Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elonkerjuu-yhtye hämäsi alkuaikoinaan levy-yhtiöpomoja ovelalla keinolla

Elonkerjuu-yhtye paljasti hauskan tarinan bändin nimestä – halusivat hämätä levy-yhtiöitä

20-vuotisjuhlavuotta viettävän Elonkerjuun alkuvuosina bändi teki lujasti töitä saadakseen demonsa läpi levy-yhtiöihin.

Lauri Tähkä, Helsinki, 28.02.2019

Lauri Tähkälle metsä on kirkko: "Mitä enemmän on tullut menestysbiisejä, sitä tärkeämmäksi metsä on minulle tullut"

Lauri Tähkän kappaleissa eivät enää helapääpuukot heilu. Hän ei välitä uhota entiseen malliin. Nyt soivat uudet laulut.

Kivun kasvot -näyttelystä "Toivoisinko sittenkin". Anne Karvonen kärsii kivuliaasta monimuotoisesta CRPS-oireyhtymästä.

Tuntematon pyöräilijä ajoi Anne Karvosen päälle – alkoi vuosien kipuhelvetti, jossa jopa lastenlapsien ottaminen syliin sattuu liikaa

Edes diagnoosi ei helpottanut harvinaisesta kipuoireyhtymästä kärsivän Anne Karvosen elämää, sillä sitten alkoi jatkuva kamppailu hoidosta, kuntoutuksesta ja korvauksista.

Elonkerjuu

Elonkerjuu aloittaa salakeikoilla uuden solistin toiveesta

Toissa syksynä tauolle jäänyt Elonkerjuu-yhtye harjoittelee vanhoja kappaleita, mutta uuttakin musiikkia on syntymässä. Uusi solisti Osku Ketola tuo bändiin palasen vanhaa ja palasen uutta.

Itsenäisyyspäivä: Linnan jatkot

Juhlinta siirtyy Linnan jatkoille – seuraa suoraa lähetystä Kämpistä

Linnan jatkoilla vieraita viihdyttävät muun muassa Lauri Tähkä ja Laura Voutilainen.

Lauri Tähkä

Lauri Tähkä rauhoittuu kirkkokonserteissa – ”Yritän laulaa kirkkaasti kuin koulupoika”

Joululauluja kuunnellessa tulee levollinen olo, Tähkä sanoo. Pari vuotta tauotta keikkaillut artisti tekee vielä kirkkokonserttikiertueen ennen joulua.

Elonkerjuun solisti Juha Lagström hyväntuulisena matkalla Seinäjoelta Vaasaan toiseksi viimeiselle keikalle.

Elonkerjuun viimeiset keikat viikonloppuna – fanit luottavat paluuseen

Pohjalaisbändi Elonkerjuu heittää viimeiset keikat tulevana viikonloppuna, minkä jälkeen yhtye jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle. – Sitten kun tuntuu siltä, palaamme rytinällä ja sen varmasti kuulee, muotoilee hyväntuulinen solisti Juha Lagström tauon kynnyksellä.

Lintukoto Turun kaupungintalon puistossa

Lauri Tähkän Lintukodon purkutyöt alkavat runsaan viikon päästä

Muusikko Lauri Tähkän Lintukoto saa lähteä Turun kaupungintalon puistosta. Loppuvuodesta 2014 paikalle kohonnut mökki aiheutti runsasta keskustelua. Muusikon edustaja ei vielä kerro, mihin mökki siirretään.

Katuruokamestari Harri-Tapio Siivonen

Monikulttuurinen katuruokaleipä toi voiton Yle Turun ruokakisassa

Harrastajakokki Harri-Tapio Siivonen vei voiton Yle Turun järjestämässä Katuruokamestari–kilpailussa. Viisi finalistia kisasi Lauri Tähkän Lintukodolla keskiviikkona 26.8. 2015 iltapäivällä.

Katuruokamestari-kisa antaa vinkit loppukesän grillaajille

Yle Turku järjestää kesän kunniaksi historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan. Tavoite on antaa mahdollisuus kotikokeille näyttää taitonsa oman kylän ruokaohjelmassa. Viisi finalistia kisaa keskiviikkona 26.8.21015 sään armoilla Turun keskustassa.

Juhannuskinkku

Yle Turku etsii katuruuan taitajaa kesäkisassa

Yle järjestää loppukesällä ruokakilpailun, johon haetaan osallistujia heinäkuussa. Katuruoka on teemana, ja osallistujan on sitouduttava tekemään annoksensa suorassa nettitelevisiolähetyksessä Lauri Tähkän Lintukodolla.

Näppärit laulavat vuoden 2013 festareiden avajaisissa.

Kiljukoon nyt kaikkein kaula! – Kaustisen festareilla kaikuu laulu

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ensi kesän teemana on kansanlaulu. Laulua kuullaan hip-hopista rekilauluun ja folkista itäsuomalaiseen runolauluun. Kansanmusiikin ja -tanssin, kansainvälisten vieraiden ja pelimannien lisäksi juhlia tähdittävät myös esimerkiksi Katri Helena ja Lauri Tähkä.

Okra-maatalousnäyttely 2010

Kulttuurikuokka-palkinto maatalousnäyttelylle

Loimaalla sijaitseva valtakunnallinen maatalouden erikoismuseo Sarka on myöntänyt Kulttuurikuokka-palkinnon Oripään Lions-klubille Okra-maatalousnäyttelyn järjestämisestä.

Tähtitaivas

Lintukoto on maailman ääri – aavan meren tuolla puolen

Lauri Tähkä pystytti Turun keskustaan Lintukodon kohun säestämänä. Sanotaan, että Suomi ei ole enää lintukoto. Mikä tämä lintukoto oikein on? Entä mitä kääpiöt siellä tekevät?

Mökkiä rakennetaan

Puut eivät väistä Lauri Tähkän Lintukodon tieltä

Turun kaupungintalon edustalle rakentuvan väliaikaisen mökin kattoon on tehty lovi, jotta puut saavat kasvaa esteettömästi.

Lauri Tähkä Turun kaupungintalon puistossa

Lauri Tähkä: Lintukoto ei ole pelkkä Lauri Tähkän pr-mökki

Muusikko Lauri Tähkä ei välitä kunnallispoliittisesta kohusta, joka on syntynyt hänen ideoimansa väliaikaisen mökin rakentamisesta Turun kaupungintalon puistikkoon.

Kansallispuistokummi Lauri Tähkä: Metsä on turvapaikka, se suojelee aina

Kansallispuistokummi Lauri Tähkälle metsä on henkireikä. Se tarjoaa vastapainoa arjen kiireelle ja tarjoaa tilaisuuden hiljentymiseen.

Elonkerjuu-yhtye jakamassa nimikirjoituksia uusimman levynsä tiimoilta.

Elonkerjuu takoo keikkoja koko loppuvuoden

Elonkerjuun viime perjantaina julkistettu uusi levy "Hehkuva rauta" on saanut innostuneen vastaanoton kotimaakunnan faneilta. Lauantaina Alavuden Tuurissa kuullun puolituntisen keikan jälkeinen nimikirjoitussessio venyi tunnin mittaiseksi.

Muusikko Lauri Tähkä.

Lauri Tähkä sävelsi voittajatangon

Eteläpohjalainen muusikko Lauri Tähkä on voittanut vuoden 2014 tangon sävellys- ja sanoituskilpailun kappaleellaan "Kiivas ja kaunis". Tähkä myös esittää itse kappaleensa ensisoitossa 30. kesäkuuta Yle Radio Suomessa.

Vesku Jokinen (oik.) ja Antero Naali (vas.) poseeraavat Palosaaren Sundilla vanhan lastauskraanan vieressä Vaasassa.

Vesku Jokinen ja Sundin pojat rouhentaa iskelmän rockiksi

Klamydian nokkahahmo Vesa "Vesku" Jokisen soolobändi Vesku Jokinen & Sundin pojat on taivuttanut jo toistamiseen levyllisen vanhoja suomi-iskelmiä jouhevaksi rock-poljennoksi. Suomiklassikoiden muuntaminen rockiksi on bändin mukaan puhdas kunnianosoitus.

Simo Ralli

Simo Ralli viisastuu kuuntelemalla vanhuksia

Elonkerjuun Simo Ralli julkaisi juuri kolmannen kirjansa, valmistelee Elonkerjuun kahdeksatta pitkäsoittoa ja kylvää kotitilansa peltoihin kuminavuosien jälkeen kotoista ohraa. Omat ajatuksensa hän laittaa surraamaan kuuntelemalla vanhuksia – ennen kaikkea oman sukunsa viisaita naisia, joilla on ikää jo 97 vuotta.

Lauri Tähkä

Aikuinen nainen fanittaa kiivaasti, mutta tyylillä

Fanittaminen ei ole enää ainoastaan nuorison etuoikeus, sillä nykyään on täysin hyväksyttävää, että aikuisetkin voivat ovat yhtä hullaantuneita suosikkiartistiinsa kuin teinitkin. Lauri Tähkä tietää, mitä on olla aikuisen naisen ihailun kohde.

Lauri Tähkä: Kaikki lauluni kertovat minusta

Rakkaudesta lauluja ammentava Lauri Tähkä kertoo uuden albuminsa tekstien olevan hyvin henkilökohtaisia. Muusikon mielestä vaikeinta on laulaa rakkaudesta uskottavasti.

Simo Ralli on Seinäjoen Farmari maatalousnäyttelyn suojelija.

Simo Ralli Farmarissa: Vähän olen soitellut, grillaillut ja puhunut tuulivoimasta

Tuulivoiman puolestapuhuja Simo Ralli vertaa nykyajan tuulivoimaloita vanhoihin jauhomyllyihin. Molemmat jauhavat tavallaan elinvoimaa ja uutta elämää maaseudulle. Simo Ralli on Seinäjoen Farmarin suojelija.

Simo Ralli on Farmari2013 suojelija Seinäjoella

Simo Ralli: "Ilman maaseutua en olisi minä"

Elonkerjuu-yhtyeessä soittava Simo Ralli on Seinäjoella heinäkuussa järjestettävän Farmari-näyttelyn isäntä. Simo Ralli muistaa maatalousnäyttelyn jo lapsuudestaan ja on ilahtunut uudesta kesäpestistään. Laulaja-kirjailijan toiveissa on toimiva suhde kaupunkien ja maaseudun välille.

Kirjailija Reijo Mäen 20. Vares-kirja on ilmestynyt.

Dekkaristi Reijo Mäki ohitti Lauri Tähkän

TPS:n jääkiekkoilijalle Ville Vahalahdelle maksettiin viime vuonna palkkaa 130 000 euroa. Kulttuuriväen edellisvuoden tähti Lauri Tähkä putosi kirjailija Reijo Mäen taakse. Osa kulttuuri- ja urheiluväestä toimii yhtiönsä kautta, joten luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia.

Elonkerjuu-yhtye Pohjanmaan Radion studiossa.

Elonkerjuu julkisti ilon pirstaleensa

Elonkerjuu-yhtyeen uusi levy on julkistettu tänään perjantaina. Ilon pistaleet -äänite ilmestyi kauppoihin. Yhtye starttaa syksyn keikkakiertueensa lokakuussa kotikonnuilta Etelä-Pohjanmaalta.

Simo Ralli Yle Pohjanmaan haastattelussa

Simo Ralli kirjoitti kateuden hyveeksi ja nöyryyden synniksi

Simo Rallin esikoisromaanin uutisointi lähti heti julkistamisen jälkeen väärille urille. Uurna on fiktiivinen veijariromaani - ei tilitystä Elonkerjuun taipaleelta. Uutuuskirja saa kehuja faneilta ja herättelee keskustelua nykyajan arvomaailmasta.

Elonkerjuu-yhtye.

Elonkerjuu palasi radiosoittoon entistä rouheampana

Elonkerjuun uusi Viistäköön siipeni maata -single ennakoi syksyllä ilmestyvää kokopitkää levyä. Laulusolisti Juha Lagström on solahtanut Elonkerjuuseen hyvin ja muutenkin musiikin tekeminen maistuu bändille. Uusi Elonkerjuu soi hiukan aiempaa rouheammin, mutta tunnistettavasti.

Klamydian Vesku Jokinen.

Vesku Jokinen ja Sundin pojat päivittää vanhoja iskelmiä

Vesku Jokinen on vaikuttanut eri kokoonpanoissa jo vuosikymmenten ajan. Uusin kokoonpano on Vesku Jokinen ja Sundin pojat, joka kokoaa Vaasassa varttuneet lapsuudenystävät yhteen. Jokisen lisäksi mukana ovat Jukke Kulju ja Elonkerjuusta tutut Lenni Paarma ja Antero Naali.

Juha Lagström

Elonkerjuun uusi solisti aloitti uransa koulubileistä

Elonkerjuu-yhtyeen vastanimetty solisti Juha Lagström on vielä hieman häkeltynyt ympärilleen syntyneestä julkisuusrumbasta. Tulevaisuudessa hän toivoo osaavansa pitää jalat maassa ja järjen päässä. Tuli mitä tuli.

Juha Lagström

Juha Lagström on Elonkerjuun uusi solisti

Lauri Tähkän lähdettyä omille teilleen Elonkerjuu-orkesteri on ollut ilman laulajaa. Nyt uusi solisti on löytynyt, hän on lapualaissyntyinen Juha Lagström.

Elonkerjuun uusi aika

Lauri Tähkän lähdettyä omille teilleen, päättivät Elonkerjuu-orkesterin jäsenet pienen tuumaustauon jälkeen jatkaa musisointia. Nyt yhtyeelle haetaan uutta laulajaa.

Kapellimestari kulttuuriväen kärkeä ansiotuloissa

Yksi eniten ansainneista kulttuurivaikuttajista oli viime vuoden verotietojen perusteella kapellimestari Jukka-Pekka Saraste. Hänen ansiotulonsa olivat lähes 630 000 euroa. Saraste sijoittui ansiotulolistalla sijalle 177.

Lauri Tähkä käy mielellään kala-apajilla, joko torilla tai merellä.

Lauri Tähkä ei ota paineita uuden edessä

Painajaiset vaivasivat Lauri Tähkää uutta levyä tehdessä, mutta nyt julkaisun kynnyksellä olo on luottavainen. Väkisin Tähkä ei ole lähtenyt uusiutumaan soolouralle siirtyessään, mutta murremuusikoksi hänellä ei enää ole poltetta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle