Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jyväskylässä sataman jättiterassi aukeaa juhannusviikolla – katso lista ravintoloista

Jyväskylässä isoa terassialuetta Lutakonaukion laidassa kokeiltiin ensmmäistä kertaa viime kesänä.

Kuntapoliitikko pyysi lisätutkintaa, oikeudenkäynti siirtyy kuntavaalien yli – Teemu Torssosta syytetään törkeästä pahoinpitelystä

Keski-Suomen käräjäoikeuden piti käsitellä Teemu Torssosta vastaan nostettuja syytteitä huomenna keskiviikkona. Torssosta syytetään laittomasta uhkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Seututerveyskeskuksen koronarokotusten ajanvarauspuhelin meni tukkoon, myös sähköisessä ajanvarauksessa ajoittain viivettä

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaista koronarokotusaikoja voivat varata tällä hetkellä yli 50-vuotiaat. Myös riskiryhmien rokotukset jatkuvat.

Luottamusmies: Sijaisten tilalle vakituisia hoitajia, ja kiire helpottaa – "Siihen on hyviä mahdollisuuksia", sanoo sairaanhoitopiirin johtaja

Yle kertoi viikonloppuna Jyväskylän sairaala Novan hoitajien uupumisesta työtaakan alle, kun päälle painavat henkilöstöpula, korona ja vuodenvaihteessa tapahtunut muutto uusiin tiloihin. Ammattiliitto Tehyn mukaan ongelmat vaatisivat pikaista puuttumista, vaikka eivät olekaan täysin poikkeuksellisia.

Keijo Hämäläiselle ei ilmaantunut haastajia – Jyväskylän yliopiston nykyinen rehtori jatkaa vuoteen 2027

Yliopiston rehtorilta vaaditaan tohtorin tutkinto, rehtorin tehtävien hoitamiseen tarvittava ammattitaito sekä käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito.

Tilastot osoittavat, miten Lauri Markkanen syrjäytettiin Bullsissa – suomalaistähti käy rankan kauden läpi Yle Urheilun haastattelussa

Lauri Markkasen peliaika ja pisteet vähenivät sen jälkeen, kun Chicago Bulls teki muutoksia siirtotakarajalla. Markkanen kertoo Yle Urheilun haastattelussa vaikesta kaudestaan NBA:ssa.

Jyväskylän kirjastoissa saa taas viettää aikaa, yksityistilaisuuksiin voi osallistua 50 ihmistä: uusia askeleita normaalia kohti

Jyväskylä keventää maanantaina koronarajoituksiaan. Esimerkiksi kirjastojen lukusalit avataan ja ulkoharrastuksia koskevat henkilörajoitukset poistuvat.

Yli 3200 kodin sähkökatko Jyväskylän keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä

Kaapelivaurio aiheutti pari tuntia kestäneen sähkökatkon Jyväskylän keskusta-alueella. Varhain maanantai-aamuna sähkönjakelu tapahtui yhä varayhteyksin.

Sunnuntain ukkonen sytytti Keski-Suomessa ainakin kaksi rakennuspaloa ja sai Nelostien tulvimaan

Laukassa syttyi tuleen sauna ja Toivakassa kesämökki. Raju vesisade sai katukaivot tulvimaan lähellä Jyväskylän Palokan kauppakeskusta.

Lakimuutoksen piti helpottaa seurakuntien kiinteistökauppoja, mutta sen voimaantulo on auki – Jyväskylän seurakunnalla neliöitä on kymmenen Eduskuntatalon verran

Seurakunnan kiinteistöjen myyntiä hidastavat päätöksenteon mutkikkuus ja rakennusten suojelumääräykset. Jyväskylän seurakunta aloitti jo kymmenisen vuotta sitten mittavasta kiinteistömassastaan luopumisen. Kiinteistökauppoja on yritetty vauhdittaa kytkemällä suojeltujen rakennusten kanssa samaan kauppaan runsaasti rakennusoikeutta.

Jatkuva kiire piinaa hoitajia: itkien kotiin, lomia pitämättä, alanvaihto mielessä – "Porukka on todella väsynyttä", sanoo luottamusmies

Jyväskylän sairaala Novan hoitajat väsyvät jatkuvaan kiireeseen, joka johtuu työntekijäpulasta, sanoo luottamusmies Kati Jetsu. Lyhyisiin sijaisuuksiin ei meinaa löytyä työntekijöitä, kertoo myös sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen.

Jyväskylässä ja Jämsässä todettu yhdet uudet koronatartunnat

Keski-Suomessa on todettu nyt yhteensä 2 484 koronatartuntaa.

Johtajaylilääkäri Juha Paloneva: "Olen huolestuneena seurannut ihmisjoukkoja ja maskittomia kasvoja"

Johtajaylilääkäri Juha Paloneva Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä kertoo seuranneensa huolestuneena ihmisten käyttäytymistä, sillä koronaepidemia ei ole vielä ohi. Palonevan mukaan koronatartunnat näkyvät vasta viivellä, ja niiden jäljittäminen parin viikon taakse voi olla hankalaa.

Lasse Vilenius vietti seitsemän tuntia päivystyksessä, moni lähti ilman hoitoa – Ylilääkäri: Ilman muuta ottaisimme mielellämme lisää työntekijöitä

Hoitajat vaihtuvat aiempaa tiuhempaa tahtia sairaala Novassa Jyväskylässä. Akuuttilääketieteen ylilääkäri Tuomo Kyrönlahti pitää syynä muuttoa uusiin tiloihin. Selkeää hoitajavajetta ei hänen mukaansa kuitenkaan ole.

Kampuksen Dynamo tavoittelee kolmatta peräkkäistä futsalmestaruutta – lajilegenda Mikko Kytölä: "Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan"

Vuonna 1995 perustettu Kampuksen Dynamo on noussut miesten Futsal-Liigan kestomenestyjäksi. Ensimmäisen kerran KaDy pelasi finaaleissa keväällä 2011. Sen jälkeen saldona on kaksi mestaruutta, neljä hopeaa ja yksi pronssi.

Kulttuurin jättitapahtuma Yläkaupungin Yö järjestetään koronasta huolimatta – Jyväskylässä toivotaan, että yleisöä ei tulisi paljon

Festivaalin pääosassa ovat etätapahtumat ja paikan päällä seurattavien esitysten alkamisaikoja ei kerrota etukäteen.

THL: helatorstaina ei Keski-Suomessa todettu uusia koronatartuntoja, koko viikko ollut maakunnan koronarintamalla hyvin rauhaisa

THL on koko viikon aikana raportoinut Keski-Suomesta vain kaksi koronatartuntaa, joista molemmat Jyväskylässä. Sataatuhatta asukasta kohti sairaanhoitopiirissä on 14:n viime vuorokauden aikana todettu laskennallisesti 7,5 koronatartuntaa. Valtakunnallinen luku on 52.

Riksayrittäjä: "Tässä työssä ei näe mielensäpahoittajia" – polkupyörätaksin kyytiin voi hypätä useassa kaupungissa

Sähkökäyttöisten polkupyörien eli riksataksien kyytiin voi hypätä kaikkiaan kahdeksassa Suomen kaupungissa. Moni tuore yrittäjä on itse toiminut aiemmin riksakuljettajana muun muassa Kuopiossa. Bike Taxi Oy aikoo laajentaa toimintaansa ensi kesäksi jälleen uusiin kaupunkeihin.

Kesäkeli kuumenee Keski-Suomessa – helleraja rävähti rikki Joutsassa

Kesäinen sää humahti Suomeen alkuviikosta. Helleraja ylittyi monilla paikkakunnilla jo tiistaina.

Nelostiellä Kirrinkallion louhintatyöt loppusuoralla – tältä uusi kallioleikkaus nyt näyttää

Nelostien muuttaminen moottoritieksi Jyväskylän pohjoispuolella alkoi valmistelutöillä vuonna 2018. Tien rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2019.

Jyväskylän Sokoksen yt-neuvottelut päättyivät – osalle henkilökunnasta tarjottu töitä muista kaupoista ja osan työtunnit vähenee

Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllösen mukaan muutokset Sokoksella ovat reagointia ihmisten muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen.

Uusimmat ennusteet: kesä asettui sittenkin taloksi, keskiviikkona hellettä ja myös ensi viikolla lämpötila kieppuroi kahdenkympin tuntumassa

Suomen ylle tiistaina humahtanut kesä toi Keski-Suomeen korkeimmilaan 24,7 asteen lukemat, jotka mitattiin Viitasaarella. Joutsassakin oli asteita lämpimimmillään 24,6. Viikonloppua kohti sää viilenee jonkin verran, mutta ainakin ensi viikon alkupuoli näyttää taas varsin lämpimältä.

Sähköpotkulaudat saapuvat taas kaduille, riittääkö tilaa kaikille? – Jyväskylään saattaa tulla jopa tuhat potkulautaa lisää tänä kesänä

Kevyt liikenne moninkertaistuu kesäauringon myötä. Nyt monessa kaupungissa pohditaan, miten saadaan samalle kadulle mahtumaan kävelijät, pyöräilijät ja varsinkin vauhdilla lisääntyvät vuokrattavat sähköpotkulaudat.

Sahatavaran hinta nousee rajusti, mutta kysyntä vain kasvaa – puutavarakauppiaiden puheenjohtaja: “Tilanne on aivan ennennäkemätön”

Sahat vähensivät tuotantoa, kun koronapandemia alkoi, mutta puutavaran kysyntä lähtikin kasvuun. Nyt Kanadan metsissä on laajat hyönteistuhot ja Keski-Euroopassa ja Venäjällä puunkorjuussa ongelmia. Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, ja se näkyy hinnassa.

Suomalainen mobiilipeli pomppasi Googlen suosituslistan kärkeen, mutta se ei ole oikotie onneen – nykypelin pitää päivittyä vauhdilla

Kilpailu mobiilipelien markkinoilla on kovaa, joten suuri osa laadukkaistakin peleistä jää isoilta pelaajamassoilta huomaamatta. Siksi sovelluskauppojen listaukset ovat tärkeitä. Ne eivät kuitenkaan yksinään tuo menestystä.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Suvi toi koirien tähystykset Suomeen, Teppo kirjoittaa someen punkkeja popsivasta lapsestaan – Eläinlääkäripari elää unelmaansa

Kollegat suhtautuivat tähystysleikkauksiin ensin varauksella, mutta eläintenomistajat innostuivat. Sitten kollegojen kelkka kääntyi, ja nyt he kyselevät Suvi ja Teppo Heinolalta koulutuksia. Tänään Heinolat palkitaan Vuoden eläinlääkäreinä.

Lämpöaalto rantautui myös Keski-Suomeen – Jämsän Hallissa mitattu 24,1 astetta ja Viitasaarella 23,7 astetta

Tiistaina 11. toukokuuta on ollut kuluvan kevään lämpimin päivä. Keski-Suomessa helleraja saattaa mennä rikki vielä iltapäivän mittaan.

Lyökö lämpöaalto koivut kukkaan? Kukinta on myöhässä, mutta siitä odotetaan runsasta

Koivun kukinta on reilun viikon jäljessä normaalista aikataulusta. Todennäköistä on, että koivun kukinta ryöpsähtää käyntiin hyvinkin nopeasti tälle viikolle ennustettujen lämpölukemien ansiosta.

Jyväskylässä Kangasvuoren vanhassa sairaalakiinteistössä syttyi puoliltapäivin tulipalo

Pelastuslaitos sai tiistaina kello 12 jälkeen hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Jyväskylän Huhtasuolta.

Jyväskylässä Tuomiojärven kupeeseen rakennetaan kaupungin ensimmäinen villiyrttipuisto

Suomen ja myös maailman ensimmäiseksi konseptoiduksi villlivihannespuistoksi tituleerattu paikka on noussut hiljattain Lahteen.

VR alentaa Jyväskylä–Helsinki-välin hintoja, halvimmat liput ruuhka-aikojen ulkopuolella

Alhaisin lipun hinta alenee 13,30 eurosta 9,90 euroon. Hintamuutokset ovat voimassa toistaiseksi. Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 20. kesäkuuta saakka.

Jyväskylä vapauttaa ulkoliikunnan koronarajoituksista ensi maanantaina ja höllää suositusta yksityistilaisuuksista

Jyväskylässä koronavirustilanne on ollut viime viikot rauhallinen. Uusia tartuntoja todettiin viime viikolla kuusi ja sitä edellisellä viikolla neljä.

Poliisi: Jyväskylän Tikkakoskella tapahtuneessa autoräjähdyksessä kuoli keskisuomalainen mies – voimakkaan räjähdyksen aiheutti ehkä dynamiitti

Poliisi on edelleen vaitonainen viime viikolla Jyväskylässä paljastuneesta autoräjähdyksestä. Tapauksessa ei epäillä edelleenkään henkirikosta.

Saunabuumi ei kylmene – Nyt Jyväskylässä aloitetaan oman kaupunkisaunan rakentaminen vuosien jahkailun jälkeen

Erilaisten saunojen ja ravintoloiden yhdistäminen keskellä kaupunkia on ollut pienoinen buumi viime vuosina suomalaisissa kaupungeissa. Nyt tästä ilmiöstä saa osansa Jyväskylä. Osuuskauppa Keskimaa on tehnyt päätöksen rakentaa uuden saunaravintolan Jyväskylän sataman kärkeen. Myös Alvar Aallon vene tulee esille satamaan.

Jyväskyläläiset haluaisivat Harjulle kourumaisen talviliukumäen – rakentamisesta päätös ensi viikolla

Jyväskylässä on suunniteltu Harjulle talviliukumäkeä kaupunkilaisten käyttöön. Kaupunkirakennelautakunta päättää ensi viikolla rakennetaanko mäki.

Keski-ikäiset rynnivät varaamaan aikoja koronarokotukseen – Jyväskylän seudulla nettiajanvaraus on ollut ajoittain jumissa

Koronarokotukset ovat edenneet Keski-Suomessa monella paikkakunnalla jo perusterveisiin työikäisiin. Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla rokotusaikoja voivat varata ensi viikosta alkaen nelikymppiset.

Huijarit varastavat Instagram-tilejä ja tarjoavat luottavaisille seuraajille ilmaisia Bitcoineja – somehuijaukset yleistyivät pandemia-aikana

Somessa on viime aikoina liikkunut paljon Bitcoin-huijauksia, joissa käyttäjille luvataan ilmaista rahaa. Huijarin taskuun päätyneitä Bitcoineja ei saa takaisin. Somessa kaupitellaan myös olemattomia koronarokotteita ja lääkkeitä tartuntaa vastaan.

Jyväskylän ravintolat myyvät taas viikon ajan À la carte -annoksia kympillä, markkinointitempauksessa mukana melkein parikymmentä ravintolaa

Nyt nautitaan kympillä -tapahtuma järjestetään Jyväskylän keskustan ravintoiloissa 14.–22. toukokuuta. Tapahtuma järjestettiin ensi kertaa viime syksynä.

Pienille kentille lennetään taas, kun valtion tukemat reitit alkavat – ensimmäinen lento laskeutui Kemi-Tornioon maanantaiaamuna

Valtion tilaama ostoliikenne parantaa maakuntakenttien lentoyhteyksiä huomattavasti vuoden loppuun asti. Virolainen lentoyhtiö NyxAir aloittaa Kemi-Tornion ja Helsingin väliset lennot tänään. Myös reitit Joensuuhun, Jyväskylään, Kokkola-Pietarsaareen ja Kajaaniin turvataan.

Rakennusbuumi pitkittää lupahakemusten käsittelyä Jyväskylässä – lomakausi venyttää odotusaikaa vielä pidemmäksi

Kiivas rakennustahti teettää töitä myös Jyväskylän lupaviranomaisilla. Kaupunki muistuttaa, että jos syksyllä haluaa päästä rakentamaan, lupahakemuksen pitäisi olla perillä rakennusvalvonnassa jo nyt.

Virkistyskalastajat pääsevät taas luvan kanssa narraamaan saalista Jyväskylässä

Jyväskylä avaa virkistyskalastuskauden kahdella järvellään 8. toukokuuta. Luvan lunastaneet pääsevät kalastamaan Köhniönjärvellä ja Tuomiojärvellä. Kalastuksen valvonnasta vastaa kaupungin liikuntatoimi.

Tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäki sai suomalaiset innostumaan räsymatoista – kotoilun huumassa moni kutoo matot jälleen itse

Perinnematon uudistaja Eija Rasinmäki juhlii tänä vuonna 50-vuotista taiteilija- ja yrittäjätaivaltaan. Tekstiilitaitelija sai ihmiset Yhdysvalloissa asti sisustamaan kotinsa räsymatoilla. Nyt hän toivoo löytävänsä työllensä jatkajan.

Poliisi löysi kuolleen henkilön autosta Jyväskylässä – räjähdys sinkosi auton osia 50 metrin päähän

Poliisi ei epäile henkirikosta ainakaan tämänhetkisten tietojen valossa. Poliisi tutkii tapausta räjähdeainerikoksena, tuhotyönä ja kuolemansyyn selvittämisenä.

Keski-Suomen perussuomalaisilla ehdokasvyöry kuntavaaleissa - keskustan ja SDP:n listat lyhenivät reippaasti

Perussuomalaisten gallupnoste näkyy kuntavaalien ehdokasasettelussa Keski-Suomessa. Puolueella on yli sata ehdokasta enemmän kuin edelliskerralla. Keskusta ja SDP ovat saaneet listoilleen selvästi vähemmän väkeä kuin aiemmin.

Jyskän koulusta 22 henkilöä karanteeniin Jyväskylässä

Edellinen altistuminen jyväskyläläisessä koulussa tapahtui Säynätsalon päiväkotikoulussa, jossa asetettiin huhtikuun lopulla koronaviruksen vuoksi karanteeniin 16 henkilöä.

Sotainvalidien sairaskotirakennus on tulossa myyntiin Jyväskylässä

Sotainvalidien sairaskodille aiotaan etsiä uusi omistaja Jyväskylässä. Keski-Suomen Sairaskotisäätiö haluaisi kaupasta saamillaan myyntituloilla turvata pieneksi käyneen sotainvalidijoukon palvelut loppuvuosien ajaksi.

Karavaanarielämästä tuli trendikästä, nyt leirintäalueita uhkaa tilapula – "Herätämme paikan Ruususen unesta", intoilee tuore yrittäjä

Karavaanarielämä viehättää tänäkin kesänä entistä useampaa, alalla uskotaan. Se saa uudistamaan leirintäalueiden ilmeitä. Tila voi loppua kesken, jos rajat aukeavat ja ulkomaalaiset pääsevät Suomeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle