

Festarikansa pakkautuu syrjäiselle saarelle: Aiemmin festivaalin riskisuunnitelmassa oli terrorismi, nyt se on korona, kertoo järjestäjä Aki Roukala

Poikkitaiteellinen saarifestivaali järjestettiin Hailuodossa ensi kerran vuonna 2011. Millainen on juhlavuottaan viettävän tapahtuman tulevaisuus?

Helteet piinaavat myös luonnonelämiä – pulaan joutuneet siilit sekä linnun- ja oravanpoikaset pitävät eläintenhoitajia nyt kiireisinä

Vapaaehtoisena luonnoneläimiä hoitava Anna Vasala kannustaa ihmisiä laittamaan eläimille pihoille tarjolle puhdasta juomavettä. Hän kuitenkin muistuttaa, että mitään eläintä ei pidä ryhtyä omin päin hoitamaan.

Klassikkoveneet kilpailevat suomenmestaruudesta Oulussa

Purjehdusväen klassikot, puiset Hai-veneet, kilpailevat tänä viikonloppuna Oulussa suomenmestaruuksista. Vanhin mukana oleva vene on rakennettu 1930-luvulla. Kisa kestää sunnuntaihin saakka.

Piharakennus ja kaksi autoa tuhoutuivat tulipalossa Kalajoella

Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämiseen pihan päärakennukseen.

Kesän isot musiikkifestivaalit käynnistyvät Oulun seudulla koronaturvallisuus huomioiden

Oulun Kuusisaaressa käynnistyy kolmipäiväinen Suomipop Festivaali. Tapahtumaan odotetetaan noin 5000 kävijää päivittäin. Hailuodossa käynnistyy perjantaina Bättre Folk, joka sekin odottaa yhteensä 7000 kävijää kolmen päivän aikana Marjaniemeen.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri palkitsee henkilöstöä hyvästä työstä liikunta- ja kulttuuriseteleillä

Sairaanhoitopiirin henkilöstöä palkitaan kulttuuri- ja liikuntaseteleillä, joiden arvo 400 euroa. Palkitseminen perustuu vuoden 2020 hyvään työhön ja taloudelliseen tulokseen, kertoo PPSHP:n talousjohtaja Jarkko Raatikainen.

Tuore tutkimus: matalasta hemoglobiinista voikin olla hyötyä terveydelle – saattaa suojata lihavuudelta ja metaboliselta oireyhtymältä

Oulun yliopiston tutkimus kumoaa luulon, jonka mukaan korkeat hemoglobiiniarvot olisivat terveyden kannalta aina tavoiteltavia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle