Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Slovenia tiputti hallitsevan maailmanmestarin lentopallon EM-kisoissa

Lauantainen pudotuspelitappio oli Puolalle jo neljäs peräkkäinen Sloveniaa vastaan. Slovenia kohtaa sunnuntaina finaalissa Italian.

Sammelvuo on kiinnostunut jatkamaan Venäjän päävalmentajana – uskoo, että olympiahopea painaa enemmän kuin raju EM-pettymys

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä putosi lentopallon EM-kisojen puolivälierissä. Sammelvuo kertoo, että neuvottelut jatkosopimuksesta alkavat myöhemmin: "Tarvitaan kirkkaammat ajatukset kuin tällä hetkellä on".

Puolan lentopallomiehet mahtinäytöksellä neljän joukkoon – Sammelvuon Venäjälle tyly EM-puolivälierätappio

Puola ei antanut Tokion olympiahopeamaalle Venäjälle mitään mahdollisuutta miesten EM-lentopallon puolivälierissä tiistaina.

Katso tallenne: Maailmanmestari Puola kohtasi Sammelvuon Venäjän

Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Puola kohtasi Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän lentopallon EM-kisojen puolivälieräottelussa. Katso ottelun tallenne.

Suomen lentopallomiehet voimattomia Puolan maailmanluokan esityksen edessä EM-kilpailuissa – "Tulos oli ihan perseestä, vastassa älyttömän fyysinen porukka"

Suomen lentopallomiehet joutuivat maailmanmestari Puolan kyytiin EM-kilpailuiden neljännesvälierissä, jossa isännät nappasivat näytöstyyliin 3-0-voiton kotiyleisönsä silmien edessä Gdanskissa.

Suomen hihamiehet eivät kavahda lentopallon maailman kovinta syöttökonetta – "Minä yrittäisin vain mennä pois pallon tieltä, ettei satu enempää"

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaaminen kulminoituu paljolti joukkueen vastaanottopeliin, kun Joel Banksin suojatit haastavat maailmanmestari-Puolan kymmenentuhannen katsojan huutomyrskyssä Gdanskissa.

Tukieurot pois elleivät yhteiset arvot kiinnosta, sanoo selvä enemmistö EU-kansasta, niin myös oikeusvaltion periaatteita koetelleissa Unkarissa ja Puolassa

EU-tukirahojen ja oikeusvaltiomekanismin kytkemistä toisiinsa kannattaa yli 80 prosenttia EU-kansalaisista.

Lentismiehet löysivät hurmoksen, joka sai asiantuntijatkin hämmästymään – seuraavaksi Veljekset joutuvat tositestiin: "Olisihan se pommi, jos Suomi voittaisi"

Suomen miesten lentopallojoukkue sai Tampereen EM-kisoille maukkaan päätöksen, kun se kaatoi Turkin 3–2. Yle Urheilun asiantuntijat perkasivat Suomen alkulohkon esityksiä kotikisoissa.

Englannille MM-karsintojen ensimmäinen pistemenetys, Kane nousi Owenin ohi – Ruotsin valmentaja tiuski yllätystappion jälkeen

Sekä Englanti että Ruotsi kokivat ensimmäiset pistemenetyksensä meneillään olevissa miesten MM-jalkapallon karsinnoista.

“Poliitikkojen hyökkäykset mediaa kohtaan vahingoittavat sananvapautta myös Pohjoismaissa", sanoo Dagens Nyheterin päätoimittaja

Peter Wolodarski pelkää, että presidentti Trumpin käynnistämä tiedotusvälineiden kritisoiminen kaventaa uutisointia ja hivuttaa Puolan kaltaisen kehityksen myös Pohjoismaihin. Hän puhuu Ylen 95-vuotisjuhlaseminaarissa torstaina.

Jo toinen maa julisti poikkeustilan Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen – Puola seurasi Latvian esimerkkiä ja sulki rajansa siirtolaisilta

Puolaan on viime viikkoina tullut tavallista enemmän siirtolaisia Valko-Venäjän rajan yli, pelkästään elokuussa 3 500 ihmistä. Suurin osa on kotoisin Irakista ja Afganistanista.

Valko-Venäjän urheilujohtoa Tokion olympialaisissa kritisoinut pikajuoksija pelkää, että hänet myrkytetään – myi EM-mitalinsa 21 000 dollarilla

Krystsina Tsimanouskaja elää edelleen pelon keskellä. Hän ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi Puolassa.

Ranskalaisseuran jättänyt passari Kaisa Alanko siirtyy Puolaan, alkuun kolmen kuukauden sopimus – "Tottakai Italia on vielä haaveena"

Suomen lentopallomaajoukkuetta kapteenina EM-kisoissa luotsannut Alanko aloittaa Radomka Radomissa jo torstaina ensimmäisissä harjoitteluissa. Puola maana on lentopallokonkarille melko vieras.

Puolalaiskeihäänheittäjä huutokauppasi olympiamitalinsa vauvan sydänleikkausta varten

Hopeamitali palautettiin jälkeenpäin puolalaiskeihäänheittäjälle Maria Andrejczykille.

Lehtosen ja Ahtiaisen taival EM-hiekoilla päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella

Suomalaispari Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen hävisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Voitto kirjattiin lopulta puolalaiskaksikolle lukemin 2–0.

Puolan parlamentti äänesti kritisoidun medialain puolesta – lakialoite sai oikeistokoalition rivit rakoilemaan

Lain on määrä estää Euroopan ulkopuolelta tulevia omistajia saamasta määräysvaltaa puolalaisissa mediayhtiöissä. Lain on kritisoitu rajoittavan median vapautta.

Puolan hallitus huojuu jälleen – vapaan median rajoittamisesta syytetty lakiesitys tänään parlamentin äänestyksessä

Hallituksen apupuolueen johtaja ja varapääministeri erotettiin tiistaina. Erimielisyyttä on ollut muun muassa verouudistuksesta mutta myös lakiesityksestä, joka rajoittaisi median omistusta Puolassa. Lakimuutoksesta huolestuneet osoittivat tiistaina mieltään eri puolilla maata.

Taru Lahti-Liukkonen palaa hiekalle, vaikka kotoa lähteminen oli vaikeaa – "Olen niin ylpeä, että olen äiti ja nyt EM-kisoissa"

Beach volley -pelaaja Taru Lahti-Liukkonen kertoo hakevansa EM-kisoista pelituntumaa parinsa Anniina Parkkisen kanssa. Tavoitteet ovat tulevissa kisoissa, vaikka huolta herättää, saako pari paikkaa MM-karsintaan.

Puola suostuu perääntymään oikeuslaitoskiistassa – Valtapuolue: EU:n kritisoima tuomareiden kurinpitoelin lakkautetaan nykyisessä muodossaan

EU antoi Puolalle 16. elokuusta asti aikaa lakkauttaa tuomareita valvovan "kurinpitoelimen". EU katsoo sen horjuttavan oikeuslaitoksen riippumattomuutta.

Tutkimus: Viisi prosenttia maailman voimaloista röyhtäilee ilmoille kolme neljäsosaa voimalaitosten hiilidioksidipäästöistä

Supersaastuttajia yhdistää kaksi asiaa: hiilen käyttö ja tehottomuus. Tutkimuksen mukaan pahimmatkin syylliset olisivat pitkälti siistittävissä.

KOK mitätöi kahden valkovenäläisvalmentajan akkreditoinnit – yrittivät pakottaa pikajuoksijaa palaamaan kotimaahan

KOK haluaa turvata yhä Tokiossa olevien valkovenäläisurheilijoiden turvallisuuden.

Krystsina Tsimanouskaja: "Isoäiti pyysi puhelimessa, etten palaisi kotiin, sillä siellä ei ole turvallista"

Valkovenäläinen pikajuoksija astui ensimmäistä kertaa julkisuuteen olympiajupakan jälkeen ja vakuutti rakkauttaan kotimaataan kohtaan.

Laitahyökkääjä Hostikka HJK:n riveihin – siirtyy Puolan pääsarjasta

Jalkapalloilija Santeri Hostikka on pelannut kotimaan liigassa 87 ottelussa FC Lahden riveissä.

Valko-Venäjän otteesta paenneen olympiajuoksijan lento laskeutui viimein Varsovaan – reitti kulki Itävallan kautta turvallisuussyistä

Krystsina Tsimanouskaja on kertonut, että Valko-Venäjän olympiajoukkueen johto yritti pakottaa hänet palaamaan Valko-Venäjälle kesken Tokion kisojen tämän kritisoitua maan urheilujohtoa. Puola myönsi Tsimanouskajalle humanitaarisen viisumin maanantaina.

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut Krystsina Tsimanouskaja lentääkin yllättäen Wieniin – lento lähti Tokiosta

Krystsina Tsimanouskaja yritettiin lähettää väkisin pois Tokion olympialaisista takaisin Valko-Venäjälle. Tsimanouskaja toivoo aloittavansa Puolassa uuden elämän.

Aljaksandr Lukashenkan palveluksesta eronnut Anatoli Kotov auttaa nyt Krystsina Tsimanouskajaa pakenemaan – kertoo Ylelle olympiajuoksijan karusta tilanteesta

Valko-Venäjän urheilijaliikettä BFSS:ää edustavan Anatoli Kotovin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat painostaneet Krystsina Tsimanouskajan sukulaisia Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija hakee turvapaikkaa Puolasta – "En aio palata Valko-Venäjälle"

Valko-Venäjän pikajuoksija Krystsina Tsimanouskajalle tarjottiin humanitaarinen viisumi Puolan suurlähetystöstä, jonne turvallisuutensa puolesta pelkäävä sprintteri matkasi kieltäydyttyään palaamasta kotiin.

Kohun keskellä olevalle valkovenäläisurheilijalle sataa tukea Euroopasta – useat maat tarjonneet apua

Ranskan Eurooppa-ministerin mukaan poliittisen turvapaikan antaminen olisi kunnia Euroopalle. Tshekistä ja Puolasta on tarjottu Krystsina Tsimanouskajalle oleskelulupaa.

Suomalaiset mepit tukistaisivat Puolaa ja Unkaria oikeusvaltiorikkomuksista – SDP:n Heinäluoma: Sääntöjen rikkojat pitäisi voida erottaa klubista

Unkarin ja Puolan oikeusvaltiorikkomukset herättävät ärtymystä Euroopan parlamentissa. Ville Niinistö (vihr.) ja Mauri Pekkarinen (kesk.) luottavat rahahanojen sulku-uhkaan. Eero Heinäluoma (sd) uhkaisi Puolaa ja Unkaria myös EU:sta erottamisella.

”Puolaan ja Unkariin ei pitäisi laittaa yhtään EU-rahaa” – yliopistonlehtori pitää yhteisten pelisääntöjen rikkomista vakavana

Euroopan unionin keinot puuttua jäsenmaiden väärinkäytöksiin ovat todellisuudessa vähäiset. Sen vuoksi Puolan ja Unkarin oikeusvaltiorikkomuksia ei ole saatu kuriin.

Oudosti haudattu tyttö hämmästyttää Puolassa – arkeologien arvion mukaan tyttö oli suomalaistaustainen ja päätyi vieraalle maalle Ruotsin kuninkaan armeijan mukana

Tytön luuranko löytyi yli 50 vuotta sitten luolaan kaivetusta matalasta haudasta, mutta sitä on tutkittu tarkemmin vasta nyt. Kuolinsyystä ei ole saatu selkoa.

Puolassa oikeus ottaa kantaa EU-kiistaan: Meneekö oma perustuslaki EU-lain edelle vai päinvastoin?

Päätös liittyy kiistelyyn Puolan oikeuslaitosuudistuksesta. EU katsoo uudistuksen horjuttavan oikeuslaitoksen riippumattomuutta ja EU-tuomioistuin on vaatinut perumaan osia siitä. Puolan hallitukselle tämä ei sovi.

Yhdysvaltalaismediat: Furyn ja Wilderin ottelu siirtyy koronatartuntojen takia – myös Robert Helenius joutuu odottamaan paluuotteluaan

ESPN:n ja The Athleticin mukaan Tyson Furyn ja Denotay Wilderin ottelua lykätään. Tilanne vaikuttaa myös Robert Heleniukseen, sillä hänen piti otella samassa nyrkkeilyillassa.

Hurkacz kukisti Wimbledonissa toiseksi sijoittuneen Medvedevin ja eteni Federerin puolivälierävastukseksi

Kaksipäiväiseksi venynyt taisto kirjattiin lopulta puolalaispelaajan Hubert Hurkaczin eduksi. Seuraavaksi hän saa vastaansa Sveitsin Roger Federerin. Tyttöjen kaksinpelissä pelanneen Laura Hietarannan kesken jäänyt ottelu siirrettiin myöhempään ajankohtaan

Puolassa on voimassa lähes täydellinen aborttikielto – "Puola on liittynyt niiden maiden joukkoon, joissa naisilla ei ole mitään sanottavaa"

Tammikuussa voimaan tulleen lakimuutoksen on arvioitu karsineen noin 90 prosenttia kaikista laillisista aborteista.

Matkailuajoneuvojen kysyntä käy ennätystahtia Suomessa – koronan aiheuttama tuotantokapeikko varjostaa saatavuutta

– Jos ajoneuvon yksikin komponentti puuttuu, tilaaja joutuu odottamaan, Matkailuajoneuvotuojien Mika Jokinen sanoo.

EU:n elpymismiljardit lähtevät pian liikkeelle – näin Suomi yrittää saada siivun muiden EU-maiden elvytyksestä

Suomalaiset yritykset voivat osallistua kilpailutuksiin muissa EU-maissa ja saada hyötyä EU:n elpymispaketista eri puolilla Eurooppaa. – Meillä on vienninedistäjinä valtava työsarka käsillä, sanoo Business Finlandin Kirsi-Maarit Poljatschenko. Myös suurlähetystöissä on käynnissä vienninedistämisen urakka.

Lewandowskilta upea puskumaali! Espanja hukkasi pilkun, tuhlasi huippupaikan ja on edelleen ilman voittoa: "Mitäänsanomaton esitys"

Espanja on pelannut EM-turnauksen kahdessa ottelussa kaksi tasapeliä. Puola nousi tasoihin Robert Lewandowskin tyylikkäällä maalilla.

Slovakia yllätti Puolan kahdella kauniilla maalilla – puolalaispelaajan ulosajo käänsi kamppailun

Slovakia voitti Puolan jalkapallon EM-kisojen lohko E:n ottelussa maalein 2–1 (1–0). Ottelun eteni tasaisena toiselle puoliajalle, jolloin Puolan Grzegorz Krychowiak lensi toisella keltaisella kortillaan ulos pelistä. Katso tästä jutusta yllätykseen johtaneet tilanteet videolta.

Arvi Savolainen paini pronssia Puolassa

Arvi Savolainen saavutti sunnuntaina pronssia kreikkalais-roomalaisen painin ranking-kilpailussa Puolan Varsovassa.

Avausjakson tehohetki riitti tasapeliin – Puola pakotti Helmarit puolustuskannalle

Helmarit pelasi Puolan kanssa 2–2-tasapelin Espanjassa järjestetyssä maaottelussa

Ylivaltiaan paikalta romahtanut Espanja hakee uutta nousua – yllättääkö Lewandowskin Puola tai ilman Zlatania pelaava Ruotsi E-lohkossa?

Yle Urheilu analysoi kaikki EM-joukkueet lohko lohkolta. E-lohkossa nähdään yksi kisojen kovimmista maalitykeistä, kun Puolaa EM-kisoissa johdattaa Robert Lewandowski. Espanja, Ruotsi ja Slovakia ovat lohkon muut joukkueet.

Katso suorana: Parayleisurheilun EM-kisojen päätöspäivänäkin suomalaisjuhlat

Parayleisurheilun EM-kisat Puolassa päättyvät tänään. Suomalaisista radalla on muun muassa Toni Piispanen. Katso suorana viimeisen kisapäivän tapahtumia.

Leo-Pekka Tähdelle ei löydy pysäyttäjää – jälleen Euroopan mestariksi!

Leo-Pekka Tähti on voittanut kultaa T54-luokan 400 metrillä parayleisurheilun EM-kilpailuissa Puolassa.

Marjaana Heikkinen kiskaisi jälleen Euroopan mestariksi – "En ole koskaan jännittänyt niin paljon kuin nyt"

Marjaana Heikkinen heitti keihään F34-luokan Euroopan mestariksi parayleisurheilun EM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Katso kultaheitto artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Katso tallenne EM-parayleisurheilun avauspäivän aamukisoista – Marjaana Heikkinen keihäsfinaalin mestariksi

Marjaana Heikkinen heitti keihään F34-luokan Euroopan mestariksi parayleisurheilun EM-kisoissa Puolassa. Katso tallenne avauspäivän aamukilpailuista kuvaa klikkaamalla!

Johannes Vetter kiskaisi yli 96 metrin heiton ja kaikkien aikojen kolmanneksi pisimmän keihäskaaren – paljasti myöhemmin ikäviä uutisia

Saksalainen keihäänheittäjä Johannes Vetter heitti tuloksen 96,29 EM-joukkuekilpailussa Puolassa. Vetter kuitenkin keskeytti kilpailun hirmuheittonsa jälkeen ja kertoi sosiaalisessa mediassa, että lähentäjälihaksessa on "tuntemuksia".

Lentopallomiesten EM-lohko kotikisoihin selvillä – Suomi valitsi lohkoonsa Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän

Lentopallon miesten EM-kisojen lohkoarvonta järjestettiin Helsingissä. Suomi sai Tampereella syksyllä pelattavaan lohkoonsa vastustajikseen Venäjän, Hollannin, Turkin, Espanjan ja Pohjois-Makedonian.

Yle tapasi Varsovassa valkovenäläisiä, joita tutun oppositioaktivistin pidätys järkytti: “Valko-Venäjästä voi tulla uusi Pohjois-Korea”

Leo ja Maksim pakenivat Valko-Venäjältä viime syksynä, kun sortotoimia alettiin kohdistaa myös alaikäisiin. Oppositiomedia Nextan perustaja Stepan Putilo sanoo ymmärtäneensä lentokonekaappauksen jälkeen, ettei Lukašenka pysähdy minkään edessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle