Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kouluttamaton avopuoliso valmentaa Kerttu Niskasta kohti uusia voittoja, kun Pekka Vähäsöyrinki lopetti – "Emme me jää yksin"

Hiihtäjä Kerttu Niskanen on kokenut viimeisen puolen vuoden aikana suuria muutoksia niin henkilökohtaisessa kuin maajoukkueen valmennuskuvioissa.

Hiihtoliiton säästökuuri voi vaikuttaa myös maajoukkuetoimintaan: "Lähdetään siitä, ettei se tule näkymään urheilijoiden arjessa"

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen ei näe taloustilannetta vaikeana, vaikka kulukuuri koskee myös maajoukkuetoimintaa.

Pekka Vähäsöyrinkiä ei valittu Hiihtoliiton johtokuntaan

Hiihtoliiton puheenjohtajana jatkaa liittoa vuodesta 2017 luotsannut Markku Haapasalmi.

Hiihtoliitolta yllätysveto: Pekka Vähäsöyrinkiä esitetään johtokuntaan

Liittovaltuusto äänestää asiasta viikonlopun kokouksessaan.

Viime kuukaudet olleet Kerttu Niskaselle henkisesti uran kovin paikka – "Jos olympialaisissa koeteltiin, niin nyt koeteltiin vielä enemmän"

Kerttu Niskasen paluu kilpaladuille oli sen verran vahva, että Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi suosittelee hänelle jo MM-kisapaikkaa.

Kerttu Niskasen unelmat murskautuivat Etelä-Korean olympialaduille, mutta hän uskoo saaneensa hyvän opetuksen – "Elämä jatkuu, kisoja tulee vielä"

Sami Jauhojärven mukaan Niskasen viime kauden valmentautumisen virheet menivät uuden valmennussuhteen piikkiin.

Kova päätös – mystisistä ongelmista kärsivä Kerttu Niskanen jättää 10 kilometrin kilpailun väliin

Suomen kolmikko kilpailussa on Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Laura Mononen.

Kerttu Niskanen testaamaan Pekka Vähäsöyringin oppeja

Rukan maailmancup on Kerttu Niskaselle vasta ponnahduslauta hiihtokauteen.

Hiihtopariskunta Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen potkii toisiaan eteenpäin – "Mykkäkoulu ei onnistu, vaikka yrittäisi"

Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen tekevät harjoituslenkkinsä yhdessä. Niskanen sanoo saavansa paljon neuvoja tekniikkaansa Mikkoselta, mutta toisinpäin neuvominen ei välttämättä ole yhtä tehokasta.

Kerttu Niskanen ei välitä uuden valmentajansa menneisyydestä: ”20 vuotta sitten tapahtunut ei kosketa minua”

Kerttu Niskanen halusi muutosta harjoitteluun muutaman tasapaksun vuoden jälkeen.

SVT:n hiihtoasiantuntija suomii Kerttu Niskasen uutta valmentajaa - "Hyvin valitettavaa, ilmeinen riski olemassa"

SVT:n hiihtoasiantuntija Anders Blomquist ei ole mielissään Kerttu Niskasen uudesta valmentajasta.

Kommentti: Kerttu Niskanen otti valtavan riskin ennen olympiakautta

Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen päätös vaihtaa valmentajaa olympiakauden alla on ratkaisu, joka voi tuoda jättipotin tai pettymyksen, kirjoittaa Yle Urheilun Laura Arffman.

Vähäsöyrinki yllättyi innostumisestaan – valmennuskuvio Kerttu Niskasen kanssa on edennyt nopeasti

Pekka Vähäsöyringillä oli jo Kerttu Niskasen harjoituspäiväkirja auki. Valmennuskuvio on edennyt nopeasti Kanadan maailmanncupin kisojen jälkeen.

Avopuoliso kertoo Kerttu Niskasen isosta valmentajamuutoksesta: ”Tämä on radikaalia"

Kerttu Niskasen avopuoliso Juho Mikkonen taustoittaa molempien yhteistä valmentajan vaihtumista Jussi Piiraisesta Pekka Vähäsöyrinkiin.

Ex-valmentaja Kerttu Niskasen yllättävästä päätöksestä: "Voi olla, että aiheuttaa keskustelua"

Kerttu Niskasta viime vuodet valmentanut Jussi Piirainen vahvisti Yle Urheilulle, ettei valmennussuhteen päättymiseen liity dramatiikkaa.

Ylen asiantuntija Niskasen yllätyksestä: "Urheilijan kehityskaaressa tarvitaan välillä muutosta"

Yle Urheilun hiihtoasiantuntija Kalle Lassila ei usko, että Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen valmentajanvaihdokseen liittyisi sen suurempaa dramatiikkaa.

Yllätysveto - Pekka Vähäsöyrinki Kerttu Niskasen valmentajaksi

Kerttu Niskasen uusi valmentaja on Pekka Vähäsöyrinki.

Ruotsin hiihtopomo antaa norjalaisille täyslaidallisen - "Homma haisee"

Ruotsin hiihtoliiton lajipäällikkö Johan Saresia kismittää, että Norjassa ollaan oltu erittäin tarkkoina naapurin toiminnasta.

Ex-hiihtovaikuttajan Norja-kritiikki ei Suomen liittoa hetkauta: "Meillä on Suomessa sananvapaus"

Pekka Vähäsöyringin esittämä ankara kritiikki Norjan hiihtoväelle ei saa Suomen hiihtoliittoa liikekannalle, toteaa Yle Urheilun haastattelema toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Pekka Vähäsöyrinki suomii norjalaisia Ilta-Sanomissa - "Onneksi tekin olette jääneet virheestä kiinni"

Takavuosien maajoukkuevalmentaja Pekka Vähäsöyrinki kritisoi norjalaista hiihtoväkeä hurskastelusta avoimessa kirjeessään. Hän on palannut dopingkohun keskeltä takaisin hiihtovalmennukseen.

Rolig kertoo: Suomalaishiihtäjien ilmapiiri latistui Falunissa loistoalun jälkeen

Suomi avasi Falunin MM-kisat loistavasti vuonna 1993 kahdella naisten maastohiihtomitalilla. Sen jälkeen tunnelma suomalaisleirissä synkkeni.

Supreme Court rejects appeals in doping related fraud convictions

The Supreme Court has rejected an appeal to review the suspended jail sentences handed down to former Finnish skier Jari Räsänen and trainer Pekka Vähäsöyrinki resulting from a doping trial involving the Finnish News Agency.

Doping-juttu: Räsäselle ja Vähäsöyringille ei valituslupaa

Korkein oikeus ei myöntänyt Jari Räsäselle ja Pekka Vähäsöyringille valituslupaa hiihdon doping-jutussa. Tämä tarkoittaa, että hovioikeuden antamat vankeusrangaistukset pysyvät voimassa.

"Kuka pässinpää talutti urheilijalauman tänne"

Kari-Pekka Kyrö hyökkäsi myös Pekka Vähäsöyrinkiä vastaan oltuaan kuultavana hiihtäjien oikeudenkäynnissä

Immonen myönsi käyttäneensä epoa

Janne Immonen on myöntänyt käyttäneensä epohormonia hiihtourallaan.

Vähäsöyrinki palaa julkisuuteen tv-dokumentissa

Suomen maastohiihtomaajoukkueen entinen menestyvalmentaja Pekka Vähäsöyrinki palaa julkisuuteen Yle Urheilun tv-dokumentissa "Intohimosta hiihtoon".

Myös Vähäsöyrinki jätti valituslupahakemuksen

Sekä entinen hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki että entinen hiihtäjä Jari Räsänen ovat hakeneet valituslupaa ns. STT:n doping-jutussa saamastaan hovioikeuden tuomiosta. Hakemukset merkitsevät sitä, että jutun käsittely saattaa jatkua korkeimmassa oikeudessa.

Räsänen hakee valituslupaa doping-jutussa

Entinen hiihtäjä Jari Räsänen aikoo hakea valituslupaa ns. STT:n doping-jutussa saamastaan tuomiosta. Sen sijaan hovioikeudessa tuomitun Pekka Vähäsöyringin asianajaja ei ole kommentoinut valitusluvan jättämistä.

Kari Väisänen: Doping-jutun korvausrahat nuorisourheiluun?

STT:n entinen päätoimittaja Kari Väisänen toivoo Hiihtoliiton entisen puheenjohtajan Esko Ahon vaikuttavan siihen, että STT:n doping-jutun 12 vuoden takaiset vahingonkorvaukset annettaisiin esimerkiksi nuorisourheilulle.

Räsäsen asianajaja: "Peesaamme Vähäsöyrinkiä"

Entisen kilpahiihtäjän Jari Räsäsen oikeustaistelu saattaa jatkua vielä korkeimmassa oikeudessa.

Jari Räsänen: Paskatuomio

Entinen hiihtäjä Jari Räsänen on hyvin pettynyt Helsingin hovioikeuden antamaan tuomioon. Räsänen tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeuteen törkestä petoksesta. Räsänen arvostelee kovin sanoin Helsingin käräjä- ja hovioikeutta.

Räsäsen asianajaja: Parempaa odotettiin

Entisen hiihtäjän Jari Räsäsen asianajaja Jaakko Jyrälä odotti "parempaa" tuomiota hovioikeudesta.

Onko puhdasta huippu-urheilua olemassa?

Sinivalkoinen valhe -dokumenttielokuva nosti dopingin käytön jälleen esille. Uskotko, että puhtaita lajeja on olemassa? Onko puhdas huippu-urheilu mahdollista?

Court upholds sentences in doping trial

The Helsinki Appeal Court has upheld suspended jail sentences handed down to a Finnish skier and a trainer in a doping trial involving the Finnish News Agency.

Räsänen ja Vähäsöyrinki saivat ehdollista

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan Jari Räsäsen ja Pekka Vähäsöyringin ehdolliset vankeustuomiot STT:n doping-jutussa.

Hovioikeuden tuomio STT:n dopingjutussa julki keskiviikkona

Helsingin hovioikeuden tuomio ns. STT-dopinguutista koskevassa asiassa annetaan aikaisin keskiviikkoaamuna. Oikeudenkäynti on käyty kirjallisena, eikä siinä ole ollut pääkäsittelyä.

Hiihdon dopingoikeudenkäynti hovioikeudessa elokuussa

Hiihdon dopingoikeudenkäynnin hovioikeuskäsittelyn tarkka ajankohta selviää vasta elokuun alussa. Oikeudenkäynti käydään kirjallisena, eikä siinä ole pääkäsittelyä.

Kasvuhormonista puhuttiin jo STT-jutussa

YLE Urheilun tietojen mukaan hiihtäjä Juha Lallukan dopingnäytteestä on löytynyt merkkejä kasvuhormonin käytöstä. Kasvuhormoniin on törmätty suomalaishiihdossa myös aiemminkin, sillä viime kesän ns. STT-jutun oikeudenkäynnissä käräjäoikeus totesi suomalaishiihdossa käytetyn epo-hormonin lisäksi myös kasvuhormonia.

Vähäsöyrinki to appeal against conviction

Former head of cross-country skiing at the Ski Association, Pekka Vähäsöyrinki, is to appeal against his conviction for aggravated fraud in the recent STT doping trial. Vähäsöyrinki was given a nine month suspended prison sentence at Helsinki District Court in June.

Vähäsöyrinki valittaa tuomiostaan hoviin

Entinen hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki on ilmoittanut valittavansa hovioikeuteen niin sanotussa hiihdon dopingjutussa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Vähäsöyringin törkeästä petoksesta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen kesäkuussa.

Prosecutor satisfied with verdict in STT doping trial

Prosecutor Mikko Jaatinen will not appeal against the verdict in the recent STT doping trial, in which two of the four defendants were acquitted.

Jaatinen ei valita doping-ratkaisusta

Niin sanotun STT:n doping-jutun syyttäjä Mikko Jaatinen ei valita Helsingin käräjäoikeuden dopingratkaisusta. Keski-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen tyytyy Helsingin käräjäoikeuden ratkaisuun.

Piiraisen piina päättyi

Niin sanotun STT:n doping-jutun syyttäjä Mikko Jaatinen ei valita Helsingin käräjäoikeuden dopingratkaisusta. Syyttäjä katsoo, että tuomio oli hyvin perusteltu ja tyydyttävä. Päätös tarkoittaa sitä, että syytteistä vapautetun entisen hiihtovaikuttajan, Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtajan Jari Piiraisen ja toisen hiihtovaikuttaja Antti Leppävuoren osalta asia on loppuunkäsitelty.

Räsänen ja Vähäsöyrinki ovat tyytymättömiä tuomioihinsa

Entinen hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki on tiistaina ilmoittanut tyytymättömyytensä Helsingin käräjäoikeuden päätökseen niin sanotussa STT:n dopingjutussa. Entinen hiihtäjä Jari Räsänen ilmoitti tyytymättömyytensä tuomioon jo viime viikon lopulla.

IS: Kyrö hakee valmentajakiellon kumoamista

Elinikäistä toimitsija- ja valmentajakieltoa kärsivä Kari-Pekka Kyrö aikoo Ilta-Sanomien mukaan hakea pannansa kumoamista.

Halila: Mitä kaikkea on vielä selvittämättä?

Urheiluoikeuden professorin Heikki Halila kommentoi hiihdon dopingoikeudenkäynnin lopputulosta torstaina YLE Uutisille. Halilan mukaan kansalaisille on nyt annettu selvä viesti, että tuomioistuin epäilee dopinginkäytön olleen laajaa suomalaisessa hiihtourheilussa.

Piirainen: Näin uskoin ja toivoin tapahtuvan

Syytteistä vapautettu entinen hiihtovaikuttaja Jari Piirainen ei yllättynyt käräjäoikeuden ratkaisusta. Piirainen uskoi omien sanojensa mukaan vahvasti, että syytteet hylätään hänen osaltaan.

Räsäselle ja Vähäsöyringille ehdollista vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut entisen hiihtäjän Jari Räsäsen törkeästä petoksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Entinen hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki sai törkeästä petoksesta yhdeksän kuukautta ehdollista.

Piirainen ja Leppävuori vapautettiin syytteistä

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt STT:n dopingjutussa entisten hiihtovaikuttajien Jari Piiraisen ja Antti Leppävuoren syytteet. Entinen hiihtäjä Jari Räsänen tuomittiin sen sijaan vuoden ehdolliseen vankeuteen. Entinen hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki sai yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle