Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuosien viitostieurakka valmistui Etelä-Savossa – "Tätä on odotettu hartaasti", sanoo kuljetusalan edustaja

Uusittu 5-tie Mikkelin ja Juvan välillä jättää historiaan yhden Suomen riskialtteimmista tieosuuksista. Nelikaistaiseksi levennetty ja hirviaidoilla varustettu tie parantaa turvallisuutta, nopeuttaa matkantekoja ja vähentää polttoaineen kulutusta.

Kunnanhallitus haluaa Rantasalmelle uuden paloaseman – mallia otetaan Sulkavalta

Kunnanhallitus ehdottaa, että Rantasalmelle rakennetaan uusi paloasema. Budjetti olisi noin 2,1 miljoonaa.

Kuusi eteläsavolaista ehdolla Vuoden vapaaehtoiseksi – Kari Summanen: "Kaikkea ei voi mitata rahassa"

Kansalaisareena ry:n järjestämä Vuoden vapaaehtoinen-äänestyksessä on mukana yhteensä 89 suomalaista, joista kuusi on eteläsavolaista. Äänestys päättyy lokakuun lopulla.

Poliisi tarkasti anniskeluravintoloita Itä-Suomessa – asiat pääosin kunnossa mutta selvitettävääkin löytyi

Poliisin Itä-Suomessa tekemässä tarkastuksessa löytyi muun muassa viitteitä laittomasta työnteosta. Kaikilta ravintoloiden edustajilta ei myöskään löytynyt kaikkia tarvittavia anniskelulupaan liittyviä asiakirjoja.

Iltalehti: Puolustusministeriö kiinnostui venäläisoligarkin kiinteistöprojektista Puumalassa

Puumalan kunta on myöntänyt keväällä 2020 poikkeusluvat suurten majoitustilojen rakentamiseen kotheeseen. Rakentajan mukaan kyseessä olisi lomakylä. Iltalehden mukaan ulkopuolisilta suljettuun kohteeseen ei ole rakennettu mökkejä vaan majoitustiloja arviolta sadalle hengelle.

Energiayhtiö varoittaa vaarallisesta leikistä: Juvalla nuoret olivat yhtiön mukaan kiivenneet suurjänniteverkon pylvääseen

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että heillä ei ole havaintoa vastaavanlaisista tempauksista.

Uuden Viitostien hanke etenee Etelä-Savossa – Vehmaan eritasoliittymä avataan torstaina

Uuden Viitostien viimeinen pätkä Nuutilanmäeltä Juvalle avataan lokakuussa.

Rantasalmen yöllisessä kerrostalopalossa asunnon menetti yhdeksän henkilöä – tilapäismajoitus järjestetty

Jälkisammutustyöt ovat jatkuneet keskiviikolle saakka. Palon syttymissyy ei ole toistaiseksi tiedossa. Rantasalmen kunnalla ei ole kyseessä olevassa kerrostalossa omistuksia.

Osuuskauppa Suur-Savon myynti kasvoi alkuvuonna – suhteellisesti eniten kasvoi autokauppa

Osuuskaupan konsernin myynti kasvoi tammi-elokuussa. Eniten kasvoi autokaupan liikevaihto. Kasvuun vaikutti nykyisten toimipaikkojen kehityksen lisäksi Vantaalle avattu vaihtoautomyymälä, jonka toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

Näin Aku Ankka taipuu juvaksi – käännöstyötä tehneestä Piia Häkkisestä eteläsavolaismurretta tunnistaa sarjakuvista harvoin

Alkuvuonna järjestetyssä lehden lukijakilpailussa murteiden osaajia kannustettiin hakemaan ja kääntämään Carl Barksin sarjakuva murteelle. 

Vesilinnuille perustetaan levähdyspaikkoja, joissa ei saa metsästää – metsästäjät ehdottaneet alueita itse

Riistalintukannat ovat viime vuosina laskeneet reilusti. Nyt tilannetta halutaan korjata rauhoittamalla ja kunnostamalla linnuille levähdyspaikkoja, jotka auttavat niitä muun muassa valmistautumaan talvimuuttoihin paremmin. Muun muassa metsästäjät ovat tarjonneet rauhoitettavia alueita hankeelle.

Huiput tuovat hurjan lajin Juvan raitille – Ratamestari: “Rastivälit mennään Topi Raitasen vauhteja”

Lähes 2 000 kilpailijaa ratkoo suunnistuksen SM-mitaleiden kohtalot viikonloppuna Etelä-Savon maisemissa. Lauantaina sprinttisuunnistuksessa laji tuodaan keskelle Juvan kirkonkylän hulinaa.

Ano Turtiaisen puolue merkittiin oikeusministeriön puoluerekisteriin

Kannatusilmoitusten keräys aloitettiin puolueelle viime kuussa ja tarvittavat kannatusilmoitukset saatiin kasaan yhden päivän aikana.

Konkaripoliitikko Matti Viialainen pääsi ensimmäistä kertaa Puumalan valtuustoon ja valittiin heti puheenjohtajaksi – "Puumalan pitää saada ääni kuuluviin"

SDP:n edustajana Matti Viialainen johtaa valtuustoa, josta yli 40 prosenttia on keskustalaisia. Miehellä on kuitenkin pitkä poliittinen kokemus, minkä uskotaan olevan hyväksi uudessa pestissä.

Juvan vesikriisi on ohi – tekninen johtaja kaipaa vesihuoltoverkon kunnostamiseen satoja tuhansia

Juvalla talousvesi jouduttiin keittämään lähes kahden viikon ajan. Kun viat saatiin paikallistettua, saatiin korjaustoimet toteutettua nopeasti. Teknisen johtajan mukaan tilannetta ei voitu ennakoida, mutta tulevaisuudessa vesihuoltoon tulee panostaa reilusti.

SaPKo pelaajalla todettiin koronatartunta, koko jääkiekkojoukkue joutui karanteeniin – Kauden aloitus tuskin siirtyy, arvelee joukkueenjohtaja

Koronatestien jälkeen selviää, mitä tapahtuu jatkossa ja kauanko joukkueen jäsenet ja taustahenkilöt ovat karanteenissa.

Hanavettä voi nyt juoda keittämättä Juvan vesilaitoksen alueella – hanat auki ja vesi hetkeksi juoksemaan, jotta putket puhdistuvat

Juvan vesilaitoksen juomavesi kehoitettiin keittämään, koska siinä havaittiin enterokokki-bakteeria.

Juvalla havaittuun putkirikkoon liittyvät työt aloitetaan tänään – voi aiheuttaa vedenjakeluhäiriötä

Putkirikko havaittiin Juvalla eilen kuntalaisen tekemän ilmoituksen perusteella. Samanaikaisesti Juvalla on ollut miltei kaksi viikkoa voimassa talousveden keittokehotus.

Vesiongelmat Juvalla paisuvat: vesijohtoverkoston alueella havaittu uusi putkirikko

Kyseessä on uusi käänne Juvaa kaksi viikkoa riivanneeseen vesiongelmaan.

Suur-Savon Sähkön ympärillä kipunoi jälleen – suurin kuntaomistaja Mikkeli jäi edelleen ilman hallituspaikkaa

Suur-Savon Sähkön suurin kuntaomistaja Mikkeli jäi edelleen ilman hallituspaikkaa, kun kaupunginjohtaja Timo Halonen hävisi hallintoneuvoston äänestyksen keskiviikkona.

Juvalla vedenkeittokehotusta jatketaan sittenkin ainakin ensi lauantaihin saakka

Juvalla annettiin viime viikon maanantaina kehotus talousveden keittoon, kun vedenjakeluverkostossa oli todettu pieni määrä suolistoperäisiä enterokokki-bakteereita. Alkuviikosta kerrottiin, että vika oli paikallistettu Salajärven vesilaitokselle ja korjaukset on aloitettu.

Juvan vesiongelman lähde on paikallistettu – keittokehotus jatkuu keskiviikkoon

Juvalle annettiin talousveden keittokehotus, kun vedestä löytyi enterokokki -bakteeria. Vika on paikallistettu Salajärven vesilaitokselle ja korjaukset on aloitettu.

Juvalla sijaitsevan entisen salaattitehtaan tiloihin on löydetty uusi vuokralainen – nimeä ei toistaiseksi kommentoida

Tiloissa toimi aiemmin vihannnesliiketoiminnasta tunnettu Salico. Juvan kunnasta kuitenkin kerrotaan, että nimeä ei kommentoida julkisuuteen ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.

Juvan Hatsolan eritasoliittymän liikennejärjestelyihin tehtiin muutos Viitostiellä

Työt liittyvät Valtatie Viiden Mikkeli-Juva -urakkaan.

Juvalla bakteerilöydöstä johtuva vedenkeittokehotus pitkittyy – tiistain näytteessä havaittu epäpuhtauksia

Keittokehotus jatkuu edelleen, tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin viikonlopun yli.

Kuiva kesä kuritti omenoita ja mansikoita –"Ilman kastelua ei olisi tullut kauppakelpoista omenaa juurikaan", sanoo viljelijä

Avomaalla kasvatettavat marjat ja hedelmät selvisivät kuumasta ja kuivasta kesästä runsaan kastelun ansiosta. Ilman kastelua omenat olisivat jääneet liian pieniksi kaupoissa myytäväksi ja mansikkasadosta olisi menetetty puolet.

Juvan vedenjakeluverkoston bakteerilöydön syy edelleen tuntematon – talousvesi syytä keittää ennen käyttöä

Alueen vesihuolto tiedotti eilen rutiinitarkastuksen yhteydessä paljastuneesta tuloksesta. Kahdessa näytepisteessä oli havaittu pieni määrä suolistoperäisiä enterokokkeja. Enterokokit voivat aiheuttaa vatsaoireita.

Juvalla aloitetaan maksuton vedenjakelu bakteerilöydön vuoksi

Vettä jaetaan omiin astioihin Laavukylän pysäköintialueella. Kunnan toive on, että asukkaat käyttävät ensisijaisesti keittämällä käsiteltyä vettä noutoveden sijaan.

Juvalla vedenjakeluverkoston vedessä todettu pieni määrä enterokokkia – talousvesi keitettävä

Syytä asiaan selvitetään. Bakteerit havaittiin rutiinitarkistuksen yhteydessä.

Kilpailu- ja kuluttajavirastolta huomautus Keski-Savon jätehuollolle hankintalain noudattamatta jättämisestä

Liikelaitoskuntayhtymä joutui vaihtamaan jätteiden kuljettajaa kesken sopimuskauden ja korotti samalla yritykselle maksettua hintaa korkeammaksi kuin kilpailutuksessa oli päätetty.

Vieraat aikuiset kiersivät yläkouluja Riihimäellä jakaen rokotevastaista materiaalia – kaupunki otti yhteyttä poliisiin

Kaksi rokotevastaista henkilöä lähestyi oppilaita kolmen yläkoulun pihalla tai portilla Riihimäellä. Myös muualla Suomessa on jaettu rokotevastaista materiaalia viime päivinä. Riihimäen sivistysjohtajan mukaan asiassa on konsultoitu poliisia, mutta syytä rikosilmoitukseen ei ole.

Tuomiokapitulin ehdotus: Puumalan ja Sulkavan seurakunnat lakkautetaan ja liitetään isompiin seurakuntiin

Ehdotuksen mukaan Puumalan seurakunta liitettäisiin Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan ja Sulkavan seurakunta Savonlinnan seurakuntaan. Seuraavaksi aloitteista pyydetään lausunnot seurakunnilta lokakuun alkuun mennessä.

Essoten alueella todettiin kahdeksan koronavirustartuntaa – karanteenissa on noin 120 henkilöä

Koronakoordinaatioryhmä on päättänyt säilyttää nykyiset alueelliset suositukset.

Etelä-Savon festivaaleilla vaihteleva menestys – Siltakemmakat teki kävijäennätyksen, Saimaa Hehkuu jäi selvästi miinukselle

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna maakunnassa järjestettiin kaksi musiikkifestivaalia. Ensimmäistä kertaa järjestetty Saimaa Hehkuu ei päässyt kävijätavoitteeseen, kun taas perinteikäs Siltakemmakat veti enemmän väkeä kuin koskaan.

Kuntayhtymä Essoten alueella viikonloppuna 10 uutta koronavirustartuntaa – Puumalan Siltakemmakoissa olleet voineet altistua virukselle

Noin puolet tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia. Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä osassa tapauksissa, eikä niiden lähde ole tiedossa.

Etelä-Savossa voitaisiin aloittaa rokotukset varhaisnuorille lyhyelläkin varoitusajalla – rokotusten tahti riippuu kuitenkin rokotetoimituksista

Tänään kerrottiin, että hallitus valmistelee asetusta rokotusten laajentamisesta alle 15-vuotiaisiin. Asetus tulisi voimaan 9.8.

Kuivuus koetteli myös sorateitä kovalla kädellä – Soili Kervisen perheen autoihin on vaihdettu varaosia jo tonnilla

Liiallinen kosteus on sorateiden pahin riesa, mutta yllättävää kyllä, myös kuivuus koettelee teitä. Tänä kesänä poikkeuksellisen pitkä kuiva jakso on raastanut sivuteiden kuntoa ja autoilijoiden hermoja. Väylävirasto arvioi, että kuivuudesta kärsi jopa 10 000 tiekilometriä.

Vitostien remontti etenee – Nuutilanmäen eritasoliittymä osittain käyttöön

Nuutilanmäen eritasoliittymässa valtatien remontti etenee hyvää vauhtia. Lopullisesti Viitostie on valmis kesällä 2022.

Juvalla julkaistiin kännykkäsovellus piristämään matkailua

Juva-sovelluksella saa suoraan kännykkään tietoa Juvan palveluista ja yrityksistä.

Kuivuus vei toiveet hyvästä säilörehu- ja viljasadoista Etelä-Savossa – osalla tiloista jäädään tavoitteista kymmenillä prosenteilla

Tälle viikolle on ennustettu runsaita sateita osaan Suomea. Niistä voi olla sadon kannalta kohta enemmän haittaa kuin hyötyä.

Evartin tuhkimotarina sai täyttymyksen - Antti Ojanperä: "Uskomatonta, että ollaan täällä ja hengissä"

Vaikean leikkauksen kevättalvella läpikäynyt Evartti oli lopulta ylivoimainen ykkönen Seinäjoella. Kaksi matkavoittoa ja yksi kakksosija eivät jättäneet jossiteltavaa.

Hetviinalla hurja loppukiri Kuninkuusraveissa – nousi joukon hänniltä avausmatkan voittoon

Antti Tupamäen ohjastama Petäjäveden Hetviina vei Kuningatar-kilpailun avausmatkan nimiinsä lähes toivottomista asemista.

Seinäjoen kuninkuusraveihin lähtee Etelä-Savosta viiden hevosen tiukka nippu

Seinäjoen kuninkuusravien pääkilpailuihin valittiin Etelä-Savosta savonlinnalainen Camri, puumalalainen Lissun Eerikki, juvalainen Ciiran Tähti, kangasniemeläinen Elias Juonetar ja savonlinnalainen Vennelmon Varma.

Mikkeli-Nuutilanmäki-välinen Viitostie valmistuu kesän aikana – toinen vaihe alkaa ensi vuonna

Kakkosvaiheen tiealueen tarkistusmittaukset on jo aloitettu, mutta todennäköisesti niitä ei ehditä saada valmiiksi tämän vuoden puolella. Kyseinen pätkä kattaa 16 kilometriä Viitostietä Nuutilanmäeltä Juvalle.

Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Juvalla – kaksi loukkaantui

Auton kyydissä olleet kuljetettiin Mikkelin sairaalaan. Auto vaurioitui onnettomuudessa ajokelvottomaksi.

Maakaapelikela oli jo pihassa odottamassa, kun myrsky vei sähköt – "Metsä on kuin pommituksen jäljiltä", sanoo juvalainen Tuula Pesonen

Ukkosmyräkkä aiheutti Etelä-Savon Juvalla syöskyvirtauksia, jotka kaatoivat vahvojakin puita kuin tulitikkuja. Juvalla sattui tragikoominen tilanne, kun sähköverkon myrskyturvallisempi maakaapelointi lykkääntyi myrskyn vuoksi.

Henkilöauto törmäsi kaiteeseen Pieksämäellä – myös Juvalla auto kimposi keskikaiteesta toiseen kaiteeseen ohitustilanteessa

Juvalla ja Pieksämäellä sattui kaksi liikenneonnettomuutta lähes samaan aikaan torstaina iltapäivällä. Kummassakaan onnettomuudessa ei sattunut vakavia henkilövahinkoja.

Ano Turtiainen tavoittelee uuden puolueen perustamista

Uuden puolueen perustajajäseniä on yhteensä neljä. Puolueen nimi olisi Valta kuuluu kansalle. Turtianen vaihtoi tänään eduskuntaryhmänsä nimen vastaamaan puoluehanketta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle