Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Elina Valtonen.

Ulkoministeri Valtonen: Natolta vahva tuki Suomen toimille rajaturvallisuuden takaamiseksi

Ulkoministeri Elina Valtonen piti tiedotustilaisuuden Naton ulkoministerikokouksen yhteydessä tänään keskiviikkona.

Suomen pääministeri Petteri Orpo EU-huippukokouksessa 26.10.2023

EU-johtajat vaativat humanitaarisia käytäviä Gazaan – pääministeri Orpo: Kaikki keinot avun perille saamiseksi pitää käyttää

Brysselissä kokoontuneet EU-johtajat painottavat avun nopeaa ja turvallista toimittamista humanitaaristen käytävien ja humanitaarisiin tarpeisiin tarvittavien taukojen avulla.

Petteri Orpo kansainvälisten tiedotusvälineiden edessä Brysselissä.

Orpo: Suomi voi saada EU:lta tukea kaasuputken korjaamiseen

Eurooppa-neuvosto keskustelee myös Lähi-idän konfliktista, Ukrainan tuen lisäämisestä, muuttoliikkeestä sekä terrorismin vastaisista toimista.

Lauri Kontro

Lauri Kontron kolumni: Näpit irti silakasta EU!

EU haluaa kieltää silakanpyynnin, ja se on väärin. Millainen melu mahtaisi nousta, jos Brysselin salongeissa kiellettäisiin simpukan syönti, Lauri Kontro puhisee.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson kantoi Ruotsin värejä kaulallaan Brysselissä.

Pääministeri Kristerssonilla maajoukkueen kaulaliina yllä ammuttujen jalkapallofanien muistohetkessä: ”Ruotsin symboleita on voitava kantaa”

Ruotsin ja Belgian pääministerit kunnioittivat terrori-iskussa henkensä menettäneiden ruotsalaisten jalkapallofanien muistoa Brysselissä.

Ruotsin parlamentin edustalla oli lippu tiistaina puolitangossa Brysselin terrori-iskun takia.

Analyysi: Ruotsalaisille maailma ei ole enää sama kuin ennen – Peppilä hävisi terrori-iskun, rikollisuuden ja sabotaasien myötä

Huonoja uutisia on satanut ruotsalaisten niskaan tiuhaan. Brysselin terrori-isku jalkapalloturisteja vastaan ei enää kaikkia edes yllätä, kirjoittaa Skandinavian-kirjeenvaihtajamme Pirjo Auvinen.

Ulf Kristersson puhuu taustallaan Ruotsin lippu.

Pääministeri Kristersson terrori-iskusta: Ruotsalaisiin kohdistuu nyt uhka pelkän ruotsalaisuuden vuoksi, tekijä oleskeli Ruotsissa

Kaksi ruotsalaista kuoli ja yksi haavoittui maanantai-iltana ampumisessa Brysselissä ennen Ruotsin ja Belgian välisen jalkapallo-ottelun alkua.

Kannattajat halaamassa toisiaan.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja ja kapteeni järkyttyivät Brysselin tragediasta – ”Aloin melkein itkeä”

Kaksi ruotsalaiskannattajaa kuoli ammuskelussa Brysselissä. Joukkueet saivat kuulla asiasta puoliajalla.

Hälytysajoneuvoja ja ihmisjoukko kadulla. Ihmisten joukossa on palopelastajia.

Kaksi ruotsalaista kuollut ammuskelussa Brysselissä – tapausta tutkitaan mahdollisena terroritekona

Ammuskelu tapahtui ennen Ruotsin ja Belgian välistä jalkapallo-ottelua. Ottelu keskeytettiin myöhemmin.

Mielenosoittajia Brysselin keskustassa.

Koulujen seksuaalikasvatus joutui äärijärjestöjen hampaisiin Belgiassa – selvitimme protesteihin ja tuhopolttoihin johtaneen kiistan taustat

Pieni mutta äänekäs vähemmistö vastustaa seksuaalikasvatuksen ulottamista kaikkiin Belgian kouluihin. Kasvatuksen sisällöstä liikkuu paljon virheellistä tietoa ja valeuutisia.

Rakennuksen päätyseinää peittää muraali, joka esittää kahta kaverusta kävelemässä jokimaisemassa. Etualalla on kahviloita ja ihmisiä istumassa pöytien ääressä.

Brysselin katukuvaa voi lukea kuin sarjakuva-albumia – löydätkö omat suosikkisarjiksesi ikonisten seinämaalausten joukosta?

Brysselin kadut kertovat belgialaisten kiinnostuksesta sarjakuviin. Kirjeenvaihtaja Rikhard Husu kertoo videokirjeessä, miksi juuri Belgiasta on tullut sarjakuvien kärkimaa.

Matkustajia poistumassa Budapestista saapuneesta lentokoneesta Lappeenrannassa.

Ryanair avaa jo viidennen lentoreitin Rovaniemelle

Lentoyhtiö Ryanair aloittaa suorat reittilennot Rovaniemeltä Milanon Bergamoon marraskuussa. Reittiä lennetään ensi talvikauden ajan kahdesti viikossa.

Elina Valtonen

EU-maiden ulkoministerit latoivat tiukkaa tekstiä Venäjän iskuista Ukrainan ruokavarastoihin – Elina Valtonen: Täysin tuomittavaa

EU:n Brysselissä kokoontuvat ulkoministerit keskustelevat aseavun lisäämisestä Ukrainalle ja Turkin EU-jäsenyyden etenemisestä.

Nato pääsihteeri Jens Stoltenberg antamassa kommentteja doorstep-tilaisuudessa Naton huippukokouksessa Vilnassa 2023.

Jens Stoltenberg on luotsannut Natoa lähes kymmenen vuotta – nyt hän kertoo Ylelle, kuinka Venäjän hyökkäys muutti puolustusliittoa

Naton pääsihteeri arvioi Ylelle Vilnan huippukokouksen antia, Ukrainan vastahyökkäyksen etenemistä ja Turkin lupauksia Ruotsin Nato-jäsenyyden pikaisesta hyväksymisestä.

Natochefen Jens Stoltenberg framför alliansens flagga

Analyysi: Ruotsin Nato-jäsenyys nytkähti eteenpäin – siirtämällä ratkaisun Vilnaan Erdoğan varmistaa Turkin paikan valokeilassa

Turkin, Ruotsin ja Suomen väliset kolmikantaneuvottelut eivät johtaneet läpimurtoon Brysselissä pidetyssä tapaamisessa. Nyt katseet kohdistuvat Naton Vilnassa pidettävään huippukokoukseen.

EU:s kommissionsordförande Ursula von der Leyen

Euroopan unionilta uhkaavat loppua rahat – komissio pyytää jäsenmailta kymmeniä miljardeja uusien tarpeiden kattamiseksi

EU varautuu tukemaan Ukrainaa 50 miljardilla eurolla. Esitys erillisen suvereniteettirahaston perustamisesta ei edennyt.

Antti Kaikkonen, pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin keskustelevat kokouksen yhteydessä.

Naton puolustusministerit päättivät kaksipäiväisen kokouksen – Suomi on tehnyt alustavan ilmoituksen joukkojen asettamisesta Naton komentoon

Naton puolustusministerit ovat keskustelleet Ukrainan avustamisesta ja liittokunnan oman puolustuksen vahvistamisesta. Kyseessä oli ensimmäinen puolustusministerikokous Suomen liittymisen jälkeen.

Antti kaikkonen Ylen aamussa 10. maaliskuuta

Naton puolustusministerit keskustelivat Ukrainan tuesta – Antti Kaikkonen: Suomi valmistelee puolustusavun lisäämistä

Nato-maat, Ruotsi ja Ukraina ovat keskustelleet aseavun lisäämisestä Brysselissä pidetyssä kokouksessa. Suomi valmistelee uutta apupakettia.

Suojapeitteitä olkapäillään pitävät henkilöt astuvat ulos laivasta.

EU-maat sopuun maahanmuuton sääntöjen uudistamiseksi

EU on etsinyt vuosia ratkaisua EU:n turvapaikkapolitiikan uudistamisesta. Nyt ministerit ovat päässeet vihdoin sopuun yhteisestä turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikasta.

Viktor Orban.

EU pohtii poikkeuksellista keinoa Unkarin ongelmiin puuttumiseksi – miljarditukien lisäksi pelissä on myös Viktor Orbánin vaikutusvalta

Unkarin oikeusvaltion tila puhuttaa istuntoon kokoontuvaa EU-parlamenttia. Osa parlamentaarikoista halusi evätä Unkarin ensi vuonna alkavan EU-puheenjohtajuuden.

Tallar och andra träd i en skog mot blå himmel och vita moln. Solsken.

EU:n kiistelty ennallistamisasetus voi kaatua – suurin parlamenttiryhmä haluaa kaataa esityksen

Luonnon ennallistamiseen tähtäävä esitys on joutunut vastatuuleen. EU-parlamentin keskustaoikeistolainen EPP-ryhmä uhkaa kaataa komission ehdotuksen ratkaisevissa äänestyksissä.

Josep Borrell

EU:n ulkosuhdejohtaja Borrell: Ukrainalle on toimitettu yli 200 000 tykistön ammusta ja 1 300 ohjusta – puolustusministeri Kaikkonen kiirehtii aseapua

Ukrainan aseapu puhutti Brysselissä kokoontuneita puolustusministereitä. EU:n tavoitteena on miljoonan ammuksen toimittaminen Ukrainalle.

Utrikesminister Pekka Haavisto framför mikrofoner vid möte i Bryssel

Venäjän vastaiset pakotepäätökset takkuavat – ulkoministeri Haavisto kantaa huolta Ukrainan pärjäämisestä rintamalla

Haaviston mukaan Venäjä ei ole vielä vastannut lähetystöjen pankkitileihin liittyvään noottiin. Tilannetta seurataan hänen mukaansa päivittäin.

Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Julienne Smith puhuu Ylen haastattelussa.

Yhdysvaltain Nato-lähettiläs Ylelle Suomen turvallisuudesta: Jokainen tuuma Naton aluetta on hyvin suojattu

Suurlähettiläs Julianne Smithin mukaan Suomi ja Yhdysvallat tulevat tiivistämään myös kahdenkeskistä puolustusyhteistyötä. Smith vierailee Suomessa alkuviikosta.

Valdis Dombrovskis.

Suomen julkinen velka ylittää EU:n salliman rajan – nyt sääntöjä uudistetaan, ja tällä on vaikutusta myös Suomen talouteen

EU-komissio julkaisi esityksensä unionin taloussääntöjen uudistamiseksi. Jäsenvaltioiden velkataakka on kasvanut koronakriisin ja Ukrainan sodan seurauksena.

Espanjalainen sotilas kouluttaa ukrainalaisia alokkaita.

Nämä ukrainalaiset palauttavat itselleen kuuluvat alueet, sotilaskouluttaja povaa – Yle pääsi seuraamaan EU:n ainutlaatuista koulutusoperaatiota Espanjassa

Espanja kouluttaa ukrainalaisia alokkaita osana yhteistä EU-operaatiota. EU on sitoutunut kouluttamaan 30 000 ukrainalaissotilasta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vaalikauden päättäjäisissä eduskunnassa 29. maaliskuuta.

Nyt se on varmaa: Suomesta tulee tiistaina Naton jäsen

Presidentti Niinistö matkustaa tiistaina Brysseliin liittymisseremoniaan. Suomen lippu nostetaan salkoon liehumaan Naton päämajassa.

Sanna Marin Brysselin huippukokouksessa.

Ammusten yhteishankinnat etenevät EU:ssa – pääministeri Marinin mukaan hävittäjien lahjoittamisesta on myös voitava keskustella

Brysselissä kokoontuvat EU-johtajat antoivat tukensa ammustoimitusten lisäämiseksi Ukrainalle. EU aikoo lahjoittaa miljoona tykistön kranaattia Ukrainalle seuraavien 12 kuukauden aikana.

Suomen ja Ruotsin liput sekä kaksi Naton lippua Naton päämajassa Brysselissä.

Suomen, Ruotsin ja Turkin Nato-keskustelut päättyneet Brysselissä ilman edistystä

Maiden virkamiehet neuvottelivat Naton päämajassa Brysselissä ensi kertaa sen jälkeen, kun Turkki katkaisi neuvottelut.

Suomen ja Ruotsin liput sekä kaksi Naton lippua Naton päämajassa Brysselissä.

Suomi, Turkki ja Ruotsi kokoustavat tänään Brysselissä – Upin tutkijan mukaan Ruotsissa kytee kertomus Suomen petoksesta

Johtava tutkija Matti Pesu Ulkopoliittisesta instituutista pitää tilannetta psykologisesti herkkänä.

Satakunnan korkeakoulusäätiön Sampsa Kataja pitämässä puhetta.

Sampsa Katajasta tehdyn häirintäilmoituksen tutkinta lopetettiin – ilmoituksen tekijä: “Tampereen kaupungilla ei ole työkaluja tutkintaan”

Ex-kansanedustaja Kataja (kok.) käyttäytyi sopimattomasti Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston harjoittelijaa kohtaan Brysselissä.

Trukin kuljettaja pakkaa tavaroita konttiin.

Perjantai 10.2.2023 (radio)

Apua Turkkiin. Venäjän iskut Ukrainaa. EU:n tuki Ukrainalle. Omaveropalvelun käyttökatko. Sää.

Suomen pääministeri Sanna Marin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Presidentti Zelenskyi toivoi EU-johtajilta lisää aseapua – pääministeri Marin: raskaamman kaluston lähettämisestä tullaan keskustelemaan

Brysselissä kokoontuneet EU-johtajat ovat vakuuttaneet solidaarisuuttaan Ukrainalle. Kokouksessa keskusteltiin myös Euroopan kilpailukyvystä ja maahanmuutosta.

D-vitamiinipurkki ja käsi, joka ottaa siitä tabletin.

Torstai 9.2.2023 (radio)

Turkin maanjäristyksen uhrit. Ukrainan presidentti Euroopassa. Nuoret ja D-vitamiini. Tuulivoima. Sää.

Ursula von der Leyen.

EU huolestui Yhdysvaltojen vihreän teknologian valtiontuista – näin jättimäiseen tukipakettiin aiotaan vastata

EU-komissio on linjannut kantojaan unionin teollisuuspolitiikkaan ja valtiontukiin liittyen. Tavoitteena on vastata Yhdysvaltain kiisteltyyn IRA-tukipakettiin.

Naton päämaja Brysselissä.

Suomi ja Ruotsi menevät yhdessä Natoon, vakuuttavat Brysselissä vierailevat kansanedustajat – Elina Valtosen mukaan huoleen ei ole syytä

Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunta vierailee puolustusliiton päämajassa Brysselissä. Kansanedustajat ovat muun muassa keskustelleet Naton avointen ovien politiikasta.

Annika Saarikko.

Suomi lähetti komissiolle tiukkasävyisen kirjeen: Euroopan unioni ei tarvitse uutta rahoitusvälinetta

Suomi ja kuusi muuta EU-maata varoittavat komissiota valtiontukiin liittyvien sääntöjen löysentämiseen liittyvistä riskeistä.

Inkoon satama-alueelle rakennetaan Gasgridin johdolla nesteytettyä maakaasua sisältävän kelluvan LNG-terminaalilaivan satamarakenteita.

EU:ssa pitkään hierottu sopu kaasun hintakatosta – uusi mekanismi otetaan käyttöön helmikuun puolivälissä

EU-maat ovat päässeet yhteisymmärrykseen kaasun hintaa säätelevästä mekanismista. Tavoitteena on suojella kuluttajia liian korkeilta hinnoilta.

Sanna Marin

EU-komissio väläytti ajatusta uudesta tukirahastosta – Suomi ei ole valmis uusiin välineisiin, Marin sanoo

EU päätti uusista Venäjä-pakotteista ja Ukrainan talousavusta. Kohteina ovat muun muassa siviili-iskuista vastaavat henkilöt ja yhteisöt.

Sanna Marin median haastateltavana Brysselissä 14. joulukuuta 2022.

Ukrainan hätä, talous ja kauppasodan vaara varjostavat EU:n huippukokousta – pääministeri Marin: Euroopan kilpailukyvystä on huolehdittava

Eurooppa-neuvosto hakee myös ratkaisuja energiakriisin selättämiseksi. Esitys kaasun hintakatosta on jumissa kuukausien neuvotteluista huolimatta.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti unionin tilaa koskevan puheen EU-parlamentille keskiviikkona, 14.9.2022.

Parlamentin lahjussotku ei yllättänyt EU:n vahtikoiraa – asiantuntijan mukaan kyseessä on merkittävin skandaali kahteen vuosikymmeneen

Euroopan parlamentin jäseniin ja avustajiin kohdistuvat lahjusepäilyt ravistelevat EU:ta. Asiantuntijan mukaan korruptioon liittyviä sääntöjä on tiukennettava.

Nainen puhuu lasikopissa seisovan miehen kanssa.

Kiista syytettyjen lasikopeista viivytti Brysselin terrori-iskujen oikeudenkäyntiä – tästä on kyse Belgian suurimmassa oikeusjutussa

Tänään alkoi yli kuusi vuotta sitten tehtyjen iskujen oikeudenkäynti. Moni Brysselin 2016 iskuista syytetty tuomittiin kesällä osallisuudesta myös Pariisin 2015 iskuihin.

Euroopan unionin lippu liehuu EU-parlamentin edessä Brysselissä.

Venäjä levittää väärää tietoa isolla rahalla – Yle EU:n ja Naton mukana hybridiuhkien torjuntaharjoituksessa

Venäjän disinformaatio menee edelleen yllättävän tehokkaasti läpi. Slovakiassa useampi syyttää Ukrainan sodasta Natoa ja Yhdysvaltoja kuin Venäjää.

Kevin De Bruyne istuu pelinurmella ja katukuvaa Brysselistä, jossa sähköpotkulautoja tulessa keskellä katua. Sivulla hälytysajoneuvoja ja ympärillä ihmisiä.

Brysselissä alettiin mellakoida Belgian ja Marokon ottelun aikana – asiantuntija pitää belgialaistähtien viestejä MM-kisoista huolestuttavina

Belgian pääkaupunki Brysselissä alettiin mellakoida, kun jalkapallomaajoukkue kohtasi Marokon MM-kisoissa. Belgian tähtipelaajat ovat puhuneet poikkeuksellisen suoraan joukkueen mestaruusmahdollisuuksista.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Päätös Unkarin tukimiljardien kohtalosta lähestyy, ja se vaikuttaa myös Suomen Nato-prosessin etenemiseen

Suomen mukaan Nato-jäsenyyden ratifiointia Unkarin parlamentissa ei tulisi kytkeä EU-tason päätöksiin. Asiantuntijan mukaan on ilmeistä, että Unkari viivyttää ratifiointia EU-tukien toivossa.

Vuoden 2016 Brysselin terrori-iskut ovat edelleen tuoreessa muistissa, kertoo Ylen kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Eurooppa-kirje: Poliisin murha herätti taas terrorismihuolen – nyt Belgiassa kysytään, miten puukkomies pääsi vapaaksi

Entä julistetaanko Venäjä terroristivaltioksi? Aiheuttiko ilmastomielenosoitus pyöräilijän kuoleman Saksassa? Joutuuko Twitter vielä isoon törmäykseen EU:n kanssa?

 Antti Kaikkonen.

Ukrainalaisten sotilaiden kouluttaminen sai EU:lta vahvan tuen – Kaikkonen: “Ei ole poissuljettua, että koulutusta voisi tapahtua myös Suomessa”

Venäjän hyökkäyssota sekä yhteistyö Naton kanssa korostuivat EU:n Brysselissä pidetyssä puolustusministerikokouksessa.

Ulkoministeri Haavisto: Suomi kannatti pakotepaketin valmistelua

EU:n ulkoministerit keskustelivat uusista Venäjän vastaisista sanktioista – ulkoministeri Pekka Haavisto: "Suomi kannatti yhdeksännen pakotepaketin valmistelua"

EU:n Brysselissä kokoontuneet ulkoministerit ovat keskustelleet Ukrainan sodan tilanteesta ja Ukrainalle kohdistettavasta lisäavusta. Ministerit sopivat myös uusista linjauksista EU:n ja Venäjän suhteisiin liittyen.

Kaksi poliisia seisoo varoitusnauhan takana suljetulla kadulla Brysselissä, taustalla kaupungin valoja.

Kahta poliisia puukotettiin Brysselissä – toinen kuoli, toinen on sairaalahoidossa

Belgian terrorisminvastainen viranomainen tutkii veitsi-iskua mahdollisena terroritekona.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle