Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Aarnion entisiä poliisialaisia syytetään valehtelusta

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkona pääkäsittely jutussa, jossa kahta entistä poliisia syytetään Jari Aarnion hyväksi valehtelemisesta oikeudessa.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Syyttäjät haluavat Jari Aarnion tapauksen korkeimman oikeuden puntaroitavaksi

Helsingin hovioikeus vapautti Aarnion helmikuussa murhasyytteestä, joka liittyi vuonna 2003 tapahtuneeseen Vuosaaren palkkamurhaan.

Entinen huumepoliisin päällikkö  Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa.

Jari Aarnio on vapautunut vankilasta – huumepoliisin ex-päällikön liikkumista seurataan jalkapannan avulla

Viime perjantaina hovioikeuden päätöksellä murhasyytteestä vapautettu Jari Aarnio on päässyt vankilasta. Hän on nyt valvotussa koevapaudessa.

Matti Tolvanen rikos-ja prosessioikeuden professori Itä-Suomen yliopisto

Yksi asia yllätti oikeusoppineen Aarnio-tuomiossa: Oikeus kiinnitti huomiota uhrin omaan vastuuseen – "Erittäin hyvä, että siihen otettiin kantaa"

Hovioikeus vapautti Jari Aarnion murhasyytteestä laiminlyöntirikoksessa. Professori Matti Tolvasen mukaan uutta oli, että tuomiossa pohdittiin uhrin oman käyttäytymisen merkitystä.

Korona kotitestausta.

Perjantai 4.2.2022 (radio)

Jari Aarnion tuomio kumottiin. Eläkeläiset voivat hyvin. Kotitestien jakelu kouluihin alkaa. Perhe- ja peruspalveluministeri vaihtui. Venäjä ja Kiina moittivat Natoa. Sääennuste.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Hovioikeus vapautti Jari Aarnion murhasyytteestä: ei tiennyt suunnitelmasta eikä ollut velvollinen estämään palkkamurhaa – Aarnio tyytyväinen tuomioon

Helsingin hovioikeus on antanut ratkaisunsa Jari Aarniota koskevassa murhaoikeudenkäynnissä. Aiemmin käräjäoikeus oli tuominnut Aarnion 18 vuotta sitten tapahtuneesta murhasta elinkautiseen.

Entinen huumepoliisin päällikkö  Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa.

Jari Aarniolla tänään tuomiopäivä – hovioikeus ratkaisee, onko huumepoliisin ex-päällikkö syyllinen 18 vuotta vanhaan murhaan

Jari Aarnio ja entinen rikollispomo Keijo Vilhunen ovat syytettyinä Vuosaaren palkkamurhajutusta vuodelta 2003. Aiemmin käräjäoikeus tuomitsi elinkautiseen Aarnion, mutta ei Vilhusta.

Jari Aarnio oikeudessa.

Aarnio on tyytyväinen, syyttäjä ihmeissään: "En tätä odottanut" – hovioikeus vapautti Aarnion tutkintavankeudesta, ei pääse vielä pois vankilasta

Rikosseuraamuslaitos päättää, milloin Jari Aarnio pääsee pois vankilasta. Aarnio on vapautumassa lähikuukausien aikana valvottuun koevapauteen huumetuomiosta.

Jari Aarnio ja Jukka Riikonen.

Suomen laajimman poliisirikosjutun tuomio jää voimaan – Helsingin poliisilaitoksen ex-johtajat eivät saaneet valituslupaa

Korkein oikeus on laittanut pisteen Suomen laajimman poliisirikosjutun käsittelylle. Jutussa puitiin Helsingin huumepoliisin tietolähteiden valvontaa. Ylimmän poliisijohdon syytteet oli hylätty jo aiemmin.

Nuorta tyttöä rokotetaan.

Perjantai 5.11.2021 (radio)

80 prosentin rokotuskattavuus lähestyy. Yritykset eivät löydä tarpeeksi työntekijöitä. Oppilaat ovat poissa koulusta enemmän kuin ennen. Karhuja metsästettiin enemmän kuin viime vuonna.

Jari Aarnio kuiskii avustajallee oikeussalissa.

Jari Aarnio haluaa jouluksi kotiin – hovioikeus päättää, pääseekö hän vai onko edessä elinkautinen vankeus 18 vuoden takaisesta murhasta

Jari Aarniolla on edessään joko pikainen vapautuminen tai elinkautinen vankeus. Murhaoikeudenkäynti Helsingin hovioikeudessa päättyi tänään.

Jari Aarnio ja Keijo Vilhunen näkyvät tietokoneen näytöllä hovioikeuden istuntosalissa

Syyttäjä: Jari Aarnio ja Keijo Vilhunen syyllisiä murhaan – puolustuksen mukaan Vilhunen oli rikollispomo, joka ei hyväksynyt väkivaltaa

Helsingin hovioikeudessa kuultiin keskiviikkona syyttäjien ja Keijo Vilhusen puolustuksen loppulausunnot asiassa, jossa Aarniota ja Vilhusta syytetään Volkan Ünsalin murhasta vuonna 2003.

Jari Aarnio oikeudessa.

Palkkamurhasta valittanut huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio kiistää osuutensa murhaan: "Olin pojan jalkapallokisoissa"

Puolustus on esittänyt hovioikeudessa uusina todisteina Aarnion ja hänen vaimonsa kalenterimerkintöjä vuodelta 2003. Aarnion mukaan hän oli väitettyjen tapahtumien aikaan muun muassa lapsensa jalkapallokisoissa.

Kuvassa on Keijo Vilhunen Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Vuosaaren palkkamurhasta syytetty ex-jengipomo Vilhunen sanoi hovioikeudessa, ettei pidä väkivallasta – "Tunnetaan rauhanmiehenä ja sovittelijana"

Käräjäoikeus hylkäsi Keijo Vilhusen murhasyytteen, hovissa syyttäjä hakee hänelle edelleen elinkautista vankeustuomiota. Vilhunen sanoo yrittäneensä estää rikoksen kertomalla siitä Jari Aarniolle.

Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa

Hovioikeus pui Jari Aarnion murhatuomiota – syyttäjän mukaan elinkautisen saanut ex-poliisipäällikkö hyötyi siitä, että ei estänyt murhaa

Käräjäoikeus tuomitsi huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion elinkautiseen vankeuteen liki 18 vuoden takaisessa murhassa. Ex-rikollispomo Keijo Vilhunen vapautui syytteistä. Aarnio haluaa syytteen nurin ja syyttäjä elinkautisen myös Vilhuselle.

Tynnyri kansi avattuna.

Ex-police officers charged with aggravated perjury in Aarnio drug trial

Prosecutors say two former drug squad officers gave misleading testimony as witnesses in a major drug case involving the unit's former chief, Jari Aarnio.

Tynnyri kansi avattuna.

Kahdelle ex-huumepoliisille syytteet törkeästä perättömästä lausumasta Jari Aarnion huumetynnyrijutun oikeuskäsittelyssä

Syyttäjä katsoo, että kaksi entistä huumepoliisia antoi todistajina vääriä tietoja tynnyrihuumejutun käsittelyssä Helsingin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa. Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio sai jutussa 10 vuoden vankeustuomion.

Paatero, Lardot, Aapio, Riikonen, Aarnio

Appeals Court acquits senior cops of misconduct

Helsinki District Court had previously thrown out the charges against all those accused.

Paatero, Lardot, Aapio, Riikonen, Aarnio

Hovioikeus: Ylin poliisijohto ei syyllistynyt rikoksiin Suomen suurimmassa poliisirikosjutussa – Helsingin ex-päällikölle sakkoja

Helsingin hovioikeuden mukaan Helsingin poliisilaitoksella meneteltiin lainvastaisesti kun tietolähteitä ei rekisteröity.

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 02.10.2018

Jari Aarnio välttyy talousrikossyytteeltä – epäiltiin piilottaneen 30 000 euroa, raha meni pääosin perheen elatukseen

Aarnion epäiltin piilottaneen tai siirtäneen velkojien ulottumattomiin kirja- ja perintötulojaan.

Keijo Vilhunen ja Jari Aarnio.

Syyttäjä valittaa kohutuomiosta – käräjäoikeus vapautti ex-jengipomon murhasyytteestä, mutta tuomitsi Jari Aarnion elinkautiseen

Syyttäjä katsoo, että Keijo Vilhusen osallisuus palkkamurhassa on syytä selvittää kokonaisuudessaan hovioikeudessa.

Joulumusiikkicd-levyjä pinottuna pöydällä.

Keskiviikko 23.12.2020 (tv)

Jari Aarnio. Venäläisturistit. Joulumusiikki. Sääennuste.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpää pitää Aarnion tuomiota täysin poikkeuksellisena

Ennakkotapauksena epävarsinainen laiminlyöntirikos murhan yhteydessä on professorin mielestä mielenkiintoinen.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Tiistai 22.12.2020 (radio)

Valtioneuvosto on antanut asetuksen koronarokotuksista, ja rokottaminen voi alkaa Suomessa. Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on tuomittu murhasta elinkautiseen vankeuteen. Työttömyys kasvoi selvästi viime kuussa. Koronavirus saapui Etelämantereelle.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Jari Aarnio on syyllinen murhaan – käräjäoikeus tuomitsi ex-poliisipomon elinkautiseen ja vapautti rikollispomon 17 vuoden takaisesta teosta

Entinen rikollispomo Keijo Vilhunen ei ollut käräjäoikeuden mukaan vastuussa murhasta. Aarnio aikoo valittaa tuomiosta.

Kuvassa on ihmisten varjoja Helsingin keskustassa lokakuussa 2020.

Ratkaisut kahdessa isossa oikeusjutussa: Tuomiot lasten raiskauksista Pohjanmaalla ja Helsingissä tuomio Jari Aarnioon liittyvässä murhajutussa

Lasten hyväksikäyttötuomio on pääosin salainen. Aarnio-jutussa murhasta on aiemmin tuomittu neljä muuta ihmistä.

Tynnyri kansi avattuna.

Police officer handed 5-month suspended sentence in hash smuggling case

The Supreme Court cut the sentences of two defendants for crimes organised by convicted drug squad boss Jari Aarnio.

Tynnyri kansi avattuna.

Korkein oikeus pani pisteen vuosikausien vatvomiselle tynnyrihuumejutussa – Jari Aarnio pyöritti huumeliigaa, alaiselle lyhyt tuomio virkarikoksista

Aarnion osalta jutun oikeuskäsittely päättyi vuosi sitten. Aarnion alainen saa virkarikoksista 5 kuukautta vankeutta.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Syyttäjä Vuosaaren palkkamurhan loppulausunnossaan: Aarnion laiminlyönti ollut räikeydessään omaa luokkaansa

Syyttäjien mukaan Aarnio antoi murhan tapahtua ja ex-jengipomo Vilhunen oli yksi tekijöistä. Molemmat kiistävät syytteet.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Vuosaaren palkkamurhan oikeudenkäynnissä kuullaan loppulausunnot

Syyttäjien mukaan Aarnio antoi murhan tapahtua ja Vilhunen oli yksi tekijöistä. Molemmat kiistävät syytteet.

Piirroskuva Jari Aarniosta ja kahdesta varjohenkiöstä.

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Suljetun osaston vangit, halpamerkkien loppu ja vuosikausien tonttiriita Helsingissä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa

Piirroskuva Jari Aarniosta ja kahdesta varjohenkiöstä.

Täällä istuvat turvallisuutensa vuoksi eristetyt vangit – Sörkän B-siivessä tuomiotaan suorittaa myös Jari Aarnio: "Tämä on ihmisvarasto"

Jari Aarnio ja kaksi muuta vankia kertovat oloistaan samalla suljetulla osastolla – “Elämä on täällä kuin turkiseläimillä häkissä."

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

"Saara" todisti Aarnion murhakäräjillä muuttuneita puheitaan: "Minusta ne on väännetty" – poliisi katsoi Aarnion käskeneen naista

Nainen oli kertonut poliisille muun muassa, että Jari Aarniolla oli avaimet murhapaikalle. Hän pyörsi puheensa kesällä.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.

Jari Aarnion puolustus väittää ex-rikollispomon yrittävän välttää elinkautisen Aarnion kustannuksella

Syyttäjä vaatii Jari Aarniolle elinkautista siitä, että hän ei estänyt palkkamurhaa.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessä syyskuussa 2020.

Convicted ex-cop Jari Aarnio in court over 2003 contract killing

Aarnio has denied charges that he failed to prevent a contract killing in 2003.

Kuvassa on Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessä syyskuussa 2020.

"Rikollispomo soitti järkyttyneenä Aarniolle, miten murha pääsi tapahtumaan", Aarnio: Minulla ei ollut tietoa – Yle seurasi hetki hetkeltä

Jari Aarniota syytetään siitä, ettei hän estänyt palkkamurhaa, vaikka tiesi siitä. Aarnio kiistää murhasyytteen.

Päivi Happonen

Päivi Happonen: Katiskan pääsyytetyn Niko Ranta-ahon ympärillä pyörii melkoinen ihmissuhdesoppa – Tekikö media rosvosta sankarin?

Niko Ranta-aho on myöntänyt syyllistyneensä huumerikoksiin, kirjoittaa Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen.

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio oikeudenkäynnissä maanantaina 8. kesäkuuta.

Aarnion ja Vilhusen murhajutun poliisitutkinta: Syytöksiä rikollisten kostosta ja väitteitä todistajan syvästä rakastumisesta tutkinnanjohtajaan

Aarnio-murhajutun esitutkinnassa on käyty läpi jopa Juice Leskiseen kohdistuneita tekaistuja huumesyytteitä.

Kulmunin eron seuraukset ja keskustan ministeriruletti

Ylen aamu tänään: Keskusta valitsee uuden valtiovarainministerin – jatkaako puolue hallituksessa? Katso lähetys tästä

Sote-uudistusta on sorvattu jo vuosia – saadaanko se vihdoin valmiiksi?Helsingin käräjäoikeudessa alkaa murhaoikeudenkäynti, jossa on syytettynä mm. Jari Aarnio.

Jari Aarnio ja Riitta Leppiniemi

Yle seurasi hetki hetkeltä – Aarnio kiistää jyrkästi murhasyytteen: "Tuntuu kohtuuttomalta, minulla ei ollut mitään tietoa suunnitelmasta"

Syyttäjän mukaan Aarnio tiesi palkkamurhasta, mutta ei estänyt sitä. Aarnio pääsi puhumaan medialle syytteistä.

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 02.10.2018

Convicted ex-cop Jari Aarnio faces charges over €30k debt offences

The former drug squad chief is serving a 13-year sentence for a drug trafficking deal and other convictions.

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 02.10.2018

Jari Aarniota koskeva 30  000 euron talousrikosjuttu syyttäjälle – epäillään oikeuden määräämien korvauksien piilottelusta

Aarnio on tuomittu aiemmin vankeuteen huumetynnyrien junailemisesta Suomeen sekä niin sanotussa Trevoc-jutussa, joka koski Aarnion kaksoisroolia seurantalaitteita myyneessä Trevoc-yhtiössä ja niitä ostaneessa Helsingin huumepoliisissa.

Paatero, Lardot, Aapio, Riikonen, Aarnio

Appeal begins over top cops acquitted on misconduct charges

The prosecutor is seeking prison sentences or at least fines for the accused.

Aluesyyttäjä Mari Mattila, valtionsyyttäjä Mikko Männikkö

"Meidän pojat ovat sekoilleet totaalisesti ja asia lakaistiin maton alle" – syyttäjän kova väite poliisijohtajille hovioikeudessa

Syyttäjä katsoo, että entiset ja nykyiset poliisijohtajat hyväksyivät tietoisesti Helsingin poliisilaitoksen "omapäisen kulttuurin".

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 02.10.2018

Ex-drug cop Aarnio charged with homicide

The case relates to the 2003 contract killing of a Swedish-Turkish national.

Entinen huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa 02.10.2018

Jari Aarnio sai murhasyytteen vuosia vanhasta murhasta, asianajaja Leppiniemi Ylelle: "Aarnio on pettynyt, on tulossa raskas prosessi"

Kyse on ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalinin murhasta Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003. Syytteen sai myös entinen rikollispomo Keijo Vilhunen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle