Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henkilö kirjautuu verkkopankkiin paperinen avainlukulista kädessään.

Poliisi paljasti jättimäisen verkkopankkipetosvyyhdin – syyteharkintaan yli 400 rikosta

Yli 400 maksuvälinepetoksesta epäillään poliisin mukaan noin 20-vuotiasta miestä, joka on ollut vangittuna joulukuusta 2022 lähtien.

Väärennetty Koskenkorvapullo.

KRP epäilee: viisi henkilöä väärensi lähes 500 litraa Koskenkorvaa – tapaus ensimmäinen laatuaan Suomessa

Tutkinnanjohtaja pitää tapausta poikkeuksellisena. Poliisi takavarikoi aiemmin epäillyn rikoksen yhteydessä noin 470 litraa laitonta alholia. Esitutkinnan mukaan alkoholi on valmistettu teollisesti.

Kyllikki Saaren tavaroita Rikosmuseossa.

Kun Kyllikki Saaren ruumista etsittiin, pääepäilty kaivoi ojaa suohaudan äärellä – nyt edes DNA ei ratkaise kuuluisaa murhamysteeriä

Kyllikki Saaren murhasta on kulunut 70 vuotta. Keskusrikospoliisi tutki uhrin kengästä löytynyttä todistetta vielä vuonna 2015, mutta sekään ei johtanut ratkaisuun.

Pysäköity poliisiauto.

Huijari tavoitteli 1,5 miljoonan rikoshyötyä kryptovaluutalla – poliisin esitutkinta valmistui

Petoksissa epäilty on erehdyttänyt asianomistajia mukaan perättömiin, muun muassa taksi- ja kryptovaluuttasijoitusta koskeviin yritystoimiin.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari. Suojelupoliisin neuvotteluhuoneessa Antin takana on julisteita, joissa lukee SUPO.

KRP tutkii Supon entisen virkamiehen toimia – Antti Pelttari: ”Meillä on parannettavaa”

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo pitävänsä tärkeänä, että viraston toimintaan liittyviä epäkohtia selvitetään laajasti.

Poliisin hihamerkki

HUSin työntekijän epäillään urkkineen satojen ihmisten tietoja – poliisi: Ei viitteitä, että mitään olisi luovutettu eteenpäin

Teosta epäillään edelleen yhtä henkilöä. Poliisi selvittää mahdollisten uhrien lopullista määrää yhdessä HUSin kanssa.

Oulun käräjäoikeuden istunto.

Maanpetosrikoksesta epäilty nainen vapautettiin – kahden miehen tutkintavankeus jatkuu

Oulun käräjäoikeus vangitsi kaksi viikkoa sitten kaksi miestä ja yhden naisen todennäköisin syin epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Tänään yksi epäillyistä vapautettiin.

Meilahden tornisairaalan sisäänkäynnin infopiste.

Keskusrikospoliisi alkaa tutkia HUSin työntekijän epäiltyä tietosuojarikosta

Rikoksesta epäillään yhtä henkilöä, joka on HUSin entinen työntekijä.

Keskusrikospoliisin tiedoitustilaisuus Psykoterapiakeskus Vastaamon liittyvän esitutkinta- ja oikeusprosessin etenemisestä asianomistajien osalta 26. huhtikuuta. 

Vastaamon tietomurron uhreilla on toukokuun loppuun asti aikaa tehdä rikosilmoitus ja antaa lausunto – nyt ilmoituksia on tehty noin 24 000

Syksyllä 2020 paljastuneessa tietomurrossa varastettiin 33 000 ihmisen potilas- ja henkilötiedot. Vain osa rikosilmoituksen tekijöistä on antanut syyteharkintaa varten tarvittavan lausuman.

Oulun käräjäoikeuden istunto.

Kolme pohjoissuomalaista eduskuntavaaliehdokasta vangittiin epäiltynä maanpetosrikoksesta – jakoivat salaisia tietoja somessa

KRP:n mukaan salaisia tietoja on julkaistu sosiaalisessa mediassa. Oulun käräjäoikeus vangitsi kaksi miestä ja yhden naisen todennäköisin syin epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Kainuun keskussairaala lumisena päivänä, ja mustiin pukeutunut mies ylittää tien.

Kahta venäläismiestä epäiltiin vakoilusta Kainuun keskussairaalassa – olivatkin vain töissä, eikä syytä rikosepäilylle ollut

Keskusrikospoliisi päätti tutkinnan, koska työtehtäviään suorittamassa olleita miehiä ei ollut syytä epäillä rikoksesta.

Kaksi poliisia kävelee maastossa.

Toimittajalta: Tutkimme suomalaisia katoamistapauksia ja selvisi, että kenelläkään ei ole edes tarkkaa tietoa, kuinka monta niitä on

Poliisilla vaikuttaa olevan kaksi ongelmaa kadonneiden etsinnässä. Kirjauksissa on epätarkkuuksia ja tiedonkulku on toisinaan hidasta.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

KRP: Salossa poliisia keskiviikkona uhanneella miehellä oli ilmeisesti kuula-ase

Keskusrikospoliisi tutkii virkamiehen väkivaltaista vastustamista, joka tapahtui poliisin hälytystehtävän yhteydessä Salossa.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

21-year-old Spaniard suspected of training for terrorist act

Authorities suspect the man expressed interest in travelling to areas where terrorist organisations are active.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

Espanjalaismies sai syytteen kouluttautumisesta ääri-islamistiseen terrorismirikokseen Suomessa – opiskeli aseiden ja räjähteiden käyttöä

Mies on ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa ryhmissä. Hän hankki oppaita ampuma-aseiden ja räjähteiden käytöstä. Syyte on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Etualalla valokuva murhatusta pariskunnasta, taustalla kerrostalo, jossa he asuivat.

Surmasiko hopeahaalarinen hiippailija pariskunnan näiden kotiin? Poliisi kuulustelee nyt epäiltyjä 25 vuotta vanhasta Oulun kaksoismurhasta

Keskusrikospoliisi tutkii vuonna 1997 tapahtunutta kaksoismurhaa muun muassa dna-näytteiden keräämisen avulla. Epäiltyjä aiotaan kuulustella kevään aikana.

Lakimies Marianne Säkäjärvi seisoo Simon Ekpan kanssa katsoen tulostinta

Nigeriaan kapinaa lietsova lahtelaismies markkinoi lakipalveluita maahanmuuttajille – luulivat keskustelevansa asianajajan kanssa

Lahtelainen Simon Ekpa nousi otsikoihin, kun hänen kerrottiin lietsovan aseellista kapinaa Nigeriassa. Suomessa hänen tarjoamistaan lakipalveluista on tehty kanteluita valvontalautakuntaan.

Poliisin hihamerkki.

Helsingin Puotilan ammuskelun taustat selviämässä: Uhri kiristi ampujaa kuukausia uhkailemalla ja väkivallalla, epäilee poliisi

Yksi ihminen menehtyi ampumavälikohtauksessa Helsingin Puotilassa 23. marraskuuta 2022. Tapausta ovat tutkineet Itä-Uudenmaan poliisi ja Keskusrikospoliisi.

Jari Kuittinen irrottaa katalysaattoria.

Autojen katalysaattoreita varastetaan nyt ennätyksellisen paljon, vaikka nopeasti käyviltä rikoksilta voisi suojautua kohtalaisen helposti

Katalysaattorivarkaudet ovat liki viisinkertaistuneet kolmessa vuodessa. Ilmiön syyksi arvellaan arvometallien kohonnutta hintaa.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

Poliisi epäilee miestä kouluttautumisesta ääri-islamistiseen terrorismirikokseen – opiskeli aseiden käyttöä ja räjähteiden valmistamista

Poliisi epäilee, että 21-vuotias mies hankki oppaita ja perehtyi niihin kouluttaakseen itseään terroristista tekoa varten. Mies on ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa ryhmissä.

julius kivimäki.

Uhrimäärältään Suomen suurimman rikosjutun epäilty saapuu oikeuden eteen – tässä viisi keskeistä kysymystä Vastaamo-tapauksesta

Poliisi vaatii 25-vuotiasta Aleksanteri Kivimäkeä tänään vangittavaksi muun muassa törkeästä tietomurrosta. Noin 10 000 uhria on yhä poliisin tavoittamattomissa.

julius kivimäki.

Vastaamon tietomurrosta epäiltyä vaaditaan vangittavaksi Espoossa – epäillään lisäksi törkeästä kiristyksestä

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta epäilty 25-vuotias mies luovutettiin Suomeen Ranskasta viime perjantaina.

Simon Ekpa tekee nettilähetystä.

Poliisi epäilee lahtelaista Simon Ekpaa rahankeräysrikoksesta – KRP selvittää myös nigerialaiskapinallisen toimia sosiaalisessa mediassa

Nigerian hallitus on useaan otteeseen pyytänyt Suomea puuttumaan Ekpan toimintaan ja estämään sen.

Rikosylikomisario Risto Lohi kuvattiin KRP:n pihalla Vantaalla 15. helmikuuta 2023.

KRP: Poliisi on löytänyt Suomesta yli kymmenen Venäjän Ukrainassa tekemien sotarikosten uhria tai todistajaa – heitä on kuitenkin enemmän

Poliisi on keväästä lähtien puhuttanut Ukrainan sodan jaloista Suomeen saapuneita ihmisiä. Keskusrikospoliisin tietoon on tullut noin kymmenen tapausta, joissa voidaan epäillä sotarikoksia.

julius kivimäki.

Vastaamon tietomurrosta epäilty on pyytänyt apua Suomesta

Keskusrikospoliisi sanoo, että hyvä tuuri auttoi 25-vuotiaan Julius Kivimäen kiinniotossa.

Vuonna 1994 kadonnut lakimies Ilpo Härmäläinen.

Ilpo Härmäläisen murhasta epäiltiin myös toista miestä – todistaja kertoi poliisille tunnustuksesta: ”Hän sanoi, että hän on sen tappanut”

Uusien todistajien kertomukset johtivat poliisitutkintaan kesken hovioikeuskäsittelyn. Syyttäjän mukaan lakimiehen surmasta aikanaan epäiltyä toista miestä vastaan ei ole tulossa uusia tutkintatoimia.

Ajoksen Satamassa liikenteeseen lähti Baltic Enabler -rahtilaiva.

KRP ja Tulli: Järjestäytynyt rikollisuus on soluttautunut Suomen satamiin – grafiikka näyttää, miten se toimii

Poliisin mukaan järjestäytyneen rikollisuuden toimijat pyrkivät verkostoitumaan paikoissa, jotka tuovat lisäarvoa rikolliselle toiminnalle. Soluttautuminen esimerkiksi satamiin on lisääntynyt.

Finnairin lentokone laskeutumassa.

KRP keskeytti esitutkinnat lentokoneiden GPS-häirinnästä ja ilmatilaloukkauksista

Esitutkinnat keskeytettiin, koska epäiltyjen rikosten tekijöistä ei ole saatu selvyyttä.

Airiston pohjan tutkimukset.

Vapaaehtoisia sukeltajia ilmoittautuu M/S Mysteryn tekijöille – kokenut murhatutkija pitää Airiston ruumisetsintöjä suuritöisinä

Mahdolliset sukellukset kiinnostavat siinä määrin, että julkinen paine niiden toteuttamiseen kasvaa. Toimittaja Riku Rantala työryhmineen on ehdottanut viranomaisille merenpohjan tutkimista.

Airiston pohjan tutkimukset.

”Yksikin kaveri löysi kaksi ruumista” – Airistolla paikalliset seuraavat murhatutkimuksia aitiopaikoilta ja supisevat kuolleista kahvilla

Turkulainen Pekka Siljamäki on seurannut ruumisetsintöjä kotirannasta. Saaristossa liikkuvan Vesa Viinasen mukaan Airiston vainajat ovat jatkuva puheenaihe paikallisten keskuudessa.

Helsingin keskustassa Sofiankatu 4:ssä sijaitseva kiinteistö.

Ulkoministeriö teki KRP:lle tutkintapyynnön YK:n rahojen väärinkäytöstä – löysi puutteita myös muista Suomen rahoittamista YK-järjestöistä

Ulkoministeriö on tehnyt tutkintapyynnön Helsingissä toimineen YK-järjestön toimintaan liittyen. Ulkoministeriön mukaan Suomen varojen väärinkäyttöä ei ole voitu poissulkea.

Kartta Turun länsipuolella olevasta Airiston alueesta

Merenpohjassa Turun Airistolla saattaa olla useita ruumiita – KRP valmistelee nyt tutkimuksia

Viime vuonna henkirikostutkinnan yhteydessä Airistolta löydettiin kaksi vainajaa. Tarkistamatta jäi vielä jopa kymmeniä mereen kuulumattomia kohteita, joita poliisi haluaa nyt tutkia.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

Terrorismirikoksesta epäilty nuori mies pysyy vangittuna

Miestä epäillään todennäköisin syin kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten.

Mika Kari katsoo kameraa kohti.

Tiedusteluvaliokunnan Mika Kari maanpetostutkinnoista: Tiedustelulait ovat vahvistaneet turvallisuusuhkien torjumista

Eduskunnan tiedusteluvalvontavaliokuntaa johtava Mika Kari (sd.) puolustaa viranomaisten niukkaa tiedotuslinjaa.

Iso kyltti, jossa lukee "poliisi Oulu" ja nuoli oikealle.

KRP tutkii epäiltyä vakoilua – kyseessä jo kolmas käynnissä oleva maanpetosrikostutkinta

Poliisi vahvistaa, että käynnissä on vakoilututkinta, mutta ei kommentoi tapausta enempää. Viime viikolla Yle kertoi kahdesta muusta maanpetosrikostutkinnasta. Supon mukaan kyse on ajallisesta sattumasta.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

Poliisin epäily: 21-vuotias kouluttautunut terrorismirikoksen tekemiseen

Epäilty rikos on tullut esille Helsingin poliisilaitoksella erästä toista rikosepäilyä koskevan selvittelyn yhteydessä.

kuvassa kartta jossa merkitty kaksi kohdetta joita KRP tutkii: toinen on kainuussa ja toinen Kaakkois-Suomessa

Keskusrikospoliisi tutkii harvinaista maanpetosrikosta – Ylen tiedon mukaan epäilty luvaton tiedustelutoiminta on kirjattu Virolahdella

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan epäillystä luvattomasta tiedustelutoiminnasta. Kyse on poikkeuksellisesta rikostutkinnasta Suomessa. Lisäksi poliisi tutkii epäiltyä turvallisuussalaisuuden paljastamista.

Polisbil med blåljusen påslagna i Botby gård i Helsingfors den 23 november 2022.

Puotilan murhaepäilyyn liittyy kiristystä ja yhteys järjestäytyneeseen rikollisuuteen – epäilty tunnusti ampumisen, mutta taustavyyhti on sekava

Poliisi on eriyttäynyt henkirikoksen tutkinnan ja tapahtumien taustalla olevan kiristysepäilyn omiksi tutkintakokonaisuuksiksi.

Poliisiautoja Meripellontiellä Helsingin Puotilassa.

Poliisi vaatii yhtä vangittavaksi Puotilan epäillystä murhasta

Ampumavälikohtaus tapahtui Helsingin Puotilan venesataman lähettyvillä keskiviikkona.

Poliisiautoja Meripellontiellä Helsingin Puotilassa.

Puotilan ampumavälikohtaus siirtyy KRP:n tutkittavaksi – tapauksessa ”suunnitelmallisuuteen viittaavia yksityiskohtia”

Ampumavälikohtauksessa kuoli kolmekymppinen mies. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä murhana.

wille rydmanin kasvokuva

Kansanedustaja Wille Rydmanin seksuaalirikosepäily syyteharkintaan: "Suhtaudun erittäin luottavaisesti"

Rydman erosi kokoomuksen eduskuntaryhmästä rikosepäilyn vuoksi kesäkuussa. Poliisi ei kerro tarkkaa rikosnimikettä.

Kaksi koulukuvaa Raisa Räisäsestä

Keskusrikospoliisi on saanut uuden vinkin Raisa Räisäsestä: ”Ihan varteenotettava”

Ennestään poliisilla on ainakin seitsemän todistajaa naisepäiltyyn liittyen.

Keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Markus Välimäki.

National Bureau of Investigation: "No evidence" that donated weapons have been smuggled from Ukraine to Finland

The NBI said it wanted to "clarify" comments made to an Yle reporter by Detective Superintendent Christer Ahlgren.

Kuvassa on kyltti, jossa lukee Keskusrikospoliisi.

KRP:n tiedustelutiedoissa on viitteitä aseiden päätymisestä Ukrainasta rikollisille – poliisi korostaa, että kyse ei ole aseavusta

KRP:n apulaispäällikkö haluaa tarkentaa rikosylikomisario Christer Ahlgrenin Ylelle antamia tietoja.

Sotilaat kantavat aseita metsikössä.

KRP:n tiedustelutiedot: Ukrainalle toimitettuja aseita on päätynyt rikollisille Suomessa

Järjestäytynyt rikollisuus kasvaa Suomessa ja aseista on kova kysyntä. Reitit ja yhteydet Ukrainasta Suomeen ovat jo valmiina. Poliisi toivoo resursseja Ukrainan sodan vuoksi kasvavaan työmäärään.

Kuvassa on Vastaamon verkkosivu lokakuussa 2020.

Court detains Finnish man in absentia as suspect in psychotherapy centre data hacks

The breaches exposed sensitive information about 30,000 patients, with those behind the hacks trying to extort money from the company as well as the affected clients.

Isossa salissa on runsaasti oransseihin vaatteisiin pukeutuneita marjanpoimijoita.

High-ranking ministry official added as suspect in Thai berry picker trafficking case

Police suspect the high ranking economic affairs and employment ministry official of accepting a bribe and abuse of public office, the ministry confirmed to Yle.

Police officers and members of the Border Guard inspect a farm in August 2022.

NBI: Inspections reveal foreign agricultural workers are 'vulnerable'

Inspections during the so-called "action days" against human trafficking-related labour exploitation were carried out in Finland in mid-August.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle