Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Metsä oman onnensa nojassa: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Paikallisbussi Kotkassa.

Kotkassa on peruttu jo kymmeniä bussivuoroja – syynä kuskien sairauspoissaolot ja karanteenit

Viime päivinä kymmenet bussivuorot ovat peruuntuneet. Keskiviikosta eteenpäin tilanne helpottuu, kun saadaan korvaavia liikennöitsijöitä apuun.

Kouvolan Veden konttori Kouvolan Kauppalankadulla.

Anssi Tähtinen harkitsee poliitikon uransa lopettamista: "Tämä kaikki tuntuu erityisen pahalta ja epäoikeudenmukaiselta"

Anssi Tähtinen kokee, että häntä kohtaan on toimittu epäoikeudenmukaisesti Kouvolan Veden tapauksessa. Nyt hän harkitsee poliitikon uransa päättämistä.

Paula Werning

Kampanjapöly ehtii tuskin laskeutua, kun uudet päättäjät jo aloittavat työnsä – luvassa on työntäyteisiä kuukausia

Vasta valittujen aluevaltuutettujen työ alkaa perehdytyksellä ja puolueiden välisillä neuvotteluilla.

Liikennettä valtatiellä 15

Valtatie 15 on vihdoin saamassa remonttirahat – yksi Suomen vaarallisimmista teistä odottanut kunnostusta jo yli 20 vuotta

Väylävirasto ehdottaa Kouvolan ja Kotkan välisen valtatien remonttiin yli 120 miljoonan euron pottia.

Opiskelijan asunto. Yksiö. Etualalla hella ja taustalla ikkuna sekä työpöytä.

Virolahti käynnistää asumiskampanjan – kunta houkuttelee asumiseen antamalla vuokra-alennusta ja myymällä tontteja halvempaan hintaan

Virolahti haluaa säilyttää asemansa muuttovoittokuntana. Kampanja on käynnissä helmikuun alusta toukokuun loppuun saakka.

Kirvesmiehet ja -naiset remontoivat pappilaa sisäpuolelta.

125-vuotiaan pappilan remontissa löytyi yllätyksiä — yksi niistä oli kokoelma kukkopillejä, joille ei löytynyt selitystä

Suomen viimeinen puinen ortodoksinen kaupunkipappila sijaitsee Lappeenrannan linnoituksessa ortodoksisen kirkon vieressä. 1800-luvun lopulla valmistunut pappila halutaan palauttaa mahdollisimman lähelle entisaikojen loistoa. 

Suomen lippu salossa.

Tiistai 25.1.2022 (radio)

Suurin osa aluevaltuustoista on oikeistoliberaaleja. Suomessa on vain vähän korruptiota. Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen jättää tehtävän. Suomeen perustetaan satamalogistiikan turvapuisto. Sää.

Nuori mies kurkistaa esiin seinän takaa.

18-vuotias Aleksi Kurki päätti jo TET-harjoittelussa ryhtyä poliitikoksi – nyt hän aikoo kansanedustajaksi: "Minua ei voi pistää lyttyyn"

Pyhtääläinen Aleksi Kurki on Suomen toiseksi nuorin aluevaltuutettu. Hänellä on jo pitkä meriittilista politiikan kentältä.

kaivinkone siirtää kivenlohkareita Hauhiankoskella

Hauhiankoski virtaa taas vapaana Miehikkälässä – kunnostustyöt palkittiin viime vuoden parhaana ympäristötekona

Jokea on kunnostettu esimerkiksi siten, että se on palautettu vanhaan uomaansa, mikä on tuonut Vaalimaanjokeen nouseville kaloille uutta elintilaa.

Potrettikuva vaaleahiuksisesta naisesta, joka seisoo sivuitse kameraan ja katsoo kameraan puiden takaa.

Yli puolella Kymenlaakson aluevaltuutetuista on sote-alan kokemusta – joukossa sairaanhoitajia, lääkäreitä ja pelastuslaitoksen työntekijöitä

Ainakin 33 uudella valtuutetulla Kymenlaaksossa on sote- tai pelastusalan tutkinto, ja moni tekee alan töitä päätoimisesti.

Sairaanhoitaja ja lääkäri sairaalan käytävällä.

Miehikkälä aikoo kieltäytyä maksamasta Kymsoten palkkaharmonisointiin tarvitsemia lisärahoja, Virolahti ei vielä päättänyt asiasta

Miehikkälän osuus Kymsoten tarvitsemasta reilun 13 miljoonan euron kokonaissummasta on noin 160 000 euroa ja Virolahden osuus noin 260 000 euroa.

Droonikuva KymiRingin moottoriradan ja varikkoalueen yläpuolelta.

Lahtelaispäättäjät saivat selvityksen Kymiringin tapahtumien taloudellisista riskeistä kaupungille

Riskianalyysia esittänyt konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratia on tyytyväinen sen sisältöön.

satamanosturi kuljettamassa konttia,taustalla synkät sadepilvet

Suomeen rakennetaan Euroopan ensimmäinen satamien turvapuisto – sinne voi nousta vaikka konttikaupunki

Kotkan Kantasatamaan nouseva turvapuisto on paikka, jossa viranomaiset, opiskelijat ja satamien työntekijät voivat harjoitella mahdollisten vaaratilanteiden varalle. Tavallisesti suljetuille satama-alueille ei ole pääsyä.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.

Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on koko maata parempi – nuorten työttömyys laski lähes kolmanneksella

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Kaakkois-Suomessa lähihoitajille, sairaanhoitajille ja myyjille.

Värikäs koulurakennus, jonka päädyssä rakennustelineitä.

Sarkolan koulun rakentaminen etenee hyvää vauhtia Kouvolassa – ykköskerros jo melkein valmis

Sarkolan koulun rakennustyöt etenevät suunnitelman mukaisesti. Noin 350 oppilasta pääsee uuteen kouluun elokuussa.

Lääkäri Jenni Puoliväli-Oksala poseeraa kameralle.

Suomalaiset äänestivät aluevaltuustoihin satoja lääkäreitä ja hoitajia – somesta tuttu lääkäri Jenni Puoliväli-Oksala, 31, on mielissään: "He tekevät kentällä sitä työtä"

Yle kävi läpi tuoreiden aluevaltuutettujen tittelit ja kävi ilmi, että valittujen joukkoon mahtuu jopa yli 400 sote-alan ammattilaista.

MYPA lämnar fotbollsligan.

Saviniemen jalkapallostadion jatkaa tutulla nimellä – Kymenlaakson sähkö on tukenut Mypaa jo lähes 10 vuotta

Saviniemen stadionia koskeva uusi sopimus nimisponsoroinnista ulottuu nyt vuoteen 2025.

Yksinäinen matkustaja paikallisbussissa.

Bussivuoroja on jouduttu perumaan Kotkan seudulla – moni bussikuski on kipeänä

Kotkan seudun paikallisliikenteessä on pahentuneen koronatilanteen myötä jouduttu perumaan useita bussivuoroja.

Pohjois-Kymen sairaala Kouvolan Kuusankoskella.

Potilaan epäillään sytyttäneen aamulla sänkynsä tahallaan tuleen Kouvolassa – 30 evakuoidusta osa on edelleen sairaalahoidossa tulipalon vuoksi

Kaakkois-Suomen poliisi epäilee, että Pohjois-Kymen sairaalan osastolla hoidettavana ollut iäkäs potilas sytytti potilassängyn patjan tahallaan tuleen.

Paula Werning

Moni tuore valtuutettu tahtoo unohtaa kuntarajat, mutta äänikuningatar vannoo Kouvolan nimeen – tällainen on Kymenlaakson aluevaltuusto

Myöhään sunnuntai-iltana saatu Kymenlaakson ensimmäinen aluevaltuusto jakautuu sekä puolueittain että paikkakunnittain. Nyt vastakkain voivat puoluenäkemysten lisäksi olla asuinpaikkakuntien asiat.

Pohjois-Kymen sairaala Kouvolassa.

Tämän aamun tulipalo Pohjois-Kymen sairaalassa Kouvolassa oli tahallaan sytetty – poliisi epäilee teosta iäkästä potilasta

Runsaasta savusta altistui noin 30 henkilöä, niin potilaita kuin sairaalaan henkilökuntaakin. Tämän hetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut tulipalossa vakavasti.

Paula Werning

Kansanedustaja Paula Werning veti suurimman äänisaaliin Kymenlaaksossa – katso täältä, miltä uusi aluevaltuusto näyttää

SDP voitti historian ensimmäiset aluevaalit Kymenlaaksossa. Toiseksi tuli kokoomus ja kolmannelle sijalle perussuomalaiset.

Äänestyspaikkakyltti kirjaston edessä

Yle seuraa aluevaalien tulosiltaa Kymenlaaksossa kello 18 alkaen – kuuntele lähetystä radiosta sekä katso kiinnostavimmat palat verkossa ja somessa

Lähetys alkaa radiossa kello 18.02 ja jatkuu vähintään kello 22.30 asti. Seuraamme tulosiltaa myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Aluevaali harjoitukset studio 1. Kuvassa etualalla   Piia Pasanen , taustalla Paula Pokkinen ja Matti Rönkä

Yle seuraa historiallista vaalisunnuntaita aamusta iltaan: katso tästä, miksi nyt äänestetään ja miten päivä etenee kanavillamme

Tänään sunnuntaina ensimmäistä kertaa käytävissä aluevaaleissa valitaan valtuustot vuodenvaihteessa toimintansa aloittaville hyvinvointialueille.

Kymsoten logo teippauksessa

Viiden kunnan on vastattava Kymsoten uuteen miljoonapyyntöön perjantaihin mennessä – Kaakon kaksikko aikoo kieltäytyä

Jos Kymsote aikoo hoitaa palkkaharmonisaation maaliin kahden vuoden sijaan yhdessä vuodessa, se tarvitsee 13,4 miljoonaa euroa lisää. Uusi rahapyyntö on kaikille kunnille ikävä yllätys.

UPM Kaukaan voimalaitos.

AKT tukee Paperiliiton ja Sähköliiton työtaisteluja, aloittaa saarron UPM:n tuotteille maanantaina – UPM:n Pesonen varoittaa seurauksista

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT aloittaa maanantaiaamuna satamissa saarron UPM:n tuotteille tukeakseen Paperiliiton ja Sähköliiton lakkoja.

Kymeenlaakson vaaliteltta

Kymenlaakson vaaliteltan chat-keskustelusarja huipentuu – tänään kello 10 puhutaan siitä, mihin rahat riittävät

Aluevaalitulokset selviävät huomenna. Tänään on vielä mahdollisuus keskustella ehdokkaiden ja asiantuntijoiden kanssa siitä tärkeimmästä eli rahasta. Tule mukaan kello 10!

Blind Channel livekeikalla 14.8.

Korona sotki uuden kaupunkifestivaalin lanseerauksen viime vuonna – Haminassa järjestettävä tapahtuma tähtää nyt ensi kesään

Haminan Bastionissa järjestettävälle musiikkifestivaalille pääsevät myös alaikäiset, sillä se on päätetty järjestää ikärajattomana.

UPM:n logo Pietarsaaren tehtaalla.

Ammattiliitto Pro asetti ylityökiellon UPM:n paperiteollisuuteen

Ylityökielto alkaa lauantaina kello 6 ja on voimassa toistaiseksi. Toimihenkilöiden lakko UPM:n tehtailla päättyy viikonloppuna. Sähköliiton ja Paperiliiton lakot voivat jatkua 19. helmikuuta asti.

Rahtialuksia HaminaKotkan satamassa lastauksessa.

AKT haluaa vauhdittaa neuvotteluja työehdoista – ahtaajat vuoronvaihto- ja ylityökieltoon

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton hallitus on päättänyt aloittaa ahtausalaa koskevan vuoronvaihto- ja ylityökiellon helmikuun alussa.

Isä kuvasi Helli-vauvan ensimmäiset hetket

Helli-vauva syntyi Volvoon moottoritien rampilla – kätilönä toiminut isä ehti kuvata videonkin: "Että tällee meni tällä kertaa"

Heidi Hänninen on yksi niistä, jotka eivät ehtineetkään sairaalaan asti synnyttämään. Kiireellä maailmaan tulleen vauvan kätilönä toimi ammattilaisen sijaan oma isä. Syntymäpaikkakin on erikoinen.

Moision kartanko Kouvolan Elimäellä.

Historiallinen Moision kartano Kouvolassa sai suojelupäätöksen – kartano on esimerkki kymenlaaksolaisesta kulttuurimaisemasta

Kouvolan kaupungin omistama kartano on ollut myynnissä. Kaakkois-Suomen ely-keskuksen tekemä suojelupäätös on lainvoimainen.

Kymenlaakson pelastusaseman paloauto.

Kouvolassa kerrostalon asunnossa syttyi tulipalo yöllä – savusukeltajat löysivät asunnosta tajuttoman miehen, joka toimitettiin jatkohoitoon

Huoneistossa syttynyt tulipalo oli tukahtunut palokunnan saapuessa eikä kerrostalon muille asunnoille aiheutunut vahinkoja. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Laura Rasi istuu ravintolassa, katsoo kameraan ja hymyilee. Tummat hiukset,  vaalea huivi.

Rajoittaja ja rajoituksien kohde kertovat uupumuksestaan koronaan – ravintolapäällikkö ohjattiin hakemaan töitä McDonald'sin kassalta

Turhautuminen on jo yleinen reaktio koronaviruksen uusiin käänteisiin ja niiden tuomiin rajoituksiin. Silti vieläkin pitäisi jaksaa sinnitellä.

Kaakkois-Suomen poliisin uuden lapsirikosryhmän tutkinnanjohtaja Anne Tuomisto.

Chatit tuovat lapsiin kohdistuvia rikoksia näkyviin – rikoskomisario Anne Tuomisto vetää Suomen toista lapsirikoksia tutkivaa poliisiyksikköä

Kaakkois-Suomen poliisi perusti vuoden alussa erillisen lapsirikosryhmän. Ryhmän tutkijat keskittyvät rikoksiin, joissa on alaikäinen uhri.

Kouvolan yhteislyseon tyhjää aulaa

Kouvolaan halutaan urheilulukio – se tukisi urheilukaupungin imagoa ja houkuttelisi nuoria lukio-opintoihin tulevaisuudessakin

Urheilulukion myötä Kouvolassa tähdättäisiin nykyistä tavoitteellisempaan urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Lisäksi lukio-opintojen halutaan houkuttelevan jatkossakin, vaikka ikäluokat pienenevät.

Aluevaalien äänestyskoppeja Kouvolan kaupunginkirjastossa.

Aluevaaliehdokas istui keskusvaalilautakunnassa Kouvolassa – virhe huomattiin vasta vaaliviikolla: "Tietysti nolottaa"

Tieto Tomi Immosen esteellisyydestä tuli keskusvaalilautakunnalle vasta tällä viikolla, juuri aluevaalien alla. Ehdokkuuteen reagoitiin ja Immonen on siirretty sivuun lautakunnan toiminnasta.

Mies syö hernerokkaa

Paperiliitto: Lakko jatkuu taas kahdella viikolla, UPM ei anna vastakaikua

Paperiliitto on valmis jatkamaan UPM:n työntekijöiden lakkoa vielä kaksi viikkoa helmikuun puolella. UPM ei suostu samaan neuvottelupöytään, Paperiliitto kertoo.

Karhulan koulun alue Kotkassa mihin tullaan rakentamaan uusi koulukeskus.

Oppilaat aloittavat uudessa Karhulan koulukeskuksessa näillä näkymin vuonna 2026 Kotkassa – koulun liikuntasalista tulee erillinen rakennus

Karhulan koulukeskukseen on tarkoitus tehdä tilat 1100 koululaiselle ja opiskelijalle. Karhulan koulukeskus aiotaan toteuttaa arkkitehtuurikilpailun pohjalta.

Vuorinen Oy:n työntekijä valmiina kiinnittämään säiliöauton letkun rahtilaivaan jäteveden tyhjennystä varten Hamina Kotkan satamassa.

Moni rekka kulkee pian rahtialusten vessajätteillä – varustamot innostuivat heti uudesta kokeilusta

Matkustaja-aluksien käsittelemättömättömien käymälävesien purku mereen kiellettiin viime vuonna. Toistaiseksi rahtialuksille se on edelleen sallittua.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennus Mikkelissä

Hakijaryntäys Xamkin englanninkielisiin koulutuksiin – Kotkan uuden nursing-koulutuksen hakijamäärä oli Xamkin historian suurin

Tänä vuonna hakijoita on yli neljä tuhatta, mikä on yli kaksi tuhatta enemmän kuin viime vuonna. Ensisijaisten hakijoiden osalta eniten kiinnosti Xamkin Kouvolassa järjestämä pelisuunnittelun koulutusohjelma.

Levypainojen takaa näkyy tyhjä kuntosali.

Alkuvuosi on kuntosalien kulta-aikaa – tänään voimaan astuva liikuntatilojen sulku on alan yrittäjille kova isku

Aluehallintoviraston määräys liikuntatilojen sulkemisesta Kymenlaaksossa astuu voimaan tänään. Joitakin poikkeuksia kuitenkin on, sillä esimerkiksi ratsastusmaneeseja ei tarvitse sulkea.

Tyhjä koulupiha Torkinmäen koulussa.

Koulujen turvallisuus koronapandemiassa on kiistan kohteena – rehtorit enimmäkseen rauhallisina: Sijaisia on saatu, ei hälyttävää kasvua poissaoloissa

Yle kysyi 16 suuren koulun rehtorilta ympäri Suomea, miten pandemia vaikuttaa oppilaisiin ja henkilöstöön.

Haminan reserviupseerikoulu.

Koronatartunnat puhkesivat rajuun kasvuun Haminan varuskunnassa – yli joka kymmenes varusmies koronan kourissa

Maasotakoulussa Haminassa on muun muassa reserviupseerikoulu eli RUK. Vierailut varuskuntaan on kielletty.

Reppuja roikkuu tuoleilla koululuokassa.

Muutos koronaohjeisiin Kymenlaaksossa: oireeton lapsi voi mennä kouluun tai hoitoon, vaikka kotona olisi koronaa

Kymsotessa otetaan parhaillaan käyttöön THL:n uuden suosituksen mukaisia käytäntöjä.

Kouvolan valtuustosali Kouvolan kaupungintalolla.

Kouvolan Sanomat: Jyrki Hyttiselle lähtöpassit Kokoomuksen valtuustoryhmän johdosta

Kokoomus on valinnut Hyttisen tilalle valtuustoryhmän johtoon Katriina Vesalan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle