Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

CMX on neljän vuosisadan torniolainen musiikkiviihdyttäjä

Yhtye voitti verkossa Tornion 400-juhlavuoden kunniaksi järjestetyn yleisöäänestyksen.

Lappeenrannan kesäfestivaalissa monipuolinen rock-kattaus

Rock in the City viihdyttää ja kiihdyttää heinä-elokuun vaihteessa.

Tekoäly oppii kuin lapsi, ja näin se pärjää A. W. Yrjänää vastaan runoilussa

Tekoäly on ihmistä parempi huomaamaan luonteenpiirteitä ihmisissä. Se osaa pian korjata virheitään. Jo nyt keinoäly harjoittelee luovuutta.

Kulttuurivieras A.W. Yrjänä penää suomalaisilta maailmankatsomusta – "Emme ole hajalla"

Muusikko, lyyrikko ja runoilija A.W. Yrjänä  vierastaa arki-isänmaallisuutta ja vaatii suomalaisille parempia päättäjiä.

A. W. Yrjänän terveiset työministeriöön: Selkeyttäkää ohjeita, ettei tarvitse joka viikko panikoida

Tuore ennakkopäätös vihjaa, että osuuskunnassa työsuhteessa olevilla ei välttämättä ole oikeutta palkansaajien työttömyyskassoihin. Muusikko A. W. Yrjänä lähettää työministeriöön sekavaan työlainsäädäntöön turhautuneen "kentän" terveiset.

Ukonvaajan matka muinaiseen suomenuskoon on pian tehty

Ukonvaaja, ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva suomenuskosta on piirua vailla valmis. Pieni hämeenlinnalainen Helomedia Oy on tehnyt sitä joukkorahoituksen turvin pitkään ja hartaasti. Pian se on valmis näytettäväksi joukkorahoittajille. Ukonvaajassa A.W. Yrjänä johdattaa katsojaa mytologisille juurillemme.

Pariisin Kevään Arto Tuunela: Aikuisuus ei selkeytä mitään

Pariisin Kevät -yhtyeen keulamies on nyt kysytty musiikintekijä. Tuunela on tuottanut CMX:n uuden levyn ja kappaleita on syntynyt esimerkiksi Kaija Koolle.

Suomen kaunein festari julkaisi pääesiintyjänsä – CMX täräyttää Koitelin eloon

Suomen kauneimmaksi festivaaliksi itseään tituleeraava akustisen musiikin festivaali Koiteli Elää fiilistelee pimeneviä kesäiltoja taas elokuussa. Pääosissa ovat edelleen kotimaiset tarinankertojat.

Ukonvaaja kertoo A.W. Yrjänän matkan mytologisille juurilleen

Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä sanoo olleensa pitkään kiinnostunut muinaisesta suomenuskosta tai esikristillisestä luonnonuskosta. Elokuvan Ukonvaaja päähenkilönä hän tekee matkaa henkisille juurilleen. Tekijät leikkaavat tarinaa kokoon parhaillaan ja uskovat sen valmistuvan syksyksi. Rahoitus on tullut hankkeesta kiinnostuneilta vapaaehtoisilta tukijoilta joukkorahoituksena.

Luopiot

Keikkailulla tienaa Suomessa vain artistien A-lista

Keikkailun piti turvata muusikoiden tulot, kun levymyynti lähti laskuun. Käytännössä kiertueilla tienaavat vain menestyneimmät artistit.

Minne meni suomirock? Olavi Uusivirta ja A. W. Yrjänä kertovat

Suomalainen rockmusiikki ei ole viime vuosina juuri näkynyt valtavirrassa. Yhtenä syynä on hip hopin kasvanut suosio.

Tepa haaveilee suurista saleista

Kemiläinen juurimuusikko Tepa Lukkarinen ansaitsee elantonsa musiikilla, vaikka erään iskelmän sanoin "moni saa puuronsa helpommalla".

"Lauluun pitää sisältyä koko maailman ymmärrys"

Rock-yhtye CMX on Suomen menestyneimpiä ja pitkäikäisimpiä yhtyeitä. Eikä loppua näy: 28 vuotta sitten perustetulta CMX:ltä ilmestyy perjantaina uusi levy. Yhtyeen laulaja ja basisti A. W. Yrjänä kuvailee sitä raivokkaaksi kitaralevyksi.

Vanhat teollisuustilat taipuvat kulttuurikäyttöön

Luovat tilat yleistyvät eri puolilla Suomea. Alkuperäisestä toiminnasta vapautuneet vanhat teollisuusrakennukset kokoavat kattonsa alle eri kulttuurialojen toimijoita. Suurimmissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, työ- ja tapahtumatilojen tarvitsijoita riittää. Porvoossa on osoittautunut toimivaksi kaupallisempi konsepti.

Tico Tico löysi uudet tilat

Kansainvälisestikin tunnettu Tico Tico Studio on löytänyt uudet tilat. Yrittäjä Ahti Kortelainen kertoo, että uudet tilat remontoidaan Kemin Syväkankaalla sijaitsevaan kiinteistöön.

Tammerfest tuo festivaalin keskelle kaupunkia

Kaupunkifestivaali Tammerfest pyörähtää käyntiin tänään. Nelipäiväinen tapahtuma tuo Tampereelle kotimaisista esiintyjistä mm. Apulannan, CMX:n ja Von Hertzen Brothersin.

Saimaa Open Air pyrkii isojen festivaalien joukkoon

Heinäkuun lopulla Lappeenrannan Rauhassa järjestetään uusi festivaali, Saimaa Open Air. Lavalle nousevat heinäkuun lopulla mm. CMX, Poets of the Fall, Laura Närhi ja Muska. Kahden päivän tapahtuman yleisötavoite on 8 000 katsojaa.

Rock-Suomi-bonuksia 6: Sanojen takana

Lisämateriaalia Rock-Suomen lauluntekijäjaksoon.

Seili ylsi albumilistan kärkeen

Suomen virallisen albumilistan kärkisijan nappaa tällä viikolla Jenni Vartiainen levyllään Seili. Listaviikkoja albumilla on 26. Kolmen myydyimmän albumin joukosta löytyy myös lasten suosikki Hevisaurus.

CMX nousi albumilistan ykköseksi

Suomen virallisella albumilistalla ykköseksi on noussut CMX levyllä Iäti. Viime viikolla kärkisijan valloittanut Cheek albumillaan JHT2 tippui sijalle seitsemän.

Strömsö herkuttelee ja nautiskelee

Strömsön puutarha tarjoaa monenlaista herkuteltavaa: sipulit on istutettu, oman omenapuun sadosta valmistetaan muun muassa piirakkaa ja yrttitarhan antimia hyödynnetään keittiössä. Syksyn jaksoissa rento yhdessäolo on edelleen kantava ajatus.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle