Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vantaan vankilan vartijan rikosepäily ei etene syyteharkintaan – lapsensa tappanut nainen kuoli tutkintavankeudessa

"Vartija on toiminut oman tilannearvionsa mukaan," sanoo rikoskomisario Timo Luoto Itä-Uudenmaan poliisista.

"Aivan kuin perheemme olisivat huonompia", sanoo läheisiään ikävöivä vanki – vierailut sallitaan jälleen, mutta kuukausien tapaamisrajoitus saa kritiikkiä

Vankien tapaamismahdollisuuksien rajoittamisesta poikkeustilan aikana on tehty eduskunnan oikeusasiamiehelle lähes 20 kantelua.

Vantaa prison staff suspected of misconduct in inmate suicide

Police are probing how it was possible for the suspect to take her own life.

Vantaan vankilaan rakennetaan pitkään kaivattua lisätilaa – tutkintavankien paikkamäärä lähes tuplaantuu

Vantaan vankilaan rakennetaan tutkintavangeille 160-paikkainen lisärakennus

Käräjäoikeus pui, pitääkö United Brotherhoodin rikosjutun käsittely siirtää koronavirusuhan vuoksi

Oikeus on saanut vaateen jutun lykkäämisestä koronavirusuhkan vuoksi.

Ylen kysely: Vankilat välttyneet vielä koronalta, mutta valmistautuvat kiristämään toimia – pahin pelko, että vartijat ja vangit sairastuvat yhtä aikaa

Rikosseuraamuslaitos voi joutua pyytämään virka-apua poliisilta tehohoitoon mahdollisesti joutuvien vankien valvontaan.

Friday’s papers: Pressure on Nokia boss, strike averted and a prison death

Papers scrutinise Nokia's chief executive, the fate of the 'competitiveness pact' and the prison death of a woman suspected of killing her child.

Espoossa lapsensa murhasta epäilty äiti kuoli tutkintavankeudessa

Iltalehden mukaan äiti oli yrittänyt aiemmin itsemurhaa.

Ex-vanki Ismo Tuomisto auttaa, kun kaveri ei uskalla koskea tietokoneeseen – "Palataan helposti vanhaan, jos se on ainoa keino saada rahaa"

Vankien lakisääteinen mahdollisuus sähköpostin lähettämiseen toteutuu käytännössä vain harvoin suljetuissa vankiloissa.

Venäläisnainen otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla Yhdysvaltojen pyynnöstä

Venäjän suurlähetystön edustajan mukaan nainen on kertonut Yhdysvaltojen epäilevän häntä huumeiden salakuljetuksesta ja rahanpesusta.

Ex-huumepoliisi Jari Aarnio: "Valtaosa asioista jäi käräjäoikeudessa kertomatta" – Katso video

Yle Uutiset tapasi Helsingin huumepoliisin entisen päällikön, Jari Aarnion Vantaan vankilassa. Katso haastattelu, jossa Aarnio kertoo, millä ehdoilla hän olisi valmis avaamaan poliisin vaiettua tietolähdetoimintaa laajassa huumerikosjutussa.

Roisto vai pollari – Haastattelussa tutkintavanki Jari Aarnio

Yle Uutiset tapasi huumepoliisin entisen päällikön, Vantaan vankilassa istuvan Jari Aarnion. Katso haastattelu, jossa Aarnio kertoo, pitääkö entisen huumepoliisin pelätä vankilassa ja onko häntä itseään syytä kavahtaa.

Rikosseuraamuslaitos tunnistanut jo noin 50 radikalisoitunutta vankia

Viranomaiset ovat löytäneet vankiloista muun muassa väkivaltaiseen ekstremismiin liittyvää materiaalia ja havainneet ryhmiin värväämistä.

Asianajaja vei vankilaan Aarniolle ikävän uutisen korkeimmalta oikeudelta – "Tähän on tyytyminen"

Korkein oikeus ei käsittele seurantalaitteisiin liittyvää Trevoc-juttua. Jari Aarnion hovioikeudesta saama kolmen vuoden tuomio jää voimaan.

Supon Rantala vankilassa radikalisoituneista islamisteista: Vapautumisen hetkellä on tuhannen taalan paikka

Muurien sisällä radikalisoituneita yritetään ohjata kaidalle tielle vielä vankilan porttien auettua, sanoo suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala.

Suomen vankiloissa kymmeniä ääriajattelua kannattavia islamisteja: osa juhli Euroopan terrori-iskuja

Vantaan vankilan radikalisoitumisen ehkäisyprojektissa on havaittu uusi ilmiö. Viranomaiset kertovat riskivangeista, jotka levittävät jyrkkää islamin tulkintaa.

Näkökulma: Tuomarit ärähtivät Aarniolle – mutta vain rivien välissä

Virkatuomareilla ei ole tapana ilmaista närkästystään tuomiokirjelmissä. Helsingin käräjäoikeudessa se tänään nähtiin, kirjoittaa Yle Uutisten oikeustoimittaja Ari Mölsä.

Tässä huumepoliisin ex-pomo Jari Aarnio kyyditään vankilaan – video

Jari Aarnio saapui vankilaan tänään iltapäivällä. Videolle tallentuneen kuljetuksen vahvistaa ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Tuomioonsa pettynyt Aarnio tutkintavankeuteen – voi viipyä Vantaan vankilassa pitkään

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö, Jari Aarnio valittaa käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Hän joutunee odottamaan lopullista, lainvoimaista ratkaisua tutkintavankeudessa vielä pitkään.

Prison walls graffitied – on government dime

The Vantaa Prison is the first Finnish penitentiary to open its doors to graffiti art. The huge street art mural was commissioned by the government from top-trending graffiti artist EGS.

Salaperäinen EGS maalasi vangeille jättigraffitin – valtio maksoi viulut

Vantaan vankila avasi ensimmäisenä rangaistuslaitoksena ovensa graffitille. Teos tilattiin Suomen kuumimmalta graffititaiteilijalta EGSiltä.

KKO: Petoksista epäilty venäläismies voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin

Lopullisen päätöksen kiistasta tekee oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.). Käytännössä ministeri noudattaa oikeuden linjausta.

Venäläismiehen luovutus Suomesta Yhdysvaltoihin ratkeaa lähipäivinä

Myös Pohjois-Karjalassa oleskelevan toisen venäläismiehen luovutusvaatimus Venäjälle on edennyt korkeimpaan oikeuteen.

Näkökulma: Pääseekö Jari Aarnio hampurilaiselle?

Kukaan ei oikeasti uskonut, että Jari Aarnio kävelee tänään vapaana miehenä toimittajien eteen. Mutta pääseekö Aarnio hampurilaiselle, kysyy Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

Mitä Aarniolle tapahtuu seuraavaksi? – katso video

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio vapautui tänään Vantaan tutkintavankilasta. Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen kertoo videolla, mitä Aarniolle tapahtuu nyt.

Näkökulma: Aarnio on vapaa – miten tässä näin kävi?

Helsingin käräjäoikeus vastasi tämän päivän jymy-yllätyksestä. Jari Aarnio kävelee ulos Vantaan tutkintavankilasta kahden vuoden vankeuden jälkeen. Mitä mieltä Aarnio on tästä kaikesta, se kuullaan viimeistään huomenna, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

Vankiloihin toivotaan lisää imaamien vierailuja – voisivat myös estää radikalisoitumista

Esimerkiksi Vantaan vankilassa muslimien rukoushetkiä on järjestetty säännöllisesti jo vajaan vuoden ajan.

Suomessa kiinniotettu venäläismies vastustaa luovutusta Yhdysvaltoihin

Maksim Senah jäi kiinni Nuijamaan raja-asemalla elokuussa. Mies on asetettu Yhdysvalloissa syytteeseen tietokonepetoksista ja väärinkäytöksistä.

Jari Aarnio pysyy vangittuna

Helsingin käräjäoikeus ei vapauttanut Jari Aarniota tänään tutkintavankeudesta tämän vaatimuksista huolimatta. Käräjäoikeuden mukaan sotkemisvaara on yhä olemassa, ja Aarnio passitettiin takaisin Vantaan vankilaan.

Pommiuhkaaja Vantaan vankilaan

Mies ilmoitti keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentoasemalla rajavartiolaitoksen virkailijoille, että Tukholman Arlandan kentältä Helsinkiin lähdössä olevassa lentoyhtiö SAS:n koneessa on pommi. Räjähteitä ei löydetty.

Syyttäjä: Aarnio ja rikollispomo uhkailivat nimiä paljastanutta miestä perättömillä syytteillä ja perheen tappamisella

Syyttäjän mukaan Jari Aarnio ja United Brotherhood -jengin johtohahmona pidetty Keijo Vilhunen yrittivät saada ns. tynnyrijutussa epäiltyä miestä muuttamaan lausuntoaan kovin keinoin. Hänelle välitettiin tieto, että tämä saa syytteen insestistä ja tämän perheelle käy huonosti ellei kertomus muutu.

Vankien kuljettamisesta tuli ongelma

Lisääntyneet vankikuljetukset vievät liikaa vartijoiden aikaa Vantaalla. "Joudumme lukitsemaan vankeja koppeihinsa, koska asunto-osastolle ei riitä vartijoita", kertoo Vantaan vankilan johtaja Tuomo Junkkari.

Vantaan vankila kärsii ahtaudesta

Yhtenä keinona vankilan tilaongelmaan on esitetty psykiatrisen sairaalaosaston lopettamista. Vankilan edustajien mukaan tällainen ratkaisu olisi vankien hoidon kannalta vahingollista.

Aarnion asianajaja: Jari Aarnio kiistää kaikki syytteet

Jari Aarnion asianajajan Riitta Leppiniemen mukaan Jari Aarnio kiistää kaikki torstaina nostetut huumesyytteet ja kaikki muutkin häntä vastaan nostetut syytteet.

Aarnion pahoinpitely käräjäoikeudessa alkuvuonna

Syyttäjän mukaan miesvanki saa syytteen Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion pahoinpitelystä. Epäilty pahoinpitely tapahtui aiemmin syyskuussa.

Asianajaja: Aarnio otti tiedon syytteistä vastaan rauhallisin mielin

Jari Aarnio on saanut tänään syytteet mm. törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Aarnion asianajajan Heikki Uotilan mukaan syyttäjän ratkaisu oli odotettavissa. Aarnio kiistää syytteet.

Thursday’s papers: police chief jail assault, Defence Forces jet money and Tampere Region overhauls

Finland’s dailies carry a variety of news this morning, with headlines ranging from an attack on ex-police chief Jari Aarnio in prison and worries over the state of Finland’s Defence Forces to city-specific revamping plans. Meanwhile, Finland’s leading Swedish daily goes into a Swedish actor’s proficiency in the Finnish language.

Aarnion asianajaja: Tilanne, jota ei pitäisi tapahtua, tapahtui

Jari Aarnio on pahoinpidelty Vantaan vankilassa tiistaina, vahvistaa hänen asianajajansa Riitta Leppiniemi. Leppiniemen mukaan Aarniota on pidetty koko ajan poikkeuksellisessa eristyksessä.

Iltalehti: Jari Aarnio pahoinpideltiin vankilassa

Vantaan vankilan apulaisjohtaja Jaakko Jokinen myöntää, että vankilassa on tapahtunut pahoinpitely, mutta ei vahvista uhrin henkilöyttä.

Toiveet lisätilasta Vantaan vangeille kaatuivat

Suomen ainoassa varsinaisessa tutkintavankilassa seinät natisevat jatkossakin. Suunnitelma Vantaan vankilan laajentamisesta ei edennyt hallituksen budjettikehysneuvotteluissa. Oikeusministerin mukaan hanketta ei ole silti haudattu kokonaan.

Vankeja majoitettu jopa saunan lauteilla

Vantaan vankilan tilojen ahtauteen ei ole odotettavissa helpotusta lähiaikoina. Vantaalla on ollut jo vuosia enemmän vankeja kuin mitä heille on paikkoja. Pahimmillaan vangit ovat yöpyneet jopa saunan lauteilla.

Vankiloiden ja käräjäoikeuksien vähentäminen jäissä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ei ryhdy toimiin Rikosseuraamuslaitoksen toimitilasuunnitelman vuoksi. Hän ei myöskään innostu kärjäoikeuksien määrän vähentämisestä.

Oikeusministeri ei kiirehdi vankilaratkaisuja

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ei vielä ota kantaa vankiloiden kohtaloon.

Kaksi vankia sairaalaan palon takia Vantaalla

Vantaan vankilassa kaksi vankia loukkaantui illalla maanantaina palossa, kertoo pelastuslaitos. Vangit sytyttivät palon sellissään ja saivat häkämyrkytyksen.

Esplanadin kultaryöstöstä pitkät tuomiot lopuillekin tekijöille

Kaksi miestä on tuomittu neljän vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Helsingin Pohjoisesplanadilla maaliskuussa tehdystä kultasepänliikkeen ryöstöstä. Miehet joutuvat lisäksi maksamaan liikkeen myyjille korvausta kärsimyksestä.

Vantaan vankikarkuri löytyi kotoaan

Virolainen vanki pääsi pakenemaan elokuussa muurin yli tutkintavankilan ulkoilualueelta, kun vartija oli palauttamassa osaa vangeista sisälle. Hänet otettiin kiinni kotiosoitteestaan Espoosta.

Rikosseuraamuslaitos keskittää Turkuun

Vaikka hallinnolliseksi pääpaikaksi tulee Turku, Kuopion ja Vantaan työntekijät jatkavat nykyisillä toimipaikoillaan.

Rikosseuraamuslaitos: Vankien välinen väkivalta lisääntynyt

MTV3 uutisoi, että 8-vuotiaan tyttärensä murhasta syytetty mies on pahoinpidelty Vantaan vankilassa. Vankiloissa lisääntyneeseen väkivaltaan voi olla monia syitä.

Vantaan vankilan ahtaus edelleen ongelma

Riihimäelle keväällä avattu 20-paikkainen tutkintavankila ei ole ratkaissut Vantaan vankilan ahtausongelmaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle