Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iisalmen jazzfestivaalin päätähtenä kitaristilegenda John Scofield

Festivaalin teemana ovat tänä vuonna kitara ja tasa-arvo.

Tätä et kokenut televisiossa: Pidemmät versiot nelosjakson biiseistä!

Vain Areenassa: SuomiLOVE-biisit pitkinä versioina

Musiikkikäsine ylennettiin sinfoniasoittimeksi

Jyväskylän Sinfonian konserttivuoden huipennuksessa yhdistyvät kansanmusiikki ja viimeisin musiikkiteknologia.

Katso 2. jakso ja pitemmät versiot kappaleista!

Löydät lisää SuomiLOVEa Yle Areenasta

Johanna Iivanaiselta verevä Sielun Veljet –cover

Kuuntele uuteeen, herkkään asuun puettu Rakkaudesta jo nyt!

Finlandia saa Sibeliuksena laulavan Timo Rautiaisen silmän kostumaan

Sibeliuksen pariskunnan rakkaustarina saa uudenlaisen tulkinnan, kun monitaiteellinen Janne ja Aino kuvaa pariskuntaa elämän eri vaiheissa. Tanssiteoksessa soi kansanmusiikki, ja Jannena ja Ainona laulavat Timo Rautiainen ja Johanna Iivanainen. Rautiaiselle Sibeliuksen Finlandia-hymni on se todellinen kansallislaulu ja kappale, joka kastelee silmän.

Janne ja Aino Sibelius rakastavat tanssin tahtiin

Maaliskuussa ensi-iltansa saavassa oululaisproduktiossa käydään läpi kansallissäveltäjän rakkaustarinaa tanssin keinoin. Janne ja Aino -tanssiteos vaatii tekijöiltään paljon aikaa ja järjestelyjä.

Juuka jatsaa ympäri kylää – äänessä tähdet ja muskarilaiset

Juuka jatsaa -festivaalilla kuullaan muun muassa soulia ja suomenkielistä pop- ja roots-musiikkia. 8.-13.6. eri puolilla kirkonkylää kuullaan muun muassa Osmo Ikosta, Samae Koskista ja Johanna Iivanaista.

Jyväskylä Sinfonia vetää täysiä saleja

Sinfonia on pyrkinyt tietoisesti eroon klassisen musiikin elitistisestä leimasta. Orkesteri on järjestänyt uudenlaisia konsertteja erilaisten teemojen ympärille.

Soile Isokoski avaa Verkatehtaan konserttikevään

Tähtisopraano Soile Isokoski aloittaa Hämeenlinnan kevätkonserttien sarjan. Isokoski esiintyy pitkästä aikaa Sinfonia Lahden solistina Verkatehtaan Vanaja-salissa.

Festivaalien keskiviikon ohjelma

Camilla risteilee Saimalla kahteen otteeseen ja BB-klubilla illalla hikoiluttaa Funk Station! Suomen Jazzlegendat esiintyvät puolestaan BB-kadulla.

Linnajazz raikaa nyt viikkoa aikaisemmin

Hämeenlinnan Linnajazz-tapahtumaa on aikaistettu viikolla, koska myös Pori Jazz järjestetään tänä vuonna viikkoa aiemmin. Hämeenlinnalainen Linnajazz odottaa pääkonserttiinsa lähes 10 000 kuulijaa.

Johanna Iivanainen julkaisee soololevyn

Kadotaan uneen -levyn työstäminen on ollut oululaislähtöiselle Johannalle suuri ilon aihe. Sen myötä laulaja, lauluntekijä Iivanainen on löytänyt oman äänensä ja omaa sanottavaa.

Kaikki euroviisufinalistit selvillä

Suomen euroviisukarsinnan finalistit ovat varmistuneet. Tampereen Tohlopissa perjantaina pidetyssä kolmannessa alkukarsinnassa jatkoon selvisivät Sami Hintsanen, Saara Aalto ja Stala & So. YLEn villillä kortilla kymmenes finaaliesiintyjä on Eveliina Määttä.

Euroviisujen 2. karsinnasta jatkoon Milana Misic, Father McKenzie ja Paradise Oskar

Euroviisujen toisesta alkukarsinnasta tiensä finaaliin ovat selvittäneet Milana Misic kappaleellaan Sydämeni kaksi maata, Father McKenzie laulullaan Good Enough sekä Paradise Oskar kappaleellaan Da Da Dam.

Hämeenlinnalaisbändi Suomen finaaliin Euroviisuissa

Hämeenlinnalainen Cardiant pääsi jatkoon Euroviisujen ensimmäisestä karsintaerästä. Muita jatkoon menijöitä olivat Marko Maunuksela ja Johanna Iivanainen.

Euroviisujen Suomen-karsinnat alkoivat

Eurovision-laulukilpailun ensimmäinen Suomen karsinta poiki finaali paikan kolmelle artistille. Jatkoon pääsivät Johanna Iivanainen, Marko Maunuksela ja Cardiant.

Johanna Iivanainen finaaliin Euroviisujen karsinnoista

Oululaislähtöinen Johanna Iivanainen eteni finaaliin Suomen Euroviisujen ensimmäisessä karsinnassa perjantai-iltana TV2:ssa klo 21. Hän osallistuu kilpailuun omalla herkällä laulullaan "Luojani mun", jonka on sanoittanut Edu Kettunen.

Olli Ahvenlahti teki joululauluja kesähelteessä

Musiikin ammattilainen taipuu moneksi kuten esimerkiksi pianisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari Olli Ahvenlahti. Hän on muun muassa tehnyt taiteilijaystävineen kesäkuumalla joululauluja uunituoreelle Maailman parhaita joululauluja 2. -levylle.

Uuden Musiikin Lokakuussa soi avantgardistinen jazz

Sunnuntaina alkava Uuden Musiikin Lokakuu tuo Ouluun avantgardistista musiikkia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Tämän vuoden festivaali nostaa esiin erityisesti Otto Donnerin tuotantoa.

RuskaSwingit takaisin Kemijärven kaduille

RuskaSwingien puheenjohtaja Jarkko Kotilaine haluaisi lisätä musiikkitapahtuman katunäkyvyyttä ja -kuuluvuutta Kemijärven keskustassa. Nyt Ruskaswingit painottuu Pelkosenniemelle Pyhätunturille.

Kirmot käynnissä Saarijärvellä

Musiikkitapahtuma Kirmot alkoi maanantai-iltana Saarijärvellä kymmenettä kertaa. Avajaiskonsertissa kirkossa esiintyivät Johanna Iivanainen ja Olli Ahvenlahti ja Eero Koivistoinen.