Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

10 kysymystä asiantuntijoille auton hankinnasta – "Epätodennäköistä, että liikenteen verotukseen olisi tulossa dramaattisia muutoksia"

Vanhan auton ajaminen elinkaarensa loppuun ei vähäiselläkään ajolla tule ympäristölle ystävällisemmäksi kuin uuden osto.

Hybridiauto pärjää 30 asteen pakkasella – Rovaniemen kaupunginjohtaja haluaa näyttää esimerkkiä ilmastoasioissa

Kovilla pakkasilla sähkömoottori menee pois päältä, kertoo hybridiautoa ajava Esko Lotvonen.

Kommentti: Rallin MM-sarjan tulevaisuus on kiinni yhdestä päätöksestä – lajin uusi kulta-aika on täydellistä romahdusta todennäköisempi

Rallin MM-sarjalla ei ole mitään syytä olla siirtymättä hybridiautoihin, kirjoittaa Yle Urheilun Micke Suopuro.

Sähkökäyttöisten autojen määrä kasvoi reippaasti

Autokanta uudistuu vähitellen sähkökäyttöisillä autoilla. Pohjois-Pohjanmaalla henkilöautojen keski-ikä oli viime vuonna 12,8 vuotta.

2030-luvulla lennetään hybridikoneella ja lentolipun hinta voi jopa laskea – "Lentokoneet ovat halvempia huoltaa ja käyttää"

Lentokonevalmistajien Airbusin ja Boeingin johtajat pistäytyivät keskiviikkona Helsingissä ja olivat eri mieltä lentämisen tulevaisuudesta.

Uusi auto on ympäristöteko, mutta mitä pellin alle, sähköä, kaasua vai vetyä?

Puoli seiska koeajoi saman järkevän perheauton kolmella eri voimanlähteellä. Sähköauto vie voiton. Se on äänetön ja tehokas. Tosin hinta on kova ja toimintasäde lyhyt. Uusi auto hakkaa aina käytetyn, jos luonnolta kysytään.

"Autokauppa pysähtyi kuin seinään joulukuun alussa" – syynä dieselin hinnan nousu, Saksan dieselautojen käyttökielto ja autoilua koskevat ilmastoraportit

Autoalan Keskusliiton mukaan tavoite lähes puolesta miljoonasta täyssähköautosta Suomessa vuoteen 2030 mennessä on epärealistinen.

Uusien dieselautojen kysyntä jatkaa hiipumistaan – muutos sataa tällä hetkellä bensa-autojen laariin

Dieselautoja on ensirekisteröity tämän vuoden kuluessa neljännes uusista autoista.

Kuinka paljon autoilu maksaa? Yle pyysi ja Autoliitto laski esimerkit – "Itsensä huijaamista, jos ajattelee vain käyttökustannuksia"

Autoliiton mukaan esimerkiksi polttoainekustannuksiin vaikuttaa se, minkälainen ajotyyli kuskilla on ja minkälaisella autolla ajaa.

Uusi keksintö vähentää dieselpolttoaineen kulutuksen puoleen – viikossa yksi työkone säästää jopa 800 litraa dieseliä

Hybriditekniikan tuominen myös työkoneisiin toisi yrityksille merkittävät säästöt.

Tutkijat: Pelkällä polttomoottorilla kulkevien uusien autojen aika alkaa olla ohi

Erityisesti ladattavat hybridit yleistyvät autokaupoissa EU:n kiristyvien päästömääräysten myötä, arvioivat Ylen haastattelemat liikenneasiantuntijat.

Kaikista Mercedes-Benzin automalleista hybridi- tai sähkömoottoriversio vuoteen 2022 mennessä

Smart-kaupunkiautoista tarjotaan kuluttajille ainoastaan sähköversiota kolmen vuoden sisällä.

Pistokehybridit valtaavat maanteitä vauhdikkaimmin – perinteiset pörisijät ykkösenä vielä pitkään

Asiantuntijoiden mukaan sähköä ja polttoainetta käyttävät ladattavat hybridiautot yleistyvät maanteillämme nopeimmin lähivuosina.

Rapakuntoinen ostaa polkuvoimaa tuhansilla euroilla – "Sähkömaastopyörän suosio on kasvanut huimasti"

Keski-Euroopassa jo joka viides myyty polkupyörä kulkee sähköllä. Tamperelaiskauppiaalta kysytään sähkömaastopyöriä nyt lähes joka päivä.

Kysely avaa autokaupan anatomiaa: Naiset kokevat vähättelyä – haaveilijat ja ostajat ovat erikseen

Autokaupassa puhutaan yhä miehelle, paljastaa 2 000 suomalaiselle autonhankinnasta tehty kysely.

Ekoautoilijan vaikea valinta: mikä olisi ympäristöystävällisin perheauto?

Jos etsii vähäpäästöistä autoa, törmää monenlaisiin päästötilastoihin. Pitäisikö sittenkin ostaa dieselauto?

Norja on maailman sähköautosupervalta

Norjassa lähes satatuhatta sähköautoa.

Maanantai 21.11.0216 (radio)

Suomeen perustetaan keskus tutkimaan hybridiuhkia. Suomen kirkko avaa ovet ihmisille, joilla ei ole lupaa olla Suomessa. Putkiremontti voidaan tehdä myös nopeasti. Hallitus suunnittelee tukea sähköautoille. Suomalainen Saara Aalto pääsi taas jatkoon brittiläisessä laulukilpailussa X Factor.

Hybridiauto ei kylmässä hyydy - Asiantuntija: "En pelkäisi käytetynkään auton hankintaa"

Käytetty hybridiauto käy kaupaksi, jos niitä vain olisi tarjolla. Epävarmuus akkuja käyttävän hybridien heikosta talvikestävyydestä ei asiantuntijan mielestä ole perusteltua.

Kun hybridi- tai sähköauto hyytyy, kaiva ohjekirja esiin – virheestä voi tulla kallis lasku

Hybridiauton tyhjentyneet akut aiheuttavat autoilijalle päänvaivaa. Ehkä hyvä niin, sillä hybridi- tai sähköauton akut voi saada rikki helposti, jos ei tiedä mitä tekee.

Moni ratikan kannattajakin puolusti tuumaustaukoa – lisää tietoa kaivataan sähköbusseista

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan jättää ratikkapäätöksen vielä kahdeksi viikoksi kypsymään.

Retrohybridibussi pyritään saamaan liikenteeseen tänä vuonna

Vanhasta bussista hybridiksi muutettua linja-autoa odotetaan mielenkiinnolla, sillä Lappeenrannassa kehitetty tekniikka voisi antaa vanhoille bussinrungoille uuden elämän.

Toyota kutsuu yli kolme miljoonaa autoa korjattavaksi – turvatyynyissä jälleen vikaa

Korjauskutsut koskevat muun muassa Prius- ja Corolla-mallien autoja. Turvatyynyjen ohella myös päästöjenhallintajärjestelmissä voi olla vikaa.

Sähkö- ja hybridiautojen yleistyminen vaatii osaavia asentajia

Ammattiopisto Lappiassa ryhdytään tänä syksynä kouluttamaan hybridiajoneuvoasentajia. Koulutus sopii niin nuorelle kuin aikuisopiskelijallekin.

Näin veroale näkyy yleisimmissä automerkeissä

Autoveroalessa suositaan pienipäästöisiä autoja, talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina. Katso grafiikasta, miten veronalennus ilmenee käytännössä.

Autotuojat: Sähköautojen läpilyöntiä saadaan vielä odottaa

Sähköautojen ensirekisteröinti on jatkunut reippaassa kasvussa, mutta myyntimäärät ovat yhä matalia. Porsche ja Tesla ovat myyntikärjessä.

Saksassa sähköauto uhkaa sotkeutua johtoonsa – ”Ei kukaan osta autoa pelkästään ympäristön takia”

Liian lyhyt toimintamatka ja liian pitkään kestävä lataaminen ovat syitä, miksi saksalaiset ovat toistaiseksi jättäneet sähköautot kauppaan. Saksan hallituksen tavoitteena on saada liikenteeseen miljoona sähköautoa vuonna 2020. Todellisuudessa pelkästään sähköllä liikkuvan auton on tähän mennessä ostanut alle viisi tuhatta saksalaista.

Autokaupalla menee taas paremmin – "huonoja vuosia on ollut jo riittävästi"

Turun seudun autokauppiaat uskovat, että jo vuosien ajan huonosti käynyt kauppa alkaa pikku hiljaa taas sujua. Monilla kauppiailla viime vuosi oli jo aiempia parempi. Tällä hetkellä kysytään erityisesti hybridejä ja automaattivaihteisia autoja.

Hybridibussi voi tulla Lappeenrannan paikallisliikenteeseen vuoden kuluttua

Lappeenrannan hybridibussiin on pyritty rakentamaan mahdollisimman pieni dieselmoottori. Bussi kykenee toimimaan myös sähköllä.

Vihdoin positiivinen autouutinen - ympäristöystävällisemmät mallit suositumpia

Hybriditekniikan edelläkävijöistä kärjessä on Toyotan Auris, jonka rekisteröintimäärä enemmän kuin kaksinkertaistui vuoden takaiseen verrattuna. Prosentuaalisesti laskettuna sähköautojen suosio on suorastaan räjähtänyt, mutta kappalemäärissä kasvu on vaatimatonta.

Hybridiautojen myynti jämähti

Hybridi-autojen myynnin kasvu on pysähtynyt täysin. Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana hybridihenkilöautoja myytiin saman verran kuin vuotta aiemmin. Autokauppiaat uskovat kuitenkin hybridien läpimurtoon lähivuosina.

Uuden ajan hybridibussi edistyy

Uuden sukupolven hybridibussi rakentuu Lappeenrannassa hyvässä yhteistyössä. Liikkeelle autolla päästään kesälomien jälkeen.

Toyota kutsuu pari miljoonaa Priusta korjattavaksi ohjelmistovian vuoksi

Japanilaisen autonvalmistajan maailmanlaajuiset korjauskutsut jatkuvat. Tällä kertaa kyse on hybridijärjestelmän bugista, joka vaivaa Suomessa yli tuhatta Toyotaa.

Ilmansuojelupäivillä esitellään sähkö- ja hybridiajoneuvoja

Asiantuntijat kertovat tilaisuudessa muun muassa ajankohtaisista ilmastokysymyksistä sekä hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) syyskuussa julkaistavasta tieteellisestä työstä. Esillä on myös uusiutuvan polttoaineen ajoneuvokalustoa.

333 Priusta jarrutarkastukseen

Toyotan neljä vuotta vanhoissa Prius-mallin autojen jarrutehostimissa saattaa olla vikoja. Toyota pyytää autot tarkastettavaksi.

Bottaksen menestys edellyttää vakaampaa Williamsia

Formula ykkösten Williams-tallin moottoritoimittaja vaihtuu ensi kaudeksi. Williams hakee menestystä Mercedeksen koneista. Jukka Mildh arvioi ratkaisun taustoja.

Uudenlainen hybridibussi vähentää joukkoliikenteen päästöjä

Lappeenrannassa rakennetaan kolmen oppilaitoksen voimin hybridibussi, jossa on nykyisiä kaupallisia versioita energiatehokkaampi hybridijärjestelmä. Kaupunkiliikenteen päästöjen uskotaan jopa puolittuvan uudenlaisen järjestelmän avulla.

Hybridibusseista ongelma Tromssassa

Uudet bussit aiheuttavat ongelmia Pohjois-Norjan Tromssassa, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Hybridibusseille on sattunut useita onnettomuuksia, kuten ulosajoja.

Hybridibusseilla on ollut ongelmia

Kokemukset Turun kaupunkireiteillä liikennöivistä hybridibusseista ovat olleet ristiriitaisia. Mukaviksi ja hiljaisiksi koetuissa menopeleissä on ollut runsaasti vikoja. Myös polttoaineen kulutus on luvattua suurempaa.

Toyota korjauttaa lähes 2,8 miljoonaa autoa

Korjauskutsu koskee muun muassa Prius-hybridimallia. Viime kuussa Toyota kertoi sähköikkunaongelmasta lähes 7,5 miljoonassa autossa.

Vihreys tekee tuloaan myös metsäkoneisiin

Vihreys valtaa alaa myös metsäkonemarkkinoilla. Jämsässä torstaina alkaneessa alan suurtapahtumassa FinnMetkossa voi ihmetellä muun muassa maailman ensimmäistä hybridihakkuukonetta.

Sähköautojen verottomuus ei ainakaan aluksi tulisi kalliiksi

Ladattavia hybridejä ja sähköautoja on tänä vuonna myyty yhteensä vain reilut sata kappaletta. Täysiverisiä sähköautoja liikkuu Suomen teillä noin 150.

Minister: No tax on electric or hybrid cars

Minister of Economic Affairs Jyri Häkämies suggests temporarily lifting taxation on eco-friendly vehicles, which would result in their price falling by over 10,000 euros, writes the provincial daily Keskisuomalainen.

Häkämies Keskisuomalaisessa: Sähköautoilta ja hybrideiltä verot pois

Esitys on osa Puhtaan energian ohjelmaa, jonka ministeri aikoo esitellä hallitukselle syksyllä. Tilapäinen verojen poistaminen alentaisi nykyisten sähköautojen ja hybridien hintoja jopa yli 10 000 eurolla.

Audi voittoon legendaarisessa Le Mansissa

Benoit Treluyerin, Marcel Fasslerin ja Andre Lottererin ajama Audi R18 on voittanut kautta aikojen 80. Le Mansin 24 tunnin kilpailun.

First Finnish hybrid boat on show

Electric motors are slowly gaining ground on power boats. Hybrid cars have been on world markets for 15 years, but the combination of internal combustion engine and electric motor is only just now making a breakthrough among boaters.

Ajatuskupla: Jotain mauton ja Hummerin väliltä

Autokuume iskee usein näin keväisin ja tänä keväänä autoliikkeet ovat aktiivisesti muistuttaneet hintoihin tulevasta korotuksesta. Millä perusteella auto valitaan, sitä pohdiskelee Minna Rosvall.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle