Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puoluejohtajat kiistelivät koronakulujen korvaamisesta kunnille – Marin: Tulen pitämään huolta, että nämä korvataan täysimääräisesti

Puoluejohtajat ottivat yhteen Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa. Keskusta ilmoitti ainoana hallituksessa vastustavansa maakuntaveroa.

Oppositiojohtajat Orpo ja Purra kohtasivat väittelyssä – suurimmat erimielisyydet EU-politiikasta ja työperäisestä maahanmuutosta

Suurimpien oppositiopuolueiden puheenjohtajat uskovat, että seuraava hallitus joutuu tekemään vaikeita päätöksiä. Orpon mukaan odotettavissa on leikkauksia.

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta eivät jaa vihreiden kantaa kannabiksen laillistamiseksi: "En pidä todennäköisenä, elleivät perusfaktat muutu"

Eduskunnan neljä suurinta puoluetta tyrmäävät vihreiden ehdotuksen kannabiksen laillistamiseksi. Tähän mennessä vain kokoomuksen ja vasemmistoliiton nuorisojärjestöt ovat asettuneet laillistamisen kannalle.

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Ylen kysely kansanedustajille: Enemmistö vastanneista kannattaa hoitajille parempaa palkankorotusta kuin muille työntekijöille

Muista puolueista poiketen kokoomuksessa ja keskustassa emmitään hoitajien kohtelua muita paremmin. Sen sijaan vasemmistoliiton entinen ministeri Aino-Kaisa Pekonen harkitsisi hoitajien palkankorotukselle jopa erillisrahoitusta valtion budjettiin.

Seinäjokelainen Reima Kuisla panosti kuntavaaleihin kahdeksanneksi eniten koko maassa, mutta pettyi tulokseen: "Saman tuloksen olisi saanut parilla tonnilla"

Kuislan yli 30 000 euron vaalirahoitus on kahdeksanneksi suurin koko maassa. Taakse jäävät muun muassa Harry Harkimo, Kalervo Kummola ja Petteri Orpo.

Analyysi: Hallituspuolueiden keskinäinen nokittelu sataa oppositiopuolue kokoomuksen laariin

Hallituspuolueilla on ensi viikon budjettiriihessä tilaisuus näyttää, miten ne käyttävät poliittista valtaansa.

Kokoomus erotti Lyly Ralajan valtuustoryhmästään Oulussa yhdeksäksi kuukaudeksi

Valtuustoryhmä päätti asiasta lähes yksimielisesti, vain kokoontumisessa mukana ollut Rajala ei tätä kannattanut. Syynä määräaikaiselle erottamiselle kerrottiin toistuva yhteisten pelisääntöjen rikkominen ja toimiminen luottamushenkilölle sopimattomalla tavalla.

EK:n Jyri Häkämies haukkuu kirjassaan ministerit kompuroinnista maskeissa, koronapassissa ja rajavalvonnassa – silti "korona pelasti hallituksen"

Politiikassa Jyri Häkämies oli kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen taklaava laitahyökkääjä. Häkämies jättää tulkinnan auki kokoomuksen suuresta traumasta, Kataisen ja Sauli Niinistön välien viilenemisestä.

Vaasalainen Hermanni Sankelo ehdolle Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajakisaan

Hermanni Sankelo kertoo saaneensa paljon pyyntöjä asettua ehdolle puheenjohtajaksi.

Turun uusi pormestari Minna Arve siivoaa vapaa-ajallaan roskia puistoista ja viestii epäkohdista anonyyminä kaupungin palautepalveluun

Turku valitsi maanantaina kaupungille pormestarin. Neljä vuotta kaupunginjohtajana työskennellyt Minna Arve haluaa kuntalaiset entistä enemmän mukaan päätöksentekoon. Hän itse haluaa vaikuttaa esimerkillään, että pienetkin asiat ovat tärkeitä.

Kemijärvellä valtuusto ja hallitus järjestäytyivät maanantaina

Valtuuston ehdokaslistoja laadittiin kaksi. Äänestyksen jälkeen puheenjohtajaksi nousi kokoomuksen Matti Torvinen. Hallitus koostettiin suhteellisen vaalin pohjalta.

Hermanni Sankelo nosteessa kokoomuksen nuorisojärjestön johtoon

Pohjanmaan kokoomusnuorten mukaan 25-vuotiaalla Hermanni Sankelolla on eri puolilla Suomea kannatusta puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi.

Väärä rokote estää tuhansia ihmisiä ja miljoonia euroja pääsemästä rajan yli – itärajalla vaaditaan Suomelta toimia

Kaakkois-Suomessa halutaan avata itärajan henkilöliikennettä täysin rokotetuille matkustajille. Käytännössä asia järjestyisi rokotuspassilla. Esteenä on se, että EU:n lääkevirasto ei ole virallisesti hyväksynyt venäläistä Sputnik-rokotetta.

Ilkka Kanerva kritisoi maakuntaveron valmistelun jatkumista

Kanerva katsoo hallituksen kävelevän eduskunnan yli ajaessaan maakuntaveroa ja hyvinvointialueiden tehtäväkentän laajentamista.

Tuusulan uudeksi pormestariksi valittiin kokoomuksen Kalle Ikkelä

Ikkelä on vasta kunnan historian toinen pormestari. Viime kauden pormestari Arto Lindberg valittiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Miia Nahkuri johtaa Riihimäen valtuustoa

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin kokoomuksen Riku Bitter. Hallituksen varapuheenjohtajana toimii perussuomalaisten Jari Heikkinen.

Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Kaikki tiukennusehdotukset maahanmuuttajien sosiaaliturvaan eivät ole rasismia

Suomen kielen osaamisen tulisi olla edellytys yhteiskunnan tukien saamiselle, kirjoittaa Sabanadesan.

Kokoomuksen Juha Hänninen jatkaa Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtajana, keskustan Mirja Vehkaperä johtaa kaupunginhallitusta

Uusi Oulun kaupunginvaltuusto nimesi ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina valtuuston puheenjohtajiston sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajat ja jäsenet. Lisäksi valittiin edustajat lautakuntiin ja muihin toimielimiin.

Perussuomalaisten linjasta A-studiossa: "On ilmiselvää, ettei talouspolitiikka ole enää siellä, missä se Soinin aikana oli"

Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi perussuomalaisten löytävän Riikka Purran johdolla yhteisen sävelen kokoomuksen kanssa. Muuten puolueen linja jatkaa todennäköisesti Halla-ahon politiikan jalanjäljissä.

Koskiset johtavat Hämeenlinnaa myllerrysten aikaan – perussuomalaiset protestoivat paisutettua kaupunginhallitusta

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Johannes Koskinen johtaa Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoa kohti myllerrystä, jonka sote-uudistus tuo mukanaan Suomen kuntiin. Hämeenlinnan 13-jäseniseksi paisuneessa kaupunginhallituksessa asioita valmistellaan jatkossa toisen konkarin, kokoomuslaisen Jari Koskisen johdolla.

Anna-Kaisa Ikonen valittiin Tampereen pormestariksi – uudeksi kansanedustajaksi nousee tunnettu murhatutkija Jari Kinnunen

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontui poikkeusjärjestelyin ensimmäiseen istuntoonsa maanantaina. Anna-Kaisa Ikonen palaa pormestariksi Lauri Lylyn kauden jälkeen, eduskuntaan nousee rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Kokoomus esittää Lahden valtuuston puheenjohtajaksi Juha Rostedtia

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajaksi on ehdolla Milla Bruneau. Valtuusto kokoontuu ensimmäisen kerran ensi maanantaina.

Ilkka Viljanen jättäytyi politiikasta vuosia sitten, mutta teki paluun Asikkalassa – "Asikkalan pitää verkostoitua, ei lokeroitua"

Kunnanhalllituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen sanoo, että Asikkalan matkailun kehittämisessä on mahdollisuuksia. Työtä riittää myös muun muassa tontti- ja kaavoituspolitiikassa.

Inarissa jaettiin luottamuspaikat ja puheenjohtajuudet – yli puolet kunnanvaltuutetuista uusia

Inarin uusi kunnanvaltuusto on päättänyt uuden valtuustonsa luottamus- ja puheenjohtajapaikoista. Kunnanvaltuuston puheenjohtajana jatkaa Janne Tervahauta.

Analyysi: Mitä tapahtui perussuomalaisten “ihmiskäsitykselle”? Puolue saa uuden puheenjohtajan ja kelpaakin ehkä taas kokoomukselle hallitukseen

Kokoomus ja keskusta heittivät vuonna 2017 perussuomalaiset ulos hallituksesta “ihmiskäsityksen” vuoksi, mutta nyt yhteistyö voisi kelvata. Jussi Halla-ahon siirtyminen sivuun poistaa kiusallisia ongelmia, kirjoittaa A-studion toimittaja Riku Roslund.

Keskustalle maakuntavaltuuston ja kokoomukselle hallituksen nuija Etelä-Pohjanmaalla

Eteläpohjalaiset puolueet ovat saaneet maanantain ja tiistain aikana neuvoteltua maakunnan luottamuspaikkajaon: maakuntaliiton valtuustoa johtaa keskusta ja hallitusta luotsaa kokoomus.

Rovaniemen kaupunginvaltuuston luottamuspaikat jaettiin – Autto ja Junttila jatkavat odotetusti puheenjohtajina

Rovaniemen uusi kaupunginvaltuusto jakoi eilen maanantaina luottamuspaikat kaudelle 2021–2025. Kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuksien lisäksi valittiin myös kuuden lautakunnan puheenjohtajat ja jäsenet.

Ministeri Ohisalo: Maatalous on "jäänyt sivuraiteille" ilmastotoimissa – vihreät lähtevät tiukkoina syksyn budjettiriiheen

Ohisalo vaatii, että hallitus tekee loput ilmastopäätökset syyskuun budjettiriihessä, jotta Suomi saavuttaa asetetun hiilineutraaliustavoitteensa vuonna 2035.

Lappeenranta valitti lautakunnan päätöksestä: Perustelut ja erityinen syy poikkeusluvan myöntämiseen puuttuvat

Kaupunki vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunnan päätöksen ja hylkäämään Rutolassa sijaitsevaa vapaa-ajan tonttia koskevan poikkeuslupahakemuksen. 

Kansanedustaja Paula Risikkoa ei huoleta kaupunginhallituksen puheenjohtajan työmäärä: "Olen tehokas ajankäyttäjä"

Kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko aikoo hyödyntää valtakunnallisia verkostojaan ja hankkia Seinäjoelle nykyistä enemmän valtakunnallista näkyvyyttä.

Pasi Kivisaaresta tulossa Seinäjoella valtuuston puheenjohtaja, Paula Risikolle puolestaan hallituksen puheenjohtajuus

Seinäjoella luottamushenkilöpaikoista ollaan hiljalleen pääsemässä sopuun. Luottamustehtävistä lopullisen päätöksen tekee ensi maanantaina ensimmäistä kertaa kokoontuva kaupunginvaltuusto.

Kuntavaalien ääniharavan Jussi Halla-ahon vaalikampanja maksoi nolla euroa – Elinkeinoelämän keskusliitto tuki eniten kokoomusta

Helsingin pormestariksi valittu Juhana Vartiainen sai vaalikampanjaansa tukea liike-elämästä tutuilta nimiltä, omaa rahaa ei kulunut ollenkaan. Kuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset on jätettävä viimeistään reilun viikon kuluttua.

Robert Sundman: Petteri Orpo kehotti ”plaraamaan” vähemmän Twitteriä, mutta neuvoa voi olla vaikea noudattaa

Moni kertoo nyt pitävänsä taukoa Twitteristä. Tein niin itsekin – ja palasin pian takaisin, kirjoittaa Sundman blogissaan.

Keskustan Pirkkalainen: Notkahduksesta huolimatta trendi on parempaan päin – Näin puoluesihteerit kommentoivat tuoretta puoluekannatusmittausta

Keskusta menetti eniten kannatustaan Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa. Kolmen kärki on ennallaan ja ykkösenä jatkaa kokoomus. Puoluesihteeri Kristiina Kokko arvioi, että kokoomuksen suosiota selittää puolueen talouslinja.

Maakunnalliset luottamuspaikat vielä neuvottelun alla Etelä-Pohjanmaalla

Neuvottelut käydään keskustan vetämänä. Paikkoja jaetaan vaalimenestyksen ja kuntien koon perusteella.

Kemijärvelle laaja tekninen vaaliliitto

Keskusta, kokoomus, vasemmistoliitto ja SDP perustivat teknisen vaaliliiton, jolla on 2/3 valtuustopaikoista.

Kuntapolitiikan ensikertalainen, entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki valittiin Lapuan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Europarlamentaarikkona, oikeus- ja pääministerinä sekä kansanedustajana työskennellyt Anneli Jäätteenmäki oli kesäkuussa ensimmäistä kertaa ehdokkaana kuntavaaleissa.

Sairauslomalta palannut Petteri Orpo muisteli sairaalaan lähtöään – Farmaseutin sanat pelastivat hengen: "sinulla on käynnissä sydänkohtaus"

Petteri Orpo haluaa koronapassin käyttöön ja nuorten koronarokotukset käyntiin. Kokoomuksen puheenjohtaja tukee eduskuntaryhmän linjausta puuttua maahanmuuttajien sosiaaliturvaan.

Jan Vapaavuoren johdolla Helsingistä piti tulla maailman toimivin kaupunki – "Voi olla, että onnistuimme", arvioi työnsä jättävä pormestari

Jan Vapaavuoren viimeinen varsinainen työpäivä Helsingin pormestarina on tänään maanantaina. Neljän vuoden aikana hänen johdollaan oli tarkoitus tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki. Miten siinä onnistuttiin?

Karjalainen: Mehtimäen kilpajäähalli alustavasti poissa käytöstä jopa kaksi kuukautta, vahingot mittavat

Eilen tulipalossa kärsinyt Mehtimäen kilpajäähalli on alustavien arvioiden mukaan poissa käytöstä jopa kaksi kuukautta ja jäähallin vaurioiden korjaamiseen voi mennä jopa puoli miljoonaa euroa rahaa.

"Melko yksimielinen" linjaus ei tyydytä kaikkia kokoomuksessa – esitys maahanmuuttajien sosiaaliturvan alentamisesta nosti esiin linjaerot

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esitteli linjapaperin, jossa se nostaa esiin ajatuksen Suomeen tulevien alemmasta sosiaaliturvasta. Aloite saa kannatusta eduskuntaryhmässä, mutta moni ei halua ottaa asiaan lainkaan kantaa.

Halla-aho kritisoi kokoomuksen maahanmuuttajien kotoutumislinjauksia: "Pidän esitystä populistisena temppuna"

Kokoomuksen eduskuntaryhmä olisi vaatimassa lisää kiristyksiä ja velvoitteita maahanmuuttajille. Kokoomus poisti keskiviikkona kritiikkiä herättäneen "kantasuomalainen"-termin maahanmuutto-ohjelmastaan. Ylen Ykkösaamussa keskusteltiin aiheesta torstaina.

Kokoomus puhui kotouttamislinjauksissaan "kantasuomalaisista" – nyt eduskuntaryhmän johtaja Mykkänen pahoittelee sanavalintaa ja toteaa sen virheeksi

Kokoomuspoliitikot ovat pahoitelleet virheeksi kuvailtua sanavalintaa, jota puolue käytti mm. kotouttamislinjauksiaan käsittelevässä tiedotteessa.

Tekniset vaaliliitot ovat mutkistaneet Äänekosken luottamushenkilöneuvotteluja – kaupungin ykköspaikkojen jako kuitenkin selvillä

Äänekoskella kaupunginhallituksen johdossa jatkaa valtuuston suurin puolue SDP, valtuuston johtoon asettuu toiseksi eniten ääniä kerännyt keskusta. Puolueet jatkavat neuvotteluja tämän viikon keskiviikkona.

Hattulassa valtuuston puheenjohtajuus menee perussuomalaisille –hallituksen puheenjohtajuus puolestaan kokoomukselle

Hattulan luottamuspaikkaneuvotteluissa paikkajaoista puolueiden kesken on sovittu yhteisymmärryksessä keskiviikkona, kertoo neuvottelujen vetäjä Lauri Siukola (kok.).

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle